چاپ سه بعدی گوش

مهندسان زیستی دانشگاه کورنل با اسکن سه بعدی گوش یک کودک یک قالب هفت تکه ای در برنامه سالیدورکس کد (SolidWorks CAD) تولید کرده و قطعات آن را چاپ کردند. این قالب با ژلی غلیظ که از 250 میلیون سلول غضروف گاوی و کلاژن دم موش ساخته شده بود پر کردند. پس از 15 دقیقه این گوش از قالب خارج و به مدت چند روز در ظرف کشت سلول قرار گرفت. در عرض 3 ماه این غضروف به قدری گسترش می یابد که جایگزین کلاژن می شود.

براساس آمار ارائه شده تنها در آمریکا دست کم یک کودک از هر 12 هزار و 500 کودک دارای اختلال مادرزادی Microtia هستند، شرایطی که طی آن گوش خارجی کودک رشد ناقص و از شکل افتاده دارد و کودک دچار نقص شنوایی می شود. برخلاف سایر اعضای مصنوعی گوشهای تولید شده از سلولهای انسانی با احتمال زیاد به طور موفقیت آمیز در اینده به بدن انسان پیوند زده می شوند.

چاپ کلیه

محققان موسسه پزشکی احیا کننده موسسه ویک فارست با یک چاپگر سه بعدی زیسته چندین نوع سلول کلیه تولید کردند و به طور همزمان یک قالب از مواد زیست تجزیه پذیر ساختند. محصول نهایی برای کشت سلولی آماده شد؛ وقتی که این کلیه به یک بیمار پیوند زده شود همزمان با رشد بافت اصلی به آرامی قابلیت تجزیه خود به مواد زیستی را نشان می دهد.

80 درصد بیمارانی که در فهرست پیوند عضو قرار دارند در انتظار دریافت کلیه هستند. کلیه های چاپ شده زیستی هنوز کارایی ندارند اما وقتی که آنها عملکردشان واقعیت یابد، استفاده از سلولهای خود بیمار برای بافت کلیه به این معنا است که پزشکان روزی قادر خواهند بود که برای هر بیمار کلیه مورد نیازی را که کاملا با بدنش همخوانی دارد بسازند.

رگهای خونی چاپ شده

محققان دانشگاه پنسیلوانیا و ام آی تی با استفاده از یک چاپگر به نام RepRap و نرم افزار متن باز یک شبکه از رشته های شکر داخل یک قالب را چاپ کرده و رشته ها را با پلیمتر گرفته شده از ذرت پوشاندند. پس از آن آنها یک ژل حاوی سلولهای بافتی را وارد قالب کردند. وقتی که این ژل داخل قالب قرار گرفت، آنها کل ساختار را در آب شستشو دادند که شکل حل شد و کانالهای خالی در بافت باقی ماند.

محققان نشان دادند که پمپ کردن مواد مغذی از طریق این کانالها بقای سلولهای اطراف را افزایش می دهد. از آنجا که سلولهای خونی سلامت بافت را حفظ می کند، پی بردن به چگونگی افزایش مقیاس و چاپ یک سیستم عروقی بزرگتر و قویتر کلید چاپ کل بافتها است.

چاپ پوست پیوندی

محققان ابتدا از یک اسکنها و نقشه های سه بعدی برای مشخص شدن وضعیت زخم بیمار استفاده کردند. دریچه یک چاپگر آنزیم ترومبين و چاپگر دیگر سلولهای آمیخته شده با کلاژن و فيبرینوژن بیرون می دهد، پس از آن چاپگر یک لایه از فيبروبلاست انسانی و یک لایه از سلولهای پوستی انسانی را که کراتينوسيت نامیده می شود روی هم قرار می دهد.

برای پیوند های پوست سنتی جراح، پوست را از یک قسمت بدن گرفته و آن را به قسمت دیگر پیوند می دهد. محققان موسسه ویگ فارست امیدوارند بتوانند این روش را به قدری توسعه دهند که چاپ پوست جدید به طور مستقیم برای زخم امکانپذیر باشد. آنها در نهایت می خواهند یک چاپگر قابل حمل بسازند که بتوان از آن در زمان فجایع طبیعی استفاده کرد.

چاپ استخوان سه بعدی

محققان دانشگاه واشنگتن قالبهایی را با پودر سرامیک ( استخوان انسان 70 درصد از سرامیک تشکیل شده) چاپ کردند. آنها در چاپ این قالب ها از چاپگرهای سه بعدی کمک کردند که قطعات فلزی موتورهای الکتریکی را می سازد. یک چاپگر سرامیک را با لایه ای از چسب پلاستیک پرکرد، این ساختار به مدت 120 دقیقه با دمای  1250 درجه سانتیگراد پخته شد و برای کشت سلولهای استخوان انسانی آماده شد.

هرسال میلیونها نفر از تصادفات اتومبیل جان سالم به در برده اما دچار شکستگی های پیچیده می شوند که ترمیم آنها با روشهای سنتی دشوار است. پزشکان می توانند با استفاده از اسکنهای آم آر آی استخوان لازم برای پیوند را که دقیقا با شکستگی تطابق دارد چاپ کنند.



تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
در واقع در دهه‌های اخیر و با تولید انبوه محصولات الکترونیکی و دیجیتال، زباله‌های الکترونیکی هم پا به عرصه حیات گذاشته‌اند و به یکی از دغدغه‌های مهم شرکت‌های تولیدکننده تبدیل شده‌اند.
بر اساس تعریف دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا، زباله الکترونیکی یا E-waste به دستگاه‌های الکترونیکی مصرف شده و قطعات آ‌نها مانند تلفن‌ها و کامپیوترها، CDها و... که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند گفته می‌شود که در صورت رهاسازی در طبیعت بعد از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح، آلوده کننده‌ای خطرناک برای محیط زیست به شمار می‌روند. با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی در عرصه کامپیوتر و الکترونیک عمر مفید این تجهیزات و کالاها در اغلب کشورهای جهان ۲ تا ۳ سال و در کشورهای در حال توسعه کمی بیشتر و احتمالا تا ۵ سال است.
با اینکه کشورهای توسعه‌یافته و قبل از همه آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکننده این تجهیزات به حساب می‌آیند، اغلب این دستگاه‌ها پس از مصرف به کشورهای نه چندان پیشرفته و در حال توسعه فرستاده می‌شوند. بازیافت غیراصولی زباله‌های الکترونیک در این کشورها به آلودگی‌های گسترده منجر شده است. طبق معاهده‌ای که سازمان ملل در سال ۱۹۸۹ برای کنترل روند صادرات زباله‌های خطرناک از کشورهای توسعه یافته به کشورهای دیگر اعلام کرد: هر کشور می‌تواند به طور یک جانبه واردات این کالاها را ممنوع کند و کشورهای صادرکننده باید موافقت کشور واردکننده را جلب کنند. با این همه، اما کشورهایی مانند چین با به دست آوردن درآمدی هرچند ناچیز از محل بازیافت این تجهیزات از امضای این قرار داد خودداری کرده‌اند. تا جایی که در حال حاضر 70 درصد کامپیوترها و موبایل‌های جهان در چین بازیافت می‌شوند. بد نیست بدانید که در چین شهری به نام «گویو» است که به عنوان شهر زباله‌های الکترونیکی شناخته می‌شود و ساکنان آن با بازیافت این زباله‌ها زندگی‌شان را می‌گذرانند. 
در حالی که بسیاری از مردم جهان تلاش می‌کنند تا برای حفظ محیط‌زیست از ابزار و لوازم قابل بازیافت استفاده کنند، حالا به نظر می‌رسد که سعی دارند زباله‌های الکترونیکی‌شان را هم از زباله‌های معمولی که دفن می‌شوند جدا کنند. این زباله‌های الکترونیکی ممکن است حاوی مواد سمی سرب یا جیوه باشند که می‌تواند در آب و خاک پیرامون ما هم نفوذ کنند. با بازیافت و گاهی حتی استفاده مجدد از لوازم الکترونیکی به جای دفن آنها به همراه زباله‌های عادی دیگر، می‌توانیم خود و زمین را از قرار گرفتن در معرض این آلودگی‌های خطرناک محفوظ کنیم. با این اوصاف است که در سال‌های اخیر و افزایش میزان بازیافت زباله‌های الکترونیکی مشاغل مختلفی در این زمینه هم ایجاد شده‌اند. 



تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شاید تصورش را نمی‌کردید ولی تولید پرادو به سال 1984 میلادی برمی‌گردد. در ضمن این را هم باید بدانید که خودرو فوق یکی از زیرمجموعه‌های خانواده Land Cruiserها محسوب می‌شود. پرادو در بازار آمریکای شمالی با برند لکسوس مدل GX شناخته می‌شود.

 محصولی قد بلند، با کیفیت، با امکانات، پرقدرت و به قیمتی مقرون به صرفه. 

محبوبیت پرادو به سرعت در دنیا پیچید. به طوری که بعد از چندی علاوه بر کارخانه‌ ژاپن، خط تولیدهایی در کلمبیا، هند، فیلیپین و روسیه نیز تاسیس شد. 

تا امروز چهار نسل از پرادو تولید و فروخته شده است که دو نسل آخر آن به خوبی در بازار ایران خرید و فروش می‌شود. 

این خودرو با دو نوع موتور 2.7 لیتری 160 اسب‌بخاری و 4 لیتری 271 اسب‌بخاری عرضه می‌شود.

درباره مدل جدید

همان‌طور که گفته شد،‌ اطلاعات نسل جدید پرادوها پیش از آنکه تویوتا بخواهد منتشر شد.

بر اساس تصاویر به دست آمده، طراحی‌ مدل 2014 قدری زاویه‌دار و تا حدودی خشن‌تر شده است. 

برای مدل‌ فوق انتظار می‌رود بازی LEDها را شاهد باشیم. سپرها کمی توپُر شده‌اند. که به نظر می‌رسد به خاطر خواص آفرود آن باشد.

فرم جلو پنجره و چراغ‌ها آنطور که پیش‌بینی می‌شد تغییری نکرد. 

درباره این خودرو تنها می‌دانیم که موتورش 4.6 لیتری هشت سیلندر Vشکل با 301 اسب‌بخار نیرو و 445 نیوتن‌متر گشتاور است.

 


 


 



تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تلفن اوبونتو اجِ شرکت کنونیکال را که به خاطر دارید؛ ساعاتی دیگر مهلت سرمایه گذاری ۳۰ روزه اش به اتمام می رسد. فکر می کردیم که همان موقع تکلیف آن هم یک سره شود، یا به مبلغ معین برسد و سرمایه گذارانِ مشتاق فرصت لمسش را یابند یا با شکست مواجه شود و خلاص؛ اما از صحبت ها بر می آید که ماجرا به این زودی ها به سر نمی آید!

 
الان که چند ساعت به پایان زمان تعیین شده مانده کمی بیش از ۱۲ میلیون دلار جمع شده که با این رقم، رکورد دار سابق این روش جمع آوری سرمایه، یعنی ساعت هوشمند پبل، پشت سر گذاشته می شود. اما هرچقدر هم این آمار خیره کننده باشد باز راه درازی تا رسیدن به ۳۰ میلیون دلارِ هدف دارد و فقط یک معجزه می تواند در این مدت کوتاه چاله ۱۸ میلیون دلاری را پر کند.
 
مارک شاتلورث بنیان گذار کنونیکال در مصاحبه ای گفته «این کمپین فراتر از انتظارها بود. چند تولید کننده بزرگ برای مذاکره درباره این دستگاه ابراز تمایل کرده اند.» وی همچنین گفت که اگر از بازار، تقاضای بالا ببیند ممکن است مدت قبلی را تمدید کند. البته اگر این پروژه هم به موفقیت منجر نشود به هر حال سال آینده دستگاه های مبتنی بر سیستم عامل لمسی اوبونتو را خواهیم دید. تا پایان مهلت سرمایه گذاری چیزی نمانده، امیدواریم بعد از آن از شرکت های مذاکره کننده با کنونیکال که برای تولید اوبونتو اج اظهار تمایل کرده اند خبرهای دقیق تری به دست آوریم.
 
در ادامه می توانید چند عکس از نمونه اولیه این تلفن هوشمند را نیز مشاهده کنید.
 



تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هرگاه تصمیم به خرید دوربین می گیرید و چرخی در بازار می زنید، با صدها مدل متنوع از هر دسته (از ببین و بگیر تا بدون آینه یا DSLR) روبرو می شوید که تصمیم گیری نهایی را بسیار سخت می کنند. از سویی نگران این هستید که «آیا این دوربین مناسبی برای من است؟» و از سوی دیگر از خود می پرسید «واقعا بهترین دوربین را با این پول خریدم؟»

 

و هر فردی را آشنا با بازار دوربین های دیجیتال گیر بیاورید، از او می پرسید «به نظرت در رنج فلان تا فلان چه دوربینی بخرم بهتر است؟» با توجه به این تفاسیر و احساس نیاز کاربران عزیز نارنجی ، تصمیم داریم طی هفته های آینده به ارائه لیستی از بهترین دوربین های سال در گروه بندی های مختلف بپردازیم.

 

اگر چه این لیست هیچگاه کاملا بی نقص نخواهد بود و همیشه به نکات تکمیلی شما دوستان نیاز خواهد داشت، اما سعی می کنیم با نگاهی به دوربین های موجود در بازار، لیستی کاربردی را در هر دسته عرضه کنیم.

 
در اولین قسمت این مجموعه «بهترین دوربین های کامپکت ارزان قیمت » را لیست کردیم و اکنون نوبت به «بهترین دوربین های DSLR رده پایین» رسیده است. پس در ادامه مطلب باما همراه باشید.
 
 
اگر به خاطر داشته باشید، پیش از این به طور مفصل درباره چگونگی خرید یک دوربین دیجیتال SLR و موارد مهم در این زمینه صحبت کردیم. حال بد نیست به صورت مصداقی به این موضوع بپردازیم و نگاهی به DSLRهای رده پایین و رده بالای بازار داشته باشیم.
 
اما پیش از شروع، باز هم تاکید می کنیم که به جای اهمیت دادن به قیمت؛ اینکه چه دوربینی بخرید، کاملا بستگی به کارکرد آن برای شما و استفاده معمول تان دارد. آیا به دنبال عکاسی حرفه ای و تجاری هستید؟ یا می خواهید یک دوربین رده بالا و پیشرفته در جیب تان داشته باشید؟ یا به دنبال گزینه ای کاملا مناسب برای سفرهای طولانی می گردید؟ شاید هم یک همه کاره جمع و جور لازم دارید که در میهمانی های خانوادگی به ثبت لحظات خاطره انگیز بپردازید؟
 
 

تقریبا می توان گفت بهترین کیفیت عکس و ویدیو را در این کلاس به ارمغان می آورد. طراحی سیال و روان فرآیند عکاسی و امکانات مناسب و کارآمد، نیکون دی ۵۲۰۰ را تبدیل به دوربینی کرده که می توان گفت بسیار بیشتر از پولتان آش می خورید. 
 
هنگامی هم که بخواهید از مشکلات آن بگویید، شاید تنها نکته قابل ذکر، عدم وجود موتور فوکوس خودکار در بدنه باشد. این موضوع باعث می شود هنگام انتخاب لنز، کمی محدود شوید. به طور کلی این دوربین را می توان یک انتخاب عالی برای عکاسان نیمه حرفه ای و برنامه های خانوادگی و مسافرت های تفریحی دانست.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۲۴.۱ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳.۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه 
قیمت: ۲،۴۵۰،۰۰۰ تومان
 
 

Canon EOS Rebel T4i / EOS 650D

این دوربین تصاویر و ویدیوهای فوق العاده خوبی را فراهم می آورد و کارکرد «نمایش زنده» صفحه نمایش آن نسبت به نسل قبلی اش بهبود قابل توجهی داشته است. ضمن اینکه فرآیند عکاسی هم در آن ساده تر شده است. البته هنگامی که ISO را بالا می برید، مقداری از کیفیت عکس ها کاسته می شود.
 
یک دوربین خوب که مجموعه کاملی از لنزهای STM کانن را پشتیبانی می کند و شاید تنها نسخه ای از خانواده ربل باشد که بتوان آن را شایسته عنوان «کاملا پیشنهاد شده» دانست. البته اگر تنها عکاسی برای تان مهم باشد و چندان به دنبال فیلمبرداری نباشید، احتمالا بتوانید مدل های جایگزین ارزان تری را هم در بازار بیابید.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۲،۱۰۰،۰۰۰ تومان
 
 

Canon EOS Rebel T5i / EOS 700D

این دوربین یکی از نمونه های عالی در زمینه استفاده از نمایشگر لمسی دوربین های ببین و بگیر در خانواده DSLR است. در اینجا پیاده سازی پنل لمسی همراه با بهینه سازی آن برای ضبط ویدیو بوده و البته همچنان مانند نسل های قبلی خانواده ربل، عکس ها و فیلم هایی عالی را ثبت می کند. علاوه بر اینکه کارایی اش بهبود چشمگیری داشته است.
 
البته کارایی سیستم فوکوس خودکار phase-detection آن در مقایسه با رقبا کمی عقب است و کارکرد «نمایش زنده» هم نمی تواند میدان-داری کند. نقاط کوچک فوکوس خودکار روی منظره یاب، به سختی دیده می شوند و همین استفاده از آنها را مشکل می کند. 
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-12800 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- صفحه نمایش ۳ اینچی لمسی
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۲،۶۰۰،۰۰۰ تومان
 
Canon EOS Rebel T3i / EOS 600D

این دوربین در کنار قابلیت های ویدیویی عالی خود، کیفیت عکس و فیلم خوبی هم دارد. البته اگر بخواهید از هر دو قابلیت فیلم و عکس برداری به طور همزمان استفاده کنید، تنظیمات آن کمی ناامید کننده هستند. حالت عکاسی متوالی آن هم برای ثبت تصاویر ورزشی، کودکان یا حیوانات، کمی باعث آزار است.
 
به نسبت هزینه ای که می کنید، این دوربین انتخابی مناسب برای ویدئوگرافرها است. البته اگر نیازی به نمایشگر دقیق و کارآمد آن ندارید می توانید مدل های پایین تر را انتخاب کنید. و البته برای عکاسان خلاق هم گزینه ای عالی به نظر می رسد. اما اگر به دنبال عکاسی حرفه ای در زمینه هایی چون ورزش، کودکان یا حیوانات هستید، شاید این گزینه مناسب شما نباشد.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸.۷ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳.۷ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۷۷۰،۰۰۰ تومان
 
 
Canon EOS Rebel T2i / EOS 550D

عملکردی سریع، کیفیت عکسی عالی و کیفیت ویدیویی بالاتر از متوسط، از خصوصیات این دوربین هستند. البته منظره یاب آن هنگام کار کمی آزار دهنده است و کنترل کادربندی هنگام فیلمبرداری می تواند باعث رنجش شما شود. هرچند اگر به دنبال یک DSLR خوش قیمت می گردید که کیفیت کار مناسبی برای شروع کار یک عکاس آماتور-جدی داشته باشد، انتخابی مناسب خواهد بود.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸.۷ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳.۷ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت:   تقریبا ۲،۳۰۰،۰۰۰ تومان
 
Nikon D5100

کیفیت عکس های این دوربین واقعا عالی هستند و امکان کاهش نویز بسیار خوبی دارد. و برای هر دو کارکرد عکس و فیلمبرداری با طراحی ساده و موثر فرآیند روبرو هستیم. اتحاد مجموعه ای وسیع از امکانات به درد بخور، این دوربین را تبدیل به انتخابی بسیار مناسب نموده است.
 
البته، اگر چه می توان گفت دوربین سریعی است، ولی برخی کارکردهای آن نسبت به هم گروهی های اش با کمی مشکل روبرو هستند.
 
هرچند شاید این دوربین با هیچ یک از شاخص های رده بندی شخصی، در جایگاه نخست قرار نگیرد؛ اما نیکون دی ۵۱۰۰ ترکیبی عالی از کیفیت عکس، عملکرد، امکانات و طراحی را پیش روی شما می گذارد و البته قیمتی مناسب را هم برای همه اینها پیشنهاد می کند.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۶.۲ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۴ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۷۲۰،۰۰۰ تومان
 
 
Nikon D3100

کیفیت عکس عالی و جایگیری مناسب دکمه های کنترلی، به همراه حالت راهنمای کاربر پسند، این مدل نیکون را به دوربینی خواستنی بدل کرده. همچنین امکان کنترل فوکوس دستی در حالت فیلمبرداری را هم نباید از خاطر برد. البته منظره یاب نسبتا کوچک، و کندی کارکرد نسبت به رقبا را نباید فراموش نمود.
 
این دوربین در دسته DSLRهای رده پایین، کیفیت عکسی عالی را در بدنه ای فراهم آورده که برای عکاسان با تجربه، ساده و موثر است و به همان میزان برای عکاسان نیمه حرفه ای صمیمانه بوده و باعث وحشتشان نمی گردد. تنها مشکل آن عملکردش است که نسبت به رقبا کمی کندتر است.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۴.۸ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۴۴۰،۰۰۰ تومان
 
Sony Alpha SLT-A37

اگر چه سونی نسبت به رقبا، مدت زمان زیادی نیست وارد این بازار شده، اما توانسته با این دوربین، از نظر کارکرد یک پیشرو باشد که از قابلیت های خوب و کیفیت عکس قابل قبولی هم برخوردار است. البته در این میان مشکلاتی مانند تیره بودن منظره یاب الکترونیک یا کوچک بودن نمایشگر هم به چشم می خورند.
 
اگر به دنبال محصولی ارزان قیمت، با نمایشگر متحرک، منظره یاب و عملکرد سریع هستید، احتمالا Alpha SLT-A37 جزو اولین انتخاب های تان خواهد بود.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۶.۱ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-12800 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۷ یا ۵.۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه
قیمت:   تومان
 
 
Nikon D3200

نیکون دی ۳۲۰۰ با عملکردی سریع و قابل قبول و کیفیت عکسی بسیار خوب، تمام آنچه را که از یک DSLR انتظار دارید، در اختیار تان می گذارد. البته از نظر طراحی فرآیند ثبت عکس و همچنین حل مشکلاتی که در نسل های گذشته داشته، کمی ضعیف عمل کرده است. اگر به دنبال ارتقاء از دوربین های ببین و بگیر باشید، این DLSR رده پایین می تواند یکی از انتخاب های مناسب تان باشد.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۲۴.۷ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-12800 و 50,25600,51200,102400
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۴ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۷۳۰،۰۰۰ تومان
 

 

در میان رده پایین ها، شما کدام دوربین DSLR را پیشنهاد می کنید؟


تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تبلت ال جی تا آخر سال؛ فبلت بزرگ، ساعت هوشمند و نمایشگرهای منعطف سال آینده
 

به نظر می رسد ال جی روی دور تند قرار گرفته باشد. بعد از معرفی G2 که اظهار نظرهای مثبتی را بر انگیخت و از آن به عنوان چهارچوب مورد توافق ال جی و گوگل برای ساخت نکسوس ۵ نام برده می شود، امروز صبح نیز خبر ساخت اولین نمایشگر LCD با انداره ۵.۵ اینچ و کیفیت ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل را از این شرکت داشتیم.

 
حالا بر اساس تاییدیه های FCC می شود با اطمینان گفت که تبلت جدید ال جی با نام احتمالی G Pad نیز چندان دور از معرفی به سر نمی برد. تبلتی که گفته شده نمایشگر ۸.۳ اینچی، چیپ اسنپدرگون ۸۰۰ و ۲ گیگابایت رم خواهد داشت و احتمالا باید منتظر معرفی آن در IFA باشیم.
 
اما بشنوید که مدیر بخش ارتباطات موبایل ال جی در بلغارستان، آقای دیمیتار والف نیز در کنار تایید رسمی G pad خبر از یک فبلت بزرگ -تر از Vu- داده. گویا ال جی نیز سال آینده به خانواده ۶ اینچی ها خواهد پیوست. معرفی نمایشگر ۵.۵ اینچی با کیفیت Quad HD نشان داد که هنوز بخش تولید نمایشگر ال جی از رقبا جلوتر است و بنابراین یک فبلتی بزرگ و با کیفیت، دردسر خاصی نیست.
 
آقای والف خجالت نمی کشد که بگوید ۳ سال قبل شرکتش اقدام به عرضه ساعت هوشمند کرده ولی شاید الآن زمان بهتری برای تقویت تلاش ها باشد. با توجه به اینکه او خبر از نمایشگرهای منعطف در سال آینده می دهد، چه وسیله ای بهتر از ساعت برای استفاده از پنل های ژیمناست کار در آن؟!
 
این مدیر ال جی در بخش پایانی صحبت های خود نیز خبر از انتظار خود برای انفجار در فروش دستگاه های هیبریدی می دهد و در عین حال به غالب شدن جهت گیری عرضه رایگان در دنیای نرم افزار خبر می دهد، چیزی که می تواند برای مایکروسافت و لشگر ویندوز و آفیس نگران کننده باشد. 


تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
سیستم جدید راهنمای مسیر مرسدس بنز با استفاده از عینک گوگل
 

سیستم های راهنمای مسیر مدت هاست که در خودرو ها جای خود را باز کرده اند و تبدیل به یکی از قابلیت های جدا ناپذیر ماشین های امروزی گشته اند. این سیستم ها شما را از زمانی که سوار خودروی خود می شوید تا مقصد راهنمایی می کنند. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید اگر قسمتی از مسیر احتیاج به پیاده روی داشته باشد باید چه کار کرد؟ آیا همچنان می توان از سیستم ناوبری خودرو استفاده کرد؟

 

شرکت مرسدس بنز به تازگی با همکاری گوگل، پروژه ای را آغاز کرده است تا از طریق آن سیستم راهنمای مسیر در همه حال در اختیار شما باشد. این پروژه در واقع سیستم ناوبری مرسدس بنز را با گوگل گلس ادغام می کند تا از این طریق کاربر حتی پس از پیاده شدن از خودرو نیز بتواند مسیر خود را به درستی دنبال نماید.

 

گوگل در حال حاضر مسیر هایی که برای پیاده روی تا مقصد مناسب هستند را در گوگل مپ به کاربران ارائه می دهد. و اکنون با استفاده از اپلیکیشن مرسدس بنز برای گوگل گلس، ارتباطی بی نقص بین سیستم راهنمای مسیر خودرو و گوگل مپ ایجاد می شود و کاربران به راحتی می توانند اطلاعات خود را در بین آن ها جا به جا کنند.

 

در واقع نحوه عملکرد اکوسیستمی که مرسدس بنز در نظر گرفته است بدین صورت است که شما در خانه مقصد خود را وارد گوگل گلس می کنید و مسیر پیشنهادی را انتخاب می کنید. سپس زمانی که سوار خودرو شدید و تلفن خود را به سیستم ماشین متصل کردید، کلیه اطلاعات بر روی صفحه راهنمای مسیر مرسدس بنز ظاهر می شود. اینگونه تا مقصد پیش می روید و زمانی که از ماشین پیاده شوید، مجدد راهنمایی شما از طریق گوگل گلس ادامه پیدا می کند.

 

طبق شنیده ها مرسدس بنز در حال حاضر نمونه اولیه این سیستم را تولید کرده است و در حال همکاری با گوگل جهت برطرف کردن نقایص آن است. همچنین شایان ذکر است که گوگل گلس در حال حاضر تنها در اختیار تعداد محدودی از کاربران قرار گرفته و ورود رسمی آن به بازار در سال 2014 پیش بینی شده است.



تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بازی هالیوودی در اتاق لیزر
 

در فیلم های هالیوودی سارقان حرفه ای با عبور از اتاق های امنیتی مجهز به لیزر، به گاو صندوق رسیده و پول و جواهرات را سرقت می کنند. البته دزدی کار خوبی نیست، اما مهارت و انعطاف بدنی جناب دزد سبب می شود تا ما هم دلمان بخواهد شانس مان را در عبور از میان انبوهی از لیزرهای امنیتی خطرناک امتحان کنیم.

 
حالا یک گروه به نام NERDWORKING در ترکیه با الهام از همین موضوع، این امکان را به وجود آورده اند که توانایی خودتان را در عبور از یک اتاق لیزر آزمایش کنید.
 
آنها اتاقی را در شهر استانبول ساخته اند که مجهز به لیزرهای سبز و دوربین های امنیتی است و برای عبور از آن یک بازی به راه انداخته اند.
 
شما ۳ دقیقه فرصت دارید تا به سمت دیگر اتاق برسید و اگر در این زمان به یکی از لیزرها برخورد کنید، سیستم تشخیص داده و بازی را باخته اید.


تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اولین تلفن هوشمند تایزنی سامسونگ با نمایشگر 720P عرضه می شود؟
 

شنیده ها حاکی از آن است که اولین اسمارت فون مجهز به سیستم عامل Tizen تولید شده توسط سامسونگ به نمایشگری با کیفیت 720P مجهز خواهد بود. به نظر می رسد سامسونگ قصد دارد بالاخر محصولی با نام رمز SM-Z9005 را مجهز به سیستم عامل Tizen روانه بازار کرده و از وابستگی اش به اندروید بکاهد.

 
سایت هلندی TechTastic به تازگی در گزارش فعالیتهای یکی از کاربران خود رد پایی از یک تایزن فون را یافته و توانسته برخی مشخصات آن را کشف کند. گفته می شود این تلفن تایزنی از پردازنده اسنپ دراگون کوالکام بهره می برد. اما هنوز سرعت و تعداد پردازنده های آن مشخص نشده اند.
 
البته برخی گمانه زنی ها خبر از پردازنده ای دو هسته ای می دهد که با یک گیگابایت رم همراهی می گردد. و همچنین به لطف استفاده از پردازنده کوالکام، احتمالا تایزن فون سامسونگ از شبکه مخابراتی 4G LTE هم پشتیبانی خواهد کرد. 
 
تایزن سیستم عامل اختصاصی سامسونگ است. نرم افزاری که طی سالیان گذشته مشغول سفر در بین شرکت های تکنولوژی همه فن حریف مختلفی بوده و بالاخره سامسونگ کسی بود که روی آن شرط بندی کرد و قصد دارد توسط آن محصولی را روانه بازار کند.
 
 
سامسونگ پیش از این اعلام کرده بود که تلفن جدیدش را آگوست یا سپتامبر روانه بازار خواهد کرد. اما با توجه به فرا رسیدن دهه پایانی آگوست، به نظر می رسد نباید امید چندانی به عرضه زود هنگام این اسمارت فون داشت. البته ممکن است سامسونگ قصد داشته باشد تایزن فون جدید را هم، به همراه ساعت هوشمند و نوت سوم، در نمایشگاه IFA آلمان رونمایی کند.


تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ساعت اپل شاید یکی از جذابترین شایعاتی باشد که در چند اخیر توجه علاقه مندان به تکنولوژی را به خود جلب کرده. هنوز هیچ طرح و مشخصاتی از این محصول لو نرفته، اما اخیرا تعدای از طراحان و مهندسان IT دور هم گرد آمده اند و تصور خود از این دستگاه را در قالب طرحی مفهومی ارائه داده اند.

 

تا به امروز شاهد طرح های مفهومی متعددی برای ساعت هوشمند اپل بودیم، اما نتیجه کار این گروه ایتالیایی با همه آنان متفاوت است. این مهندسین جوان حتی نمونه هایی اولیه از طرح خود را نیز تولید کرده اند تا علاوه بر ظاهر دستگاه، بتوانند ارگونومی آن را نیز مورد بررسی قرار دهند.

 

اپل تاکنون نیرو های متخصص متعددی را برای اضافه کردن به تیم iWatch استخدام کرده است، اما هنوز هیچ تایید رسمی از سوی این شرکت مبنی بر ساخت ساعت هوشمند، صورت نپذیرفته. در همین رابطه بد نیست بدانید که این کمپانی در تازه ترین اقدام خود، Jay Blahnik را نیز به استخدام خود در آورد. آقای بلانیک پیش از این، سابقه کار بر روی دست بند پوششی کمپانی نایک، موسوم به FuelBand را در کارنامه خود دارد و می تواند عضوی ارزشمند برای تیم تولید کننده iWatch محسوب شود.

 

شما درباره این طرح مفهومی چه نظری دارید؟ به نظر شما اجرای iOS 7 بر روی این دستگاه به میزان کافی کاربردی خواهد بود؟ در زیر می توانید ویدیوی کار این گروه ایتالیایی را مشاهده نمایید.

 
 
 
 
 
با پشتیبانی: آی ویوید
دانلود ویدیو
 

 



تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سامسونگ ساعت هوشمند Galaxy Gear را در ۵ رنگ معرفی می کند
 

وقتی یک موج خبری از طرف رسانه های نزدیک به شرکت های تکنولوژیک راه می افتد دیگر صحیح نیست که با شک از مسائل حرف بزنیم. با این حال جانب احتیاط را رعایت می کنیم.

 
سم موبایل که پایگاه انتشار خبرهای غیررسمی سامسونگ است در خبری انحصاری مدعی شده که ساعت هوشمند Galaxy Gear در ۵ رنگ از جمله سفید طلایی به بازار خواهد آمد.
 
هر چند سامسونگ عادت دارد بعد از چند ماه رنگ های جدیدی برای محصولاتش معرفی کند و به این شکل به آنها تنوع ببخشد، اما فعلا این ۵ رنگ را داشته باشید:
سفید
مشکی
خاکستری
نارنجی 
سفید طلایی (رنگ مخصوص)
شاید روز ۱۳ شهریور، زمان مهمی برای سامسونگ باشد و در کنار معرفی گلکسی نوت ۳ شاهد رونمایی از گلکسی گیر هم باشیم.
 
معرفی ساعت هوشمند زودتر از رقبا می تواند شروعی باشد برای پیشرویی سامسونگ در قلمروی محصولات جدید. اما باید صبر کرد و این ساعت را با تمام قابلیت های اش در مقام عمل هم دید. 


تاريخ : پنج شنبه 31 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که نام گوگل (Google) را نشنیده باشد؛ این کمپانی عظیم آمریکایی از بزرگ ترین شرکت های اینترنتی است که در میان جهانیان با موتور جستجوی خود نامی آشنا را برای همگان رقم زده است.شاید در ۴ سپتامبر سال ۱۹۹۸ و با آغازِ کار شرکت گوگل، برای کسی باور پذیر نبود که در کمتر از پانزده سال این شرکت به یک امپراطوری در فضای سایبر تبدیل شده و شعار خود که از آغاز «سازماندهی کردن اطلاعات دنیا و دسترس‌پذیر کردن آن‌ها برای عموم» بود، را جامع عمل بپوشاند و با در اختیار قراردادن انواع و اقسام خدمات به کاربران، هیمنه ای جهانی برای خود ایجاد کند.
 


در جهان سایبری شده امروز، دیگر نمی توان به شرکت هایی نظیر گوگل تنها به چشم یک موتور جستجو نگاه کرد، چرا که هر یک از این شرکت ها به تنهایی توانسته اند عامل تحولات زیادی در زندگی افراد باشند.

شرکت گوگل در طول سال‌های گذشته با سرعت زیادی در حال پیشرفت و گسترش روز افزون دامنه کاری خود است و با بسط دادن دایره‌ی فعالیتش، گام های مهمی در جهت اهداف خود برداشته است. اما گویا این کمپانی برای جاه طلبی های خود حد یقفی ندارد و با در دستور کار قرار دادن پروژه های جهانی همچنان با سرعت و قوت به مسیر خود ادامه می‌دهد.

اما نکته اساسی درباره گوگل این است که ارتباط تنگاتنگ سرویس های امنیتی و اطلاعاتی ایالت متحده آمریکا با این شرکت و استفاده از آن برای کنترل اعمال و رفتار شهروندان و استفاده ابزاری از این کمپانی برای تسلط اطلاعاتی بر جهان، گوگل را تبدیل به یک جاسوس‌خانه کارآمد کرده است. 

استفن آرنولد(Stephen Arnold) که در گذشته در شرکت اطلاعاتی "بوز آلن همیلتون" (Booz Allen Hamilton) فعالیت داشته و همچنین در کارنامه خود سابقه اشتغال به عنوان يكي از مشاوران شركت گوگل را نیز دارد، در یک سخنراني در سال 2006 در حضور مقامات سياسي و اطلاعاتيِ واشنگتن، در گزارشی اعلام کرد که کمپانی گوگل به شکل کامل، در اختیار سرويس‌هاي اطلاعاتي ايالات متحده قرار دارد و کلیه كليك ها و جريان رفت و شد داده‌ها و یا هر چيز ديگري كه در آرشيو گوگل است، مورد تفتیش قرار می‌گیرد. 

شرکت گوگل در ژوئن سال 2007 ميلادي، توسط آژانس حريم خصوصي بين‌الملل، به عنوان بدترين مجرم در نقض حريم خصوصي افراد در ميان شركت‌هاي اينترنتي معرفي شد.
 


در جهان سایبری شده امروز، دیگر نمی توان
 به شرکت هایی نظیر گوگل تنها به چشم یک موتور جستجو نگاه کرد


این شرکت روابط اجتماعی افراد را از طریق شبکه اجتماعی خود، گوگل پلاس(+Google)، عادات تلفن‌هاي کاربران را از طريق گوگل ویس (Google voice)، سوابق پزشكي و نسخه‌هاي دارويي را از طریق گوگل هلث (Google health)، عكس‌هاي خانوادگی و شخصی را از طرق گوگل پیکسا ایمیج (Google Picassa image)، تحقیقات، نیازها، علاقمندی ها و ... را از طریق موتور جستجو، رصد و ذخیره سازی و در کنار سایر امکاناتش، اطلاعات کاربران جمع آوری، بررسی و چک کرده و در اختیار نهاد های امنیتی قرار می‌دهد. 

اما هم اکنون پس از گذشت چند سال از افشاگری ها و برقرای رابطه عمیق بین این کمپانی با دیگر سرویس های امنیتی و اطلاعاتی، استفاده از ظرفیت گوگل برای پیش برد اهداف ایالت متحده آمریکا بر کسی پوشیده نیست. 

اخیراً نیز با افشاگری-های صورت گرفته توسط "ادوارد اسنودن(Edward Snowden)"، دستيار فني اسبق در سرويس اطلاعاتي سيا مشخص شده است كه برنامه‌اي محرمانه و جامع برای نظارت و مراقبت كامل بر ارتباطات جهان اينترنتي در حال اجرا بوده و از این طریق آژانس امنيت ملي‌ آمريكا(NSA) که وابسته به وزارت دفاع آمریکاست، بي‌واسطه به شركت‌هاي مشهور اينترنتي مانند فيسبوك، گوگل، توييتر، ياهو و دیگر شرکت های مطرح دسترسي مستقيم داشته و مكاتبات و مكالمات و کلیه اعمال کاربران در فضای سایبر را مورد کنکاش قرار می‌دهد.
 


ادوارد اسنودن


گذشته از شهرت گوگل در زمینه خدمات اینترنتی و کمک ابزاری به ایالت متحده در پیشبرد اهداف امنیتی و اطلاعاتی، ظرفیت گوگل بسیار بیشتر از مسائل مزبور است. داشتن چشم انداز و نگاه به افق دور دست توسط کمپانی گوگل، به تبع ایالت متحده آمریکا موجب شده است پروژه های عظیم توسط این کمپانی به اجرا در آید. 
 


یکی از پروژه هایی که شاید در میان کاربران گوگل کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد، آزمایشگاه سری گوگل است. آزمایشگاهی که پروژه های سری این کمپانی در آن اجرا می‌شود و اطلاعات دقیق و چندانی از آن در دسترس نیست و اخبار موجود تنها بخشی از اطلاعات فیلتر شده و درز کرده توسط گوگل است که برای ارضای حس کنجکاویِ کنجکاوان، در اختیار افکار عمومی قرار گرفته است.

آزمایشگاه پنهانی گوگل، "گوگل ایکس(Google X)"نام دارد، که ایکس در آن به معنای ناشناخته به کار می‌رود. دانشمندان فعال در گوگل ایکس می‌توانند بر روی اختراعات و ایده های دور از ذهن و خارق العاده به فعالیت بپردازند.
 


یکی از پروژه هایی که شاید در میان کاربران گوگل
 کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد، آزمایشگاه سری گوگل است.


در این باره رادنی بروکز، از پیشگامان روباتیک و از اساتید علوم رایانه و هوش مصنوعی ام.آی.تی(MIT) توصیف جالبی از کمپانی گوگل می‌کند: «آن‌ها همین الان هم خیلی جلو هستند. گوگل یک شرکت معمولی نیست!»
 

رادنی بروکز (Rodney Brooks):
گوگل یک شرکت معمولی نیست!

راه اندازی این مجموعه توسط کمپانی گوگل، با توجه به سوابق امنیتی و اطلاعاتی آن بدون شک مورد حمایت سیاست-گذاران آمریکایی است. به این جهت بررسی این مجموعه سرّی و اهداف آن برای آینده و تبعات فعالیت کمپانی گوگل در ابعاد جهانی نیاز به بررسی عمیق  تری دارد.

گوگل ایکس چیست و چه می‌کند؟


کمپانی گوگل، لابراتواری تحت عنوان گوگل ایکس و دور از دید عموم در سال 2010 میلادی راه اندازی کرد. این آزمایشگاه سرّی در پایگاه "گوگل پلکس(Googleplex)" واقع در مانتین ویوی(Mountain View) کالیفرنیا(California) و دیگری در نقطه‌ای نامعلوم در آمریکا واقع شده است؛ عده ای از کارشناسان نیز آزمایشگاه گوگل ایکس را در حد مراکز امنیتی نظیر سی.آی.ای مرموز می‌دانند.
 

پایگاه گوگل پلکس

ریشه ی تاسیس این آزمایشگاه به سال 2005 میلادی باز میگردد. در آن سال لورنس ادوارد لَری پیج (Lawrence Edward "Larry" Page)‏ یکی از موسسین شرکت گوگل و مسئول فروش محصولات این شرکت با پژوهشگر علوم کامپیوتری، سباستین ثرون (Sebastian Thrun) ملاقات کرد. 

ثرون به همراه تعدادی از دانشجویان خود مشغول به کار روی پروژه خودرویی بدون سرنشین بودند تا آن خودرو بتواند مسافت 11 کیلومتری را در صحرای موجاوه طی کند. همین مسئله بود که مورد توجه پیج قرار گرفت و بعد از دو سال از آن جریان پیج، ثرون و دانشجویانش را برای پروژه Street View در زیرمجموعه سرویس نقشه گوگل، به همکاری گرفت.
      

سباستین ثرون                        لورنس ادوارد لَری پیج

در سال 2009 میلادی بود که ثرون در گوگل تحقیقاتش بر روی خودروی بدون سرنشین را آغاز کرد تا بتواند خودرویی با برد 1600 کیلومتر حرکت بدون خطا در جاده های مارپیچ بسازد که سرانجام وی به همراه گروه مهندسی خود بعد از 15 ماه موفق به ساخت این خودرو شد. بعد از این موفقیت بود که پیج به همراه ثرون و دیگر موسسین گوگل تصمیم به راه اندازی آزمایشگاهی کاملاً پیچیده و مجهز تحت عنوان گوگل ایکس گرفتند.
 



این آزمایشگاه هم اکنون تحت نظارت سِرگِئی میخایلوویچ برین، یکی از موسسین یهودی و روسی شرکت گوگل فعالیت می‌کند.
 

سِرگِئی میخایلوویچ برین (Sergey Brin)

هدف اصلی ایجاد این پایگاه، فعالیت بر روی ایده های دست نیافتی است. به واقع گوگل ایکس کارخانه سخت افزاری و نرم افزاری ساخت پروژه های به ظاهر غیر عملی و دور از دسترس است، کارخانه ای که هدف خود را به سمت اختراعات جدید و محیرالعقول تنظیم کرده است.

از آغاز به کار این آزمایشگاه، سرگی برین تمرکز گوگل ایکس را به ابعاد سخت افزاری متمرکز کرد. وی که عضو هیئت مدیره گوگل ایکس است تاریخ راه اندازی این پژوهشگاه سری را ژانویه 2010 میلادی اعلام ولی از بیان میزان بودجه رسمی آن خودداری کرده است.

هر چند طبق آمار اعلام شده توسط شرکت گوگل بودجه تحقیق و توسعه برای کل مجموعه گوگل در سال 2012 میلادی برابر با 6.8 میلیارد دلار بوده که نسبت به دو سال قبل نزدیک به 80 درصد رشد نشان می دهد، و به طور قطع رقم قابل توجهی از آن نصیب آزمایشگاه گوگل ایکس خواهد شد.

گوگل ایکس تا کنون به طور رسمی بر روی بیش از صد موضوع فعالیت داشته که بخش قابل توجهی از آنها رسانه ای نشده است.

استرو تلر، مدیر اجرایی آزمایشگاه سری گوگل می ‌گوید: «هر چیزی که برای بشریت مشکلی بزرگ است در گوگل ایکس می‌توان روی آن تحقیق کرد تا ببینیم برای حل کردنش راهی می‌توان پیدا کرد یا خیر؟»
 

استرو تلر (Astro Teller)

 گوگل ایکس با راه‌اندازی این آزمایشگاه سعی برای رسیدن به فناوری‌های پیچیده و بعضاً تخیلی دارد که در گذشته تنها در فیلم‌های هالیوودی به تصویر کشیده شده‌اند، مانند ابزارآلات و فناوری‌های مورد استفاده در فیلم‌های "من، روبات" (I, Robot)، پیشتازان فضا (Star Trek)‏، نابودگر (The Terminator) و ...

به‌واقع گوگل ایکس میل زیادی برای از بین بردن سدهای به‌ظاهر ناشکستنی داشته و بنا دارد تا آرزوهای خود را که در گذشته به تصویر کشیده، هم اکنون به اجرا در آورد.
           


گوگل ایکس به‌رغم داشتن نگاه بلندمدت، تقاضای سهامداران مبنی بر کسب سود بیشتر را نیز در نظر دارد. گذشته از جنبه¬های علمی و سیاسی این پروژه سود سرشاری از خروجی های این آزمایشگاه نصیب گوگل خواهد شد. 

از پروژه های مطرح این آزمایشگاه که تا کنون معرفی شده است می‌توان اتوموبیل بدون سرنشین، عینک هوشمند، وسایل خانگی متصل به اینترنت، توربین های بادی و بالن اینترنتی را نام برد. 


عینک گوگل

هر چند از پروژه های کلان و در دست اجرا گوگل ایکس اخبار موثقی در دست نیست اما شاید بتوان کوچکترین و پر سروصدا ترین وسیله ای که از این آزمایشگاه سری خروج کرده است را گوگل گلس(Google Glass) یا عینک گوگل دانست.
 


شاید بتوان کوچکترین و پر سروصدا ترین وسیله ای که از این آزمایشگاه سری خروج کرده است 
را گوگل گلس(Google Glass) یا عینک گوگل دانست.


عینک گوگل را می‌توان یک کامپیوتر همیشه همراه معرفی کرد. این عینک بدون شیشه با استفاده از یک منشور، بر روی چشم راست تابش می کند و در واقع یکی از چشم‌های کاربر را کاملاً در اختیار خود می‌گیرد. طبق اعلام صورت گرفته تصویر نهایی معادل یک نمایشگر ۲۵ اینچی برای مخاطب است.
      


عینک گوگل را می‌توان یک کامپیوتر همیشه همراه معرفی کرد.


کاربر عینگ گوگل توانایی انداختن عکس و فیلم با کیفیت 720p، جستجو در اینترنت، دریافت و ارسال ایمیل، برگزاری جلسات گفتگوی اینترنتی، استفاده از نقشه های راهنما، دیدن برنامه های ملاقات و پیشبینی وضعیت آب و هوا را دارد. سیستم عامل این عینک همانند بسیاری از تلفن های همراه اندروید است که زمینه‌ای بسیار مناسب برای بسط دادن دیگر امکانات عینک گوگل را مهیا کرده است.
نحوه انتقال صدا در عینک گوگل نیز، از شاهکار های آزمایشگاه گوگل ایکس است.

المنت قرار داده شده در فریم عینک، آن را به لرزش می اندازد و سپس دستگاه با استفاده از تکنولوژی القای استخوانی، لرزش را از طریق فریم به استخوان جمجمه کاربر منتقل می‌کند. مبتکران این طرح علت لزوم کاربرد این تکنولوژی را اجازه شنیدن صدای محیط به کاربر بیان می کنند که از ایجاد خطر های گوناگون نظیر تصادف جلوگیری می کند.
 


جدای از آزمایشات سرّی در گوگل ایکس که از هیچ کدامشان اطلاعاتی در دست نیست، گوگل گلس را می‌توان یکی از پروژه های مهم و مطرح شده آزمایشگاه گوگل ایکس دانست که جزء پروژه های روبنایی این آزمایشگاه محسوب می‌شود و توسط یک پروفسور ایرانی به نام بابک پرویز، استاد رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه واشنگتن طراحی شده است. 

وی که علاقه زیادی به کامپیوترهای پوشیدنی دارد، با اختراع یک لنز چشمی بیونیک (Bionic Contacts) موفق شد لقب خالق گوگل گلس را از آن خود کند و به دلیل همین اختراع بود که به پروژه گوگل‌گلس پیوست.
 

بابک پرویز 
استاد رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه واشنگتن

این عینک قرار است تا پایان سال 2014 میلادی عملیاتی شود، هر چند طبق بعضی اظهارت، این عینک تا اواخر سال 2013 روانه بازار خواهد شد. اما همانگونه که قابل پیش بینی بود این وسیله جدید نیز به مانند دیگر گجت ها سر و صدای زیادی تحت عنوان نقض حریم خصوصوی و جاسوسی از کابران را ایجاد کرد.

به طور قطع گوگل که سال های متمادی به جاسوسی از کابران خود پرداخته است و طبق اسناد منتشر شده رابطه عمیقی با نهاد های امنیتی و اطلاعاتی دارد، می تواند از این عینک نیز، در همان راستا استفاده کند. 
 




 گجت های جاسوس (Spy Gadgets)

چند ماه قبل پایگاه اینترنتی شبکه دولتی ترکیه، تی آر تی، طی خبری اعلام کرد در این کشور کمپین مبارزه با فروش عینک هوشمند به را افتاده است تا با طرح فروش آن در این کشور مقابله کند. 

مخالفین عینگ گوگل معتقد اند که این عینک مخل آزادی های افراد است و در صورت فراگیر شدن آن هیچ گونه حاشیه امنی برای زندگی خصوصی افراد وجود نخواهد داشت. چرا که هر فرد صاحب این عینک می‌تواند بدون کسب اجازه در هر لحظه و هر مکان به ضبط تصاویر بپردازد و به حریم خصصوی افراد تجاوزکند و یا حتی با آن به جاسوسی بپردازد.
 


اخیراً نیز سی.ان.ان گزارشی پخش کرد که وجود نگرانی های فراوان در مورد نقض حریم شخصی کاربران و تبدیل شدن این عینک به ابزاری برای سوءاستفاده اخلاقی در میان مردم آمریکا را نشان می‌دهد. 
 


و حتی در همین ارتباط نیویورک شاهد اعتراض و تظاهرات های چند صد نفری به نقض حریم شخصی توسط گوگل و ان.اس.ای بوده است. 
یقیناً عینک گوگل در آینده تحولات عظیمی در سیستم ارتباطی و کامپیوتری به وجود خواهد آورد و هیچ یک از این اعتراضات توانایی مقابله با آن را نخواهد داشت.
 

 

 



 عینک گوگل به عنوان یکی از محصولات آزمایشگاه گوگل ایکس به تنهایی موجی از تغییرات به وجود آورده است. 


اینترنت بالونی

از دیگر محصولات این آزمایشگاه که اخیراً در رسانه های جهان مورد توجه قرار گرفت و تحولات شگرفتی در فضای ارتباطی ایجاد خواهد کرد، اینترنت بالونی است.
 


از دیگر محصولات این آزمایشگاه که تحولات شگرفتی در فضای ارتباطی ایجاد خواهد کرد
 اینترنت بالونی است.


گوگل توسط این پروژه می‌تواند نقاطی از کره زمین را که تحت پوشش اینترنت قرار ندارند، به شبکه جهانی اینترت متصل کند. 
گوگل این پروژه را پروژه لون(Loon) نام‌گذاری کرد و مرحله‌ی آزمایشی این طرح را روز شنبه ۱۵ ژوئن 2013 با موفقیت به اجرا درآورد و توانست۳۰ بالون مجهز به آنتن اینترنتی را که با زمین در تماس بودند، در زلاندنو به هوا بفرستد. 

این بالن ها هم اکنون به کمک 50 آزمایش کننده بر روی زمین برای آزمایش و پیاده سازی این پروژه در زلاندنو وجود دارند؛ که هر یک از این 50 آزمایش‌کننده یک آنتن ویژه برای دریافت سیگنال از این بالون‌هاست. طبق اعلام صورت گرفته، هر بالون می‌تواند منطقه‌ای به وسعت 20 کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار دهد. 
 


طبق گفته مسئولان پروژه، سرعت و کیفیت اینترنت بالونی همانند شبکه‌های نسل سوم مخابراتی 3G است. این بالن ها نیاز به مصرف انژی زیادی نداشته و به شکل طراحی شده اند که بر روی جریانات هوایی در لایه استراتوسفر قرار گرفته و تنها با یک اپراتور از راه دور باید به بالا یا پایین هدایت شوند تا از مسیر اصلی خود خارج نشوند. این بالون ها بیست کیلومتر بالاتر از خطوط هوایی قرار گرفته و توانایی پوشش بسیاری از مناطق دور افتاده را دارند. با چشم اندازی که از سوی کمپانی گوگل اعلام شده، به زودی این بالون‌ها تمامی مناطق کره زمین را تحت پوشش خود در می‌آورند.
 


به گفته‌ی کارشناسان، پروژه‌یLoon بر اساس شبکه‌ی ماهواره‌ای ایریدیوم(Iridium satellite) طراحی شده،  و از ۶۶ ماهواره‌ی فعال تشکیل می‌شود که همگی در ۶ مدار و در ارتفاع ۷۸۰ کیلومتری قرار دارند و هر ۱۰۰ دقیقه یک بار دور زمین می‌چرخند.
 


باید گفت در حال حاضر برحسب آمارهای رسمی بیش از دو سوم جهانیان به اینترنت دسترسی ندارند و پروژه بالونی گوگل ایکس دقیقاً همین بخش از ساکنان زمان را مد نظر دارد. این پروژه می‌تواند جدا از پایین آوردن هزینه اینترنت به خوبی پوششی سراسری در جهان را رقم بزند.
 


همانگونه که مطرح است، شبکه اینترنتی به عنوان رشته های عصبی جهان که تمامی کشور ها را به یکدیگر وصل کرده، می‌تواند ارتباطی همگانی برای جهانیان را ایجاد کند. اما با نگاهی دیگر نیز می‌توان بسط پیدا کردن اینترنت جهانی و ارزان را گسترش یافتن هژمونی آمریکا بر دیگر کشور های جهان دانست.
 


از آنجایی که اساساً اینترنت به عنوان زیر مجموعه ای از ایالت متحده آمریکا است و کلید روشن و خاموش کردن آن در دستان رئیس جمهور این کشور است، این پروژه ابزاری برای بسط دادن هیمنه آمریکاست. 

مسئله ای که تبعات شدید امنیتی، اجتماعی و فرهنگی برای بسیاری از جوامع را ایجاد خواهد کرد و مقابله با آن دیگر کار آسانی نخواهد بود و نکته قابل توجه آنکه این پروژه ها تنها بخش کوچکی از پروژه های آزمایشگاه سری گوگل ایکس است و به طور قطع اهداف بسیار پیچیده تری در ذهن متفکران گوگلی و سیاست مداران آمریکا وجود دارد.
      


از سوی دیگر گسترش کاربران اینترنت برای گوگل سود سرشاری خواهد داشت. کمپانی گوگل ۸۷ درصد از درآمد سالانه خود را از طریق تبلیغات آنلاین به دست می‌آورد و افزایش تعداد کاربران اینترنت در جهان، موجب افزایش درآمد این کمپانی خواهد شد چرا که گوگل ظرفیت بیشتری برای تبلیغات آنلاین پیدا خواهد کرد.
همچنین پروژه دیگری به نام آسانسور فضایی مطرح است که اطلاعات چندانی از آن در دسترس نیست و بارها از سوی گوگل مورد تکذیب قرارگرفته است، هرچند با توجه به شواهد موجود، وجود این پروژه با توجه به ذات شکل گیری گوگل ایکس چندان دور از ذهن نیست.
 


هدف گوگل ایکس چیست؟
 ریچارد دووال یکی از فعالان این کارخانه سری، معتقد است: «گوگل ایکس به طور کاملاً آگاهانه به مقولاتی می پردازد که گوگل در ذهن عقلایی اش برای آنها جایگاهی قایل نیست. گوگل ایکس، سکوی پرتاب موشک را خیلی دورتر از کارخانه تولید خرده ریزها ساخته، بنابراین وقتی موشک پرتاب شد، این امیدواری هست که در کسب و کار اصلی شرکت خللی وارد نشود.» 

از دیدگاه بعضی کارشناسان گوگل ایکس وارث و رهرو آزمایشگاه های سرّی قدیمی است که در گذشته از آن ها استفاده-های فراوانی برای پیش برد اهداف کشورها شده بود، مکان هایی مانند پروژه منهتن(Manhattan) که اولین بمب اتم در آنجا ساخت شد. یا بلچلی پارک که در آن کدشکنان بریتانیایی موفق شدند کدهای آلمان ها را رمزگشایی کنند و نیز در این باره می‌توان زیراکس پارک یا آزمایشگاه های بل متعلق به AT&T را معرفی کرد که همگی در راستای اهداف بزرگتری طراحی شده بودند که کشف ترانزیستورها و کامپیوتر¬های شخصی از همین آزمایشگاه ها بروز کرد. 
 

 

هم اکنون گوگل ایکس به عنوان نسل جدید از این آزمایشگاه های سرّی
 در مسیر پیش برد اهداف کلان ملی در خدمت ایالت متحده آمریکا است.


هم اکنون گوگل ایکس به عنوان نسل جدید از این آزمایشگاه های سرّی در مسیر پیش برد اهداف کلان ملی در خدمت ایالت متحده آمریکا است. بدون شک آمریکا با بررسی تحولات جهانی و داشتن هدف عالی برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود و بسط دادن هژمونی جهانی اش نیاز به رشد روز افزون علمی دارد.

استرو تلر مدیر پروژه های بلندپروازانه گوگل ایکس در مکالمه ای با پیج از وی درباره اهداف این مجموعه پرسید: «آیا ما هدف هایی مثل پروژه سفر به ماه داریم؟» پیج جواب داد: «بله، خودش است.». 

به وضوح مشخص است که چنین مجموعه ای، با اهداف بسیار عمیق علمی و اختصاص دادن بودجه های کلان کمک شایانی به سیاست های ایالت متحده آمریکا خواهد کرد.

استرو تلر معتقد است گوگل ایکس هم اکنون دوران نوجوانی خود را طی می‌کند، و طبق گفته وی تصمیم دارد در هر سال حداکثر 2 یا 3 پروژه بلندپروازانه را شروع کند. او در این باره می‌گوید: «اگر مشکل بزرگی در دنیا وجود دارد ما می توانیم خودمان را قانع کنیم که برای رفع آن در دوره ای طولانی و بی حساب، تلاش داشته باشیم، پس دیگر نیازی به نقشه تجاری نداریم.» و در انتهای سخنانش می گوید: «ما باید بر روی این تمرکز کنیم که دنیا را به جایی بهتر برای زندگی بدل کنیم، و وقتی چنین کردیم، پول خودش می آید و ما را پیدا می کند.»

صحبت های تلر نشان دهنده وجود انگیزه بالا در میان مدیران گوگل ایکس است که برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود مصمم هستند. گذشته از نکات ذکر شده همانگونه که بیان شد، می‌توان آزمایشگاه گوگل ایکس را یکی از سری ترین و مروز ترین لابراتور های جهان دانست که در آینده نزدیک تحولات عظیمی را رقم خواهد زد. 

بررسی صورت گرفته از این آزمایشگاه و رو نمایی از تعدادی از محصولات آن که تنها بخش کوچک و روبنایی آزمایشگاه گوگل ایکس است و هنوز عمق این پژوهشگاه سری عیان نشده است، موجی از مخاطرات و دل نگرانی ها را برای هر انسان آزاده ای به وجود می‌آورد.
در نگاه خرد و سطحی پیشرفت در تکنولوژی و فضایی تر شدن زندگی انسان امری پسندیده و درخور تقدیر است، اما واقعیت آن است که هر یک از این ابزار آلات می‌تواند مضرات جبران ناپذیری را بر پیکره جوامع و افراد وارد کند. 

هیچ گاه نباید فراموش کرد که غنی سازی اورانیوم و کشف انرژی هسته ای در ابتدا موجی از شادی را در میان اهالی علم به وجود آورد، اما به مرور زمان و استفاده جنگ افزاری از این انرژی موجب شد که هم اکنون بشر در زیر سایه ترس از حمله هسته ای زندگی کند.
به طور قطع گوگل ایکس به مانند دیگر پدیده های علمی، در تمامی ابعاد زنگی انسان ها اثرگذار خواهد بود و در پس هر یک از این آزمایش ها و اختراعات علمی که بسیاری از آن ها در آینده عیان خواهد شد تهدید ها و آسیب های فراوانی وجود خواهد داشت. این اختراعات علمی هر کدام به مانند یک چاقو عمل می‌کند، به هنگامی که در دستان یک قاتل قرار گیرد باید از آن ترسید و در آن هنگام که در دستان یک جراح متخصص باشد با همان چاقو می‌توان جان یک انسان را نجات داد.

استفاده از اختراعات علمی به مثابه چاقو است؛ انسان و یا تمدنی می‌تواند از آن تکنولوژی استفاده صحیح کند که خود را تزکیه نفس داده باشد، و از آن در جهت خیر بشریت استفاده کند اما متاسفانه تجربه تاریخی نشان داده است، پیشرفت های علمی و تکنولوژیکی در جهان امروز قریب به اکثر در دستان دیوانه مستی قرار داشته که بشر هیچ گاه از دست او در امان نبوده است.



تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
9-754.jpg

در جریان بارش شهابی برساووشی اخیر، یک عکاس و طراح آمریکایی بطور تصادفی توانسته صحنه انفجار یک شهاب‌سنگ در جو بالایی زمین را ثبت کند. مایکل چانگ که روز 12 اوت(21 مرداد) از باغچه خانه خود در کالیفرنیا در حال تصویربرداری از بارش شهابی برساووشی بود، ابتدا تصور کرده بود که یک شهاب‌سنگ منفجر شده و بقایای آن توسط وی ثبت شده اما در حقیقت وی لحظه پاره شدن بدنه سنگ را در جو بالایی زمین به تصویر کشیده بود.در این حالت، شهاب‌سنگ منفجر شده اما بقایایی از خود بجای نگذاشته بود. در عوض یک حلقه در حال گسترش از گاز داغ درخشان موسوم به یک قطار مداوم از این انفجار باقی ماند.گاز باردار در پی تراکم بوجود آمده توسط شهاب‌سنگ داغ شده و الکترون منتشر کرده بود. انفجارهای اینچنینی شهاب‌سنگها نسبتا زیاد بوده اما کمتر ثبت می‌شوند.به گفته چانگ این رویداد تقریبا 20 دقیقه طول کشید. وی با استفاده از یک دوربین دیجیتال تک لنزی رفلکس 18 مگاپیکسل کنون 7D این انفجار را ثبت کرده است.



تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

چهار تهدید برای تلفن های هوشمند و شش توصیه
 

اگر فکر می کنید که دنیای پست پی سی به همین صلح و صفای امروز باقی خواهد ماند، تجدید نظر کنید. حتی اگر فکر می کنید که وضع امنیت امروز خوب است هم همین طور. ما انسان های امروزی به تلفن های هوشمندمان چسبیده ایم و تقریبا برای همه کارهای رایج روزانه ازشان استفاده می کنیم؛ بازی، کار، وبگردی، چت، حضور در شبکه های اجتماعی، و ...

 
اما چه تعداد از مردم خطراتی که در کمین نشسته را می شناسند؟ چه تعداد آنتی ویروس بر روی تلفن شان نصب کرده اند؟ پاسخ به این سوالات است که باعث نگرانی می شود. اینکه فکر کنیم چون کامپیوتری را در جیب داریم دیگر خطری آن را تهدید نمی کند، بسیار اشتباه است. مزایای استفاده از تلفن های هوشمند زیاد است ولی اگر با خطرات آشنایی نداشته باشیم، تهدیدهای بالقوه نیز بسیار شدید خواهد بود.
 
تهدیدها از دنیای اس ام اس
خیلی ها حتی نمی داند که اس ام اس ها هم می توانند وسیله هک باشند. یک پیامک دریافت می کنید که با توجه به سیل پیام های تبلیغاتی و مسابقاتی امروزی، ممکن است فکر کنید واقعا از طرف اوپراتورتان یا منبعی امن و واقعی رسیده. از شما خواسته می شود رمزی را به شماره ای ارسال کنید، یا خودتان را به فلان محل برسانید تا بسته ای دریافت کنید، و ... واقعا چرا باید به این طور پیام های ناشناس اعتماد کنید؟ فقط چون از داخل کشور خودتان ارسال شده اند باید فکر کنید فرقی با تهدیدهای ایمیلی مشابه دارند؟!
 
خطرات وای-فای و بلوتوث
وای-فای رایگان، حقه ای قدیمی و کثیف ولی هنوز کارا. فکر نکنید که اتصال به شبکه های وای-فای برای چک کردن ایمیل یا موجودی حساب بانکی تان کار بی خطری است. یک هکر در کافه یا سالن انتظاری می نشیند و وای-فای رایگان در دسترس قرار می دهد، در عوض کلی رمز عبور یا شاید حتی اطلاعات حسابی بانکی افراد را به دست می آورد. تصور نکنید که ارتباط بی سیمی امن است!
 
خطرات موقعیت یابی
به لطف شبکه های بی سیم، سلولار و البته جی پی است، می توانید از ابزارهای تعیین موقعیت بسیاری روی تلفن یا تبلت خود برخوردار شوید. سرویس های نقشه عاشق این هستند که شما موقعیت عکس های تان را به اشتراک بگذارید تا آنها خدمات خودشان را غنی تر کنند. ولی قبلا هم در مطلبی به این موضوع پرداختیم که به اشتراک گذاشتن متادیتای عکس ها هیچ کار درستی نیست. چرا باید بخواهید محل های زندگی و کار و رفت و آمدتان در اختیار دیگران قرار بگیرد؟
 

تهدید از طرف اپلیکیشن ها

این مورد را زیاد در نگهبان تکرار کرده ایم، اپلیکیشن های دغل کار در هر سیستم عاملی وجود دارند. گاهی به لطف اعلام نظر کاربران و خبرهای سایت ها، می شود خیلی زود تشخیص داد که یک اپ از این نوع هست یا خیر. ولی در کل بهتر است تنها از منابع قابل اطمینان به نصب اپلیکیشن اقدام کنید. از این نظر اندروید بیشتر در معرض خطر است زیرا بازارهای فرعی زیادی دارد. راستی در زمینه نصب اپلیکیشن ها یادتان باشد که اگر آدرس محل دریافت آنها از نوع لینک های کوتاه شده ای بود که در توییتر زیاد می بینید، باید دو چندان دقت کنید، زیرا ممکن است درست وارد دهان شیر شوید.
 
پس می خواهید امن باشید؟
اگر ترجیح می دهید تلفن هوشمند و تبلت تان دریجه ای مخفی برای تهدید امنیت فردی تان باشد، که هیچ! اما اگر برای تان مهم است که ضمن لذت بردن از دستاوردهای زندگی دیجیتال، مورد سوء استفاده قرار نگیرید، توصیه هایی داریم:
 
۱. حتما از رمز برای قفل صفحه دستگاه استفاده کنید. به خصوص اگر از یک دستگاه اندرویدی جدید استفاده می کنید این خیلی مهم است، ویژگی لغزش صفحه برای ورود به سیستم عامل عالی است، نه؟ برای دزدها هم عالی است. بی خیال سرعت شوید و همین الآن یک رمز تعریف کنید. تا ببینیم شرکت ها برای آوردن سنسورهای اثرانگشت به تلفن ها، چقدر تعجیل می کنند.
 
۲. بدون دانش و مراقبت کافی آیفون خود را جیلبریک نکنید، تلفن اندرویدی تان را هم روت نکنید. دستاوردهای یک دستگاه رها شده از بند بسیار جذابند ولی واقعا به کاهش سطح امنیت می ارزد؟ باز شدن دسترسی به منابع سیستمی به نفع اپلیکیشن های خرابکار نیز هست، اینترنت نیز خطرات بیشتری به شما هجوم می آورد.
 
۳. هر نقطه داغی که وای-فای رایگان به شما می دهد، محل نشستن و لذت بردن از وبگردی نیست. اگر بیرون از خانه هستید و باید از تلفن یا تبلت استفاده کنید، یا سیستم دریافت داده از سیم کارت را فعال کنید یا مودم بی سیم قابل حمل بخرید یا به وای-فای آشنا وصل شوید. در غیر این صورت شانس یارتان.
 
۴. اپلیکیشن هایی که منبع قابل اعتمادی ندارند، نصب نکنید. حتی اگر ادعا شده که آن اپلیکیشن به اطلاعات شخصی شما دسترسی نمی یابد و به اینترنت نیز وصل نمی شود. معلوم نیست در پس زمینه چه ها می گذرد.
 
۵. از نرم افزارهای امنیتی و ابزارهای پشتیبان گیری استفاده کنید. یکی برای مقاومت در برابر خطرات و دیگری برای بازگرداندن اطلاعات در صورتی که به دام افتادید. این یک مسابقه برای نباختن نیست. گاهی مچ تان می خوابد و باید از نو شروع کنید. برای آن روز آماده هستید؟
 
۶. خودتان هوشمند باشید، زیرا هیچ دستگاهی به اندازه کافی هوشمند نیست که بتواند بدافزارهای نوظهور تولید شده توسط ما موجودات دو پا را شناسایی کند. به روز باشید و همیشه هوشیار. فقط اینطوری در دوره زمانه فعلی دوام می آورید.


تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در عکس بالا، سمت چپ آیفون 5C، وسط آیفون 5S و سمت راست آیفون 5 را می بینید. این تقریبا اولین نگاه ما به نمونه های اسمبل شده دو محصول جدید اپل است. همان طور که پیش بینی می شد هر دو نمایشگر ۴ اینچی دارند و به نظر می رسد کیفیت نمایشگر آیفون 5C هم رتینا باشد.در ادامه مطلب عکس های بیشتری با توضیحات قرار دارد که شما را به دیدن شان دعوت می کنیم.

 
 

(در تصویر بالا دکمه هوم آیفون 5S در سمت چپ خوب پیدا نیست و نمی شود درباره محدب شدن آن نظری داد.)

(تصویر بالا هم آیفون 5S را با فلاش دو تایی نشان می دهد. رنگ آن هم نسبت به آیفون 5 که رو قرار گرفته، مات تر است. آیا خش پذیری آن هم کمتر شده؟)

(این انعکاس نور است یا واقعا نوشته ها و لوگوی پشت آیفون 5S مشکی، براق خواهند بود؟ شاید این فقط یک نمونه اولیه باشد، نه نسخه نهایی.)

(آیفون 5C باید ضخامتی بین آیفون 4 و 5 داشته باشد، وزنش هم حتما در این محدوده جای می گیرد.)

 
دو عکس زیر به طور جداگانه لو رفته. با ۱۰ مدل مختلف از آیفون 5C چطور هستید؟ ترکیبی از ۵ رنگ مختلف برای بدنه و ۲ رنگ سیاه و سفید برای پنل جلویی.

و اما عکس های جدید از بدنه آیفون 5C در رنگ های مختلف. پلاستیک های محافظ روی بدنه ها هم هنوز برداشته نشده تا لودهنده روی اصالت عکس های اش تاکید کرده باشد.

 



تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

امروزه تا صحبت از دوربین های دیجیتال می شود، همه دوربین تلفن هوشمند را جایگزینی مناسب برای آن بر می شمرند و هرگاه نوبت به انتخاب یک اسمارت فون می رسد، یکی از ملاک های شان دوربین خوب و کارآمد است تا علاوه ثبت تصاویر و فیلم های به یاد ماندنی؛ بتوانند چت صوتی و تصویری هم داشته باشند.اما مطمئنا این دوربین می تواند ابزاری قدرتمند باشد که کارایی اش بسیار بیشتر از این حرف ها است. و تبدیل به یک دستیار خوب برای کارهای مختلف گردد: از دریافت بهترین قیمت های یک کالا، تا ترجمه زبان های مختلف و...در حقیقت دوربین اسمارت فون شما یک ابزار ورود اطلاعات کاملا پیشرفته است که با استفاده از اپلیکیشن های خلاقانه می تواند کارهای زیادی انجام دهد. مواردی که در ادامه مطلب می بینید، تنها نمونه هایی کوچک از دنیای بیکران توانایی های این ابزار ریزجثه قدرتمند هستند. و هدف، تنها تلنگری بر ذهن جستجوگر شما جهت آغاز کاوش و پیدا کردن کاربردهایی بسیار خلاقانه تر است.

پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا ببینیم چه کارهایی از دست یک دوربین تلفن هوشمند بر می آید؟
 
 

نگاهی به مشخصات کالا و حتی خرید آنلاین آن

 

دلایل بسیاری وجود دارد که شما را تشویق می کند هنگامی در فروشگاه به دنبال کالایی می گردید، قبل از خرید حتما مشخصات آن را چک کنید و درباره آن تحقیق نمایید. و حتی گاهی خرید آنلاین می تواند ارزان تر هم تمام شود.
 
اگر در مغازه ای از جنسی خوشتان آمد، می توانید با اسکن بارکد آن توسط یک اپلیکیشن روی اسمارت فون، همان لحظه به اطلاعات بیشتری درباره محصول در اینترنت دست پیدا کنید. 
 
برای مثال آمازون چنین اپلیکیشنی را با نام Price Check by Amazon  ارائه می دهد که کالاهای بسیاری را هم پشتیبانی می کند و مستقیما می تواند با اسکن بارکد، کالا را با مشخصات کامل در سایت آمازون به شما نشان دهد. با این کار، اطلاعات کاملی از آن کالا و یا نمونه های مشابه آن خواهید داشت.
 
اگر چه در ایران امکان خرید از آمازون یا سایت های مشابه را ندارید، اما اکنون فروشگاه های آنلاین فراوانی راه افتاده که قیمت های مناسب و رقابتی را عرضه می کنند. پس از اسکن و باز شدن کالا در آمازون، تنها با یک کپی - پیست و بدون نیاز به تایپ نام کالا، می توانید آن را در فروشگاه های آنلاین ایرانی جستجو کرده و قیمت را با مغازه مقایسه کنید.
 
حتی اگر در پایان به این نتیجه برسید که مغازه دار (با توجه به مدت زمان ارسال پستی و هزینه های جانبی) با قیمت مناسبی کالا را می فروشد، حداقل با اطمینان خاطر خرید کرده اید.
 
 
ترجمه متون زبان های خارجی

به یک کشور خارجی مسافرت کرده اید و نیاز دارید یک متن چاپی را به زبان خودتان (یا به انگلیسی) برگردانید؟ شاید هم به دنبال خرید کالایی هستید که تمام اطلاعات و توضیحات آن به زبانی به جز فارسی یا انگلیسی درج شده اند؟این روزها می توانید با تایپ متن زبان خارجی مورد نظر در اسمارت فون یا تبلت تان و استفاده از ابزارهایی چون «مترجم گوگل» آن را به هر زبان دلخواهی ترجمه کنید.
 
اگر چه یک راه بهتر هم برای این کار وجود دارد. اگر می خواهید از Google Translate بهره ببرید، استفاده از دوربین موبایل و تهیه عکسی از آن مطلب هم امکان پذیر است.
 
گوگل ترنسلیت می تواند با استفاده از قابلیت تشخیص کاراکتر نوری یا OCR به صورت اتوماتیک متن را از درون عکس تشخیص داده و آن را برای تان ترجمه کند. عملکردش عالی نیست، اما می تواند به صورت شگفت انگیزی خوب کار کند و مطمئنا سریع تر از تایپ کردن خواهد بود. به خصوص درباره کلمات و حروفی که شما قادر به تشخیص آنها نیستید.
 
 
کلک های واقعیت افزوده

«واقعیت افزوده» یک کلمه نسبتا جدید و دهن پر کن است، اما در حقیقت از ایده تقریبا ساده ای سرچشمه می گیرد. با یک اپلیکیشن واقعیت افزوده، اسمارت فون شما تصاویر زنده را از طریق دوربین خود ثبت کرده و با استفاده از نرم افزار این عکس ها را تفسیر نموده و دستخوش تغییر و اصلاح می سازد. برخی برنامه های واقعیت افزوده هم به صورت زنده ویدیوی دوربین موبایل را به شما نشان می دهند و البته آن را با چیزهایی تزئین و تکمیل می کنند که وجود خارجی ندارند.
 
برای مثال اپلیکیشن کاتالوگ IKEA اکنون به شما اجازه می دهد با استفاده از واقعیت افزوده، تصور کنید که هر قطعه از اثاثیه و مبلمان IKEA در منزل شما چه شکلی پیدا می کنند. البته برای انجام این کار به کاتالوگ کاغذی این شرکت هم نیاز خواهید داشت.
 
نشانه گذاری مکان های نزدیک

این دسته از اپلیکیشن ها می توانند برای نشانه گذاری مکان های نزدیک به شما مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال قابلیت Monocle در اپلیکیشن Yelp می تواند با استفاده از واقعیت افزوده نشانگرهایی را روی مراکز تجاری اطراف تان درج کند و مسیری را که باید برای رسیدن به هر یک طی کنید مشخص نماید. و البته بدون نیاز به نقشه، نشان دهد که هر کدام دقیقا در کجا واقع شده اند. دیگر اپلیکیشن ها همچون Wikitude و Layar هم کاربردی شبیه به این دارند.
 
اپلیکیشن های واقعیت افزوده تلاش می کنند که کاربردهای عملی در دنیای واقعی داشته باشند و البته هر چیزی را در جذاب ترین شکل ممکن امکان پذیر سازند.
 
 
جستجوی تصویری

بسیاری از اپلیکیشن های جستجو  به شما اجازه را می دهند که با دوربین موبایل تان یک عکس گرفته و آنگاه جستجو را بر اساس آن انجام دهید. برای مثال هنگامی که از یک کالا عکس می گیرید، می توانید اطلاعاتی درباره آن را مشاهده کنید. اگر از یک منظره جذاب توریستی عکس می گیرید، می توانید اطلاعاتی درباره آن مکان و جاذبه های گردشگری اش را ببینید.
 
این اپلیکیشن های جستجوی تصویری معمولا راه چندان مفیدی برای جستجوهای معمول تان نیستند. اما آنها یکی از جنبه های جذاب تکنولوژی اند که در آینده مطمئنا بیش از پیش کاربردی خواهند شد. در اندروید و iOS با استفاده از Google goggles می توانید سرچ تصویری رسمی گوگل را تجربه کنید.

 
اسکن اسناد و تبدیل عکس به متن (OCR)

شما می توانید از دوربین موبایل تان به عنوان یک اسکنر استفاده کرده و هر کاغذ مهمی را که دم دست تان است، سریعا تبدیل به فایل دیجیتال کنید. اگر از برنامه مناسبی استفاده کنید، این امکان را هم خواهید داشت که نه تنها عکسی از نوشته مورد نظر داشته باشید، بلکه آن را تجزیه و تحلیل نموده و عکس را به متن تبدیل نمایید. آنگاه متن به صورت یک فایل تکست یا پی دی اف ذخیره می شود. البته این قابلیت برای زبان فارسی چندان کاربردی و البته رایگان نیست و بیشتر برای متون انگلیسی قابل استفاده است.
 
نکته دیگر اینکه مسلما نتیجه کار، کیفیتی همچون اسکنرهای رومیزی ندارد. اما بسیار سریعتر از آن عمل کرده و همیشه همراه شما است.
 
 
اسکن کدهای QR

اسمارت فون ها همچنین می توانند برای اسکن کدهای QR مورد استفاده قرار گیرند؛ که این روزها حسابی دور و برتان را شلوغ کرده اند و هر جایی دیده می شوند: از برگه های آگهی کوچک و پنجره شرکت ها بگیر تا تبلیغات خیابانی و وبسایت ها.
 
البته کدهای QR معمولا کاربری ویژه ای ندارند، اما امروزه گستردگی بسیار زیادی پیدا کرده اند. و البته بسیاری از این کدها به سادگی شما را تنها به یک سایت اینترنتی منتقل می کنند.
 
البته راه های دیگری هم برای استفاده هوشمندانه تر از کدهای QR وجود دارد. برای مثال برنامه تایید هویت گوگل از کدهای QR برای ورود سریع گواهی اعتبار شما استفاده می کند. AirDroid هم با استفاده از کدهای QR می تواند به سرعت و بدون نیاز به ورود رمزعبور، هویت شما را تایید کرده و به اسمارت فون تان متصل شود. تنها کافی است با اسمارت فون تان کد را روی نمایشگر لپ تاپ اسکن کنید و همه چیز تمام است.
 
 
یک دوربین امنیتی بسازید

اگر یک اسمارت فون اندرویدی قدیمی دارید که دیگر از آن استفاده نمی کنید، می توانید آن را به یک دوربین امنیتی تبدیل کرده و در محل مورد نظرتان نصب کنید. این یک راه حل آسان، ارزان، قابل شخصی سازی و مهم تر از همه دست ساز یک گیک است. مطمئنا هنگامی پای نرم افزارها به میان می آید، موبایل ها بسیار بیشتر از دوربین های وای فای معمول قابل شخصی سازی هستند.
 
 
در حقیقت اسمارت فون ها، کامپیوترهایی در اندازه جیبی هستند. لذا جای تعجب نیست که آنها بتوانند کارهایی بیش از یک دوربین دیجیتال معمول یا یک تلفن همراه عادی انجام دهند. و این نرم افزار است که همه چیز را ممکن می سازد. شما چه کاربردهایی را برای دوربین اسمارت فون پیشنهاد می کنید؟


تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

HTC Zara با نمایشگر ۴.۷ اینچی و سنس ۵.۵ در راه است
 

evleaks تصویر مطبوعاتی HTC Zara را منتشر کرده که در کنار مشخصات تقریبا کامل آن، پرده از تلفن میان رده جدید اچ تی سی بر می دارد.

 
طبق اطلاعات افشا شده باید منتظر محصولی با چیپ مجتمع اسنپدرگون MSM8930 دارای ۲ هسته پردازشی Krait با فرکانس ۱.۲ گیگاهرتز و نیز گرافیک آدرنو ۳۰۵ باشیم. در کنار اینها ۱ گیگابایت رم، ۸ گیگابایت حافظه داخلی و شکاف میکرو اس دی قرار دارد.
 
در پشت دستگاه یک دوربین ۸ مگاپیکسلی با فلاش LED می بینیم که گرچه کیفیت فیلمبرداری آن ذکر نشده ولی می شود انتظار 1080p را داشت. در زیر درپوش عقب نیز یک باتری ۲۱۰۰ میلی آمپری قرار دارد.
 
نمایشگر دستگاه ۴.۵ اینچی با رزولوشن qHD (معادل ۹۶۰ در ۵۴۰ پیکسل) ذکر شده که احتمالا از نوع Super LCD2 خواهد بود. انتظار می رود Zara در کنار One Max نخستین تلفن های اچ تی سی باشند که با اندروید ۴.۳ و رابط کاربری سنس ۵.۵ ارائه می شوند.
 
همان طور که در عکس پیدا است این تلفن نیز مثل وان و وان مینی از بلندگوهای استریوی بوم ساند در جلو برخوردار است و احتمالا ماه آینده (در نمایشگاه IFA برلین؟) از آن رونمایی می شود.


تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 

انتظارها کم کم دارد به سر می رسد. بعد از شروع سال جدید که همراه بود با مراسم های مختلف شرکت ها برای رونمایی از محصولات جدیدشان، اپل هم کنفرانس توسعه دهندگان را برگزار کرد که در آن iOS 7 معرفی شد.یکی از خدمات جدیدی که اپل همراه با این نسخه از آی او اس عرضه خواهد کرد، آیتونز رادیو است که ماه آینده رسما کار خود را آغاز می کند. شاید از خودتان بپرسید که اپل چرا باید به رایگان آهنگ ها را از طریق سرویس رادیوی اینترنتی برای کاربرانش پخش کند. در اصل اینجا است که تبلیغات به کمک می آیند.برای جبران هزینه ها و درآمد زایی، قرار است هر ۱۵ دقیقه یک تبلیغ صوتی پخش شود در حالی که تبلیغات ویدیویی هر یک ساعت سر و کله شان پیدا می شود، آن هم درست زمانی که کاربر دکمه پخش یا پرش به آهنگ جدید را لمس کرده.تبلیغاتی از مک دانلد، نیسان، پپسی و سایر شرکت ها در این سرویس پخش خواهد شد و قراردادهای بسته شده با تبلیغاتچی ها میلیون ها دلار درآمد را نصیب اپل و صاحبان آثار خواهد کرد.البته تنها کاربران غیر پولی مجبور به تحمل تبلیغات هستند و افرادی که سالانه ۲۵ دلار بپردازند، به نسخه بدون تبلیغ رادیو دسترسی خواهند داشت و می توانند بدون وقفه به آهنگ های موجود در گنجینه آیتونز دسترسی یابند و حتی در صورت تمایل اقدام به خرید آهنگ ها کنند.



تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
مایکروسافت با پروژه اسپارک امکان ساخت بازی را در اختیار کاربران قرار می دهد
 

مایکروسافت برای اولین بار در نمایشگاه E3 از پروژه Spark رو نمایی کرد؛ پروژه ای که به هر کاربری اجازه می دهد تا به راحتی اقدام به ساخت بازی کند. اکنون و در نمایشگاه Gamescom، این کمپانی اطلاعات بیشتری را از این پروژه منتشر کرده و به علاقه مندان وعده داده که می توانند از نسخه بتای این سرویس برای ویندوز ۸ در ماه اکتبر بهره مند شوند.

 

در پروژه Spark، کاربران در واقع در قالب یک بازی می توانند به خلق دنیای مورد نظر خود بپردازند. ساخت دنیاهای اختصاصی، کاراکترهای ویژه و انیمیشن های محیطی، همگی از امکاناتی هستند که اسپارک در اختیار دوست داران بازی ها قرار می دهد. شما می توانید بازی خود را از طریق PC و یا Xbox One بسازید، آن ها را با دوستانتان به اشتراک گذارید و حتی بازی های دیگران را ویرایش کنید.

 

اسپارک حتی با کینکت نیز همکاری می کند و به کاربر اجازه می دهد تا با ضبط صدا و حرکت های ویژه، آن ها را در بازی خود مورد استفاده قرار دهد. با استفاده از این قابلیت شما می توانید از دیالوگ هایی که خودتان ضبط کرده اید در طول بازی استفاده کنید و یا با ضبط حرکات مختلف، کاراکتر خود را وادار کنید تا در موقعیت های بازی همان ژست ها را به خودش بگیرد.



تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 موتور توربوي اين گلف چهار سيلندره و قدرت آن 300 اسب بخار است. براي رسيدن به سرعت 100 كيلومتر ،‌اين گلف تنها 3 . 5 ثانيه زمان لازم دارد و حداكثر سرعت آن نيز 250 است.عليرغم افزايش 30 اسب بخاري «گلف R» ، مصرف سوخت آن به 1. 7 ليتر كاهش پيدا كرده است.قرار است اين گلف پر قدرت در سه ماه آخر سال 2013 وارد بازار شود. قيمت پايه آن نيز 38 هزار و 325 يورو اعلام شده است. 












 

 
 


تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 اکثر آسمانخراش هایی که لقب بلندترین را به خود اختصاص داده در سال 2018 به اتمام رسیده و آماده بهره برداری خواهند بود. اما این آسمانخراش ها چند متر ارتفاع دارند و کجا ساخته شده اند؟

1- برج کینگدام تاور ‌؛ بلندترین آسمان خراش آینده دنیا در جده (عربستان) ساخته خواهد شد که 1000 متر ارتفاع دارد و در سال 2018 آماده می شود. این برج از برج خلیفه نیز بلندتر است.

2- برج الخلیفه در دوبی ؛ با ارتفاع 828 متر دومین آسمانخراش بلند دنیا در سالهای آینده است.

3- برج پینگ آن فایننس سنتر ؛ در شنژن چین که ارتفاع 660 متری خواهد داشت و در سال 2015 کار ساخت آن به اتمام می رسد.

4- برج «ووهان گرین لند سنتر» ؛ در ووهان چین با ارتفاعی 636 متری که در سال 2017 آماده بهره برداری خواهد بود.

 

5- برج شانگهای تاور در شانگهای چین که در سال 2014 آماده می شود و ارتفاع آن 632 متر است. قرار است در این برج یک هتل مجلل و چندین دختر کار احداث شود.

6- برج "مکه کلاک رویال تاور" که در مکه ساخته شده و ارتفاع آن 601 متر است.

 



تاريخ : چهار شنبه 30 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

همان طور که در بخش اول گزارش معرفی ماهواره برهای ایرانی منتشر شد، بهينه‎سازي سامانه‎اي که توانمندي آن در عمل به اثبات رسيده و استفاده از فناوري هاي موجود در آن براي ساخت نمونه‎هاي ديگر، گامي منطقي و بسيار صرفه جويانه در جهت توسعه صنعت مورد نظر است که افزايش سرعت پيشرفت در آن، از شيرين ترين نتايجي است که بدست خواهد آمد.

برای نمونه شرکت فضایی اسپيس-ايکس به عنوان يک شرکت خصوصي، تنها در کمتر از 10 سال، موفق شده به رقيب جدي براي شرکت‎هاي باسابقه چند ده سال در عرصه پرتاب ماهواره تبديل شود. اين شرکت بر اساس ماهواره‎بر «فالکون» خود، چندين مدل با توانمندي‎هاي بسيار متفاوت را توسعه داده و از نظر قيمت تمام شده نيز فضاي رقابت را سخت‎تر کرده به طوري که موفق به دريافت سفارش پرتاب محموله‎هاي فضايي از سازمان فضايي آمريکا، ناسا نیز شده است.

دانشمندان زيرک و توانمند صنعت فضايي ايران نيز اين رويکرد هوشمندانه و صرفه‎جويانه را در دستور کار قرار داده و ضمن بهينه‎سازي نمونه موجود که ذکر شد، اقدام به طراحي ماهواره‎برهاي بزرگتر و سنگين‎تر براي رسيدن به ارتفاعات بسيار بالاتر با استفاده از بخش‎هاي نمونه‎هاي موجود کرده اند. 

اولين محصول معرفي شده حاصل اين روش، ماهواره‎بر سيمرغ است که نمونه مقیاس واقعی آن در 14 بهمن ماه سال 1388 برای اولین بار رونمايي شد و قرار است ماهواره هایی چون طلوع، ظفر، مصباح و آتست با آن، راهی ماموریت شوند.

 

ماهواره‎بر دو مرحله‎ای سیمرغ


سيمرغ، ماهواره‌بري دو مرحله‎اي است که در راستاي دستيابي به بخشي از اهداف برنامه فضايي ايران طراحي و ساخته شده است و با بهره‎گيري از پيشران سوخت مايع مي‎تواند ماهواره‎هايي در رده جرمي سنگين‎تر نسبت به موشک سفیر و با حداکثر وزن 100 کيلوگرم را درمدار حدود 500 کيلومتري و زاويه ميل مداري 55 درجه قرار دهد و همچنين قادر به تزريق ماهواره‎هايي با جرم چند صد کيلوگرم در مدارهاي نزديک به زمين (LEO) است.

این موشک دارای طول کلی 25.9 متر است که 17.8 آن مربوط به مرحله اول و 8.1 متر آن نیز متعلق به مرحله دوم آن است. قطر مرحله اول این موشک برابر 2.4 متر و قطر مرحله دوم آن برابر 1.5 متر است. 

همچنین در زمان رونمایی رانش مرحله اول 142 و مرحله دوم نیز 7.2 تن-نیرو اعلام شد.

 

دو ماهواره بر سفیر-1 و سیمرغ(سفیر-2)


به گزارش مشرق، اين ماهواره‎بر در واقع گام نخست ايران براي انتقال ماهواره‎ها در مدار برگشت ناپذير بيش از 1000 کيلومتري از سطح زمين است که علاوه بر تأمين عمرهاي بسيار بالاتر براي ماهواره‎ها، زمان پوشش دهي بر کشور را نيز به نحو چشمگيري مي‎افزايد.

با توجه به تغییرات بسیار زیاد سیمرغ نسبت به سفیر فناوری‎های مورد نیاز برای رسیدن به یک ماهواره‎بر جدید یعنی طراحی، ساخت، آزمایش، شبیه‎سازی، ایمنی، دقت و صحت عملکرد مراحل و تمام زیرسامانه(هدایت، کنترل، ناوبری، مخابراتی، تزریق ماهواره، موتورها، پمپ ها، حسگرها، رایانه ها و ...) دوباره دست به دست هم دادند تا این محصول به تولید برسد. 

