باغ‌های ایرانی بیانگر رابطه‌ی تنگاتنگ میان بستر فرهنگی و طبیعی بوده و نشانه‌ای از سازگاری و همسو کردن انسان و طبیعت است.

شیراز از جمله شهرهای مهم گردشگری ایران است که علاوه بر وجود بناهای تاریخی ارزشمند که نشان از سابقه فرهنگی ما دارد دارای باغ‌های تاریخی متعددی است از این رو این شهر به دلیل وجود باغ‌های زیبایش در فصل بهار و نوروز  فضایی بسیار لذت‌بخش برای گردشگران فراهم می‌کند.

کجارو علاوه بر معرفی جاهای دیدنی شیراز و باغ‌های تاریخی و زیبایش در انتخاب تورهای داخلی و خارجی نیز به شما کمک می‌کند.

شما می‌توانید برای سفر به شیراز و انتخاب تور شیراز در کجارو به سادگی جستجو کنید، از میان فهرست تورهای ده‌ها آژانس معتبر، بهترین تورها را مشاهده و قیمت آن‌ها را مقایسه کنید و در نهایت ارزان‌ترین تور به شهر شیراز را انتخاب کنید.

حال برای کسانی که در نوروز قصد سفر به شیراز را دارند لیستی از مهم‌ترین باغ‌های شیراز و مکان قرارگیری‌شان را معرفی می‌کنیم.

باغ ارم شیراز

باغ ارم شیراز با درختانی همچون رز و بهارنارنج و سروناز که به دخترهای شیراز شهرت یافته‌اند، خانه امن این درختان، مجموعه‌ای بی‌نظیر از گونه‌های گیاهی این شهر را در فضای توأم با معماری اصیل ایرانی در خود جای‌ داده‌ است.

باغ ارم شیراز در شمال غربی شیراز در خیابان ارم از زیباترین خیابان‌های شیراز واقع‌ شده‌ است.

این باغ به دلیل داشتن تنوع گیاهایی بسیار زیاد، به عنوان باغ گیاه شناسی شیراز شناخته شده و در اختیار دانشگاه شیراز قرار دارد.

پیشینه تاریخی این باغ به دوران سلجوقی رسیده در دوران زندیه مرمت شده و در دوران ناصر الدین شاه قاجار عمارت داخل به‌ جای عمارت ایلخانی بنا ساخته شده است.

باغ ارم

عکس از: بهدادخسور

باغ جهان نمای شیراز

از قدیمی‌ترین باغ‌های شیراز است که در شمال شرقی شهر شیراز و ضلع شرقی خیابان حافظ (دروازه قرآن) و بالاتر از میدان حافظیه قرار دارد. باغ جهان نما در هنگام اقامت تیمور گورکانی در شیراز مورد توجه او قرار گرفت، به‌طوری که باغی شبیه به آن را در اطراف سمرقند که زادگاه تیمور بوده است، احداث کرده و آن را «جهان نما» نامید.

باغ جهان نما

عکس از: امین آل‌شمس

این باغ در دوره‌ی صفویه نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده ما پس از انقراض سلسله‌ی صفویه که ناامنی، کشور را فرا می‌گیرد، این باغ تقریبا ویران می‌شود. بعد از نادرشاه افشار تا استقرار حکومت کریم‌خان زند این باغ هم بازسازی شده است. عمارتی که در وسط باغ قرار گرفته مربوط به کریم‌خان زند است.

عمارت باغ جهان نما که از دوره‌ی کریم خان تا به حال سالم و مستحکم برجای مانده به شکل هشت‌ضلعی و از نظر ظاهر تقریبا مشابه عمارت کلاه فرنگی باغ نظر است. خیابان کشی‌های اطراف عمارت ذکر شده به همراه درختکاری‌های زیبا در سال ۱۱۸۵ هجری قمری به دستور کریم خان زند انجام گرفت.

 در دوره‌ای به باغ جهان نما زینت الدنیا هم می‌گفتند این باغ در چند قدمی آرامگاه حافظ واقع شده است.

باغ دلگشا شیراز

باغ دلگشا یکی از زیباترین باغ‌های تاریخی شهر شیراز است که گفته می‌شود مربوط به سه دوره‌ی ساسانیان، صفویان و قاجاریان است. این باغ به دلیل درختان نارنج فراوان و آب‌نماهای زیبایش شهرت خاصی پیدا کرده است.

باغ مذکور در دوران صفویه نیز از باغ‌های مهم و تفریحی بوده و در عکس‌های گردشگران اروپایی هم دیده شده است. علاوه بر این، در زمان تیمور گورکانی در بهترین وضعیت خود و در اوج آبادانی بوده، به گونه‌ای که تیمور با دیدن آن، دستور ساخت باغی را با همین نام در سمرقند داد.

بیشترین درختی که در آن یافت می‌شود، نارنج است که درهنگام اردیبهشت شکوفه‌های زیبا و عطر و بوی دل‌انگیز آن‌ها فضای باغ را بسیار دلنشین می‌کند.

عمارت موجود در وسط باغ که ساخت آن مربوط به دوره‌ی زندیه است، به شیوه‌ی معماری کاخ‌های ساسانی بیشاپور ساخته شده است. این عمارت سه طبقه‌ای، دو درب ورودی در دو طرف ساختمان دارد و شامل یک تالار بزرگ به همراه چهار شاه‌نشین است .

این باغ که در سال ۱۳۸۱ و به شماره‌ی ۹۱۲ به ثبت ملی رسیده، اکنون در اختیار شهرداری شیراز است.

باغ دلگشا

عکس از: احمدرضا مداح

از آنجایی که این باغ در ۵ دقیقه‌ای سعدیه واقع شده، آبی که از چشمه قنات آرامگاه سعدی جاری می‌شود از اینجا هم می‌گذرد، چشمه قناتی که به گازاران معروف است.

باغ دلگشا در شمال شرقیشیراز و در نزدیکی آرامگاه سعدی قرار گرفته است. به طور دقیق تر می‌توان گفت که این باغ در سمت جنوب تنگ آب خان و در دامنه کوهستان قرار دارد.

باغ عفیف آباد (باغ گلشن) شیراز

باغ عفیف آباد یکی از قدیمی‌ترین باغ‌های شهر شیراز ویا بهتر است بگوییم قدیمی‌ترین باغ شیراز است که عمارت مجللی که در میان آن بنا شده است. این باغ در دوران صفویه بنا شده و از آن زمان یکی از گردشگاه‌های اصلی پادشاهان ایرانی بوده است. این باغ در دوران قاجاری توسط میرزا علی خان قوام‌الملک خریداری شد، میرزا علی خان پس از خرید باغ، آن را نوسازی می‌کند و عمارت دو طبقه‌ی بزرگی در وسط باغ بنا می‌کند. عمارت ساخته شده هنوز هم در باغ عفیف آباد پابرجا است و توسط ارتش جمهوری اسلامی به دو موزه‌ی سلاح‌های نظامی در طبقه‌ی اول و موزه‌ی عبرت در طبقه‌ی دوم تبدیل شده است.

 با روی کار آمدن حکومت پهلوی این باغ به فرح پهلوی هدیه داده می‌شود و سرانجام در سال ۱۳۴۰ ارتش موفق می‌شود طی یک مزایده این باغ ۱۲۷.۰۰۰ متر مربعی را خریداری کند مجموعه‌ی باغ عفیف‌آباد علاوه بر محیط باغ و عمارت زیبایی که در وسط آن قرار دارد، دارای یک حمام تاریخی و یک قهوه‌خانه‌ی سنتی است که دیدن آن‌ها هم خالی از لطف نیست.

باغ عفیف آباد در انتهای خیابان عفیف آباد شیراز نزدیک به خیابان ستارخان قرار دارد.

 

باغ عفیف آباد

عکس از: محمد دولتشاهی

باغ نارنجستان قوام

باغ نارنجستان که در میان مردم به باغ قوام نیز شهرت دارد، یکی از زیباترین دیدنی‌های شیراز است. این باغ در دوره ناصرالدین شاه قاجار و به دستور علی محمد خان قوام ساخته شده و حالا یکی از تماشایی‌ترین جاذبه‌های گردشگری شیراز است. درست است که باغ قوام خیلی بزرگ نیست، اما چشم‌نواز است و عمارت باشکوهی دارد.

