دستان واقعیت مجازی به کمک قربانیان سکته مغزی می‌آید
2-1907.jpg

دانشمندان موفق به ابداع تکنیک «دستان واقعیت مجازی» برای کمک به بیماران سکته مغزی شدند.

 

 اوایل سال جاری میلادی، جهان شاهد ارائه یک رابط کلاه جمجمه بود که به یک کوادکوپتر امکان کنترل‌شدن با افکار را می‌داد.

 

هم اکنون از این فناوری در حوزه پزشکی و در مورد بیماران سکته مغزی استفاده می‌شود که در آن بیمار می‌تواند از افکارش برای هدایت یک شبیه‌سازی و بنابراین بازسازی نورون‌های آسیب‌دیده استفاده کند.

 

چون "دستان واقعیت مجازی" سازگاری و بازخورد مستقیم از پیشرفت فرد را ارائه می‌دهد، تکنولوژی ارائه‌شده در مقایسه با شیوه‌های درمانی معمول پیشرفتی قابل‌توجه به شمار می‌آید.

 

پس از سکته مغزی، امکان بازسازی اتصالات نورونی آسیب‌دیده و غلبه بر فلجی از طریق تکنیکی امکان‌پذیر‌ است که در آن پزشک جوارح بیمار را حرکت می‌دهد، در حالی که بیمار حرکت‌دادن مستقل جوارحش را تصور می‌کند.

 

با این حال، دانشمندان دانشگاه مینسوتا معتقدند چون بیمار به طور مستقیم جوارحش را حرکت نمی‌دهد، هنگام کار با پزشک، به حرکت‌دادن جوارح واقعی نیازی ندارد.

 

در تکنیک دستان واقعیت مجازی، بیمار کلاه سر EEG را می‌پوشد که از طریق آن امواج مغزی به دستوراتی برای کنترل شبیه‌سازی بازوها و دستان تبدیل می‌شوند. بیمار همچنین عینک‌های سه‌بعدی را به چشم می‌گذارد.

 

تکنیک جدید بازخورد بصری زمان واقعی را ارائه می‌دهد و شبیه‌سازی‌ها می‌توانند برای اهداف و چالش‌های بیمار سازگار شوند و انگیزه بیمار را افزایش ‌دهند.

 

در آزمایش‌های انجام‌شده بر روی شش بیمار، سامانه‌ جدید به نرخ موفقیت 81 درصد در دستکاری دستان شبیه‌سازی شده پس از سه جلسه دو ساعته دست یافت و این عدد رضایت‌بخش گزارش شده است. با این حال، این آزمایش باید بر روی جمعیتی بزرگ‌تر و متنوع‌تر انجام گیرد.

 

جزئیات این دستاورد علمی طی هفته جاری و در «جلسات علمی انجمن قلب امریکا 2013» ارائه می‌شود.





تاريخ : چهار شنبه 29 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |