کاوشگر مریخ ۲۰۲۰

ناسا یک ویدئوی جدید نمای دید پرنده‌ای از دریاچه کهن و باستانی را که مقصد "کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ ناسا " (Mars ۲۰۲۰) است، منتشر کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، اکنون "آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا" (ناسا) در حال توسعه مریخ ۲۰۲۰ است و قرار است این کاوشگر در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط موشک اتلس۵ ناسا به مریخ پرتاب شود. یکی از اهداف این کاوشگر بررسی حیات میکروسکوپی در مریخ است.

مقامات ناسا در ماه گذشته اعلام کردند که کاوشگر مریخ ۲۰۲۰، در محدوده ۴۵ کیلومتری "دهانه جزرو" (Jezero Crater)، که در حدود ۱۹ درجه شمال استوای سیاره سرخ قرار دارد، فرود خواهد آمد.

دهانه جزرو مدت‌ها پیش و زمانی که سیاره مریخ یک جای گرمتر و مرطوبتر بود، میزبان یک دریاچه عمیق به اندازه دریاچه تاهوی آمریکا بود.

"کن فرلی" (Ken Farley)، دانشمند پروژه "مریخ ۲۰۲۰"، از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، گفت: این ویدئو توسط تصاویر جمع‌آوری شده توسط مدارگردهای مریخ شاخته شده است. این دریاچه باستانی یک جای فوق‌العاده برای دنبال کردن هدف ما در جستجوی زندگی مریخ است.

وی افزود: در زمین، دریاچه‌ها با موجودات زنده پر شده‌اند. بنابراین، ما نیز از ابزارهای این کاوشگر برای کشف سنگ بستر این دریاچه در مریخ استفاده می‌کنیم.

این ماموریت به منظور اجرای یک بررسی اخترزیست‌شناسانه در رابطه با پیشینه باستانی مریخ، بررسی فرایندهای ژئولوژیکی سطح مریخ در طول تاریخ خود، در نظر گرفته شده است.

در طراحی این مریخ‌نورد از طرح مریخ‌نورد کنجکاوی استفاده خواهد شد، اما بارهای ارزشمند علمی مختلفی را به همراه خواهد داشت. دلیل طراحی نزدیک به مریخ‌نورد کنجکاوی، کاهش خطر شکست ماموریت و صرفه‌جویی در بودجه و زمان توسعه است.

چرخ‌های مریخ ۲۰۲۰، عرض و قطر ۵۲.۵ سانتیمتری دارند و از جنس آلومینیوم هستند که می‌توان گفت این چرخ‌ها ضخیم‌تر و بادوام‌تر از چرخ‌های مریخ نورد کنجکاوی هستند.

مجموعا ۲۳ دوربین در مریخ ۲۰۲۰ وجود دارد که ۵ دوربین بیشتر از مریخ‌نورد کنجکاوی است که نوید تصاویر رنگی و سه‌بعدی بیشتر از مریخ را می‌دهد. دوربین" Mastcam-Z "این مریخ‌نورد، قابلیت تصویربرداری استریوسکوپی به همراه زوم را نیز دارد که منجر به زاویه دید بازتر دوربین‌ها می‌شود.

بنابر برنامه‌ریزی‌ها کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ پرتاب خواهد شد و در فوریه سال ۲۰۲۱ در سیاره سرخ فرود خواهد آمد.

مریخ ۲۰۲۰ هفت ابزار علمی با خود حمل خواهد کرد که از آن‌ها می‌توان به "رادار زمین نفوذ"، دوربین‌های با وضوح بالا و چند طیف‌سنج اشاره کرد.

 
 

 



تاريخ : سه شنبه 27 آذر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل صفحه بعد