اخيرا شركت‌هاي سفاير (Sapphire) و زوتاك (Zotac) هر يك نمونه‌اي جديد از رايانه‌هاي بسيار كوچك از رده ميني‌پي‌سي‌ها (mini PC) را راهي بازار كرده‌اند.با وجود تفاوت فناوري‌ها در ميني PC اينتل زوتاك و AMD سفاير، آزمايش‌هاي بنچ مارك (benchmark) انجام گرفته روي آن دو، اختلاف بسيار كمي‌را نشان مي‌دهد. تنها تفاوت چشمگير مربوط به آزمون رندر و به رمز درآوردن (render/encode) چندهسته‌اي (multi core)پردازنده سينه‌بنچ (Cinebench 10) بين آنهاست. اين مدل از رايانه‌ها خيلي بيشتر از آنچه را كه شما تصور مي‌كنيد در چنته دارند؛ از ايفاي نقش HTPC براي قرار گرفتن در كنار تلويزيون HD شما و پخش محتواي چندرسانه‌اي (multimedia) گرفته تا انواع كاربردهاي عمومي ‌روزمره با پردازش متوسط مانند مقاصد آموزشي و انجام كارهاي دفتري. در اينجا قصد داريم با مقايسه اين دو ميني PC از نظر سخت افزار، قدرت پردازش و كارايي، شما را در انتخاب و خريد بهترين آنها ياري كنيم.

SAPPHIRE EDGE HD3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هنگامي‌كه شركت سفاير در سال 2011 اولين ميني رايانه سري Edge-HD خود را با حجمي‌ در حد نيم ليتر راهي بازار كرد، ادعا داشت كوچك‌ترين رايانه ميني PC را ساخته است. حالا با گذشت يك‌سال نسل‌سوم HD3 را از آن شركت داريم كه برخلاف 2 مدل قبلي ـ كه از پردازنده‌هاي (CPU) اينتل نيرو مي‌گرفتند ـ از آخرين واحد شتاب داده شده پردازشي (APU) مدل E-450 شركت AMD با سرعت 6/1 گيگاهرتز، بهره مي‌گيرد. وقتي كه از ميني PC سخن مي‌گوييم منظور ما رايانه‌هايي به معناي واقعي جمع و جور است. HD3 سفاير به اندازه يك كتاب معمولي و بسيار باريك با وزن 530 گرم است. لبه‌هاي گرد آن حس خوبي را به كاربر مي‌دهد. خوشبختانه سفاير جنس بدنه آن را از مواد صيقلي شيشه مانند انتخاب نكرده است كه اثر انگشت روي آن بماند. بدنه آن يك حالت لاستيكي كاربر پسند دارد.

كار يا سرگرمي

سفاير EDGE HD3 را با هدف كار و مصارف آموزشي در منزل طراحي كرده و قدرت اين را دارد تا بخوبي از عهده وظايف محوله و نيازهاي روزمره يك دفتر كار برآيد؛ اما از آن انتظار نداشته باشيد عكس‌هايي با مقياس بزرگ را رندر كند يا از پس وظايفي چون ويرايش سنگين ويدئو برآيد. يكي از مزاياي پلتفرم AMD E-450 سفاير نسبت به پردازنده اتم اينتل زوتاك، گرافيك تعبيه‌شده سري HD6300 آن است. APU در قياس با گرافيك تعبيه شده سري‌هاي اول پردازنده‌هاي اينتل از قابليت بهتري برخوردار است. اگرچه گرافيك تعبيه شده AMD از دايركت ايكس 11 (DX11) پشتيباني مي‌كند، اما قادر نيست با بازي‌هاي سنگين كنار بيايد و شما فقط مي‌توانيد بازي‌هاي سطح متوسط معمولي را با تنظيمات و رزولوشن پايين اجرا كنيد. مزيت اصلي گرافيک آن پشتيباني خوبش از محتواي رسانه‌اي و خصوصا پخش ويدئوي 1080p است. بعد جالب ديگر HD3 مصرف پايين برق آن است كه حتي در زير فشار بار كاري زياد و كارايي حداكثر نيز از 30 وات بالا نمي‌زند. هنگام بيكاري كشش جرياني معادل 20 وات دارد كه نسبت به يك دسكتاپ صرفه‌جويي قابل توجهي است. در HD3 خروجي‌هاي VGA و HDMI ، يك جفت درگاه اتصال USB 2.0 ، يك پورت LAN براي استفاده از ايترنت گيگابايتي كابلي، يك جفت اتصال صدا و سوكت آنتن واي‌فاي (b/g/nWi-Fi) تعبيه شده است. همچنين 2 درگاه USB 3.0روي قسمت جلويي آن قرار دارد. طراحي آن بسيار عالي و از نظر صرفه‌جويي در فضا كاري فوق‌العاده است. در عين حال كه قدرت كافي در انجام كارهاي اداري دارد، به لطف گرافيك تعبيه شده HD6300 ، پخش ويدئوي1080p رواني را بدون حتي يك ذره اشكال ارائه مي‌كند.