این فناوری‎ها توسط بخش‎ها و صنایع مختلف نظیر طراحی و تحقیقات، موتور، سوخت، هدایت و کنترل، ساخت حسگر، سازه و تجهیزات پرتاب به کار گرفته شدند و در نهایت انواع آزمایش های لازم نظیر استاتیک، خواص جرم، مودال، تلاطم سوخت، ارتعاشات، شوک، حرارت سازه و جدایش روی بخش‎های مربوطه در موشک به انجام رسید.

پس از اجراي دقيق هر يک از اين آزمايش‎ها و بررسي و تحليل موشکافانه داده‎هاي ثبت شده، تيم‎هاي طراحي در صورت نياز مجدداً‌ اقدام به بازبيني بخش‎هاي مربوطه و تجديد طرح و ساخت نمونه جديد و اجراي مجدد آزمايش‎ها می کنند و تنها پس از تأييد شدن نهايي تمام بخش‎ها ماهواره‎بر براي اجراي آزمايش عملياتي مهيا مي‎شود.

پس از این مراحل بوده که ماهواره‎بر سيمرغ به امکان رسیدن به سرعتي برابر با 7500 متر در ثانيه دست یافته و پايه مناسبي براي رسيدن به سرعت فرار از جاذبه زمين است که برابر 11.2 کيلومتر در ثانيه بوده و بنا بر این توان انتقال ماهواره به مدارهاي بالاتر و غير قابل برگشت در فضا را دارد.

محاسبات نشان مي‎دهد که نزديک به 144 تن نيروي رانش براي قرار دادن يک ماهواره 100 کيلوگرمي در ارتفاع 500 کيلومتري مورد نياز است. طراحي و ساخت و توسعه موتوري با اين قدرت بنا بر استانداردهاي بين المللي کمتر از 6 سال طول نمي‎کشد. اما ماهواره‎ها منتظر رسيدن به مدار هستند و کشورهاي فضايي پرتاب کننده نيز از پرتاب آنها طفره مي‎روند.
 

موتور ماهواره‎بر سیمرغ که از ترکیب 4 موتور مرحله اول موشک سفیر حاصل شده است


از اين رو براي رسيدن به اين مقدار رانش، 4 موتور بهينه شده مورد استفاده در مرحله اول سفير، که هرکدام از آنها رانشي تقريباً به اندازه 32 تن-نيرو دارند، کلاستر شده‎اند يعني براي رسيدن به قدرت‎هاي بالاتر کنار هم قرار گرفته‎اند و در مجموع حدود 128 تن-نيرو را ارائه مي‎دهند.

سيمرغ 87 تني بايد بتواند در هنگام پرواز زاويه مناسب را بگيرد براي اين منظور 4 موتور يا به عبارت دقيقتر محفظه کنترلي ديگر نيز در مرحله اول سيمرغ حضور خواهند داشت که نزديک به 15 تن-نيرو ايجاد مي کند و با اضافه شدن این میزان به توان موتورهای اصلی نیروی لازم برای رسیدن به مدار 500 کیلومتری فراهم می شود.

بدين ترتيب با استفاده از پيشراني که قبلآً بدرستي کار کرده، يکي از اصلي‎ترين بخش‎هاي ماهواره‎بر سيمرغ، آماده می‎گردد. البته، موتور مرحله اول سيمرغ به گونه‎اي طراحي شده است که بتواند تمام اعضاي خانواده سيمرغ را تأمين کند يعني تمام اعضاي اين خانواده که قرار است در سال‎هاي آينده ماهواره‎هاي سنگين‎تري را در مدار قرار دهند با همين موتور کار خواهند کرد.

طبیعی است امکان استفاده از نمونه‎های جدید موتورهای سفیر با رانش 37 تن-نیرو هم در ماهواره بر سیمرغ وجود دارد که شاید از دلایل تأخیر اولین پرتاب این موشک نسبت به زمان‎های اعلام شده نیز همین باشد.

به گفته مسئولان، نسل بعدی ماهواره‎بر سيمرغ یعنی «سپهر» در آينده نزديک به توان انتقال ماهواره‎هايي با جرم 700 کيلوگرم به مدار 1000 کيلومتري دست خواهد يافت که اولین پرتاب آن فعلاً برای سال 1394 برنامه‎ریزی شده است.

به گزارش مشرق، فعالیت مهم دیگری که برای فراهم کردن مقدمات دستیابی کشورمان به مدارهای بالاتر با موشک های بزرگتر سیمرغ و سپهر به انجام رسیده، طراحی و ساخت پایگاه جدید پرتاب با نام «امام خمینی(ره)» در استان سمنان است. این مجموعه تا بهمن ماه سال گذشته بیش از 90 درصد پیشرفت داشته که به احتمال زیاد در سال جاری امکان اولین آزمایش عملیاتی موشک سیمرغ را خواهد داشت و سردار وحیدی وزیر سابق دفاع نیز در مصاحبه اخیر خود از افتتاح قریب الوقوع آن خبر داده است. 

با توجه به الزامات پرتاب یک موشک ماهواره‎بر بزرگ نیاز به ساخت این پایگاه و سکوی پرتاب جدید لازم بوده زیرا سکوی پرتاب ماهواره‎بر سفیر که بر مبنای پرتابگرهای متحرک موشک های بالستیک ایران توسعه یافته بود امکان استفاده برای موشکی به بزرگی سیمرغ را ندارد.


برای پرتاب موشک های ماهواره‎بر به مدارهای بالاتر نیز طرح ساخت یک پایگاه پرتاب در نزدیک‎ترین نقاط کشور به خط استوا در دستور کار است زیرا قرار دادن ماهواره در مدارهای بالا با پرتاب از چنین محلی به انرژی کمتری نیاز دارد.

با در نظر گرفتن تمامی مشکلات فناورانه پیشروی متخصصان کشورمان، برنامه فضایی ایران از روند رو به رشد مناسبی برخوردار است که مهمترین گام برای مأموریت های جدی تر و به کارگیری ماهواره های عملیاتی تولید ماهواره برهای بزرگتر با قابلیت اطمینان کافی است. 

امروزه حتی کشورهایی که سابقه آنها در صنعت فضایی از کل عمر انقلاب اسلامی نیز بیشتر است مانند هند و روسیه چه در کاربری ماهواره‎برهای فعلی خود و چه در توسعه نمونه‎های جدید با چالش ها بزرگ و حتی شکست‎های فضایی سنگین و پرهزینه رو به رو می‎شوند بنا بر این در هر مقطعی از برنامه فضایی کشور خصوصاً در گذار از ماهواره‎برهای فعلی به نمونه‎های بزرگ مانند سیمرغ و سپهر باید انتظار بروز شکست و البته شجاعت پذیرفتن و اعلام آن را داشت. 

هر چند ظاهراً بهره‎گیری از تجارب فضایی کشورهای دیگر به طور مستقیم ممکن نیست اما می‎توان با در نظر داشتن علل و عوامل اعلام شده از سوی آنها در این مسیر با خطای و شکست‎های کمتر به پیشرفت رسید.



تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جالب است که چطور این دو سیاهچاله دنیای تلفن های هوشمند٬ سامسونگ و اپل٬ مشغول بلعیدن سهم رقبای خود هستند. اما واقعا مشتریان این دو شرکت خیلی با هم تفاوت دارند؟ تحقیقی که تازگی صورت گرفته٬ چیزهایی جالبی را معلوم می کند.

 
در ادامه مطلب با بررسی توزیع مشتریان جدید این دو شرکت در فاصله جولای ۲۰۱۲ تا ژوئن ۲۰۱۳ که بر اساس سیستم عامل قبلی٬ سن٬‌ سطح تحصیل و در آمد انجام گرفته٬ با ما باشید.
 
 

در حالی که ۴۲٪ از مشتریان جدید اپل٬ در اصل دارنده مدل های قدیمی تر آیفون بوده اند٬ ۲۰٪ از دنیای اندروید به آی او اس کوچ کرده اند٬ نزدیک ۱۰ درصد کاربر سابق بلکبری بوده اند و ۲۶٪ نیز برای اولین بار تلفن هوشمند می خریده اند. 
 
در آن سو٬ ۴۳٪ خریداران از سامسونگ٬ پیش از این کاربر یک تلفن اندرویدی (نه لزوما ساخت سامسونگ) بوده اند. همچنین در جایگاه دوم این شرکت ۳۴٪ فروش خود را مدیون کاربران سابق تلفن های غیرلمسی است که برای اولین بار اسمارت فون خریده اند. در جایگاه سوم نیز ۷٪ مشتریان٬ کاربر سابق آیفون بوده اند. 
 
سامسونگ در جذب کسانی که اولین تلفن هوشمند خود را خریده اند٬ ۳۷٪ به ۲۶٪ از اپل جلوتر است که این زنگ خطری برای اکوسیستم آی او اس به حساب می آید. ولی در آن سو اپل در حفظ مشتریان فعلی خود خیلی موفق بوده.
 

از نظر توزیع سنی٬ افراد دو رده سنی ۱۸-۲۴ و ۲۵-۳۴ سهم بیشتری در بین مشتریان اپل دارند در حالی که در رده سنی ۳۵-۴۴ کفه به سمت سامسونگ سنگینی می کند.
 
اما وقتی به درآمد افراد نگاه کنیم اوضاع برعکس است. در حالی که افرادی با درآمد سالانه ۷۵ تا ۱۵۰ هزار دلار بیشترین فراوانی بین کاربران آیفون را دارند و پس از آنها رده درآمدی ۵۰ تا ۷۵ هزار دلار قرار گرفته٬ سامسونگ بیشترین مشتریان خود را در رده درآمدی ۲۵ تا ۵۰ هزار دلار می بیند٬ و البته در بین دو رده بالاتر نیز موفق عمل کرده.
 
اما نگاهی هم داشته باشیم به سطح تحصیلات مشتریان دو شرکت.   

همان طور که می بینید سهم افرادی با تحصیلات بالاتر از مدرک کالج٬ در بین مشتریان اپل بیشتر از سامسونگ است که این نشان می دهد اپل در کشورهای پیشرفته وضع بهتری دارد و سامسونگ در کشورهای در حال توسعه موفق تر است.


تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هنوز چند هفته تا شروع نمایشگاه خودروی فرانکفورت باقی مانده است. اما آئودی قصد دارد با نشان دادن ایده ابرخودروی جدیدش، فضا را برای نمایشگاه امسال گرم کند.

 
به همین خاطر طرح هایی از خودروی هیبریدی Quattro Sport e-Tron ارایه شده که در نمایشگاه امسال باید منتظر معرفی اش باشیم. 
 
این خودرو مجهز به یک جفت موتور دوقلوی توربو V8 است که در کنار آن یک موتور الکتریکی هم قرار گرفته که سبب می شود قدرتی معادل ۷۰۰ اسب بخار و سرعتی بیشتر از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت داشته باشد.
 
البته اگر بخواهید فقط روی حالت الکتریکی این اتومبیل برانید، تنها برای ۳۵ کیلومتر شما را همراهی خواهد کرد. بنابراین زیاد نمی توان آن را یک اتومبیل برقی دانست.
 
روی این خودرو سیستم چراغ های Matrix LED را هم می بینید که قبلا در نارنجی در موردشان صحبت کرده ایم. فعلا باید تصاویر طرح های اولیه این خودرو را ببینیم، اما اگر چند هفته صبر کنید معرفی رسمی و ویدیو ابر خودروی جدید آئودی را خواهید دید.
 
تصاویر بیشتر را در ادامه مطلب ببینید.
 
 



تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یکی از نقاط قوتی که در کار اپل هست و شاید سایر شرکت ها کمتر آن را دارند، عرضه محصول در بازار به مدتی کوتاه پس از معرفی رسمی آن است. طبق همین روال، بعد از کنفرانس توسعه دهندگان اپل که محل معرفی مکبوک ایر ۲۰۱۳ بود، این محصول خیلی زود به بازار آمد.

 
اگر چه در بیرون تغییرات کمی دیده می شود ولی در درون، همه چیز بهینه تر شده. از پردازنده و گرافیک بگیرید تا حافظه دستگاه، حجم باتری و سیستم وای-فای.
 
هدف گذاری و اولویت بندی صحیح اپل برای مکبوک ایر از آغاز تاکنون با بهبودهای سالانه برای برجسته کردن نقاط قوت آن ادامه یافته، و امروز که مدل ۲۰۱۳ این لپتاپ سبک وزن را در دست داریم، از بسیاری جهات به رقبای خود فخر می فروشد. 
 
در ادامه، با بررسی مک بوک ایر ۱۳.۳ اینچی ۲۰۱۳، همراه ما باشید.
 
سخت افزار

قبل از هر چیز به مشخصات کلی دستگاهی که برای بررسی در اختیار داشتیم، می پردازیم. این یک مکبوک ایر ۱۳.۳ اینچی مدل پایه است با این ویژگی ها: 
 
پردازنده ۲ هسته ای اینتل Core i5 نسل چهارم (Haswell)، فرکانس ۱.۳ گیگاهرتز (توربو بوست برای افزایش فرکانس تا ۲.۶ گیگاهرتز)
رم ۴ گیگابایت از نوع DDR3 با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز
گرافیک اینتل HD 5000
حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت از نوع  PCIe
نمایشگر ۱۳.۳ اینچی با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۹۰۰ پیکسل (روکش براق)
صفحه کلید استاندارد با نور زیرین
ترک پد شیشه ای با پشتیبانی از جسچرهای چند لمسی، و کلیک فیزیکی
دوربین FaceTime با کیفیت ‌720p HD
وای-فای 802.11ac
بلوتوث 4.0
پورت ها شامل یک شکاف SD کارت، دو USB 3، یک تاندربولت، و جک هدفون
بلندگو های استریو مخفی زیر صفحه کلید
میکروفون دو تایی با قابلیت حذف صدای پس زمینه
 
ابعاد ۰.۳-۱.۷ در ۳۲.۵ در ۲۲.۷ سانتی متر
وزن ۱.۳۵ کیلوگرم
اما همیشه چیزهایی در درون یک محصول هست که به خاطر پیچیدگی های فنی، شرکت ها فقط به صورت توصیفی روی آنها مانور می دهند. یکی از این موارد که جزو مهم ترین بهبودهای صورت گرفته در مک بوک ایر ۲۰۱۳ نیز هست، تغییر نوع حافظه ذخیره سازی از SATA به PCIe است که گفته می شود سرعت دستگاه را ۴۵٪ نسبت به مکبوک ایر ۲۰۱۲ افزایش داده. مفهوم این بهبود در عمل مساوی است با گشودن نمایشگر دستگاه و بیرون آمدن سیستم از حالت خواب تنها ظرف ۲ ثانیه. وقتی هم که مکبوک ایر را روشن می کنید، در حدود ۱۱ ثانیه بعد صفحه لاگین را جلوی خود خواهید دید. جا به جا کردن یک فایل ۱ گیگابایتی بین پوشه های سیستم نیز تنها ۴ ثانیه طول می کشد.
 
هر چند اعتقاد چندانی به بنچمارک ها نداریم ولی برای بررسی قدرت دستگاه، سراغ Geekbench رفتیم و می توانید نتایج تست مان را در این صفحه مشاهده کنید. با امتیاز کلی ۶۰۷۱ در گیک بنچ، مکبوک ایر ۲۰۱۳ کمی پایین از مدل ۲۰۱۲ قرار می گیرد که ۶۱۹۵ امتیاز کسب کرده بود ولی توجه داشته باشید که فرکانس پردازنده از ۱.۸ به ۱.۳ کاهش یافته و با این وصف نمی شود ناراضی بود.
 
حین استفاده از دستگاه، پردازنده، گرافیک و رم به خوبی از پس انجام کارهای روزانه بر می آیند، البته OS X علاقه زیادی به پر کردن رم دارد. ما سعی نکردیم از مکبوک ایر تست استرس بگیریم، ولی شاید این تنها راه برای شنیدن صدای تنها فن دستگاه بود. همان طور که می دانید اپل برای فن مکبوک ها از پره های غیرمتقارن استفاده می کند که می توانید در ویدیوی زیر (مربوط به معرفی مکبوک پرو رتینا) توضیح آن را ببینید و بشنوید.
 
 
 
 
با پشتیبانی: آی ویوید
دانلود ویدیو
در نتیجه استفاده از این پره های نامتقارن، حتی وقتی فن با سرعت زیاد در حال چرخش باشد صدای آن کمتر از فن های متقارن شنیده می شود. در دمای طبیعی باید تعداد تب های باز کروم به ۳۰ تا ۴۰ مورد برسد، تا فن به خودش زحمت چرخش با دور تند را بدهد. غیر از استفاده شدید از منابع سیستمی و یا موقع شارژ باتری، در شرایط دمایی مطبوع برای انسان، مکبوک ایر هم بی صدا خواهد بود.
 
اما برسیم به پورت های دو طرف دستگاه. مانند مکبوک ایرهای قبلی در سمت چپ جک هدفون، پورت USB 3 و پورت شارژ MageSafe 2 قرار گرفته. به جای یک میکروفون در مدل ۲۰۱۲، اینجا دو سوراخ ریز کنار جک هدفون، ورودی میکروفون های دو تایی دستگاه را تشکیل داده اند.

(۳.۳ مگابایت)

شاید ذکر یک نکته اینجا بد نباشد. در چند وقت اخیر تعدادی گزارش برق گرفتگی برای آیفون ها داشته ایم، مکبوک ها هم تمام فلزی هستند و ممکن است کاربر موقع شارژ دستگاه احساس امنیت نداشته باشد. به خصوص که بسیاری پریزهای برق در ایران، دارای اتصال به زمین نیستند و این باعث می شود ویبره خفیفی موقع شارژ دستگاه روی بدنه حس شود. 
 
بهترین راه برای اینکه مطمئن باشید دستگاه های تان شما را با خطر برق گرفتگی روبرو نمی کنند، اول اطمینان از اصالت شارژ، دوم نگه داری آن در شرایط مناسب و استفاده از تبدیل دارای محافظ در برابر نوسان برق، و سوم تمیز نگه داشتن محل اتصال شارژر به بدنه است. این مورد آخر با توجه به طراحی خاص پورت مگ سیف ۲ شاید ضرورت نداشته باشد، ولی یک راهنمایی کلی بود که احتمالا در جاهای دیگر به کارتان می آید.
 
اما در سمت راست دستگاه، شکافی برای کارت SD، یک پورت USB 3، و در انتها نیز پورت تاندربولت را مشاهده می کنید. پورت ها در عین محکم بود، به راحتی قابل استفاده هستند و چیز خاصی برای گفتن درباره شان وجود ندارد.

(۴.۲ مگابایت)

 

نمایشگر

بسیاری افراد به اپل خرده می گیرند که چرا استاندارد رتینا را به مکبوک ایر ۲۰۱۳ نیاورده. شاید کاربران قدیمی مکبوک ایر کمتر در این بین قرار بگیرند، زیرا آنها با اولویت های دیگری سراغ این محصول آمده اند. 
 
یک نمایشگر خوب چیست؟ استانداردهایی وجود دارند از قبیل بازتولید دقیق رنگ ها، امکان تنظیم شدت نور، بازتاب نور کم از روی سطح نمایشگر، زوایای دید خوب، و غیره. ولی از نظر رزولوشن، همه چیز بستگی به نوع کار شما دارد. مکبوک ایر لپ تاپ محبوب کسانی است که در درجه اول، در کنار صفحه کلید و ترک پد عالی، عمر باتری بالا و سبکی دستگاه برای شان اهمیت دارد. 
 
مکبوک ایر قشر هدف مشخصی دارد و اپل اولویت های مشتریان جدید را در کنار نقاط قوت اصلی این محصول مد نظر قرار می دهد. وقتی یک محصول تبدیل به برند می شود، این فقط نام سازنده آن نیست که در اذهان می ماند، بلکه ویژگی های برجسته آن هم هست. پس اپل هر سال وزن کشی می کند و در این بین، امسال بهتر دیده عمر باتری و سبکی را فدای نمایشگر رتینا نکند. کیفیت رتینا برای تدوینگرها، عکاسان، گرافیست ها، و خلاصه کسانی که کارهای بصری دقیق و سنگین انجام می دهند به کار می آید، که اپل در پاسخ به نیاز آنها سری مکبوک پرو رتینا را معرفی کرده.
 
رتینا با وجود اینکه کیفیت تایپوگرافی را افزایش می دهد ولی تفاوت در حد انقلاب نیست. پس آنهایی که با متن سر و کار دارند (یعنی بیشتر کاربران مکبوک ایر) چیز خاصی را از دست نمی دهند. ضمنا در نظر داشته باشید کیفیت رتینا زمانی مثمر ثمر است که برنامه های سازگار با آن هم داشته باشید، چیزی که هنوز در بین کامپیوترها فراگیر نشده. همین طور ضمن دنیای وب هم هنوز ۳-۴ سالی تا هضم کردن رزولوشن های بالاتر، زمان نیاز دارد.
 
اگر سال آینده با همین عمر باتری ۱۲ ساعته کیفیت رتینا نیز به مکبوک ایر اضافه شود (یا لااقل مکبوک ایر رتینا نیز جزو انتخاب ها قرار بگیرد) چه بهتر، ولی انتخاب امسال، به گمان ما صحیح بوده.
 
نمایشگر مکبوک ایر ۲۰۱۳ از نوع LCD با سیستم نورافشان LED است. در لپ تاپ ها زوایای دید از بالا و پایین اهمیت کمتری دارند زیرا می توانید لولای نمایشگر را تنظیم کنید، با این حال زوایای دید از طرفین خوب است -البته همراه با غالب شدن کمی زردی.
 
در مک بوک ایر به ندرت پیش می آید که بخواهید روشنایی نمایشگر را از ۵۰ درصد بالاتر ببرید، نه نیازی هست و نه اصولا این کار برای چشم ها خوب است. پس بهتر آنکه همیشه خودتان در شرایط مختلف (روز-شب، روشن-تاریک) میزان روشنایی نمایشگر را از حداقل رو به بالا افزایش دهید تا به درصد مناسب و راحت برای چشم های تان برسید؛ نه اینکه آن را روی زیاد بگذارید و بعد از گرفتن سردرد، و خشکی و خستگی چشم، از سر اجبار پایین بیاوریدش.
 
در کل نمایشگر مکبوک ایر را دوست خواهید داشت، هر چند رزولوشن بالایی ندارد ولی بازتولید رنگ ها خوب است و ۱۶ سطح برای تنظیم روشنایی، پاسخگوی بخش بزرگ نیاز یک کاربر در شرایط محیطی مختلف است.
 

صدا

اشتباهی در انتخاب عکس نشده، شما دارید به خروجی صدای بلندگوهای این دستگاه نگاه می کنید. مک بوک ایر یکی از بی درز ترین مکبوک های اپل است. در کناره های آن خبری از شکاف برای تهویه هوا یا خروج صدا نیست. خنک سازی از طریق دریچه زیر نمایشگر صورت می گیرد و پخش صدا از میان درزهای صفحه کلید توسط دو بلندگو. 

همان طور که در عکس های کالبدشکافی مکبوک ایر توسط iFixit می بینید، یکی از بلندگوها در سمت راست تقریبا زیر دکمه Enter جاسازی شده و دیگری هم تقریبا زیر دکمه Caps Lock. صدا از منافذ تمام کلیدهای این دو منطقه بیرون می زند، بنابراین احتمال اینکه موقع تایپ کردن دست تان محل خروج آن را بپوشاند، صفر است. مگر اینکه گربه یا مارمولک خانگی روی صفحه کلید لم بدهد.

برای ما صدا که داخل بدنه نیز اکو می شود، به اندازه کافی نزدیک و بلند بود که موقع تماشای فیلم نیازی به بلندگوی جدا نداشته باشیم. در اصل با قرار دادن صدا روی درجه آخر، باید از دستگاه فاصله بگیرید. بازتولید صداهای بم چنگی به دل نمی زند، ولی صداهای زیر خوب هستند. 
  

صفحه کلید و ترک پد

(۴.۴ مگابایت)

اگر تا به حال یکی از مکبوک های اپل را نداشته اید، حتما از اینکه برخی افراد چندین سال متوالی از این محصولات استفاده کرده و نسل های مختلف آنها را می خرند، جا می خورید و از خودتان می پرسید "چرا؟ تنوع هم چیز خوبی است." اما اگر با صفحه کلید و ترک پد مکبوک ها کار کنید هم جواب سوال تان را می گیرید و هم نظرتان عوض می شود. می پرسید: «مگر آدم به خاطر صفحه کلید و ترک پد لپتاپ می خرد؟» وقتی اپل این دو را ساخته باشد، بله.

یکی از بزرگترین رازهای اپل در جذب و نگه داشتن مشتری، برخورد اول شما با محصولات این شرکت است. حسی که در اولین استفاده از صفحه کلید و ترک پد مک بوک به فرد دست می دهد، برای اپل مهم است، و بعد از آن کافی است که محصول در همه جنبه های دیگر تعادل مناسبی داشته باشد تا جذب آن شوید. 
 
می شود گفت اپل صفحه کلید و ترک پد مکبوک ایر را عاری از ایراد خلق کرده. کلیدها سبک، چالاک، نرم و حتی خوش صدا هستند؛ هر چند نمی دانیم برای این آخری اپل هم در اتاق های مخصوص تست صدا ترتیب داده یا خیر، ولی به هر حال صدای خوش از کلید هایی که دائما ازشان استفاده می کنید، خیلی مهم تر از صدای خوش موقع اتصال صفحه کلید سرفیس به بدنه آن است. البته اپل دیگر روی این طور چیزها مانور تبلیغاتی نمی دهد.
 
موقع تایپ، فرقی نمی کند کجای یک کلید را لمس کنید، گوشه ها یا وسط؟ در هر دو حالت کلید پایین رفته و به جایی که باید، اصابت می کند تا متن مورد نظر تایپ شود. یک نکته مهم در طراحی ارگونومیک مکبوک ایر وجود دارد که لذت تایپ با آن را به مراتب بیشتر از مکبوک پرو ها می کند، یادمان باشد در بخش آخر این بررسی به آن بپردازیم.
 
سنسور تشخیص روشنایی محیط که سمت چپ دوربین قرار دارد و تقریبا با چشم غیرمسلح قابل تشخیص نیست، وظیفه تنظیم خودکار نور زیر کلیدها را دارد. البته به محض تشخیص و روشن کردن نور، خودتان هم می توانید شدت آن را تغییر دهید. در اکثر موارد ۳۰ تا ۴۰ درصد کافی است.
 
اما برسیم به ترک پد مکبوک ایر.
 
آلومینیوم به کار رفته در بدنه مکبوک ها هر چند کمی پوک است، حس خوبی را کاربر می دهد، اما این حس تا وقتی خوب می ماند که انگشت خود را روی ترک پد شیشه ای این محصولات نکشیده باشید. بعد از آن، حتی تصور اینکه ترک پد از جنسی دیگر -مثلا آلومینیوم یا پلاستیک- ساخته می شد، دیوانگی به نظر می رسد و حس خوب آلومینیوم محو می شود.
 
شیشه پایدارترین متریال پرکاربرد روی زمین است. فلزات هم خم می شوند و هم شکسته، ولی شیشه دو حالت بیشتر ندارد: یا سالم یا شکسته. برای خارج کردن آن از قالب اصلی اش، یا باید به آن گرما داد یا صدها سال صبر کرد تا در اثر عوامل طبیعی محیط پیرامون، دچار خمیدگی شود. از این رو پر بی راه نیست اگر بگوییم که یک شیشه صاف، اگر در اثر صدمه فیزیکی یا شیمیایی دچار تغییر نشود، تا آخر عمر مفید یک دستگاه بدون ذره ای تغییر باقی خواهد ماند، و برای همین هم مناسب ترین ماده برای استفاده در سطح مهمی مثل ترک پد لپ تاپ است.
 
کار با ترک پد شیشه ای مکبوک ایر به کار با تمام قابلیت های برخی لپتاپ ها می ارزد و اعتیاد آور است. یک بار امتحانش کنید، تا در جادو فرو بروید و دیگر لمسی نبودن نمایشگر را یک نقص ندانید. این دقیقا همان هدف اپل بوده، که بعد از کار با ترک پد و البته صفحه کلید، سایر محصولات رقبا چنگی به دل نزنند.
شاید در وهله اول ترک پد به نظرتان ثابت برسد، ولی این طور نیست. اولین بار که کمی فشار به آن وارد کنید، به اندازه یک میلیمتر پایین می رود و صدای تق می دهد. در اصل با فشار روی نیمه پایینی ترک پد، کل این قطعه مثل یک دکمه فیزیکی عمل می کند. جالب است که جسچرها اینجا هم به کار می آیند، یعنی فشار دادن یک انگشتی و دو انگشتی ترک پد فرق دارند. اولی کلیک است و دومی راست کلیک. 
 
آیا نمایشگر مکبوک ها باید لمسی شود؟ این سوال را اینجا مطرح کردیم زیر پاسخ لا به لای سطرهای بالاتر است. کسانی که می گویند مکبوک ها باید لمسی شوند، شاید ندانند ولی چند مفهوم دیگر هم از کنار حرف شان بیرون می زند. انگار که ترک پد بی نظیر این دستگاه را نادیده گرفته باشند، و بدون اشاره به لزوم بازطراحی کل OS X و هماهنگ سازی آیکون ها و کلیدها و پنجره ها با سر انگشت انسان، فقط به دنباله روی از دنیای ویندوز ۸ رای داده باشند.
 
با ترک پدی که شرحش رفت، مکبوک ها مدت ها است که لمسی شده اند. شاید باید بقیه را هم خبر کرد. جالب است بدانید آنچه امروزه به قابلیت چند لمسی معروف شده و به لطف آیفون و آیپد در تمام تلفن های هوشمند و تبلت ها به نوعی حضور دارد، ماحصل تحقیق جانی آیو و تیمش بر روی توسعه همین ترک پد مکبوک ها بوده. پس فعلا نیازی به لمسی سازی دوباره (!) مکبوک ها، نیست.
 

عمر باتری

به جای مهم داستان رسیدیم. می دانید که شرکت ها همیشه در معرفی محصولات شان اغراق می کنند. برای همین توصیه می شود که فقط روی ۷۰٪ عمر باتری اعلام شده توسط سازنده، حساب کنید. با این وصف آیا مکبوک ایر یک لپ تاپ تمام روز هست یا خیر؟ پاسخ، بستگی دارد به نوع استفاده شما و البته مشخصات دستگاه تان. دستگاهی که ما بررسی کردیم، عمر باتری خیره کننننده ای (!) داشت ولی احتمالا آپشن های بالاتر (با پردازنده قوی تر، رم و حافظه بیشتر) کمی ضعیف تر ظاهر خواهند شد.
 
اگر در طول روز بیش از ۱۲ ساعت کار کامپیوتری دارید، اگر در تمام ساعات فشار زیادی به دستگاه می آورید، اگر همیشه نور نمایشگر روی ۸۰ درصد است (تجویز دکتر: عینک آفتابی)، مکبوک ایر یک لپ تاپ تمام روز نیست. هیچ لپ تاپ دیگری هم نیست. اما لااقل "مکبوک ایر ۲۰۱۳ در شرایط فشار" دو برابر "سایر لپ تاپ ها در شرایط استفاده سبک" به شما کار می دهد، و این مایه قوت قلب است.
 
تصور کنید که با وای-فای همیشه روشن و نور نمایشگر بین ۴۰ تا ۵۰ درصد (بسته به شرایط نور محیط)، حداقل استفاده پیوسته ما برای وبگردی با کروم، به ۱۱ ساعت بالغ شد. برای تماشای ویدیو با وای فای روشن، نور را روی ۶۰ درصد و صدا را روی ۷۰ درصد تنظیم کردیم و سه گانه ارباب حلقه ها را پشت سر هم دیدیم، جای شما خالی بود. تنها موردی که از دست دادیم، اسامی عوامل فنی قسمت آخر این سه گانه بود.
 
اگر از کروم زیاد استفاده می کنید باید مراقب افزونه های نصب شده روی آن باشید، چراکه برخی شان گاه دیوانه می شوند و به جان منابع سیستمی می افتند. اما در مرور عادی وب با کروم واقعا ترسی از اتمام ناگهانی باتری نخواهید داشت. اگر هم با سافاری وبگردی می کنید، که کمتر جای نگرانی است چرا که در مصرف انرژی بهینه تر از کروم است.
 
بخش بزرگی از استفاده مداوم با یک بار شارژ باتری، به میزان روشنایی نمایشگر بر می گردد. بنابراین وقتی که لازم الشارژ شدید، از بین ۱۶ سطح روشنایی ۳ یا ۴ را انتخاب کنید تا دستگاه مدت بیشتری دوام بیاورد.
 
به این مورد هم اشاره کنیم که مکبوک ایر ۲۰۱۲ باتری ۷.۳ ولتی با ظرفیت ۶۷۰۰ میلی آمپر داشت ولی مدل ۲۰۱۳ باتری ۷.۶ ولتی با حداکثر ظرفیت ۷۱۵۰ میلی آمپر دارد. بنابراین بهبود عمر باتری فقط به پردازنده Haswell بر نمی گردد. اما متاسفانه این افزایش ظرفیت باتری ها، بلای جان محصولات جدید شده و ظرفیت واقعی باتری آنها زودتر از نسل های قبلی کاهش می یابد. بنابراین لااقل از کالیبره کردن ماهانه باتری، غافل نشوید تا این اتفاق دیرتر به چشم بیاید.
 
نکته. اپل در پاییز نسخه جدید OS X به نام Mavericks را به طور رسمی برای کاربران عرضه خواهد کرد. صفحه پیش نمایش آن در سایت اپل خبر از تغییراتی چند می دهد ولی جذاب ترین تغییرها در بخش بهینه سازی مصرف انرژی و بهبود عملکرد صورت گرفته، دو موردی که به خاطر اهمیت زیادشان از دید اپل، یک صفحه اختصاصی تحت عنوان Advanced Technologiesهم دارند که بد نیست سری به آن بزنید. احتمالا با نصب ماوریکس و به لطف تکنولوژی های پیشرفته آن، شاهد بهبود مناسبی در عمر باتری مکبوک ایر نیز خواهیم بود.
 

اشاره به دو ایراد منتسب به مکبوک ایر ۲۰۱۳

وای-فای. بخش پلاستیکی پشت بدنه، آنتن وای-فای است. در بررسی ما، قبل و بعد از نصب به روز رسانی شماره ۱ اپل برای مک بوک ایر ۲۰۱۳ (که هدف از ارائه آن رفع چند باگ از جمله ناپایداری وای فای بود)، وای فای جداگانه تست شد، آن هم با ۲ مودم مختلف. در هر دو مورد، مشکلی ندیدیم. در اصل، دانلود آپدیت های اولیه که حجمی حدود ۷۰ مگابایت داشتند، در روزی با اینترنت لنگری ایران انجام گرفت که حدود ۳۰ دقیقه به طول انجامید. ولی نتیجه محکم، و وای-فای خلل ناپذیر بود. 
 
حتی برای بررسی ادعای گیزمودو در مورد احتمال نقص فنی یا ضعیف بودن آنتن وای-فای، علاوه بر استفاده روی میزهای مختلف، آن را در حال حرکت، در فاصله ای دور از روتر، روی تخت خواب و حتی روی فرش هم تست کردیم ولی نتوانستیم سناریویی برای فیلم خودمان با نام کاملا اصیل Kill Wi-Fi پیدا کنیم. وای-فای 802.11ac بسیار نافذ و چسبنده است و ادعای مشکل سخت افزاری در آنتن مک بوک ایر، مضحک. امیدواریم وای فای ac خیلی زود به تمام دستگاه ها و روترها گسترش یابد. 
 
خاموش شدن ناگهانی نمایشگر. این مورد چند باری در طول بررسی دستگاه برای مان رخ داد. دلیل آن مشخص نیست و البته چیز آزاردهنده و پر تکراری هم نیست. شاید هر دو سه روز، یک بار با آن مواجه شده باشیم. احتمالا یک باگ در سیستم عامل است که در شرایطی خاص خودش را نشان می دهد و ربطی به قطعات دستگاه ندارد.
 
غیر از دو مورد فوق، ایرادی که ارزش بررسی کردن داشته باشد گزارش نشده بود. اگر شما موردی در مکبوک ایر ۲۰۱۳ خود دیده اید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
 

طراحی و ارگونومی

 

(۳.۲ مگابایت)

بدون اینکه خواسته باشیم از غنای این بخش کم کنیم، در سرتاسر متن اشاره هایی به طراحی دستگاه کردیم. انتخاب مواد و استفاده از آنها هوشمندانه صورت گرفته. ترک پد شیشه ای و کلیدها که جنس آنها از پلاستیک است، هم حس و هم کارایی خوبی را به نمایش می گذارند. 
 
طراحی (دیزاین) محصول، چیزی فراتر از ظاهر است. مکبوک ایر اکنون دیگر چهره ای شناخته شده دارد، البته هنوز در اولین برخورد شما را تحت تاثیر قرار می دهد ولی هر چه بگذرد خواهید فهمید که این تاثیر از جنس کارایی است، نه زیبایی ظاهری. در اصل دیزاین، همه چیز است. طرز کار یک دستگاه است، چیزهایی است که سبک استفاده از آن را تعریف می کند. دیزاین یعنی کل تجربه کار با یک دستگاه.
 
واقعا آنچه سبک کار با وسیله ای را تعیین می کند، چه چیزی جز دیزاین آن است؟ وقتی شما محصولی می سازید که صفحه کلید آن، پنبه است (توصیفی که نوازنده ها برای نرم بودن سازشان استفاده می کنند)، در اصل دارید با پنبه سر خشونت فیزیکی به خاطر آشفتگی حسی از کار با کلیدها را می بُرید. وقتی ترک پد شیشه ای است و نه سوهان روح، در اصل کاربر هم دست خودش را با سوهان اشتباه نمی گیرد و برای فرار از ترک پد رو به استفاده از موس نمی آورد.
 
شاید بشود یک دسته بندی من-در-آوردی برای لپ تاپ هایی فاقد نمایشگر لمسی خلق کرد که بر اساس نوع وارد کردن دستورات و فرامین کاربر است -که آن نیز وابسته به کارکرد دستگاه برای فرد است. از این منظر لپ تاپ ها دو دسته اند: اولی که ساخته شده برای استفاده صرف از ترک پد و جسچرها، صفحه کلید و شورت کات ها؛ و دومی که همیشه باید یک موس به آن وصل باشد زیرا در اصل برای کارهای دقیق خریداری شده.
 
مکبوک ایر در دسته اول قرار می گیرد، ساخته شده برای تبعید موس به جایی دور دست. بنابراین دیزاین این محصول توسط یک هدف مشخص هدایت شده: آسان سازی تایپ با کلیدها و لمس ترک پد. (چیزهایی که در دسته بندی دوم، هدف نیستند و در نتیجه دیزاین را هم تحت تاثیر قرار می دهند.)
 
خب برای تایپ آسان نیاز به چه داریم؟ یک کیبورد ارگونومیک، با کلیدهای نرم که فواصل مناسبی از هم دارند. معمولا دسته دوم لپتاپ ها که در بالا به شان اشاره شد، صفحه کلید عالی ندارند زیرا بدنه به خاطر نیاز به تغذیه پردازنده قوی تر برای کارهای دقیق تر، پر از باتری شده. اغلب نیز سطح رویی چنین لپ تاپ هایی، یعنی جایی که صفحه کلید قرار دارد، افقی است و لبه ای که دست روی آن استراحت می کند، ارتفاع زیادی از سطح میز دارد. اما مکبوک ایر چطور؟
 
مکبوک ایر از نظر راحتی موقع تایپ، عالی است. شاید خیلی ها بگویند که این دیگر آن اولترابوکی که جابز از پاکت مدارک در آورد نیست و لپ تاپ های باریک تر و سبک تر هم به بازار آمده اند. باریکی و سبکی مسابقه ای است که خود اپل راه انداخته، اگر لازم باشد می تواند در آن مقام اول را کسب کند. با این حال درست است، با این حقیقت نمی جنگیم که لپ تاپ هایی باریک تر از مک بوک ایر نیز به بازار آمده اند.
 
شاید مک بوک ایر در بحث زیبایی بصری، ضخامت کلی و حتی وزن، به محصولی مثل آتیوبوک ۹ پلاس سامسونگ یا وایو پرو ۱۳ سونی ببازد، ۱.۷ سانتی متر در مقابل ۱.۴ سانتی متر، ۱.۳۵ کیلو در مقابل ۱ کیلو؛ ریاضیاتی در حد دبستان

تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
ساعتی با تاکید روی زمان حال
 

ساعت ها و طراحی های متفاوت شان همیشه جزو گجت های دوست داشتی منزل به حساب می آیند و با وجود پیشرفت های فناوری، انواع آنالوگ آنها همچنان جایگاه خودشان را دارند.

 
نام این ساعت FreakishCLOCK است و توسط سابرینا فوسی طراحی شده که یک طراح صنعتی ایتالیایی است. در این ساعت همه چیز به جز زمان فعلی از دید شما مسدود شده تا همه توجه تان به زمان حال باشد.
 
شاید قیمت ۱۰۰ دلاری آن سبب شود که دلتان نخواهد آن را بخرید. اما حداقل به خوبی به ما یادآوری می کند که باید زمان حال را دریابیم.


تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
ساخت ویدیو های واقعیت افزوده با حضور شخصیت های کارتونی والت دیزنی
 

شخصیت های کارتون های والت دیزنی آنقدر دوست داشتنی هستند که همه ما را به خود جذب می کنند. مهم نیست که چند سالتان باشد، این شخصیت ها در هر شرایطی می توانند لحظات خوشی را برای شما رقم بزنند. حالا این کمپانی تعدادی از بهترین کاراکترهایش را به دنیای موبایل آورده است.اپلیکیشن جدید دیزنی Disney Inifinity: Action نام دارد. برنامه ای که از طریق واقعیت افزوده، شخصیت هایی همچون آقای شگفت انگیز، سالیوان از کارخانه هیولا ها و جک گنجیشکه را به خدمت شما در می آورد. با استفاده از این برنامه می توانید بر روی صندلی کارگردانی دیزنی نشسته و کلیپ خود را با شرکت این کاراکترها تولید کنید.

هر کدام از این شخصیت ها اقدامات خاصی را انجام می دهند که شما می توانید آن ها را بر روی کلیپی که خود ضبط کرده اید به راحتی مونتاژ کنید. البته این برنامه کمی حالت بازی نیز دارد و برای استفاده از حرکت های جدید در ویدیو خود، باید با کاراکتر مورد نظرتان اندکی وقت صرف کنید تا امتیازات لازم را بدست آورید. برای مثال باید به آقای شگفت انگیز یک واکی تاکی بدهید و یا با جک گنجیشکه توپ بازی کنید تا سکه های لازم را بدست آورید.این برنامه در حال حاضر برای سیستم عامل iOS عرضه شده که می توانید آن را به طور رایگان از اپ استور دانلود نمایید. حجم برنامه ۴۴ مگابایت است، اما جهت شروع برنامه و یا استفاده از شخصیت های مختلف، نیاز است تا اطلاعاتی را مجددا دانلود نمایید.



تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
کیت سنجش سطح کافئینِ نوشیدنی ها
 
اول صبح است و چه چیزی بهتر از یک فنجان قهوه یا چای داغ، برای سر حال آمدن. اگر از علاقه مندان به نوشیدنی های کافئین دار باشید حتماً می دانید که مصرف بیش از حد آن عواقب سوئی دارد. البته گاهی هم لازم است کافئین با دُز بالا به بدن برسد تا از خواب آلودگی جلوگیری کند.سنجش اینکه در یک فنجان قهوه چه مقدار کافئین وجود دارد چیز جدیدی نیست و به راحتی در آزمایشگاه انجام پذیر است. اما به این فکر کرده اید قبل از مصرف یک نوشیدنی گرم مقدار کافئین آن را بسنجید؟
 
شاید خیلی به این چیزها اهمیت نمی دهید، اما ظاهراً کسانی هستند که به فکر باشند. یک گروه از دانشمندان -که احتمالاً برای انجام تحقیقات خود نیاز به شب بیداری داشته اند- یک کیت سیار به نام Caffeine Orange ، برای اندازه گیری کافئین نوشیدنی ها ساخته اند.سطح کافئین با استفاده از یک لوح آزمایشگر سنجیده می شود و مقدار آن برای راحتی مصرف کننده به جای اعداد و ارقام با سه رنگ سبز، زرد و قرمز مشخص می شود: قرمز به نشانه سطح بالای کافئین، زرد حد متوسط و سبز هم مقدار کم آن.این کیت امکان سنجش کافئین برای انواع نوشیدنی ها از قبیل چای، قهوه، نوشابه انرژی زا و غیره را دارد. با این فناوری افراد می توانند ورود کافئین به بدن شان را تحت کنترل قرار دهند. یا اینکه اگر توسط پزشک از دریافت کافئین منع شده اند صحت ادعای نوشیدنی های فاقد کافئین را بررسی کنند.شاید اندازه دقیق کافئین فنجان چایی که می نوشید از دغدغه های اساسی شما نباشد، ولی رعایت همین نکات به ظاهر کوچک (مثل مراقبت از حد کافئین وارد شده به بدن در دراز مدت) اثرات مثبت زیادی به بار می آورد.


تاريخ : سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 توانايي ساخت و پرتاب ماهواره، نشانگر توان علمي بالا در کشورهاي صاحب اين فناوري محسوب مي‎شود و از طرف ديگر موتور محرک براي توسعه ساير فناوري‎هاي پيشرفته است.

پرتاب ماهواره «اميد» با ماهواره‎بر بومي «سفير»، نخستين گام عملي در بومي سازي فناوري فضايي محسوب می‎شود که توانست نام ايران را در بين معدود کشورهاي عضو باشگاه فضايي جهان ثبت کند. تلاش‎ها قبل از سال 1380 به منظور دستيابي به دانش فني و ساخت انواع ماهواره‎ها، ايستگاه‎هاي زميني و پرتاب کننده آغاز شد و اولين دستاورد آن طراحي و ساخت ماهواره ملي اميد و ماهواره‎بر سفير با تجهیزات زميني مربوطه است.

اما پيش از پرتاب ماهواره‎برها و محموله بسيار ارزشمند آنها، بايد اطلاعات لازم از محيط فضا کسب شود. براي اينکار از راکت‎هاي کاوشگر استفاده می‎شود که در ایران عملیات این راکت‎ها توسط پژوهشگاه فضایی با کمک سازمان صنایع هوافضا به انجام می‎رسد.

راکت‎های کاوشگر


در حوزه پرتاب‎های فضایی کشورمان ایران مانند سایر کشورهای پیشرو در صنعت فضایی کار را با راکت‎های کاوشگر شروع کرد. راکت‌هاي کاوشگر، راکت‌هاي زيرمداري هستند که تا ارتفاعي معين (‌نقطه اوج مداري) بالا رفته و سپس به زمين بازمی‎گردند. حداکثر ارتفاع کاري بيشتر اين راکت‎ها، در محدوده 70 تا 300 کيلومتر است. براي آزمايش در ارتفاع کمتر از 70 کيلومتر از بالن و در ارتفاعات بالاتر از 300 کيلومتر از ماهواره کمک گرفته می‎شود.

راکت‌هاي کاوشگر شامل مجموعه‌هاي اصلي موتور، محموله آزمايشگاه فضايي، مجموعه بازيابي، مجموعه جدايش و ايستگاه زميني هستند که براي اهداف تحقيقاتي و آزمايشگاهي مختلف و کاوش در ارتفاعات گوناگون، با طراحي ساده تا بسيار پيچيده و دقيق، ساخته مي شوند. مدت زمان فعاليت آنها در فضا بر اساس نوع مأموريت و ارتفاع پروازي متفاوت است. پس از اتمام سوخت پيشران، مجموعه آزمايشگاهي با استفاده از سيستم جدايش، از موتور جدا شده و بعد از اتمام مدت زمان مأموريت به وسيله چتر فرود ‌آمده و بازيابي می‎شود.
 

راکت کاوشگر-2


در طي اين مدت، مجموعه آزمايشگاهي با استفاده از حسگرهاي ويژه‌اي که در آن قرار داده شده است، اندازه‎گيري‎ها و آزمايش‎هاي لازم را اجرا نموده و داده‎هاي جمع آوري شده را به کمک فرستنده دورسنجی (تله متري)، به زمين ارسال مي‎کند. اين داده‎ها با توجه به مأموريت‎هاي تعريف شده، شامل متغیرهايي مانند درجه حرارت،‌ فشار محيط و شتاب را می‎شود.

همچنين با استفاده از دروبين‎هاي تعبيه شده در محموله، ‌امکان تصويربرداري از تجهيزات مورد آزمايش يا محيط فضا فراهم شده و اين تصاوير به کمک سامانه مخابراتی به زمين ارسال می‎شود.

به گزارش مشرق، تا قبل از پرتاب اولین ماهواره کشور با نام «امید» توسط ماهواره‎بر «سفیر»، چندین راکت کاوش توسط پژوهشگاه فضایی کشورمان پرتاب شد که از داده‎های حاصل از آن در ادامه برنامه فضایی کشورمان استفاده شد.

 

کاوشگر-4


نسل‎های بعدی راکت‎های کاوش مانند کاوشگر-4 و 5 نیز در راستای بخش دیگری از برنامه فضایی کشور یعنی ارسال موجود زنده و انسان به فضا طراحی و ساخته و پرتاب شدند.

ماهواره‎بر سفیر


اولين ماهواره‎بر ايراني سفير اميد نام دارد که در نخستين آزمايش عملي سامانه‎هاي پرتاب فضايي ايران و پس از راکت‎هاي کاوشگر، بکارگرفته شد. 

خانواده ماهواره‎برهای ایرانی شامل سه نسل سفیر-1، سفیر-2 سیمرغ و سفیر-3 سپهر است که به ترتیب قابلیت حمل محموله‎های سنگین‎تر به مدارهای بالاتر را دارند. ماهواره بر سفیر-1 اولین ماهواره ایرانی با نام «امید» را در بهمن ماه 1387 با موفقیت کامل در مدار قرار داد.

براي قرار دادن يک ماهواره در مدار زمين، به نيروي بسيار زيادي نياز است. اين نيروي عظيم را ماهواره‎بر(موشک حامل) توليد مي‎کند. ماهواره براي قرار گرفتن در مدار بايد در ارتفاعي بيش از 200 کيلومتر از سطح زمين به سرعتي در حدود 28000 کيلومتر در ساعت برسد. ماهواره‎برها به شکل موشک‎هاي چند مرحله‎اي با سوزاندن سوخت شيميايي انرژي لازم براي بردن ماهواره به مدار زمين را فراهم مي‎کنند.

 

موشک ماهواره‎بر سفیر-1


در نخستين گام، موتور موشک روشن شده و نيروي بالابرنده فراهم می‎شود. با ايجاد نيروي بالابرنده ماهواره‎بر به همراه مخازن سوخت و ماهواره‎اي که با خود دارد از زمين جدا شده به سوي آسمان حرکت مي‎کند.

به گزارش مشرق، پس از اينکه سامانه پيشران، تمام سوخت را بسوزاند بخش نخست از بدنه موشک جدا شده و به زمين سقوط مي‎کند. در گام دوم سامانه پيشران مرحله دوم روشن می‎شود و چون موشک سبک تر شده است با سرعت بيشتري ماهواره را به ارتفاع بالاتر و براي قرار دادن در مدار به پيش مي‎راند. به همين ترتيب و با پايان يافتن سوخت، مرحله دوم نيز از ديگر اجزاي موشک جدا و بسته مأموريت ماهواره بقيه مراحل انجام می‎شود.

ماهواره‎ها در سر موشک‎ها جاسازي شده و به فضا پرتاب مي شوند. دماغه مخروطي شکل موشک که در برابر گرما مقاوم است ماهواره را از اصطکاک هنگام گذشتن از جو زمين محافظت مي‎کند. بعد از عبور از جو زمين، لايه محافظتي از ماهواره‎ها جدا شده در مرحله آخر، موشک، ماهواره را در مدار مورد نظر قرار مي‎دهد.

بسياري از ماهواره‎ها از سامانه پيشران راکتی یا گاز سرد موجود در خود براي رفتن به مدارهاي بالاتر استفاده مي‎کنند.

بيشتر پرتاب‎هاي ماهواره‎اي با موشک‎هايي انجام می‎شود که شروع پرتاب آنها مستقيم به سوي بالا برنامه‎ريزي شده است. چنين روشي موشک را از ميان سخت ترين بخش‎هاي جو زمين به سرعت عبور مي‎دهد و بهترين راه براي کاهش مصرف سوخت است.

پس از اينکه موشک مستقيم به بالا پرتاب شد بخش کنترل موشک، سامانه هدايت اينرسي را به کار مي‎گيرد تا با انجام محاسبات لازم، دماغه موشک را به خط سيري که در طرح پروازيش در نظر گرفته شده متمايل کند.

 

خودروی حامل ماهواره‎بر سفیر-1 که سکوی پرتاب آن نیز است


ماهواره‎برها به عنوان ابزار قراردادن ماهواره‎ها در مدار، مي‎بايست از بالاترين استانداردها برخوردار باشند. پرتاب با نيروي عظيم راکتي، تنش‎هاي فراواني به بدنه، سازه و اجزاي ديگر آن وارد مي‎آورد. اصطکاک پوسته بدنه با هوا، و نيز حرکت پرشتاب گازهاي بسيار داغ خروجي پيشران، شوک‎هاي عظيم حرارتي را به بخش‎هاي مربوطه وارد مي‎سازد.

تمامي زير سامانه‎هاي موجود در ماهواره‎بر، از اجزاي مختلف پيشران‎های سوخت مايع مانند پمپ‎ها، فشارسنج‎ها، شيرها و ادوات کنترلي گرفته تا سامانه‎هاي ارتباطي ماهواره‎بر با زمين، بايد به درستي کار کنند تا پس از رسيدن آن به ارتفاعات بالا مانند 250 کيلومتري، 700 کيلومتري و حتي بيشتر، بخش نهايي ماهواره‎بر، ماهواره را رها کرده و در مدار و موقعيت از پيش تعيين شده، با دقت بسيار بالا قرار دهد.

اين کاري است که ماهواره‎بر ساخته شده بدست متخصصان توانمند و جوان کشورمان موفق به اجراي آن شده و هم اکنون براي اجراي مجدد آن، اين بار براي انتقال ماهواره‎هاي بزرگتر و مهمتر از ماهواره تحقيقاتي اميد، به فضا آماده است.

با توجه به اينکه، ارسال محموله به فضا معمولاً با موشک‎هاي غول پيکر انجام می‎شود، تنها کشورهايي مي‌توانند وارد اين عرصه شوند که ساختار کارشناسي و فناوري لازم را دارا باشند. پرتاب سفير اميد با اينکه گام اول در اين مسير بود، اما پرتاب يک ماهواره‎بر 26 تني دو مرحله‎ای جهت قراردادن يک ماهواره در مدار بيضوي 530-250 کيلومتري کار بزرگي تلقي می‎شود.
 

دو مرحله موشک سفیر-1


براي آشنايي بيشتر با رکن اصلي اين قدرت فضايي، يعني ماهواره بر، لازم است به مشخصات فني آنها اشاره شود. با توجه به اطلاعات اعلام شده، موشک سفير، داراي طول کل22 متر، قطر 1.25 متر، وزن کل 26.5 تن، نيروي رانش(تراست) مرحله اول 32 تن-نيرو و مرحله دوم 3.4 تن-نيرو، زمان کارکرد مرحله اول حدود 150 ثانيه، مرحله دوم 312.5 تا 315 ثانيه، جرم محموله 27 کيلوگرم، ارتفاع حضيض 250 و ارتفاع اوج 400 کيلومتر و شيب مداري 55 درجه بود.

 

ماهواره‎بر سفیر که ماهواره نوید را در مدار قرار داد


نکته‎اي که در اینجا باید به آن توجه نمائیم، دو مرحله‎اي بودن سفير اميد است. قرار دادن ماهواره‎اي در مدار پايين با استفاده از ماهواره‎بر دو مرحله‎اي، عملاً يک جهش فناورانه بزرگ براي صنعت فضايي کشور تلقي مي‎شود. در واقع تأمين انرژي فراوان مورد نياز براي حرکت در خلاف جهت جاذبه زمين، تنها با دو مرحله پيشران، آنقدر اهميت داشت که تحليلگران مراکز معتبر خارجي، از همان ابتدا به آن پرداختند زيرا به اين معني بود که ايران موفق شده در شرايط تحريم کامل، پيشرانه‎هاي راکتي پرقدرتي طراحي نموده و بسازد و در موشک‎هاي ماهواره‎بر خود به کار ببرد. 

چند مرحله‎اي بودن ماهواره‎برها، از بابت فناوري مورد نياز جهت سامانه‎هاي جدايش مراحل نيز مهم است زيرا در صورت عدم اجراي فرايند جدايش و حتي اجراي غير صحيح آن، به معني شکست کل مأموريت خواهد بود.

به گزارش مشرق، در ماهواره‎بر سفير2 بيش از 10 هزار نوع قطعه به کار رفته است. سهم قطعات پيچيده صنعتي در آن قابل توجه است و تمام قطعات توليدي آن در صنايع داخلي ساخته مي‌شود. میزان رانش پیشران مرحله اول در نوع پایه سفیر تقریباً 9.5 برابر رانش تولیدی موتور مرحله دوم و زمان کارکرد این مرحله تقریباً 2.1 برابر مرحله اول است.

با اتمام کار پیشران مرحله اول، این موتور به همراه تمامی بخش‎های مرتبط در سازه و بدنه و در واقع بخش بزرگی از موشک جدا شده و با سبکتر شدن موشک، کار اوجگیری به سمت مورد نظر ادامه می‎یابد. سامانه کنترلی مرحله اول از نوع نازل ثابت با تیغه‎های متحرک بوده و در مرحله دوم خود نازل(خروجی گازهای موتور) تغییر زاویه می‎دهد. این سامانه برای هرچه دقیق‎تر قرار دادن ماهواره در مدار از دقت بسیار بالا و در نتیجه از فناوری پیشرفته با پشتوانه علمی و تخصصی بسیار بالا در زمینه علم دینامیک و کنترل برخوردار است.

 

موتور مرحله اول(سمت راست) و مرحله دوم موشک سفیر-1


در نمونه بهسازی شده ماهواره‎بر سفیر امید که «سفیر-1بی» نام دارد با افزایش رانش موتور از 32 به 37 تن قابلیت حمل ماهواره تا وزن 50 كیلوگرم به مدار بیضوی 250-400 كیلومتری برای این ماهواره‎بر 22 متری که 1.25 متر نیز قطر دارد بوجود آمده است.

با بهسازی موتور مرحله دوم ماهواره‎بر سفیر امید، كه در رديف بهترين موتورهاي مراحل بالاي ماهواره‎برها قرار دارد، نسبت به موتورهاي مرحله دوم ماهواره‎بر سفير اميد شاخص انرژيكي بالاتري حاصل شده است. از ويژگي‎هاي شاخص اين موتور ايجاد قابليت كنترل پذيري بالا در مرحله ي ماهواره‎بر است.

 

موتور مرحله دوم موشک سفیر که خروجی گازهای آن به طور کامل متغیر هستند


در بهينه‎سازي اين موتور ضمن حفظ نقاط قوت موتور مرحله دوم سفير اميد تلاش شده تا با كاهش سوخت مصرفي موتور، جرم محموله ماهواره‎بر افزايش داده شود. قابليت حركت محفظه احتراق در حين كار موتور و دور بالاي پمپ‎ها از قابلیت‎های برجسته‎اي است كه در موتور مرحله دو سفير اميد و نسل بهينه شده آن وجود دارد.

به گزارش مشرق، آخرین نمونه از ماهواره بر سفیر-1، «سفیر-1سی» نام دارد و احتمالاً در پرتاب ماهواره‌هایی در رده «فجر» یا سنگین‎تر از آن مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تا کنون ماهواره های امید، «رصد-1» و «نوید علم و صنعت» با نمونه‎های ماهواره‎بر سفیر در مدار قرار گرفته است.

برای توضیح بیشتر در مورد دشواری‎های طراحی و ساخت یک موتور کاملاً جدید باید گفت ضمن نیاز به اجرای تمام مراحل مطالعه و طراحی، تمامی انواع آزمایشات نیز باید بر روی پیشران جدید اجرا شود تا از مطلوب بودن نتیجه اطمینان حاصل شود. مثلاً با توجه به اینکه گازهای پرسرعت خروجی از موتور راکتی تراکم پذیر(Compressible) هستند قابلیت ارتعاش دارند.

در صورت ورود گاز به مدهای ارتعاشی نامطلوب، به طبع آن نازل (خروجی موشک)، لوله‎های حاوی سوخت، شیرها و اتصالات و سازه موشک نیز دچار ارتعاش شده و در صورت بروز پدید تشدید(Resonance) موشک ماهواره‎بر از بین خواهد رفت.

بنابراین تمامی محاسبات پیچیده دینامیک سیالات، حرارت و دینامیک و ارتعاشات سازه و قطعات برای خاص‎ترین حالات نیز باید اجرا شده که به نوبه خود بسیار زمان‎بر بوده و پس از ساخت نمونه اولیه باید انواع مختلف آزمایش‎ها صورت گیرد. 

با توجه به نیاز به اجرای آزمایشات جزئی و کامل که برخی از انواع آنها هزینه‎ای بالغ بر یک میلیون دلار دارند، کشورهای مختلف به خصوص کشورهای در حال توسعه پس از رسیدن به یک پیشران مناسب با بهسازی و توسعه و روش‎هایی چون خوشه‎ای یا کلاستر کردن (استفاده چند عدد از پیشران موجود در کنار هم) توان ماهواره‎برهای خود را ارتقاء می‎دهند که چنین رویکردی در برنامه فضایی کشورمان نیز در دستور کار است.



تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 آماری که مرکز تحقیقاتی «سنتر اتوماتیو ریسرچ» دانشگاه دوسپورگ آلمان منتشر کرده نشان می دهد کدام خودروسازان در نیمه نخست سال 2013 بیشترین سودآوری را داشته اند.

1

.پورشه ؛ پرسودترین خودروساز جهان در شش ماهه ابتدایی سال جاری میلادی بوده است. این کارخانه به ازای فروش هر دستگاه خودرو بطور متوسط 16600 یورو بدست آورده و میزان سود آن 4. 18 بوده است.

2.فراری؛ خودروساز ایتالیایی در جایگاه دوم این فهرست است. این خودروساز در فروش هر دستگاه 15 هزار یورو درآمد داشته و میزان سود 9 . 11 درصد را داشته است.

3.آئودی؛ این خودروسازی که یکی از زیر مجموعه شرکت فولکس واگن است به ازای فروش هر دستگاه خودرو ، سودی در حدود 4 هزار یورو داشته است.

4.تویوتا؛ این خودروساز ژاپنی به ازای فروش هر دستگاه خودرو 1800 یورو کسب کرده است و سودی 9 درصدی را به ثبت رسانده است.

5.هیوندای؛ میزان مبلغ کسب شده در ازای فروش هر دستگاه خودرو برای این کارخانه خودروسازی کره ای 1000 یورو بوده است و میزان متوسط سود آن 3. 9 درصد .

6.فیات؛ مبلغی که برای فروش هر دستگاه خودرو به جیب مسئولان این خودروسازی ایتالیائی سرازیر شد تنها 130 یورو بوده است.

7.فولکس واگن؛ این گروه خودروسازی در ازای فروش هر دستگاه خودرو 629 یورو بدست آورده است و میزان متوسط سود آن 3 درصد بوده است.

8.پژوسیتروئن؛ با مبلغ 349 یورو ، این گروه خودروسازی رقم نه چندان قابل توجهی را در ازای فروش هر دستگاه خودرو کسب کرده است.

9.رنو؛ خودروساز فرانسوی نیز در ازای فروش هر دستگاه خودرو 414 یورو کسب کرده است.

10.فورد؛ میزان مبلغی که به ازای فروش هر دستگاه خودرو این برند وارد جیب سازندگان آن شده 843 یورو است که نسبت به سال گذشته 124 یورو کاهش داشته است.



تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
جمعی از محققان دانشکده فنی دانشگاه ‌آخن آلمان یکی از جدیدترین مدلهای مفهومی کامپیوترهای رومیزی را طراحی کرده اند.این کامپیوتر رومیزی که به «بند دسک» (Bend Desk) معروف است ، یک نمونه اولیه (پروتو تایپ) از این مدل است . «بند دسک» همانطور که از نام آن مشخص است از دو صفحه عمودی و افقی برخوردار است . این کامپیوترها کاملا لمسی بوده و فضای کاری آن به هر قسمتی از صفحه عمودی و افقی گسترش می یابد.همچنین به اشعه مادون قرمز مجهز است و از طریق این اشعه حرکت دستان کاربر را شناسایی می کند. البته صفحه افقی آن به عنوان میز کاربرد دارد. این رایانه قابلیت اسکن نیز دارد.طرح اولیه این رایانه در دهه نود و با اقتباس از نمونه ویدئویی (star fire) طراحی شده است . در ساختار آن مواد اکریلیک به کار رفته که قابلیت  ارتجاعی داشته و دست کاربر حین کار با آن خسته نمی شود. سطح آن نیز از (LED 312) ساخته شده که پرتو مادون قرمز را به راحتی از خود عبور می دهد. رزولوشن (شفافیت تصویر) 784 × 1024 است که او پتوما (EX525St) آن را تقویت می کند. /بازار خبر/110

 
 
 


تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

  وی این پرتره‌ها را از ترکیبی از تصاویر اعماق فضا و عکس‌هایی که منتشر شده‌اند، تهیه کرده است.

 

آلبیاک مهندس علوم رایانه است و نرم‌افزاری نوشته که این پرتره‌ها را از ستارگان و کهکشان‌های موجود در پلت شات‌های هابل خلق کرده است.به گفته این مبتکر خلاق، ایده‌های جدید محصول ترکیب‌ها و پردازش ایده‌های موجود هستند، درست همان‌طور که ماده جدید ترکیبی کیهانی از ماده موجود است و همه‌ چیز تا ابد متصل، بازیافت و بازفرمولبندی می‌شود.

 

خلق بیش از 11 هزار تصویر 60 روز زمان برده است.آلبیاک پلتی از حدود 50 ستاره و کهکشان را از هابل در تکنیکی موسوم به «کلاژ احیاکننده» ایجاد کرده است.نرم‌افزار مزبور سپس تصاویری از شخص را که کاملا از ستارگان ایجاد شده، بازخلق می‌کند.این هنرمند علمی معتقد است انسان‌ها ترکیبات جدیدی از تخیلات کیهانی هستند و تمامی گیتی بزرگ‌ترین گالری هنری احیاکننده حال حاضر است.

 

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل

 

 

 

پرتره‌های انسانی با استفاده از تصاویر هابل
 
 


تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
استخرهای بی شمار در جهان وجود دارد ولی برخی استخرها به دلایل مختلفی همچون محل قرار گرفتن، اندازه، سبک طراحی، هزینه ساخت و برخورداری از منظره های شگفت انگیز و تماشایی، کاملاً غیرعادی و استثنایی به شمار می رود.

برخی از این استخرها جایی بیش از فضای آب تنی بوده و به محلی فوق العاده برای جذب گردشگران محسوب می شود. در ادامه شما را با زیباترین و حیرت انگیزترین استخرهای دنیا آشنا می کنیم.

با دیدن این استخرها، کاملاً نظرتان درباره استخر تغییر می کند.

1. استخر ایسبرگز

استخر ایسبرگز (Icebergs) در شهر سیدنی استرالیا واقع شده است.این استخر که به سبک معماری کلاسیک هنر دکو ساخته شده، در سال 1943 تکمیل شد.

ایسبرگز بر کرانه ساحل اقیانوس بنا شده است، به گونه ای که امواج خروشان می تواند به داخل استخر وارد شود و فضای بسیار هیجان انگیزی را خلق کند.

ایسبرگز نوعی استخر المپیک است که استفاده از آن برای عموم آزاد است.هزینه آب تنی در این استخر بسیار اندک است و شما با پرداخت فقط 5 دلار استرالیا می توانید از این محیط بی نظیر لذت ببرید.

شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

2. استخر نپتون در کالیفرنیا

بر خلاف ایسبرگز، شما برای شیرجه زدن در استخر نپتون حتماً باید پول و پله کافی داشته باشید! این استخر روباز در قلعه هرست واقع شده و در ساخت آن از معماری عصر رومی الهام گرفته شده است.

استخر نپتون در دهه 1920، برای ویلیام راندولف هیرست (William Randolph Hearst) آمریکایی سرشناس ساخته شد.نپتون از آن زمان تا کنون دو بار مورد بازسازی قرار گرفته است.

شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

3. استخر هتل جول در دالاس

این استخر که در طبقه دهم هتل جول (Joule) در دالاس آمریکا واقع شده، در سبک معماری کلاسیک هنر دکو ساخته شده است.

هتل شیک و پنج ستاره جول در سال 1927 توسط Adam D. Tihany معمار صاحب نام آمریکایی طراحی و بنا شد.

شگفت
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

4. هتل آلیا اوبود

استخر هتل آلیا اوبود (Alila Ubud) در شهر بالی اندونزی، یکی از استخرهای زیبا، مبتکرانه و آرام به شمار می رود.

این استخر بر فراز رودخانه Ayung در دامنه کوه های دیدنی شهر بالی بنا شده و زمین های سرسبز اطراف آن، زیبایی استخر را صد چندان کرده است.
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

5. استخر گمنام در ایسلند

در ایسلند، شمالی ترین کشور اروپا، استخری ساده و بی نام و نشان قرار دارد که به جای خود دیدنی است.

شما برای شنا کردن در این استخر کافی است به مزرعه ای که در عکس می بینید بروید و تنی به آب بزنید.اگر اینجا را پیدا کردید، به ما هم خبر بدهید!
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

6. استخر هتل سن آلفونسو دل مار

استخر هتل زیبای سن آلفونسو دل مار (San Alfonso del Mar) در کنار سواحل جنوبی شیلی واقعاً تماشایی است.این استخر که در یکی از شهرهای پررفت و آمد شیلی به نام آلگاروبو (Algarrobo) واقع شده، لقب بزرگترین استخر جهان را از آن خود کرده است.