مجموعه قوام بین سال‌های ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ خورشیدی مقارن با حکومت ناصرالدین‌شاه قاجار، به دستور علی‌محمد‌خان قوام ساخته شده و از دو قسمت بیرونی (موزه‌ نارنجستان) و اندرونی (خانه‌ی زینت‌الملوک) تشکیل و به وسیله‌ی تونل به هم مرتبط هستند و به دلیل وفور درختان نارنج به این نام خوانده می‌شود.

این باغ در محله بالاکفت و در قسمت شرقی انتهای خیابان لطفعلی‌خان زند قرار دارد. این محدوده تقریبا در نقطه انتهایی و شرقی شهر قدیم، محلی که در گذشته دروازه دولت، قرار داشته‌، واقع شده است.

باغ نارنجستان قوام

این بنا به عنوان دارالحکومه یا محل انجام امور سیاسی، نظامی و دیدار با نمایندگان دولت‌های خارجی مورد استفاده بوده است. بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز اهدا شدکل مساحت این مجموعه ۳۵۰۰ متر مربع است و ساختمان‌های آن که در دو ضلع شمالی و جنوبی واقع شده‌اند این دو ساختمان توسط معماران و هنرمندان شیرازی با استفاده از هنر‌هایی از قبیل آیینه‌کاری، منبت‌کاری، نقش‌پردازی، آجرکاری، معرق‌کاری، حجاری، گچ‌بری، مقرنس‌کاری و ... تزیین شده‌اند.

با ورود از زیر ساختمان جنوبی و فروشگاه لوازم سنتی و تزیینی، با محوطه‌ای بسیار زیبا و متقارن از درختان نارنج و نخل روبه‌رو می‌شویم که به ساختمان اصلی بسیار پر رنگ و نور و آیینه‌کاری شده منتهی است.

باغ هفت تنان

باغ موزه هفت‌تنان یا باغ تکیه هفت‌‌تنان در پای کوه چهل مقام و در شمال آرامگاه حافظ قرار گرفته‌ است.

باغ زیبایی است که در شمال آرامگاه حافظ و باغ جهان نما در دامنه‌ی کوه تخت ضرابی (کوه چهل مقام) جای گرفته و علت نام گذاری این سازه به هفت تنان، وجود هفت گور از هفت عارف در این باغ است که کریم خان زند روی هر کدام، سنگ بزرگ بدون کتیبه‌ای نصب کرده‌است.

 

 باغ هفت تنان

عکس از: عبدالرضا رضایی

این باغ یکی از قدیمی‌ترین اماکن تاریخی شیراز به شمار می‌رود. هر چند پیشینه‌ باغ به سده‌های پیش از دوران حکومت زندیه بازمی‌گردد؛ اما عمارت‌ موجود در آن به دوره‌ کریم‌ خان تعلق دارد. علت نام‌گذاری، وجود هفت قبر از هفت عارف بزرگ در باغ است که کریم‌‌خان زند روی هر کدام، سنگ بزرگ بدون کتیبه‌ای گذاشت. از دیدنی‌های این عمارت، می‌توان به تالاری اشاره کرد که سقف آن بر دو ستون بزرگ یکپارچه استوار شده است و در طاقچه‌های بالایی آن، پنج مجلس را روی گچ نقاشی کرده‌اند، نقاشی‌هایی که از شاهکارهای دوران زندیه محسوب می‌شوند. حوض بزرگی نیز در وسط عمارت اصلی به چشم می‌خورد که در گذشته از آب رکن‌آباد پر می‌شد.

باغ نظر و موزه پارس شیراز

موزه پارس (عمارت کلاه فرنگی) در میان باغ نظر بنا شده است. این موزه به عنوان قدیمی‌ترین موزه استان فارس شناخته می‌شود و آثار با ارزش بسیاری از ادوار مختلف تاریخی در خود جای داده است.

عمارت کلاه فرنگی با نظارت مستقیم کریم خان زند در دو طبقه با سقف شیروانی به ارتفاع ۱۴/۸۰ متر ساخته شد. این بنا به روی سکویی با ارتفاع ۱/۳۰ سانتی‌متر از کف باغ قرار دارد. عمارت کلاه فرنگی محل پذیرایی از مهمانان و سفرای خارجی و انجام مراسم رسمی در اعیاد مختلف بوده است. ساختمان اصلی یک عمارت هشت ضلعی نامنظم است که چهار ارسی و چهار ورودی دارد. دو طرف ساختمان در محوطه دو حوض وجود دارد و باغ شامل راهروهایی منظم در میان درختان و گل‌ها است که در آن صندلی‌هایی جهت راحتی بازدیدکنندگان قرار داده شده است.

باغ نظر

عکس از: شایان شفایی

به طور کلی باغ نظر محوطه دلنشین و لذت بخشی دارد. مناظر زیبایی در آن به چشم می‌خورد و جای آثار تاریخی هم در آن خالی نیست. از طرفی وجود عمارت کلاه فرنگی در میان این باغ جلوه‌ای دیگر به آن بخشیده و منظره خاطره انگیزی ایجاد کرده است. باغ نظر در خیابان زند و نزدیکی ارگ کریمخانی واقع شده است.

 

باغ نظر شیراز

عکاس: سجاد شریف زاده

باغ ملی شیراز

باغ ملی یکی از باغ‌های شیراز است كه در چهار راه حافظیه قرار دارد و از جنوب تا بیمارستان شهید دستغیب و از  شرق تا ورزشگاه حافظیه، امتداد یافته است. اراضی این باغ در قرن هشتم، صحرای مصلای و جعفر آباد بود كه با گذر زمان به ساختمان‌های مسكونی و اداری تبدیل و بخشی از آن نیز به عنوان باغ ملی درآمد. وجود این باغ در روبه‌روی «آرامگاه حافظ»، یادآور صحرای روح افزای جعفرآباد و مصلای قدیم شیراز است.در سال ۱۳۱۵ خورشیدی این باغ را بهسازی کردند و با کاشتن نارنج و خیابان کشی، بر زیبایی آن افزودند. در اردیبهشت ماه هر سال، بوی عطر بهار نارنج این باغ، فضایی بهشت گونه پدید می‌آورد.

باغ ملی شیراز

عکس از: آزاده یوسف نژاد

سر در باغ متشكل از سه قوس آجری است. درجنوب این باغ، در دوره قاجاریه، قبرستانی به نام «جوان آباد» وجود داشته كه تا بقعه علی بن حمزه (ع) امتداد داشته، اما در سال ۱۳۱۶ مورد بازسازی قرار گرفت و جزو اراضی باغ شد. این باغ تا سال ۱۳۶۵ به عنوان باغ وحش مورد استفاده بود، اما پس از انتقال باغ وحش به منطقه «آب باریك» به مرمت باغ پرداختند و درختان نارنج در آن كاشته شد. کانون فکر کودکان و نوجوانان و همچینین فرهنگرای شیراز در این باغ قرار دارد.

باغ ملی شیراز

عکس از: آزاده یوسف نژاد

اگر تصمیم دارید در ایام نوروز و یا هر زمان دیگری به شهر زیبای شیراز سفر کنید کجارو در انتخاب ارزان ترین و بهترین بلیط هواپیما  به شما کمک می‌کند.

جستجوی آسان و تنوع قیمت بلیط‌ها از ده‌ها فروشنده معتبر، به شما این امکان را می‌دهد تا ارزان‌ترین بلیط به مقصد مورنظرتان را پیدا کنید.

عکس کاور از: ویکی مدیا



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

امروزه رویه‌ی انجام پژوهش‌های علمی مدرن تا حد زیادی با ورزش‌‌های تیمی شباهت پیدا کرده است. طی چند دهه‌‌ی گذشته، شکل‌و‌شمایل تیم‌های علمی از قالب گروه‌های محدود و کوچک به شکل کنسرسیوم‌‌هایی بزرگ با شرح وظایفی بلندبالا درآمده است. این روزها، یافتن پاسخ برای پرسش‌‌های بزرگ علم، اغلب مستلزم اجماع منابع و داده‌‌ها ازسوی دانشمندان و مؤسسات گوناگون است؛ چه این پژوهش‌‌ها مربوط‌‌به تشخیص امواج گرانشی در فضاباشد و چه طبقه‌بندی پیشرفت‌‌های ژنتیکی مغز انسان.

اما این تغییر رویه، دانشمندان را بر آن داشته‌ است تا مزایای نسبی گروه‌های کوچک‌‌تر را دربرابر گروه‌های بزرگ مورد بررسی قرار دهند. آیا واقعا بهترین راه برای پیشرفت علم، توسعه‌‌ی ابعاد پروژه‌‌های پژوهشی است؟ دستاورد چنین رویه‌‌ای چیست و چه مضرات احتمالی را دربرخواهد داشت؟

big science

گویا پژوهشگران حداقل یک پاسخ اولیه برای این مسئله یافته‌‌اند. در بزرگ‌ترین تحلیل انجام‌‌گرفته پیرامون این مسئله، پژوهشگران دریافته‌‌اند که هرچه گروه پژوهشی که روی یک مسئله کار می‌کند، کوچک‌‌تر باشد، احتمال دستیابی به راه‌‌حل‌‌های خلاقانه بیشتر خواهد بود. با اینکه کنسرسیوم‌‌های بزرگ همچنان از محرک‌های مهم پیشرفت علم محسوب می‌‌شوند؛ اما کارایی آن‌ها بیشتر برای تأیید یا تجمیع یافته‌های جدید مناسب است تا تولید این نوع ایده‌‌ها.

کارایی تیم‌های بزرگ علمی بیشتر در تأیید یا تجمیع یافته‌ها است تا تولید ایده‌ها

این پژوهش تازه که روز چهارشنبه در ژورنال علمی نیچر منتشر شد، آخرین دستاورد مربوط‌‌به شاخه‌‌ای نوظهور به نام «علمِ علم» (The science of science) است. این شاخه به بررسی این موضوع می‌‌پردازد که علم خود چگونه، چه زمانی و ازطریق چه‌‌کسانی توسعه می‌‌یابد. نتایج حاصل می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای پژوهشگران شخصی، مراکز آموزشی و نیز سازمان‌های دولتی داشته باشد که مسئولیت تأمین بودجه‌‌ی پژوهش‌‌های علمی را برعهده دارند.آلبرت لازلو باراباسی، استاد علوم شبکه در دانشگاه نورث‌‌ایسترن می‌‌گوید:

بحث‌های زیادی در جوامع علمی درباره‌‌ی اثرات حرکت به‌‌سوی تیم‌های پژوهشی بزرگ‌تر صورت‌گرفته است. این پژوهش تازه می‌‌تواند این معما را حل کند و از‌‌این‌‌رو کمک بسیار بزرگی محسوب می‌‌شود.

در این مطالعه، یک گروه مطالعاتی سه‌نفره به رهبری جیمز آ. ایوانز، جامعه‌شناس از دانشگاه شیکاگو، اقدام به استخراج نتایج پژوهشی از سه پایگاه اطلاعاتی بزرگ کرد. این منابع عبارت بودند از: Web of Science با بیش از ۴۲ میلیون مقاله منتشرشده از سال ۱۹۵۰، دفتر علامت تجاری و ثبت اختراع ایالات متحده با ۵ میلیون حق امتیاز ثبت‌شده از سال ۱۹۷۶ و گیت‌‌هاب (GitHub) با ۱۶ میلیون پروژه‌ی نرم‌افزاری منتشرشده از سال ۲۰۱۱.

big science

در این تیم پژوهشی، دو پژوهشگر با نام‌‌های داشون وانگ از دانشگاه نورث‌‌وسترن و لینگفی وو از دانشگاه شیکاگو الگوی ارجاعات انجام‌‌شده در هر مقاله یا پروژه را بادقت تحلیل کردند. شاخص اصلی که موردتوجه این تیم بود، محتوای این ارجاعات بود و نه تعداد آن‌‌ها. نتایج نشان می‌‌داد مقالات بنیادی مانند «تئوری نسبیت عام انیشتین» که در سال ۱۹۱۵ منتشر شد، به‌‌طور گسترده‌‌ای ازسوی مقالات بعدی مورد ارجاع قرار گرفته بود؛ اما عمده‌‌ی این مقالات به همان پژوهش‌‌های آمده در مقالات بنیادی ارجاع نداشته‌‌اند. این نتایج نشان‌‌دهنده‌‌ی یک شکاف واضح هستند.

در مقابل، تعداد بیشتری از مقالات قبلی توسط مقالات بعدی مورد ارجاع قرار گرفته است. براساس این تفاوت‌ها در محتوای استنادات، دکتر ایوانز و تیم او مقالات و پروژه‌ها را براساس شاخص «انقطاع» رتبه‌بندی کردند. مقالات برنده‌‌ی جایزه‌‌ی نوبل براساس این شاخص در صدر فهرست قرار گرفتند. همچنین طی مصاحبه‌‌های تلفنی صورت‌‌گرفته توسط این تیم مشخص شد که بیشتر این ارجاعات نیز ازسوی صاحب‌‌نظران هریک از این رشته‌‌های علمی انجام گرفته است.

در ادامه، پژوهشگران تلاش کردند ارتباط میان این شاخص انقطاع را با اندازه‌‌ی گروه‌‌های مسئول انجام پروژه یا مقاله کشف کنند. آن‌ها متوجه وجود یک الگوی مشخص شدند: احتمال تولید یافته‌های تازه در گروه‌های کوچک‌تر نسبت‌‌به گروه بزرگ‌تر بیشتر است. دستیابی به این یافته‌‌های تازه معمولا یک سال یا بیشتر طول می‌‌کشد. پس از این مرحله است که تیم‌های پژوهشی بزرگ‌تر وارد عرصه شده تا ایده‌ها را یکپارچه کرده و شواهد را تحکیم کنند. دکتر ایوانز می‌‌گوید:

ممکن است بپرسید که منظور از این کوچکی یا بزرگی دقیقا چیست. پاسخ آن است فارغ از اینکه تفاوت میان تعداد افراد چقدر باشد، این رابطه همچنان پابرجاست؛ خواه این تفاوت میان یک یا دو نفر باشد؛ ۱۰ یا ۲۰ نفر یا بین ۲۵ یا ۲۶ نفر.

این رابطه در هر زمینه‌ای از علم شامل فیزیک، روان‌شناسی، علوم کامپیوتر، ریاضیات یا جانورشناسی صادق است. وی می‌‌افزاید:

شما در رشته‌‌ها و موضوعات مختلف شاهد این قضیه خواهید بود. میزان دو‌‌سوم اثرات دیده‌‌شده در ارتباط با اشخاص بوده است. این بدان معنی است که اگر قرار باشد من یک مقاله را با مشارکت یک یا دو شخص دیگر بنویسم، هرچه تعداد افراد مشارکت‌‌کننده بیشتر باشد، شاخص انقطاع در نتیجه‌‌ی کار با افت بیشتری مواجه خواهد شد.

big science

روان‌‌شناسان می‌‌گویند هرچه افراد در گروه‌های بزرگ‌تری کار ‌کنند، تمایل کمتری به تولید ایده خواهند داشت و پذیرش کمتری نیز نسبت به ایده‌‌های خارجی از خود نشان خواهند داد. سوپارنا راجارام، استاد روان‌‌شناسی از دانشگاه استونی بروک می‌‌گوید:

هرچه افراد در گروه‌های بزرگ‌تری کار ‌کنند، تمایل کمتری به تولید ایده خواهند داشت و پذیرش کمتری نیز نسبت به ایده‌‌های خارجی از خود نشان خواهند داد

علت این قضیه روشن نیست؛ ولی هرچه هست با درک ما در تضاد است. ما دریافته‌‌ایم حاصل تلاش سه فرد که به‌‌طور جداگانه کار می‌کنند، بیشتر از حاصل همکاری سه‌‌نفره‌‌ی آنان درقالب یک گروه است. هنگام استفاده از روش طوفان فکری، افراد در گروه‌‌ها ایده‌‌های کمتری را (نسبت به کار انفرادی) تولید خواهند کرد.

کار کردن در گروه‌ها مزایای بسیاری دارد. در طول زمان، اعضای یک گروه چیزهای زیادی را از یکدیگر می‌آموزند و آن دانش را ترکیب می‌کنند. او می‌‌افزاید: «اما به‌‌طور کلی، این مطالعه‌‌ی تازه یافته‌هایی در مقیاس بزرگ را دربردارد که با اصول اساسی کار ما سازگاری دارد.»

البته منطقی است که علم به‌‌سمت ایجاد مدل‌‌های تیمی بزرگ متمایل شده ‌است. تیم‌های بزرگ از نفوذ بیشتری برخوردار هستند. این تیم‌‌ها معمولا شامل تعدادی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار علمی در مؤسسات صاحب‌‌نام هستند. آن‌ها برخی از بهترین دانشمندان جوان را جذب می‌کنند که آن‌ها نیز در صورت مشارکت در چنین فعالیت‌‌هایی، از مزایای ترفیع‌‌ شغلی بهره‌‌مند خواهند شد و این روند به‌‌نوبه‌‌ی خود منجر به افزایش مقالات منتشرشده، جذب حمایت‌‌های مالی بیشتر و موقعیت‌های شغلی قوی‌‌تر می‌شود. دکتر ایوانز می‌‌گوید:

مطالعه‌‌ی تازه نشان می‌دهد که ما به نوع متفاوتی از رویکرد تأمین مالی در پروژه‌‌ها نیاز داریم؛ رویکردی که ریسک بیشتری دربرداشته و در آن، زمان و پول صرف حمایت از اشخاص و گروه‌های کوچک‌‌تر شود. شما می‌‌توانید آن را مانند سرمایه‌‌گذاری‌‌های ریسک‌‌پذیر درنظر بگیرید. این نوع سرمایه‌‌گذاری‌‌ها تنها شانس موفقیت پنج درصدی دارند و هدف آن است که میزان همبستگی بین کسب‌‌وکارها به حداقل برسد. آن‌ها یک پورتفولیو دارند که از سطح ریسک‌‌پذیری بالاتری و همچنین بازده بیشتری برخوردار است.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دیروز، ۶ اسفند ۹۷، شرکت علی بابا طی یک نشست خبری با حضور رسانه‌ها از ساختمان جدید مرکز تماس خود واقع در شهرک اکباتان رونمایی کرد. در این نشست که با یک تور بازدید از بخش‌های مختلف ساختمان نیز همراه بود، مسعود طباطبایی، مدیر ارشد اجرایی این شرکت گفت:

علی بابا هم‌اکنون رتبه اول را در زمینه فروش بلیط هواپیمای داخلی دارد. ما برای ارائه سرویس بهتر نیاز به یک مرکز تماس مناسب داشتیم و به همین خاطر این مرکز تماس را که بزرگ‌ترین مرکز تماس خاورمیانه در حوزه سفر و گردشگری است با بیش از ۲۵۰ نفر کارمند راه‌اندازی کردیم.

مرکز تماس علی بابا

در ادامه علی‌اکبر سلطانلو، مدیر ارشد مرکز تماس علی بابا، شرایط کار در این محیط و البته کیفیت خدمات کال سنتر علی بابا را تشریح کرد. وی گفت:

حدودا دو ماه است که به ساختمان جدید نقل مکان کرده‌ایم و این ساختمان ظرفیت توسعه تعداد کارمندان تا ۴۰۰ نفر را نیز دارد... کارمندان بخش مرکز تماس در ۳ شیفت صبح، بعد از ظهر و شب در حال ارائه خدمات هستند.

مرکز تماس علی بابا

سلطانلو در ادامه تاکید کرد که تماس تلفنی تنها راه ارتباطی علی بابا با مشتریانش نیست و این شرکت از طریق سایر کانال‌ها چون واتساپ، ایمیل، پیامک، تلگرام، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و چت آنلاین نیز این خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته را ارائه می‌کند. او همچنین اعلام کرد که علی بابا روزانه ۸٫۰۰۰ تماس ورودی و ۴٫۰۰۰ تماس خروجی دارد که این به معنای ۲۶٫۰۰۰ دقیقه مکالمه تلفنی در روز است.

بهنوش حسینی، یکی از مدیران مرکز خدمات مشتریان درباره شرایط کار در این مجموعه گفت:

ما عمیقا معتقدیم که بدون توسعه فردی کارمندان نمی‌توانیم به توسعه مجموعه امیدوار باشیم. از این رو سعی کرده‌ایم تا در این مرکز با روش‌های مختلف از جمله تعبیه اتاق‌های استراحت، ارائه غذای سالم، ساخت و تجهیز یک باشگاه ورزشی و... سعی کنیم تا کارمندان همیشه از نظر روحی در شرایط مناسبی باشند تا بتوانند به مشتریان نیز خدمات مناسبی ارائه دهند.

در ادامه آیدا آریانژاد، دیگر مدیر مرکز تماس علی بابا ضمن اعلام اینکه ۹۸ درصد از تمام تماس‌های ورودی به علی بابا پاسخ داده شده و مشکل کاربران حل می‌شود، گفت:

استاندارد جهانی برای شاخص پاسخگویی در مرکز تماس زیر ۲۰ ثانیه است؛ بدین معنی که باید در کمتر از ۲۰ ثانیه به کاربر پاسخ داده شود و ما توانسته‌ایم به طور میانگین ۸۰ درصد تماس‌ها را در کمتر از این زمان پاسخ دهیم.

وی افزود:

یکی از بخش‌های مهم مرکز تماس علی بابا واحد شکایات است که قبل و بعد از خرید و حتی در حین سفر پیگیر مشکلات مسافران هستند.

مرکز تماس علی بابا

در پایان نیز طباطبایی تاکید کرد که علی بابا یک شرکت دانش بنیان است و به این خاطر بسیار به استفاده از تکنولوژی‌های روز در ارائه خدمات خود اهمیت می‌دهد. وی درباره سرویس کال‌بک مرکز تماس علی بابا گفت:

تیم فنی علی بابا در حال توسعه سامانه‌ای است که فرایند کال‌بک را در مرکز تماس بهبود بخشد. سیستم کال بک ما که در حال توسعه است این‌گونه کار می‌کند که وقتی مشتری تماس می‌گیرد، اگر شماره نوبتش بالای ۵ باشد به او اعلام می‌کند که با وی تماس گرفته خواهد شد. اما این تماس به چند ساعت بعد موکول نمی‌شود و نوبت مشتری در صف انتظار حفظ شده و به محض فرا رسیدن نوبت، سیستم به طور خودکار با او تماس می‌گیرد.

در پایان نشست نیز یک تور بازدید از مرکز تماس علی بابا برگزار شد و مدیران این مجموعه خبرنگاران را با بخش‌های مختلف این مرکز آشنا کردند.

 


تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ماهواره دوستیعکس آرشیوی است

محققان پژوهشگاه فضایی موفق به بومی‌سازی نرم‌افزار شبیه‌ساز ماهواره شدند که این شبیه‌ساز از طراحی تا پرتاب ماهواره کاربردهای وسیعی دارد.

به گزارش ایسنا، مهندس نیک پی، مدیر پژوهشکده سامانه ماهواره پژوهشگاه فضایی در مراسم افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی، با اشاره به طراحی و ساخت سامانه نرم‌افزاری ماهواره، اظهار کرد: از ابتدای فعالیت برای طراحی و ساخت ماهواره نیاز به تحلیل‌هایی برای آن داریم که در دنیا اقدام به استفاده از نرم‌افزارهای شبیه‌سازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این نرم‌افزارها همچنین در طراحی ماهواره کاربرد دارند، خاطر نشان کرد: سامانه نرم‌افزاری شبیه‌ساز ماهواره یک بسته نرم‌افزاری است که امکان بررسی جامعی از طراحی و شرایط عملکرد زیر سیستم‌ها را به صورت مستقل و همچنین اندرکنش آنها را با یکدیگر برای مهندسان و محققان حوزه فضایی به منظور صحه‌گذاری تهیه ماهواره فراهم می‌کند.

نیک پی در بخش دیگری از صحبت‌های خود صحت‌سنجی سطوح زیر سیستم و سیستم سامانه‌های فضایی و زمینی در طول عملکرد ماهواره از لحظه پرتاب تا پایان ماموریت، شبیه‌سازی نرم افزاری زیر سیستم‌ها و سیستم به طور یکپارچه، بررسی عملکرد هر زیر سیستم به صورت مستقل و عملکرد آنها در اندرکنش با دیگر زیر سیستم‌ها و بررسی عملکرد زیر سیستم‌ها در مواجهه با خطا و اغتشاشات را از اهداف این پروژه نام برد.

مجری طرح خاطر نشان کرد: سامانه طراحی شده قادر به تعیین و کنترل وضعیت و موقعیت تخمین‌گر مدار، حسگرها، عملگرها و الگوریتم‌های کنترل وضعیت است.

مدیر پژوهشکده سامانه ماهواره پژوهشگاه فضایی، کاربرد آسان را از دیگر مزایای این سامانه ذکر کرد.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ویرجین گلکتیک

شرکت فضایی ویرجین گلکتیک برای اولین بار موفق به آزمایش فضاپیمای خود موسوم به VSS Unity همراه با ۳ سرنشین شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، سفینه VSS Unity "ویرجین گلکتیک"(Virgin Galactic) در طول دومین پرواز آزمایشی خود رکوردهای مختلفی از جمله به همراه داشتن سه سرنشین به جا گذاشت.

این فضاپیمای مافوق صوت از صحرای موهاوی کالیفرنیا به پا خاست و دو خلبان آزمایشی و یک متخصص مأموریت را به ارتفاع ۸۹ هزار و ۹۱۸ متری برد و در طول پرواز سرعت خود را به ۳۶۲۹ کیلومتر در ساعت رساند که بالاترین سرعت و ارتفاعی بود که این سفینه در هر یک از پنج پرواز آزمایشی خود تجربه کرده بود.

اولین پرواز آزمایشی این سفینه در دسامبر سال گذشته انجام شد.

این سفینه به وسیله یک هواپیمای بزرگ به ارتفاع مناسب برده می‌شود و سپس رها می‌شود. در این هنگام موتور هیبریدی موشک سفینه روشن می‌شود و آن را از جو خارج می‌کند. هدف از توسعه این سفینه راه‌اندازی گردشگری فضایی است.

این سفینه در اولین پرواز آزمایشی سرنشین‌دار خود حامل سر خلبان "دیو مک‌کی"، کمک خلبان "مایکل ماسوچی" و سرپرست برجسته فضانوردان ویرجین گلکتیک "بث موزس" بود.

این پرواز حاوی چندین رکورد برای ویرجین گلکتیک بود. چرا که موزس نه تنها ۵۷۱ امین فردی است که به فضا می‌رود، بلکه نخستین غیرخلبان و اولین زنی است که در یک فضاپیمای تجاری قدم به فضا می‌گذارد. علاوه بر این "مک‌کی" اولین فضانورد اسکاتلندی در تاریخ است.

مک‌کی گفت: بث، ماسوچی و من فقط از یک پرواز شگفت انگیز لذت بردیم که فراتر هر چیزی بود که تجربه کرده بودیم. تجربه دیدن زمین از فضا یک هیجان با شکوه و فوق العاده بود. امروز سه نفر از ما این سفر را تجربه کرد و به زودی آرزوی هزاران نفر دیگر تحقق خواهد یافت.

انتهای پیام



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

هایابوسا2

دانشمندان ژاپنی قصد دارند با شلیک گلوله‌های سنجشی به سیارک‌ها از مواد تشکیل‌دهنده آنها باخبر شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، دانشمندان آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن(JAXA) در حال آماده‌سازی برای شلیک گلوله‌های مخصوص به سیارک‌ها به منظور تعیین ترکیب شیمیایی آنها هستند.

کاوشگر "هایابوسا 2"(Hayabusa2) که اخیراً بر روی یک سیارک به نام "ریوگو"(Ryugu) نشسته است به ابزاری به نام "پروژکتور" مجهز شده است که این کار را در فضای خلاء انجام می‌دهد.

طبق گفته JAXA، پروژکتور به ریوگو نزدیک خواهد شد و گلوله‌ای را به سطح سیارک شلیک می‌کند و مواد تشکیل دهنده سیارک را برای تجزیه و تحلیل جمع‌آوری می‌کند.

به این ترتیب هایابوسا۲ قادر خواهد بود جنس سیارک را شناسایی کند. اگر این روش موفقیت‌آمیز باشد، می‌تواند راه جدیدی برای بررسی سیارک‌ها در فضا و استخراج مواد معدنی از آنها در آینده باشد.

تیم هایابوسا۲ با همکاری پروفسور هیداکی میاموتو از دانشکده مهندسی دانشگاه توکیو با استفاده از قطعات مشابه به آنچه در هایابوسا۲ استفاده شده، یک محفظه خلاء و یک سطح شبیه سازی شده از سیارک ریوگو را ساختند تا این سیستم را آزمایش کنند.

این گلوله توانست با موفقیت به جمع‌آوری نمونه‌ها بپردازد و مواد تشکیل‌دهنده را به خوبی تشخیص دهد.

انتظارات تیم هایابوسا۲ در این آزمایش بیش از چیزی که فکر می‌کردند برآورده شد، بنابراین هایابوسا۲ به زودی شروع به تیراندازی به ریوگو خواهد کرد.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ماهواره

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری این وزارتخانه با سایر دستگاه‌ها برای پایش منابع آب و سطح زیر کشت محصولات، گفت: از روز گذشته پایش سطح زیر کشت سیب‌زمینی را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آغاز کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم این سامانه را در سراسر کشور توسعه دهیم.

به گزارش ایسنا، مهندس آذری جهرمی در مراسمافتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی، با تاکید بر اینکه مسیر پر شتاب حرکت جمهوری اسلامی ایران در دانش فضایی با شدت بیشتری در حال پیگیری است، اظهار کرد: در تکمیل زنجیره فضایی مسئولیت ما طراحی و ساخت ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی در بخش صلح‌آمیز است که این ماموریت بر عهده وزارت ارتباطات قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه ۱۰ ساله توسعه صنایع فضایی کشور به پایان رسیده است، از تدوین برنامه ۱۰ ساله جدید در این حوزه خبر داد.

جهرمی با اشاره به آزمایشگاه AIT در پژوهشگاه فضایی، خاطر نشان کرد: این آزمایشگاه یکی از مهم‌ترین آزمایشگاه‌های مربوط به سازگاری مغناطیس ماهواره است که با سرمایه‌گذاری ۲۵ میلیارد تومان در این پژوهشگاه ساخته شده است و امروز به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت این آزمایشگاه در طراحی و ساخت ماهواره‌ها، یادآور شد: تاکنون برای انجام تست‌های سازگاری ماهواره‌ها از آزمایشگاه EMC صاایران استفاده می‌شد که این آزمایشگاه تنها ۶ تست را می‌توانست انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه آزمایشگاه EMC پژوهشگاه فضایی قادر به انجام ۱۵ تست سازگاری ماهواره است، خاطر نشان کرد: آزمایشگاه پژوهشگاه فضایی کامل‌ترین مدل تست‌ها در این حوزه را ارائه می‌دهد. به گونه‌ای که بدون اینکه نیاز به حمل و نقل ماهواره باشد، می‌توان از خدمات آن بهره برد.

جهرمی افتتاح این آزمایشگاه را منجر به تکمیل شدن زنجیره ساخت ماهواره‌ها ذکر کرد و یادآور شد: علاوه بر این افتتاح این آزمایشگاه وزارت ارتباطات را به هدف خود که طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی است، نزدیک می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به طراحی و ساخت سامانه رادیو تلسکوپ و سامانه نرم‌افزاری شبیه‌ساز ماهواره، خاطر نشان کرد: امروز با افتتاح این دو دستاورد، پژوهشگاه فضایی هدیه مناسبی به بخش‌های نجومی و فضایی ارائه کرده است و امیدوارم که با همکاری مجموعه عباس‌آباد و مکان یابی بتوان از رادیو تلسکوپ ساخته شده در این پژوهشگاه در جهت ارائه خدمات علمی به دانش‌آموزان و دانشجویان بهره‌برداری شود.

وی در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به لایحه کاربردی کردن فناوری‌های فضایی با تاکید بر اینکه از یک ماه گذشته مذاکرات جدی را در این زمینه آغاز کردیم، خاطر نشان کرد: ما در گذشته پایش سطوح زیر کشت برنج و خشخاش را انجام دادیم که گزارشات آن ارائه شده است. ضمن اینکه تفاهم‌نامه‌ای با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به منظور آمایش سرزمینی به امضا رساندیم و این طرح در چهار استان آغاز به کار کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری وزارت ارتباطات با وزارت نیرو، اضافه کرد: بر اساس تفاهم‌نامه امضا شده با این وزارتخانه در خصوص مدیریت منابع آب همکاری‌هایی را آغاز کرده‌ایم.

به گزارش جهرمی، پایش سطح زیر کشت سیب زمینی در نقاطی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است، آغاز شده و به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات محققان در تلاش هستند تا سامانه پایش زیر کشت را در سراسر کشور پیاده‌سازی کنند.

جهرمی در ادامه اظهاراتش، همچنین بیان کرد: اولین همکاری ما با سازمان محیط زیست پایش جنگل گلستان بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دستاوردهای فضایی کشور اشاره کرد و یادآور شد: ماهواره "ناهید یک" که یک ماهواره مخابراتی است، در مدار ۲۵۰ کیلومتری قرار می‌گیرد.

به گفته وی، این ماهواره به منظور انجام فرایند پرتاب تحویل وزارت دفاع شده است.

جهرمی ماهواره "ظفر" دانشگاه امیرکبیر را یک ماهواره سنجشی دانست که در یک مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار می‌گیرد و یادآور شد: علاوه بر این ماهواره "پارس یک" که در حال مراحل ساخت است، در بهمن ماه سال آینده تحویل داده خواهد شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در سال آینده سه ماهواره عملیاتی "ناهید یک، (مخابراتی) "، ماهواره "ظفر، (سنجشی) " و ماهواره "پارس یک" را برای پرتاب در دستور کار داریم، خاطر نشان کرد: ما از تجربیات گذشته برای ادامه مسیر استفاده خواهیم کرد و امیدواریم که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شده در سال آینده این سه ماهواره را پرتاب کنیم.

وی با بیان اینکه ما در شرایط تحریمی کنونی انتظار نداریم که در امتحانات دور اول و دوم به موفقیت دست پیدا کنیم، گفت‌: بخش‌های فضایی کشور در شرایط تحریمی فعالیت‌های خود را ادامه داده است و محققان این حوزه در تلاش هستند تا با استفاده از توان داخلی و ماهواره برهای بومی، ماهواره‌های خود را در مدار قرار دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه تجربه همکاری ما با کشورهای خارجی برای پرتاب ماهواره تجربه شیرینی نبوده است، در این باره توضیح داد: ولی این دلیل نمی‌شود که محققان بر روی پای خود نایستند و امروزه شاهد هستیم که مجموعه‌های دفاعی کشور پشت سر فعالیت‌های دفاعی قرار گرفته‌اند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در سال آینده از سوی پژوهشگاه فضایی پروژه بلوک مداری اتمام و تکمیل خواهد شد و امیدوار هستیم که با جدیت این طرح به سرانجام برسد و بتوانیم خبرهای خوشی در حوزه فضایی به مردم ارائه دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پرتاب ناموفق ماهواره‌های "پیام" و "دوستی" در این رابطه، بیان کرد: در ادامه آن پروژه‌های جدیدی را به دانشگاه‌های شریف و امیرکبیر واگذار خواهیم کرد.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رادیو تلسکوپ

رییس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی با اشاره به طراحی و ساخت رادیو تلسکوپ در این پژوهشگاه با بیان اینکه این سامانه در مرحله کالیبراسیون قرار دارد، گفت: این سامانه شامل یک آنتن ۵ متری است که از آن می‌توان برای رصد خوشه‌های کهکشانی و خط طیفی هیدروژن در فرکانس ۱۴۲۰ مگاهرتز بهره برد.

امید شکوفا  اجرای طراحی و ساخت رادیو تلسکوپ را به سفارش شرکت نوسازی عباس آباد دانست و افزود: دستاوردهایی که در این پروژه به دست آمده جزو میراث‌های علمی کشور محسوب می‌شود و اجرای این پروژه نشان داد که فعالیت‌های حوزه فضایی تنها منحصر به طراحی و ساخت ماهواره نمی‌شود و می‌توان از فناوری‌های فضایی در حوزه مطالعات کهکشان بهره برد.

وی رادیو تلسکوپ را نوعی آنتن رادیویی دانست که در طیف فرکانسی رادیویی به منظور کشف و جمع‌آوری اطلاعات از منابع رادیویی در فضا استفاده می‌شود و ادامه داد: نجوم رادیویی بر اساس اسباب و ادوات رصدی به دو شاخه مهم یک دیش و تداخل سنجی (تلسکوپ‌های چند دیش) که شامل مجموعه‌ای از آنتن‌های تک دیش است، تقسیم می‌شود. هر کدام از این دو شاخه محدوده مشخصی را از دانش نجوم رادیویی شامل می‌شوند که کارکرد و نیازمندی‌های مخصوص خود را دارد.

شکوفا با اشاره به مزایای نجوم رادیویی نسبت به نجوم اپتیکی، خاطر نشان کرد: بر خلاف رصد اپتیکی، رصد رادیویی محدود به شرایط جوی و یا زمان خاصی از شبانه روز نیست، ضمن آنکه رصد اپتیکی تنها محدود به طیف اپتیکی و مرئی است؛ ولی رصد رادیویی در محدوده گسترده وسیع فرکانسی می‌تواند داده‌های مورد نظر را ارسال کند.

رئیس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی با بیان اینکه رادیو تلسکوپ قادر است از چند کیلوهرتز تا چندصد هزار گیگا هرتز پایش‌های نجومی را انجام دهد، یادآور شد: این سامانه قادر است از حدود ۱۰۰ کیلوهرتز تا ۱.۵ گیگا هرتز اسکن کند و در پارامتر مهم خط هیدروژن که در فرکانس ۱۴۲۰ مگاهرتز قرار دارد و مورد علاقه منجمان است، تاریخچه کیهان را بررسی کند و این ابزار قابلیت ارائه اطلاعات مربوط به آن را دارد.

شکوفا، با بیان اینکه این پروژه به کارفرمایی شرکت نوسازی عباس آباد در مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی ایران اجرایی شده است، گفت: این رادیو تلسکوپ قابلیت ارائه خدمات به منجمان، محققان، دانشجویان و دانش‌آموزان و اساتید این حوزه را دارد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر این سامانه در فاز طی کردن فرایند کالیبراسیون نهایی قرار دارد، اظهار کرد: طی بازدیدی که مسؤولان المپیاد نجوم از این پروژه داشتند، قول داده شد که تیم‌های دانشجویی را به ما معرفی کنند تا بتوانیم از آنها در فرآیند کالیبراسیون رادیو تلسکوپ طراحی‌شده استفاده کنیم.

این محقق حوزه فضایی یادآور شد: با ساخت این سامانه، توانمندی و دانش فنی ساخت رادیو تلسکوپ‌ها به صورت ۱۰۰ درصدی کسب شده است؛ از این رو قادر هستیم سامانه‌های بزرگ‌تر و پیچیده‌تر و همچنین رادیو تلسکوپ‌های کوچک‌تر و آماتوری را برای استفاده در مدارس و مراکز نجومی بسازیم.

شناخت کائنات با سامانه‌های بومی

رئیس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی با تاکید بر اینکه با استفاده از این سامانه در هر زمانی و در هر آب و هوا و یا ابرناکی آسمان می‌توان منابع رادیویی را پایش کرد، گفت: از این ابزار می‌توان برای مطالعات کائنات استفاده کرد؛ چراکه گستره فرکانسی این سامانه در وضعیت فعلی ۱۰۰ کیلوهرتز تا ۱.۵ گیگا هرتز است.

وی با بیان اینکه این میزان رصد به معنای مسافت نیست، خاطر نشان کرد: شدت سیگنالی که این سامانه می‌تواند دریافت کند، حداقل ۱۰ "یانسکی" (۱۰ به توان منهای ۲۶ وات بر متر مربع بر هرتز) است. منبع رادیویی قلب کهکشانی حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ یانسکی است و نشان می‌دهد که این سامانه حساسیت خوبی دارد و می‌تواند بسیاری از اجرام دورتر از کهکشان را رصد کند.

به گفته این محقق، از این سامانه می‌توان برای رصد چشمه‌های نقطه‌ای که نیاز به وضوح زاویه‌ای ندارد، از جمله "پالسارها"، رصد چشمه‌های گسترده شامل هاله رادیویی خوشه‌های کهکشانی و خوشه‌های گسترده کهکشان راه شیری، مطالعه خطوط طیفی مرزی در کهکشان راه شیری و دیگر کهکشان‌های نزدیک و رصد طیفی هیدروژن در فرکانس ۱۴۲۰ مگاهرتز استفاده کرد.

رادیو تلسکوپ و رصدخانه ملی

شکوفا پروژه رصدخانه ملی را مکمل رصدخانه اپتیکی دانست و افزود: اهداف رصدخانه‌های اپتیکی با رصدخانه‌های رادیویی متفاوت است؛ از این رو آن چیزی که این سیستم می‌تواند پایش کند، رصد خانه اپتیکی نمی‌تواند پایش کند و بالعکس.

راه‌اندازی پایلوت تلسکوپ رادیویی در پژوهشگاه فضایی

وی با اشاره به راه‌اندازی پایلوت رادیو تلسکوپ در پژوهشگاه فضایی، یادآور شد: برای راه‌اندازی رادیو تلسکوپ باید فرآیند مکان‌یابی اجرایی شود و یکی از پارامترهای مهم در مکان‌یابی عدم آلودگی فرکانسی منطقه است تا بتوانیم سیگنال‌ها را از منابع رادیویی دریافت کنیم.

شکوفا اضافه کرد: طبق پایش‌هایی که انجام شده، لازم بود این سامانه به صورت آزمایشگاهی راه‌اندازی شود و فرآیند کالیبراسیون و تست آن به طور کامل انجام شود.

وی، فرآیند تست و کالیبراسیون را زمان‌بر در حد چند ماه ذکر کرد و یادآور شد: از این رو لازم بود این سامانه در مجموعه‌ای که از نظر تأسیسات، امکانات و دسترسی‌ها و پایش طیفی مناسب باشد، مستقر شود تا بتواند بعد از انجام مراحل کالیبراسیون در مجموعه عباس آباد مستقر شود.

شکوفا با بیان اینکه بر این اساس به منظور انجام فرایند کالیبراسیون پایلوت این طرح در پژوهشگاه فضایی پیاده‌سازی شد، ادامه داد: بعد از انجام مراحل مکان‌یابی منطقه مناسب در مجموعه عباس‌آباد باید به ما معرفی شود تا این سامانه را در این منطقه راه‌اندازی کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی با بیان اینکه در این کلاس، این سامانه اولین تلسکوپ بومی‌سازی شده کشور است، یادآور شد: این سامانه یک آنتن ۵ متری است و فرکانس منابع مختلف را تا شدت ۱۰ یانسکی به بالا دریافت می‌کند.

زمان بهره‌برداری

شکوفا در زمینه زمان بهره‌برداری از سامانه رادیو تلسکوپ، توضیح داد: این سامانه در حال حاضر قابل استفاده است، ولی باید فرآیند کالیبراسیون آن طی شود و شدت سیگنال‌ها و منابعی که استانداردها مشخص کرده، با آن کالیبره شود؛ ضمن آنکه لازم است تست‌های آن انجام شود و اطمینان حاصل شود که این سیستم در بهترین وضعیت دریافت سیگنال قرار دارد.

مکان‌یابی

وی با بیان اینکه فرآیند مکان‌یابی شروع نشده است، گفت: فرآیند مکان‌یابی رصدخانه‌های اپتیکی با رادیو تلسکوپ‌ها متفاوت است، به گونه‌ای که رصدخانه‌های اپتیکی در مناطق مرتفع و بر روی قله کوه‌ها ساخته می‌شود تا رصد تحت تأثیر شرایط جوی خاص چون عاری بودن از غبار، بخار و ابرناکی آسمان قرار نگیرد، ولی رصدخانه‌های رادیویی این مشکلات را ندارند.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

براساس اعلام TCL در کنگره جهانی موبایل ۲۰۱۹، انتظار می‌رود این شرکت در سال ۲۰۲۰ میلادی اولین گوشی هوشمند تاشدنی اقتصادی خود را معرفی کند. به‌‌نظر می‌رسد گوشی تاشدنی تی‌سی‌ال قیمتی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به گلکسی فولد سامسونگ داشته باشد.

طراحی مفهومی این گوشی هوشمند تاشدنی مقرون‌به‌صرفه در کنگره جهانی موبایل بارسلونا اسپانیا به‌نمایش گذاشته شد. هرچند امکان امتحان کردن نمونه‌ی طراحی‌شده در نمایشگاه وجود نداشت ولی علاقه‌مندان می‌توانستند تاحدودی از طراحی مفهومی این گوشی هوشمند مطلع شوند. یکی از کلیدی‌ترین موضوعاتی که تی‌سی‌ال در مورد گوشی هوشمند تاشدنی خود اعلام کرده، قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ی آن است. هرچند هنوز برای تعیین قیمت گوشی تاشدنی تی‌سی‌ال خیلی زود است، ولی باتوجه به اینکه گلکسی فولد سامسونگ قیمتی در حدود ۲۰۰۰ دلار خواهد داشت، انتظار می‌رود این گوشی هوشمند قیمتی بسیار پایین‌تر داشته باشد.

سخنگوی TCL اعلام کرد:

برای ما مهم نیست که اولین شرکتی باشیم که گوشی هوشمند تاشدنی به بازار عرضه می‌کند. هدف ما طراحی و توسعه‌ی محصولی است که برای کاربران هم کاربردی باشد و هم اینکه بتوانند آن‌ را خریداری کنند.

شاید همین موضوع یکی از دلایلی باشد که شرکت تی‌سی‌ال و شرکت‌های تابعه‌‌اش یعنی برندهای آلکاتل و بلک‌بریدر سال ۲۰۱۹ میلادی گوشی تاشدنی به بازار معرفی نکرده‌اند. شاید تی‌سی‌ال منتظر است ببینید رقبای دیگر بازار، گوشی تاشدنی خود را با چه مشخصات و قیمتی معرفی می‌کنند و سال بعد دستگاهی با قیمت مقرون‌به‌صرفه به بازار عرضه کند.

چالشی به‌نام گوشی هوشمند تاشدنی 

البته تی‌سی‌ای برای توسعه‌ی گوشی هوشمند تاشدنی با چالش‌ها و مسایل مختلفی رو‌به‌رو است و به سه چالش اصلی اشاره کرده است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های تی‌سی‌ال، نمایشگر انعطاف‌پذیر است. تی‌سی‌ال این نمایشگر را ازطریق شرکت CSOT، طراحی و ساخته است و برای تأمین نمایشگر نیازی به شرکت‌هایی همچون ال‌جی یاسامسونگ ندارد. همین مسئله می‌تواند به کاهش هزینه‌های تی‌سی‌ال کمک کند. کاهش هزینه‌ها، به‌معنی کاهش قیمت تمام‌شده خواهد بود. ممکن است تی‌سی‌ال بتواند از این طریق هزینه‌های خود را کاهش دهد، ولی بی‌شک نمی‌تواند محصولی با کیفیت رقبای کره‌جنوبی خود به بازار عرضه کند.

چالش بعدی TCL، لولای مکانیکی قسمت انعطاف‌پذیر دستگاه است. تی‌سی‌ال گزینه‌های مختلفی را با فرم‌فکتورهای مختلف توسعه ‌داده است تا نمایشگر بتواند به‌راحتی تا ۱۸۰ درجه قدرت تاشوندگی داشته باشد. چالش سوم، مربوط‌به توسعه‌ی راهکاری نرم‌افزاری برای زمانی است که دستگاه قرار است در حالت گسترده مورد استفاده قرار گیرد و برای عملکردهای چند وظیفه‌ای، گیمینگ و سایر کاربردها، دستگاه از نمایشگر بزرگ‌تری بهره می‌برد و باید به‌سرعت از یک نسبت ابعاد به نسبت ابعاد دیگری تغییر وضعیت بدهد.

از بین سه چاش مطرح‌شده، نمایشگر تاشدنی و لولای مکانیکی در طراحی مفهومی دیده می‌شود، ولی مشخص نیست TCL برای مسئله‌ی نرم‌افزاری چه تدبیری در پیش گرفته است. ولی امیدواریم نسبت به فلکس پای، نخستین گوشی تاشدنی دنیا با نمایشگر ۷.۸ اینچ که مشکلات نرم‌افزاری دارد، بتواند عملکرد بهتری را از خود نشان دهد. 

گوشی تاشدنی DragonHinge 

TCL گوشی تاشدنی خود را TCL DragonHinge نام‌گذاری کرده است که می‌‌تواند نام خوبی برای این دستگاه باشد. اما بعید به‌نظر می‌رسد DragonHinge نام نهایی دستگاه تاشدنی TCL باشد و ممکن است تغییر کند.

از نظر فنی، DragonHinge نامی است که تی‌سی‌ال برای پتنت کیس و لولای دستگاه تاشدنی خود به ثبت رسانده است و نام کل دستگاه و گوشی هوشمند نیست. طرح مفهومی به‌نمایش گذاشته‌شده از گوشی هوشمند تاشدنی تی‌سی‌ال در کنگره جهانی موبایل مشخصات جالب‌توجهی دارد. این گوشی هوشمند از نمایشگر ۷.۲ اینچی +QHD با رزولوشن ۲۰۴۸ در ۱۵۳۶ پیکسل AMOLED، به‌همراه دوربین چهارگانه در پنل پشتی بهره می‌برد. باتوجه به چنین مشخصاتی به‌نظر نمی‌رسد که قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ و پایینی داشته باشد. 

بخش نمایشگر تی‌سی‌ال در کنگره جهانی موبایل، نمایشگر تاشدنی دارای لولای خود را به‌نمایش گذاشت که نسل جدید نمایشگرهای امولد به‌حساب می‌آید و TCL اجازه می‌دهد بتواند دوربین سلفی دستگاه بعدی خود را به‌صورت روزنه‌ی روی نمایشگر طراحی و به بازار عرضه کند. CSOT بخش طراحی و توسعه‌ی نمایشگرهای تی‌سی‌ال را برعهده دارد. 

نسبت نمایشگر به بدنه‌ی دستگاه DragonHinge درحدود ۹۰.۷۳ درصد است که نشان ‌می‌دهد با دستگاهی بدون حاشیه مواجه نخواهیم بود. طراحی گوشی هوشمند TCL به‌گونه‌ای است که همانند کتاب به داخل بسته می‌شود. فرم فکتور دستگاه در حالت غیرگسترده شبیه به گلکسی فولد سامسونگ است و درحالت غیرگسترده فاقد نمایشگر اضافی در قسمت بیرونی دستگاه خواهد بود. این بدان معنی است که وقتی کاربران بخواهند از دستگاه استفاده کنند، باید آن را باز کنند. همین طراحی باعث کاهش هزینه‌های اضافی گوشی تاشدنی تی‌سی‌ال خواهد شد. 

همان‌طور که گفته شد، TCL تنها طراحی مفهومی گوشی تاشدنی خود را در کنگره جهانی موبایل به‌نمایش گذاشته است و ممکن است تا سال ۲۰۲۰ میلادی شاهد تغییرات زیادی در محصول نهایی باشیم.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 اگر کسی از ما دربارۀ حضرت فاطمه زهرا (س) سؤال کند و ما نیز بخواهیم به معرفی ایشان بپردازیم، معمولاً چنین پاسخ می‌دهیم که آن حضرت دختر نبّی مکرم اسلام (ص)، همسر امیر‏المؤمنین (ع) و مادر امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) هستند، اما تعریفی که ما از حضرت فاطمه(س) داریم بسیار متفاوت و غیر قابل مقایسه با تعریفی است که خود اهل‌بیت (علیهم‌السلام) از حضرت فاطمه (س) دارند.

امام صادق (ع) دربارۀ علت نامیده شدن حضرت فاطمه(س) به «زهرا» می‌فرماید: «لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَهَا مِنْ‏ نُورِ عَظَمَتِهِ‏، فَلَمَّا أَشْرَقَتْ أَضَاءَتِ السَّمَوَاتِ وَ الْأَرْضَ بِنُورِهَا، وَ غَشِیَتْ أَبْصَارَ الْمَلَائِکَةِ، وَ خَرَّتِ الْمَلَائِکَةُ لِلَّهِ سَاجِدِینَ، وَ قَالُوا: إِلَهَنَا وَ سَیِّدَنَا، مَا هَذَا النُّورُ؟ فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَیْهِمْ؛ هَذَا نُورٌ مِنْ نُورِی‏؛ زیرا خداوند او را از نور عظمت خودش آفرید و هنگامى که نور وجود فاطمه (س) درخشید، آسمان‌ها و زمین به نورش روشن شده و دیدگان فرشتگان از شدت نورش بسته شد و تمام ملائکه حقّ تبارک و تعالى را سجده و عرض کردند: اله و معبود ما! سرور و مولاى ما! این نور چه خصوصیتى دارد که اینقدر تابان و روشن است؟ خداوند متعال به آنها فرمود: این نور از نور من است». (بحارالأنوار، ج43، ح16).

این سؤال از امام حسن عسکری (ع) نیز پرسیده شد و حضرت در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت نامیده شدن آن حضرت به «زهرا» فرمود: «کَانَ‏ وَجْهُهَا یَزْهَرُ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع مِنْ أَوَّلِ النَّهَارِ کَالشَّمْسِ الضَّاحِیَةِ وَ عِنْدَ الزَّوَالَ کَالْقَمَرِ الْمُنِیرِ وَ عِنْدَ غُرُوبِ الشَّمْسِ کَالْکَوْکَبِ الدُّرِّی‏؛ زیرا چهره او براى امیرالمؤمنین(ع) در اول روز مانند آفتاب روشن و به هنگام زوال مانند ماه درخشان و به هنگام غروب آفتاب مانند ستاره مى‏‌درخشید».

"ارجعی" اثری از مجموعه «آسمان حسین» عبدالحمید قدیریان

امام صادق (ع) در حدیثی دیگر فرمود: «فَاطِمَةُ كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ بَيْنَ نِسَاءِ أَهْلِ الدُّنْيَا؛ فاطمه علیهاالسلام اختری تابناک در میان زنان دنیاست». (کافی، ج 1، ص 195). آن حضرت در ذیل آیۀ 35 سورۀ نور می‌فرماید: «اللَّهُ‏ نُورُ السَّماواتِ‏ وَ الْأَرْضِ‏ مَثَلُ‏ نُورِهِ‏ کَمِشْکاةٍ فَاطِمَةَ ع‏ فِیها مِصْباحٌ‏ الْحَسَنُ‏ الْمِصْباحُ‏ فِی‏ زُجاجَةٍ الْحُسَیْنُ‏ الزُّجاجَةُ کَأَنَّها کَوْکَبٌ‏ دُرِّیٌ‏ فَاطِمَةُ کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ بَیْنَ نِسَاءِ أَهْلِ الدُّنْیَا»، «مشکات» فاطمه (س)،‏ «فِیها مِصْباحٌ» امام حسن (ع)،‏ «الْمِصْباحُ» امام حسین (ع) «و‏ فِی زُجاجَةٍ الزُّجاجَةُ کَأَنَّها کَوْکَبٌ دُرِّیٌ»‏، فاطمه زهرا (س) است که بین زنان دنیا چون ستاره‏اى درخشان است‏.

بیاییم به یک نکته مهم توجه کنیم:

وقتی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) حضرت فاطمه(س) را اینگونه معرفی می‌کنند، چرا ما به عنوان محبان و شیعیان آن بزرگواران چنین رفتاری نداشته باشیم؟ چرا تا وقتی نام ایشان را می‌شنویم، نوری عظیم، وسیع و حجیم را در آسمان‌ها متصوّر نشویم؟ ایشان نوری عظیم هستند که هجده سال در قالب جسم مادی به دنیا آمدند، اما اینکه تا نامی از حضرت فاطمه (س) می‌شنویم، فقط یک زندگی خانم هجده ساله برایمان متصوّر شود، امری پسندیده نیست و حتی این چیزی نیست که اهل‌بیت (علیهم‌السلام) به آن تأکید داشته باشند، بلکه تأکید آنان بر بُعد نورانی آن حضرت (س) است.



تاريخ : سه شنبه 7 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 505 506 507 508 509 ... 3356 صفحه بعد