امتيازات (از 5):

- قابليت‌ها: 4

- كارايي: 5/3

- ارزش كلي: 5/3

ZOTAC ZBOX ID80 PLUS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رايانه‌اي آراسته و بسيار ظريف براي كنار تلويزيون بوده و شركت سازنده آن مي‌رود تا براي رايانه‌هاي ميني ساخته شده بر اساس گرافيك انويدياي (Nvidia) خود بسيار سرشناس شود. زوتاك دوباره نگارش جديدي از سري ميني رايانه‌هاي ZBox و اين بار مدل جمع و جور ZBox ID80 Plus را معرفي كرده كه در آن حافظه رم و ديسك سخت از پيش روي آن نصب شده است. البته ZBox به مراتب بزرگ‌تر و حجيم‌تر از برادر كوچك‌تر خود ZBox Nano است. مدل پلاس زد باكس نمونه نگارش دسكتاپ از پلتفرم پردازنده‌هاي اتم اينتل (Intel Atom) با اسم رمز سدارتريل (Cedar Trail) را به خدمت گرفته است. پردازنده جديد اتم D2700 با قطعه كوچك سيليكوني سازنده يا داي (die) 32 نانومتري كه يك هسته گرافيك (GPU) كاملا جديد در آن به كار رفته است، 13/2 گيگاهرتز سرعت سيكل ساعت (clock speed) دارد. برخلاف سري قبلي اين پردازنده‌ها كه از حافظه‌هاي DDR3 تا 667 مگاهرتز پشتيباني مي‌كردند، سدار تريل حافظه‌هاي 800 و 1066 مگاهرتزي را مورد پشتيباني قرار مي‌دهد. با طراحي حرارتي قدرت(TDP) 10 وات اين قطعه دسکتاپي حتي از پردازنده‌هاي جديد موبايل نيز کم‌مصرف‌تر بوده و کاراتر از آنها عمل مي‌کند.

يکه‌تازي انويديا

گذشته از كوچك شدن اندازه داي، بزرگ‌ترين تفاوت در پلتفرم جديد اتم، تغيير در طراحي گرافيک آن است. نسل پيشين پردازنده‌هاي اتم اينتل دربردارنده گرافيک GMA3150 بود که آن نيز خود برپايه GPU اينتلGMA3100 بنا نهاده شده بود. معماري جديد گرافيک پردازنده‌هاي اتم از Power VR SGX 545 شرکت Imagination Technologies نيرو مي‌گيرد. متاسفانه در Zbox ID80 به علت اين‌که گرافيک تعبيه شده پردازنده به نفع GPU انويدياي GeForce GT520M سيستم مستقيما نصب شده روي مادربورد غير فعال شده است، ما نمي‌توانيم آن را آزمايش کنيم و در مورد بهبود و مزيت آن نظر بدهيم. کارخانه مقدار 2 گيگابايت حافظه 1066 مگاهرتزي DDR3 و ديسک سخت 320 گيگابايتي ديسکي مکانيکي 5400 دور روي آن نصب کرده و مادربورد آن قابليت پشتيباني 4 گيگابايت رم را دارد. اين سيستم انبوهي از درگاه‌هاي اتصال USB دارد که بالا آمدن سيستم‌عامل از روي فلش ديسک و فضاهاي ذخيره داده خارجي يا استفاده از گرداننده نوري خارجي را روي زوتاک به مراتب آسان‌تر از ميني PC سفاير مي‌سازد. کيس زدباکس ترکيبي از آلومينيوم و ظاهر سياه بسيار صيقلي پيانويي دارد که کمربند آبي روشني دور تا دور آن را فراگرفته است. طراحي اتصالات آن هوشمندانه بوده و نه‌تنها واي‌فاي و درگاه اينترنت گيگابايتي، بلکه گيرنده ريموت کنترل USB و خود کنترل، پايه پلاستيکي و قاب نصب کيس در پشت صفحه نمايش يا تلويزيون در کنار آن گنجانده شده است. کافي است يک ماوس و صفحه کليد بي‌سيم به آن وصل کنيد، آنگاه با اين ميني PC مي‌توانيد در عين صرفه جويي در فضاي کاري بر بسياري از محدوديت‌هاي کارايي و پردازشي که در رايانه‌هاي ميني ديگر وجود دارد، غلبه کنيد.

امتيازات:

- قابليت‌ها: 4

- کارايي: 5/3

- ارزش کلي:5/3

 

 

 

 

 

 

 


منابع:

http://www.hartware.net

http://www.hardwarecanucks.com

http://www.hardwareheaven.com



تاريخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 صفحه بعد