این استخر شیک و زیبا حدود یک کیلومتر طول دارد و 300 هزار مترمربع آب در آن جا می گیرد، و به حدی بزرگ است که می توان در آن یک قایق بادبانی را به حرکت درآورد.استخر هتل سن آلفونسو دل مار در کنار اقیانوس آرام ساخته شده است و برای پر کردن آن، از آب تصفیه شده اقیانوس استفاده می گردد.
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

7. استخر گلرت در مجارستان

در بوداپست، پایتخت مجارستان، مجموعه استخر و حمام گلرت (Gellert) بیشتر شبیه یک کلیسای بزرگ و مجلل است تا مکانی برای آب تنی.

این استخر مشهور بین سال های 1912 تا 1918 ساخته شد و نمونه بارزی از سبک معماری �#1607;نر نو�به شمار می رود.

دمای آب آن بیش از 40 درجه سانتی گراد است و به همین دلیل آب تنی در این استخر در یک روز بارانی، کار بسیار لذت بخشی محسوب می شود.

شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

8. استخر هتل هاربور پلازا در هنگ کنگ

هتل هاربور گرند (Harbour Plaza) نماد لوکس گرایی هنگ کنگ است و در طبقه 23 آن یک استخر بسیار دیدنی و روباز، گردشگران را شیفته خود کرده است.

این استخر روبروی خلیج ویکتوریا قرار دارد و تصاویر خیره کننده ای از آسمان خراش های بی شمار شهر پر زرق و برق هنگ کنگ پیش چشم شناگران قرار می دهد.
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

9. استخر بادشیف در آلمان

این استخر کاملاً عجیب و غیرعادی در شهر برلین واقع شده است.در تابستان، استخر بادشیف (Badeschiff) به مکانی روباز برای تفریح و آب تنی تبدیل می شود و در زمستان همه جای این استخر پوشانده می شود و چند سونای اضافی نیز به این مجموعه افزوده می گردد.

بادشیف بر روی رودخانه اسپری (Spree river) بنا شده و قبلاً مکانی برای حمل و جابجایی کالا بوده ولی اکنون به یک استخر تبدیل شده است.
شگفت انگیزترین

 استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان

10. استخر Pimalai Resort در تایلند

این استخر شگفت انگیز که در جزیره کولانتا (Ko Lanta) در جنوب تایلند بنا شده، بیشتر شبیه یک معبد بودایی ها است.

این استخر 50 متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است و از آب شیرین پر می شود.با شنا کردن در استخر Pimalai Resort می توانید در پایین پای خود از تماشای تصاویر خارق العاده ای از ساحل و دریا لذت ببرید و آرامش بی نظیری را تجربه کنید.

غواصی در این استخر با هیجان بسیار زیادی همراه است.
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
شگفت انگیزترین استخرهای جهان
 


تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1-100492.jpg

سیاره مریخ مانند زمین دارای چهار فصل بوده و طول یک روز مریخی نیز تقریبا مشابه یک روز زمینی است. تا کنون بیش از 100 هزار داوطلب برای حضور در جمع پیشگامان نخستین مستعمره انسانی بر سطح مریخ ثبت‌نام کرده‌اند.این گزارش برای آگاهی از شرایط دومین سکونت‌گاه احتمالی بشر، اطلاعاتی در خصوص این سیاره ارائه می‌کند.نام این سیاره از خدای جنگ روم باستان (Mars)‌ گرفته شده است؛ این سیاره بدلیل وجود اکسید آهن بر سطح آن، قرمز رنگ دیده می شود و به همین دلیل به سیاره سرخ نیز شهرت دارد.مریخ چهارمین سیاره نزدیک به خورشید و کوچکترین سیاره در منظومه شمسی محسوب می شود؛ قطر سیاره سرخ یک دوم زمین (شش هزار و 800 کیلومتر) و مساحت آن برابر مساحت خشکی های روی زمین است.طول شب و روز در مریخ کمی طولانی تر از زمین یعنی معادل 24 ساعت و 37 دقیقه است و چرخش سیاره بدور خورشید یا هر سال مریخی نیز 687 روز زمینی بطول می انجامد؛ این سیاره مانند زمین دارای چهار فصل است.نخستین رصد تلسکوپی این سیاره توسط «گالیلئو گالیله» ریاضیدان و ستاره شناس ایتالیایی در سال 1610 میلادی انجام شد.شواهد مستدلی از جریان داشتن آب به شکل مایع در گذشته باستانی این سیاره بدست آمده است و مشاهدات صورت گرفته توسط مدارگرد اکتشافی مارس (MRO)‌ ناسا حاکی از احتمال جریان داشتن آب در گرم ترین ماه ها در این سیاره است.دومین کوه بلند در مجموعه سیارات منظومه شمسی در مریخ وجود دارد؛ کوه المپ (Olympus Mons) به ارتفاع 22 کیلومتر، جوانترین کوه آتشفشانی این سیاره محسوب می شود.فوبوس و دیموس دو قمر شناخته شده مریخ هستند که اندازه ای کوچک و شکل نامنظم دارند؛ این دو قمر نخستین بار در سال 1877 میلادی شناسایی شدند.سیاره سرخ دارای جو نازکی است که متشکل از 95 درصد دی اکسید کربن، سه درصد نیتروژن، 1.6 درصد آرگون و مقداری آب و اکسیژن است.در حال حاضر سه مدارگرد شامل مارس اودیسه، مارس اکسپرس و مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO) به همراه دو مریخ نورد فرصت و کنجکاوی در حال بررسی و جمع آوری اطلاعات از فضا و بر روی سطح سیاره هستند.



تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
16-486.jpg

دانشمندان موفق شدند نخستین مدل حیوانی برای توصیف انتقال از راه جنسی ویروس HIV را طراحی کنند. عفونت توسط ویروس نقص ایمنی انسان (HIV) موجب ابتلا به سندروم نقص ایمنی (AIDS) می‌شود.این سندروم نوعی اختلال ناتوان‌کننده است که در آن تضعیف فزاینده سیستم ایمنی اشخاص مبتلا را در مقابل عفونت‌های تهدیدکننده و بیماری‌های مزمن آسیب‌پذیرتر می‌کند.علی‌رغم پیشرفت‌های موجود در درمان و مدیریت ایدز، هیچ درمانی در حال حاضر برای آن وجود ندارد و این عفونت کماکان مشکل بهداشتی عمده‌ای در سراسر جهان به شمار می‌آید.طی سه دهه اخیر، تعدادی از مدل‌های حیوانی به منظور مطالعه عفونت پاتوژنز و کنترل اچ‌آی‌وی طراحی شده‌اند؛ با این حال، مدل‌های موجود، محیط متداول‌ترین مسیر انتقال این بیماری در سراسر جهان یعنی انتقال از طریق جنسی را تکرار نمی‌کنند.هم‌اکنون جین پوتاش و همکارانش از مرکز بیمارستانی روزولت و مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک رویکردی را برای مدل‌بندی انتقال از راه جنسی اچ‌آی‌وی طراحی کرده‌اند.این موفقیت از همکاری پیشین بین پوتاش و دیوید جی. وولسکی از دانشگاه کلمبیا، نشات گرفته است.دانشمندان حاضر یک کلون اچ‌آی‌وی کایمریک را با اصلاح ژنتیکی تثبیت کردند که به ویروس امکان انتشار در جوندگان را می‌دهد.عفونت موش‌ها با این ویروس‌ها با هدف مطالعه جوانب نوروپاتوژنز اچ‌آی‌وی و سنجش داروهای ضدرترو ویروسی و واکسن‌های بالقوه این ویروس اعمال شده است.در مطالعه جدید، پوتاش و همکارانش انتقال موثر و تجدیدپذیر اچ‌آی‌وی کایمریک از موش‌های نر عفونی به ماده‌های غیرعفونی را از طریق آمیزش توصیف می‌کنند و نخستین گزارش از انتقال این ویروس را توسط آمیزش در یک مدل حیوانی ارائه داده‌اند.در این تحقیق درمان ماده‌ها با داروهای ضدرترو ویروسی پیش از آمیزش، از انتقال ویروس ممانعت کرد.کارایی انتقال ویروسی طی استروس در موش‌ها کاهش یافت و مدرکی دال بر این موضوع ارائه شد که محیط هورمونی در دستگاه تناسلی ماده می‌تواند بر آسیب‌پذیری میزبان در مقابل سرایت اچ‌آی‌وی تاثیر بگذارد.این یافته‌ها دارای مفاهیمی برای این نوع عفونت در انسان‌ها است و مدل توصیف‌شده در این مطالعه دارای مزیت‌های فراوانی در مقایسه با رویکردهای آزمایشگاهی پیشین برای بررسی انتقال از راه آمیزش ویروس مزبور است.سیستم ارائه‌شده ویژگی‌های اندام‌تناسلی ماده و نر را حفظ می‌کند.همان طور که در این مطالعه نشان داده شده، محیط‌های موضعی در اندام تناسلی ماده می‌تواند بر میزان و کارآمدی انتقال از راه جنسی ویروسی اثر بگذارد.با حفظ ویژگی‌های فیزیولوژی آمیزش، این رویکرد امکان بررسی جوانب پویای انتقال از راه جنسی ویروسی را در محیط بدن می‌دهد.افزون بر این، می‌توان از این سیستم برای بررسی کارایی استراتژی‌های مداخله‌گرایانه‌تر با هدف ممانعت از متداول‌ترین مسیر انتقال اچ‌آی‌وی بهره برد.به گفته دکتر پوتاش، سیستم جدید با هدف مطالعه گسترش این ویروس توسط جفت‌گیری در موش‌ها طراحی شده، با این امید که بتوان آن را برای ارتقای رویکردهای عملی ممانعت از انتقال از راه جنسی اچ‌آی‌وی در انسان‌ها اعمال کرد.

 

مطابق اعلام سازمان بهداشت جهانی، در سال 2011 حدود 34 میلیون فرد مبتلا به این ویروس در جهان زندگی می‌کردند.جزئیات این مدل اخیرا در نشریه Disease Models & Mechanisms منتشر شد.



تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
قلم.jpeg

مهندسان یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری کرمانشاه موفق به ساخت قلم نوری با استفاده از کنسول بازی وی (wii) شدند. قلم نوری یکی از ابزار اشاره‌یی است که با نزدیک شدن به صفحه نمایش برای ترسیم اشکال دلخواه و کنترل آیکون‌ها یا گزینه‌های نمایش یافته در صفحه نمایش مورد استفاده قرار می‌گیرد.در قسمت نوک قلم‌های نوری یک عدسی از جنس یک پلیمر خاص شفاف وجود دارد که وظیفه آن متمرکز کردن پرتوهای نوری بر روی یک نقطه است.سهیلا منبری، دانش آموخته کارشناسی IT و مدیر این شرکت در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص قلم نوری طراحی شده گفت: قلم نوری ساخته شده بر خلاف قلم‌های نوری دیگر که به صفحه لمسی خود وابسته بوده و فقط بر روی برد مخصوص کار می‌کنند به هیچ بردی وابسته نبوده و بر روی هر بردی نظیر مانیتور، تلویزیون، پروژکتور و حتی دیوار کاربرد دارد.وی افزود: قلم نوری ساخته شده صفحاتی مانند مانیتور، پروژکتور و تلویزیون را تبدیل به یک برد الکترونیکی کرده و تمام برنامه‌ها را روی این صفحات هدایت می‌کند.منبری در خصوص بازی وی (wii) اظهار کرد:‌ وی (wii) کنسول بازی خانگی نسل هفتم است که در سال 2006 به بازار عرضه شده است. مشخصه اصلی این کنسول، کنترلر بی سیم آن است که می‌تواند به عنوان یک وسیله اشاره کننده دستی به کار رود و حرکات را در فضای سه بعدی تشخیص دهد.به گفته وی، قلم نوری طراحی شده به دلیل استفاده از کنسول بازی wii و بی سیم بودن امکانات بیشتری را به کاربر می‌دهد. همچنین اطلاعات و داده‌ها به صورت امواج مادون قرمز و بلوتوث با رایانه مبادله می‌شود.وی افزود: به منظور وابسته نبودن این قلم به صفحه لمسی یک برنامه رایانه‌یی طراحی شده که در تمامی سیستم‌ عامل‌ها قابل استفاده است.منبری در پایان در خصوص کاربردهای این قلم تصریح کرد: قلم نوری برای طراحی‌های گرافیکی، اتوماسیون اداری و همچنین در آموزش مجازی (از راه دور) جهت برقراری ارتباط بین استاد و دانشجویان و همچنین برای نگارش مطالب در کنفرانس‌ها، سمینارها و کلاس‌های آموزشی هوشمند کاربرد دارد.



تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
rainbow-1.jpg

محققان کشور با اجرای یک طرح تحقیقاتی درصدد اصلاح نژاد ماهی قزل‌آلا و تولید ماهیان بزرگتر با رشد بهتر هستند.

 

دکتر حسین عبداللهی از مجریان این پروژه  با اشاره به ضرورت تولید ماهیان مولد باکیفیت خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژادی آبزیان سعی می کند تا با اجرای یک طرح تحقیقاتی و اصلاح نژاد قزل‌آلا، ماهیانی با رشد بهتر و سریع‌تر تولید کند.به گفته وی، برای اصلاح نژاد ماهیان در سراسر دنیا از پرورش انفرادی بین خانوادگی و درون خانوادگی استفاده می‌شود که این مرکز با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد از روش بین خانوادگی استفاده می‌کند.عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درباره شیوه اصلاح نژاد قزل‌آلا توضیح داد: دراین شیوه، مولدانی علامت‌گذاری شده و پس از یک مرحله تکثیر بچه ماهی‌هایی که رشد بهتری دارند جداسازی شده و به عنوان مولدان آینده نگهداری می‌شوند. شیوه‌ای که به عنوان یک شیوه اصلاح نژادی کلاسیک در تمام کشورهای دنیا مطرح است.وی با اشاره به رشد چشمگیر آبزی‌پروری در دنیا در دو دهه اخیر گفت: در ایران نیز آبزی‌پروری به تبع تغییرات این حوزه در دنیا رشد داشته و براساس آمار سازمان شیلات تولید 20 هزار تنی در سال 1358 به 285 هزار تن در سال 1391 رسیده است.پرورش ماهی قزل‌آلا نیز یکی از فعالیت‌های اساسی حوزه آبزی پروری در کشور است که رتبه نخست دنیا در تولید در آب شیرین و رتبه دوم دنیا در تولید در آب شور را پس از شیلی به خود اختصاص داده است. طبق آمار سازمان شیلات تولید این ماهی در کشور در سال 1390، 106 هزار تن و در سال 1391، 135 هزار تن بوده است.این متخصص ژنتیک، تکثیر و پرورش آبزیان معتقد است از آنجا که ماهی قزل‌آلا یک ماهی غیر بومی برای ایران است، باید برای تولید پایدار آن برنامه ریزی درستی انجام شود.عبداللهی درباره تولید قزل‌آلا در کشور گفت: در سال‌های گذشته تخم این ماهی برای تکثیر در داخل کشور از خارج وارد می‌شد تا این که برخی از فعالان بخش خصوصی تولید تخم ماهی قزل‌آلا را آغاز کردند اما متاسفانه چون بر روی تولید این تخم در کشور تحقیقاتی صورت نگرفته بود، بخش خصوصی مجددا به واردات آن روی آورد.وی با تاکید بر این‌که کشور برای قطع وابستگی به خارج برای تامین تخم ماهی قزل‌آلا به تحقیقات ژنتیکی و اصلاح نژادی نیاز دارد خاطرنشان کرد: از سال 1385 مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد آبزیان در یاسوج با همین هدف تحت نظر موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور شکل گرفت.



تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
21-6.jpeg

مطالعات جدید حاکی از آن است که انقراض انبوه حیوانات عظیم‌الجثه در دوران پلیستوسن منجر به کمبود مواد مغذی خاک در زمان مدرن شد. محققان در خصوص آسیب‌ بیشتر به حیوانات غول پیکر امروزی از قبیل فیل‌ها هشدار دادند.دوران پلیستوسن که به 2.6 میلیون تا 11 هزار و 700 سال پیش بازمی‌گردد، حیوانات عظیمی موسوم به megafauna را به خود دید که سلطنت بر روی کره زمین را از دایناسورها به ارث برده بودند و سپس تمامی آن‌ها منقرض شدند.

 

در طول حکومت آن‌ها، اکثر نقاط زمین به ساوانای افریقای امروزی شباهت داشت.

 

این حیوانات بیش از 44 کیلوگرم وزن داشتند و نقش مهمی را در حاصلخیزی خاک نواحی نزدیک به رودخانه‌هایی که در نزدیکی آن‌ها تغذیه می‌کردند، ایفا کردند، زیرا مواد مغذی را از طریق مدفوع یا تجزیه بدنهاشان پس از مرگ، به خاک تزریق می‌کردند.

 

حیوانات بزرگ بسیار بیشتر می‌خوردند و بیش از حیوانات کوچک‌تر مسافت می‌پیمودند و مسئول اصلی باروری خاک در فواصل دوردست بودند.

 

کریس داوتی از دانشگاه آکسفورد بر این باور است که حیوانات بزرگ مانند شریان‌های تغذیه‌کننده زمین هستند و انقراض آن‌ها به تصلب این شریان‌ها می‌انجامد.

 

با استفاده از مدل‌های ریاضی، محققان تخمین زدند که انقراض، پراکندگی فسفر مغذی گیاهی را در آمازون تا حدود 98 درصد کاهش داد و این امر در تمامی قاره‌های خارج از افریقا تا حد مشابهی اما با شدت کمتر، تکرار شد. افریقا تنها قاره‌ای بود که در آن انسان‌های مدرن همزمان با megafauna تکامل یافتند.

 

به جای آن، مواد مغذی در نزدیکی دشت‌های سیلابی و دیگر نواحی حاصلخیز متمرکز شد.

 

مدل مورد استفاده در این مطالعه به دانشمندان امکان پیش‌بینی اثر انقراض‌های بیشتر را می‌دهد؛ سرنوشتی که به باور تیم علمی، به سرعت به حیوانات عظیم‌الجثه امروزی به ویژه در افریقا و آسیا نزدیک می‌شود.

 

جزئیات این تحقیق در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 27 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
112-1.JPG

دانشمندان دانشگاه‌های مریلند و بوستون بر این ادعا هستند که فضاپیمای وویجر 1 بیش از یکسال قبل از منظومه شمسی خارج و وارد فضای میان ستاره‌ای شده است. این در حالیست که ناسا معتقد است این فضاپیما هنوز در یک منطقه انتقال تقریبا ناشناخته بین حوزه نفوذ خورشید و سایر کهکشان قرار دارد.وویجر 1 که به همراه خود پیام‌های زمینی را بر روی یک صفحه گرامافون با روکش طلا داشته، تاکنون بیشتر از تمام اجسام ساخت دست بشر از زمین دور شده است.

 

ماموریت کنونی آن در کنار فضاپیمای وویجر 2 کشف بیرونی‌ترین لبه منطقه نفوذ خورشید و ورای آن است.اکنون دانشمندان مریلند و بوستون اظهار کرده‌اند که این فضاپیما اولین اکتشافات کهکشان راه شیری در خارج از منطقه تاثیر خورشید را آغاز کرده است. اگرچه گزارش ناسا در مقایسه چنین نتیجه‌گیری کرده که وویجر 1 هنوز در مرزهای نهایی منظومه شمسی است.این محققان مدلی از لبه خارجی هلیوسفر را ساخته‌اند که نشان می‌دهد وویجر 1 در حقیقت کمی بیشتر از یکسال قبل وارد فضای میان ستاره‌ای شده است.مشکل اینجاست که دانشمندان دقیقا نمی‌دانند این فضاپیما چه مسافتی را باید طی کند تا به فضای میان ستاره‌ای برسد.در واقعیت، هیچ مرز مشخصی وجود ندارد که محدوده منظومه شمسی در فاصله 17.7 میلیارد کیلومتری را تعریف کند.منطقه هلیوسفر تقریبا به عنوان منطقه‌ای از فضا که تحت تاثیر میدان مغناطیسی و ذرات باردار خورشیدی قرار داشته، شناخته شده است.در خارج از هلیوسفر، فضای میان‌ستاره‌ای پر از ماده ستارگان دیگر و میدان مغناطیسی حاضر در منطقه نزدیک کهکشان راه‌شیری است.طبق خرد متعارف، دانشمندان زمانی خواهند دانست که وویجر از این مرز اسرارآمیز رد شده که دیگر ذرات خورشیدی را ندیده و ذرات کهکشانی را مشاهده کنند.همچنین جهت غالب میدان مغناطیسی محلی با تغییراتی روبرو خواهد شد.مشکل اینجاست که ناسا بر این باور است که جهت میدانهای مغناطیسی در حباب خورشیدی در یک الگوی مختلف جهتی نسبت به میدانهای موجود در فضای میان‌ستاره‌ای حرکت می‌کنند.دانشگاه مریلند استدلال کرده که میدانهای مغناطیسی داخل و خارج حباب خورشیدی در یک جهت مشابه هستند.به ادعای این دانشمندان، از این رو منطقه‌ای وجود داشته که حباب خورشیدی و فضای میان‌ستاره‌ای در آن همپوشانی دارد و در نتیجه حدود منظومه شمسی نزدیکتر بوده و وویجر تاکنون از آن گذشته است.فضاپیماهای وویجر 1 و 2 که در سال 1977 به فضا ارسال شده بودند، با استفاده از طیف گسترده تجهیزات خود به ارائه داده‌های علمی می‌پردازند و از نیروی کافی برای اجرایی ماندن تا سال 2020 برخوردارند.



تاريخ : یک شنبه 27 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
44-21.JPG

‌زمانی که صدای خود را ضبط و آن را بازپخش می‌کنیم، قدری با آن صدایی که همیشه از خود می‌شنویم، متفاوت است. آیا تاکنون به این موضوع اندیشیده‌اید که علت این امر چیست؟ زمانی که صحبت می‌کنیم، تارهای صوتی که در گلو قرار دارند، می‌لرزند و عبور همین صدا از درون حفره‌ی دهانی و بینی نهایتاً به ایجاد اصوات منتج می‌شود، این همان مکانیزمی است که به تولید صدای مختص هر کسی ختم می‌شود.البته با توجه به خصوصیات فیزیکی حفره دهان و بینی و میزان لرزش تارها، نوع صدای خروجی قدری با هم متفاوت است و کیفیت صدای هر شخص خاص خود اوست.زمانی که صدایی از طریق بلندگو پخش می‌شود، صدا تنها از طریق جریان هوا منتشر می‌شود، از سوی دیگر از آنجا که فرکانس صدای تولیدی آدمی کمتر از بلندگو است، در واقع میزان لرزشی که تارهای صوتی ایجاد می‌کند، به نسبت کمتر هستند.از سویی بسیاری از مردم در هنگام بازپخش صدایشان با انقباض غیرارادی ماهیچه‌های شنیداری مواجه می‌شوند و در عین حال مغز تلاش می‌کند این موضوع را بپذیرد که آیا صدای شنیده شده، همان صدای خارجی تولیدی خود فرد است یا خیر! به همین خاطر است که صدای ما گاه برای خودمان غریب و عجیب می‌نماید.



تاريخ : یک شنبه 27 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |