ده نکته‌ای که پیش از خرید لامپ‌های هوشمند باید بدانیم

چه شب‌ها دیروقت به خانه بیایید، چه به کمی قابلیت بیشتر در خانه‌ی خود نیاز داشته باشید، افزودن لامپ‌های هوشمند به فضای زندگی‌تان، می‌تواند شما را از تلوتلوخوردن برای روشن یا خاموش کردن لامپ‌ها در تاریکی نجات دهد.

لامپ‌های هوشمند دقیقا مثل لامپ‌های معمولی هستند، فقط می‌توان آن‌ها را ازراه‌دور و به‌وسیله‌ی صدا و بلوتوث و اپلیکیشن‌های موبایلی کنترل کرد. اگر شما در آستانه‌ی هوشمندکردن خانه خود هستید، استفاده از لامپ‌های هوشمند شروع خوبی برای این کار خواهد بود.

لامپ‌های هوشمند را به‌راحتی می‌توان نصب و استفاده کرد. همین موضوع آن‌ها را نقطه‌عطف ایده‌آلی برای خودکارسازی منازل جهان کرده است. درهرصورت، قبل از آنکه خانه‌ی خود را به لامپ‌های هوشمند مجهز کنید، بهتر است نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

۱. چطور لامپ برق هوشمند را نصب کنم؟

نصب لامپ برق هوشمند بسیار آسان است. کافی است لامپ کنونی را بازکنید و لامپ جدید را به‌جایش ببندید. آن‌ها به‌طور پیش‌فرض مانند لامپ‌های معمولی عمل می‌کنند؛ اما به چند نوع ارتباط بی‌سیم (Wireless) برای دستیابی به قابلیت‌های لامپ هوشمند نیاز دارید. اولین گزینه‌ی پیش‌ روی شما می‌تواند متصل‌شدن به وای‌فای منزلتان باشد. لامپ‌های مشخصی مانند آنچه شرکت لیفیکس (LIFX) می‌سازد، برای متصل‌شدن به شبکه‌ی وای‌فای نیازی به رابط یا هاب (Hub) ندارند. بعد از پیچیدن لامپ در سرپیچ، نرم‌افزار همراه سایر مراحل را به شما نشان می‌دهد.

دومین راه برای نصب لامپ‌های هوشمند، خرید هابی مانند فیلیپس بریج است. این هاب هوشمند مانند واسط بین لامپ و روتر وایرلس (Wireless Router) عمل می‌کند. تمام کاری که باید انجام دهید، اتصال این واسط (Bridge) به روتر وای‌فای است. وقتی هر سه چراغ روی واسط روشن شدند، می‌توانید با دانلود اپلیکیشن Philips Hue روند راه‌اندازی لامپ را به‌پایان ببرید. البته توجه کنید ممکن است روند راه‌اندازی در برندهای مختلف تفاوت داشته باشد.

سومین راه اتصال به لامپ ازطریق بلوتوث است. به‌خاطر داشته باشید که روند دقیق راه‌اندازی به مدل لامپ هوشمندی بستگی دارد که می‌خرید. بنابراین، قبل از نصب و راه‌اندازی لامپ‌های‌ هوشمند، دستورالعمل آن‌ها را دقیق مطالعه کنید.

لامپ هوشمند/ smart bulb

۲. لامپ‌های هوشمند چگونه کار می‌کنند؟

شاید بپرسید هنگام ورود به اتاق یا خروج از آن، چگونه باید این لامپ‌ها را روشن یا خاموش کنید. برای این کار نیز چند انتخاب خواهید داشت. برخی از لامپ‌های هوشمند، تنها با نرم‌افزارهایی کنترل می‌شوند که روی گوشی می‌توان نصب کرد. برخی دیگر نیز، با اتصال به اسپیکرهای هوشمند صوتی، نظیر اکو (Echo)، گوگل‌هوم و هوم‌پاداپل کار می‌کنند.

اکثر لامپ‌های هوشمند را می‌توان با هر دو روش نرم‌افزاری و صوتی کنترل کرد

حتما پیش از نصب و راه‌اندازی لامپ‌های هوشمند دستورالعمل همراه آن‌ها را مطالعه کنید. معمولا در این دستورالعمل‌ها، اطلاعات ویژه‌ی مربوط‌به هر برند، شامل نرم‌افزارهای موردنیاز برای دانلود و چگونگی تنظیم صدایتان با اسپیکرهای هوشمند، توضیح داده می‌شود.

خبر خوشحال‌کننده این است که می‌توانید لامپ‌های هوشمند را با استفاده از روش سنّتی کلید برق نیز کنترل کنید. این ویژگی هنگام قطع‌بودن وای‌فای یا استفاده از کلید برق طبق عادت مناسب است. بااین‌حال، به‌یاد داشته باشید وقتی لامپ را با کلید خاموش می‌کنید، جریان الکتریکی لامپ قطع می‌شود و دیگر نمی‌توان آن را با صدا یا اپلیکیشن روشن کرد. برای هوشمند عمل‌کردن لامپ‌های هوشمند، کلید برق همیشه باید در وضعیت «روشن» باشد.

۳. طول عمر لامپ‌های هوشمند چقدر است؟

چون همه‌ی لامپ‌های هوشمند LED (دیود ساطع‌کننده‌ی نور) هستند، می‌توان انتظار داشت عمر این لامپ‌ها بیشتر از لامپ‌های رشته‌ای باشد. همچنین، چون لامپ‌های LED حدود ۹۰ درصد کارایی بیشتری درمقایسه‌با لامپ‌های رشته‌ای دارند، اگر به تعداد کافی از این لامپ‌ها جایگزین لامپ‌های قدیمی شوند، ممکن است قبض برق پرداختی‌تان نیز کاهش پیدا کند.

لامپ های فیلیپس/Philips Hue lights

۴. لامپ‌های هوشمند ارزش خریدن دارند؟

در نگاه اول، ارتقا به لامپ‌های هوشمند به هزینه‌ی ثابت زیادی نیاز دارد. البته با‌توجه‌به فناوری پیشرفته و نرخ گران دلار در کشور، خرید لامپ‌ هوشمند کمی هزینه‌بر است. شما می‌توانید فقط یک عدد لامپ LED هوشمند بلوتوثی C by GE را با قیمت ۱۸ دلار بخرید یا تمام سرپیچ‌های لامپ یک خانه هوشمند را با ۲۰۰ دلار تهیه کنید. قبل از صرف پول زیاد برای خرید لامپ‌های هوشمند، نیازهای خود را در نظر بگیرید. در ابتدا، می‌خواهید چند لامپ هوشمند داشته باشید؟ آیا می‌خواهید از همان ابتدا در سرتاسر خانه‌ی خود از لامپ هوشمند استفاده کنید یا ترجیح می‌دهید قبل از سرمایه‌گذاری زیاد روی لامپ‌های هوشمند، با خرید یک یا دو لامپ هوشمند به استقبال این فناوری بروید؟

بسیاری از شرکت‌ها کیت‌استارتر (Starter Kit) موردنیاز برای نورپردازی، شامل لامپ‌ها، کلیدها، هاب‌ها و سایر لوازم ضروری برای راه‌اندازی لامپ‌های هوشمند را می‌سازند. با خرید مجموعه‌ای کامل، شاید بتوان در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد. اگر به‌دنبال خرید کیت‌استارتر هستید، احتمالا نسل سوم کیت‌استارترهایی با محیط رنگی و سفید Philips Hue گزینه مناسبی باشد؛ زیرا آزمایش‌ها نشان می‌دهند نصب آن‌ها‌ آسان است و مجموعه‌ی کاملی از قابلیت‌های مفید را ارائه می‌کنند و با اپلیکیشن بصری، می‌توان کل سیستم را کنترل کرد.

به‌خاطر داشته باشید چون همه‌ی لامپ‌های خانه‌ی هوشمند LED هستند، هزینه‌ی کل قبوض پرداختی شما در طول زمان کاهش پیدا می‌کند. لامپ‌های LED در یک دوره‌ی ۱۰ ساله، می‌توانند صرفه‌جویی هزار دلاری برای مشترکان به همراه داشته باشند.

۵. لامپ‌های هوشمند به چه کارمان می‌آیند؟

مهم‌ترین کارکرد لامپ‌های هوشمند تغییر نحوه‌ی روشن یا خاموش کردن لامپ‌ها است. باوجوداین، این لامپ‌ها اگر به‌همراه آلکسا و گوگل هوم یا سیری استفاده شوند، خدمات دیگری نیز ارائه می‌کنند. با فشاردادن یک دکمه یا با دستوری ساده، می‌توانید نور لامپ‌ها را کم یا صحنه‌ای نورانی ایجاد کنید یا جدول زمانی برای لامپ‌ها تعریف کنید. یکی از کارکردهای بسیار مفید، مربوط‌به زمانی است که برای مدت طولانی به خارج شهر می‌روید و می‌خواهید این تصور را ایجاد کنید که واقعا در خانه هستید. برخی لامپ‌ها به‌اندازه‌ای هوشمند هستند که در وضعیت تعطیلات (Vacation Mode)، حتی می‌توانند رفتارهای شما را یاد بگیرند و وقتی در خانه نیستید، از آن‌ها تقلید کنند.

۶. لامپ‌های هوشمند در رنگ‌های مختلف عرضه می‌شوند؟

آیا می‌خواهید یک رنگ پاپ به محیط بدهید؟ لامپ‌های هوشمند می‌توانند این خواسته‌ی شما را برآورده کنند. برای مثال، با استفاده از کیت‌استارتر با محیط رنگی و سفید Philips Hue A19، می‌توانید لامپ‌ها را در یک رنگ مشخص تنظیم کنید تا صبح به بیدارشدنتان کمک کنند. کافی است شب به تخت‌خواب بروید، این لامپ با سیری و الکسا و گوگل‌اسیستنت هماهنگ است.

لامپ‌های هوشمند رنگی، همچنین می‌توانند به شما کمک کنند تا دمای رنگ را به دل‌خواه خودتان، یا باتوجه‌به یک رویداد، مثل جشن تولد، تغییر دهید.  می‌توانید رنگ چند عدد از این لامپ‌ها را در یک زمان مشخص به کمک اپلیکشن سازگار با لامپ‌ها، تغییر دهید (و دوباره به حالت قبل برگردانید).

کیت استارتر فیلیپس/The Philips Hue Starter Kit

۷. در کجا می‌توان از لامپ‌های هوشمند استفاده کرد؟

چه مسکن شما ۱۰۰ سال پیش ساخته شده باشد چه به‌تازگی، می‌توانید با استفاده از لامپ‌های هوشمند زندگی خود را راحت‌تر کنید. لامپ‌های هوشمند را می‌توان در چراغ‌ها که قبل از اختراع لامپ‌های برقی در خانه‌ها استفاده می‌شدند و هر جایی نصب کرد که لامپ سنتی استفاده می‌شود.

۸. لامپ هوشمند با سرپیچ شما سازگار خواهد بود؟

درست مثل CFL (لامپ فلوئورسنت فشرده) و لامپ رشته‌ای، لامپ‌های هوشمند نیز در شکل و اندازه‌های مختلف عرضه می‌شوند و می‌توانند در داخل یا خارج از خانه استفاده شوند. انواع مختلفی از لامپ‌های هوشمند مثل نورافکن‌ها و لامپ‌های ادیسون (Edison lights) و لامپ‌های دیواری وجود دارد. همچنین، این لامپ‌ها در توان‌های مختلف ۴۰ و ۶۰ و ۱۰۰ واتی عرضه می‌شوند.

۹. از کجا می‌توان لامپ هوشمند خرید؟

بازار لامپ‌های هوشمند در سال‌های اخیر رشد زیادی کرده است؛ بنابراین، می‌توانید از هرجایی که دیگر لامپ‌ها فروخته می‌شوند، لامپ‌های هوشمند را نیز بخرید. فروشگاه‌های لوازم‌خانگی مثل Lowe’s و Home Depot این لامپ‌ها را عرضه می‌کنند. همچنین، می‌توانید لامپ‌های هوشمند را به‌صورت آنلاین از وب‌سایت‌های خرده‌فروشی بزرگ مثل آمازون و بست‌بای (Best Buy) و والمارت (Walmart) بخرید.

۱۰. بهتر است لامپ هوشمند بخریم؟

پاسخ کوتاه این است که نیازی به خرید لامپ‌های هوشمند ندارید و قطعا بدون آن‌ها هم می‌توانید زندگی کنید. به‌هرحال، این‌ لامپ‌ها زندگی را کمی راحت‌تر خواهند کرد. آیا هرگز درحالی‌که کورمال روی دیوار دنبال کلید برق می‌گشتید، پایتان به گوشه‌ی میز خورده است؟ برخی لامپ‌های هوشمند با استفاده از جی‌پی‌اس گوشی، هنگام بازکردن درِ خانه روشن می‌شوند. شاید ارزشش را داشته باشد که حداقل پایتان کوفته نشود. وقتی صحبت از امنیتو آسایش باشد، بهترین راه برای کمی هوشمندترکردن خانه‌ی شما، لامپ‌های هوشمند هستند.





تاريخ : شنبه 14 ارديبهشت 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |