همین شهدای برجسته‌ی دنیای اسلام، همین شهید عزیزی که به وسیله‌ صهیونیست ها به شهادت رسید، اینها افتخار می کردند که بچه‌های امام اند؛ خودشان را فرزند امام می دانستند. این شهید حاج عماد، خودش را فرزند امام می دانست.۱۳۸۶/۱۱/۲۸

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پایگاه اطلاع ‌رسانی KHAMENEI.IR تصویری از شهید جهاد مغنیه فرزند سردار شهید حاج عماد مغنیه  در دیدار با حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای را منتشر کرد.

جهاد مغنیه در محضر مقام معظم رهبری

جهاد مغنیه در محضر مقام معظم رهبری

 

 



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن انواع پهپادها با کارکردهای مختلف، جزو برترین کشورهای جهان در حوزه ساخت و تولید پهپادهای نظامی و غیرنظامی محسوب می‌شود.

شاید اولین سری از پهپادهای ایرانی را بتوان نمونه اولیه پهپاد مهاجر 1 نامید. این پهپاد بنابر نیاز کشورمان برای دستیابی به اطلاعات دشمن، در دوران جنگ تحمیلی توسط متخصصان ایرانی ساخته و رونمایی شد و توانست کمک قابل توجهی به نیروهای کشورمان در دستیابی به اطلاعات محرمانه یگان‌های ارتش بعثی کند.

اما پس از پایان جنگ، صنایع هوایی کشورمان در وزارت دفاع دست به کار شد و نمونه‌های مختلفی از پهپادها با قابلیت‌های متفاوت را تولید و در اختیار یگان‌های ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گذاشت. در این میان، خانواده پهپادهای مهاجر با داشتن چندین عضو، پرجمعیت‌ترین خانواده پهپادی ایران محسوب می‌شود.


پهپاد مهاجر 2 نوین + ویژگی‌‌ها

علاوه بر این، خانواده پهپادهای ابابیل، پهپادهای یسیر (دارای نمونه انتحاری)، شاهد، فطرس، حماسه، سفره‌ماهی و . . .، امروزه خانواده بزرگ و متنوع پهپادهای ایرانی را تشکیل می‌دهند.

اما این همه پهپاد با قابلیت‌های متنوع و گوناگون، نیازمند نیروهای متخصص برای هدایت و ناوبری نیز هست که در این زمینه، سازمان صنایع هوایی کشورمان اخیراً یک سیمیلاتور پهپادی برای آموزش هدایت‌گران جوان پرنده‌های بدون سرنشین رونمایی کرد تا آموزش هدایت‌گران تازه‌کار پهپادهای ایرانی به صورت مجازی صورت بگیرد.

اما این پایان کار آموزشی برای هدایت‌گران تازه کار پهپادهای ایرانی نبود، چرا که علاوه بر آموزش هدایت‌گری، باید آموزش عینی و واقعی‌تری هم برای هدایت‌گران درنظر گرفته می‌شد تا در زمان هدایت پهپادها، "اشتباه احتمالی هدایت‌گران" منجر به آسیب‌دیدن پهپاد و صرف‌ هزینه زیاد برای تعمیر آن پرنده، نشود.


پهپاد فطرس

نکته اینکه، چون پهپادها در هنگام پرواز، بسیار هواپیماهای چابک و تیزی هستند و هدایت‌گر این نوع از پرنده‌ها چون برای اولین بار است که آن پرنده را به پرواز درمی‌آورند لذا علی‌رغم گذراندن دوره‌های مختلف و حتی آموزش در شبیه‌ساز مجازی پرواز، ممکن است تسلط کامل به نوع هدایت و کنترل پرنده بی‌سرنشین در فضای واقعی نداشته باشند.

از این رو، متخصصان کشورمان اقدام به طراحی یک استند شبیه‌ساز پروازی در تونل باد کرده‌اند تا هدایت‌گران پرنده‌های بدون سرنشین قبل از اینکه پهپادهایشان را تست پروازی در فضای واقعی کنند، یک دوره آموزش پروازی در تونل باد را هم بگذرانند تا به طور کامل بر تمام سیستم‌ها و سامانه‌های هدایت و ناوبری این پرنده‌ها تسلط یابند و پس از گذراندن این دوره و در گذراندن دوره های پروازی، دیگر اشتباه هدایت‌کننده منجر به سقوط پهپاد یا حتی آسیب‌خوردن به پرنده نشده و هزینه اضافی برای یگان پهپادی به وجود نیاید.

 

این نوع از شبیه‌سازها، برای نخستن بار است که در ایران و توسط متخصصان کشورمان ساخته شده و حالا ایران و چند کشور دیگر در جهان جزو دارندگان این تکنولوژی محسوب می‌شوند.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421671966260_4.jpg

اخترشناسان استرالیایی موفق به رصد پدیده عجیبی موسوم به انفجار رادیویی سریع در فاصله 5.5 میلیارد سال نوری از زمین برای نخستین بار شدند.

 

 این انفجار کیهانی بسیار کوتاه شامل جرقه سریع امواج رادیویی از یک منبع ناشناخته در فضا بود.

 

در طی چند سال گذشته اخترشناسان موفق به رصد پدیده جدیدی شدند که شامل انفجار سریع امواج رادیویی است که در مدت چند میلی‌ثانیه روی می‌دهد؛ این پدیده نخستین‌بار در سال 2007 با استفاده از تلسکوپ رادیویی پارکیز (Parkes) در شرق استرالیا رصد شد.

 

پس از آن شش انفجار دیگر در داده‌های تلسکوپ پارکیز و هفت انفجار نیز در داده‌های تلسکوپ آرسیبو (Arecibo) در پورتوریکو مشاهده شدند.

 

اخترشناسان هیچگاه موفق به رصد مستقیم این انفجارها نشده بودند؛ اما گروهی از اخترشناسان در دانشگاه فناوری سوینبرن در استرالیا روش جدیدی را ابداع کردند که امکان شناسایی آنی انفجارهای امواج رادیویی را فراهم می‌کند.

 

محققان با استفاده از تلسکوپ پارکیز موفق به رصد یک انفجار سریع امواج رادیویی در فاصله 5.5 میلیارد سال نوری از زمین شدند.

 

سایر تلسکوپ‌های زمینی و فضایی باتوجه به موقعیت این انفجار، آماده انجام رصد در طول موج‌های دیگر شدند؛ با استفاده از تلسکوپ فضایی سوئیفت، نور در منطقه اشعه ایکس مشاهده شد و دو منبع اشعه ایکس در این موقعیت شناسایی شدند؛ دو منبع اشعه ایکس با استفاده از تلسکوپ نوری Nordic بررسی شدند و در نهایت محققان موفق به شناسایی دو کوازار شدند که می‌توان گفت سیاهچاله‌های فعال هستند.

 

نتایج این تحقیق در مجله Royal Astronomical Society منتشر شد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1419059432089_1.jpg

یک شرکت هلندی به نام SpaceLife لباس فضایی ارائه داده‌ که شباهت زیادی به لباس‌هایی دارد که فضانوردان در سفرهای ماه به تن کرده‌اند.

 

 تقریبا هر فردی در زندگی‌اش به سفرهای فضایی علاقه‌مند می‌شود اما در حال حاضر انجام چنین ماجراجویی‌هایی برای همگان امکان‌پذیر نیست. با این حال، افراد می‌توانند دست کم لباس فضایی خریداری کنند که شبیه به لباس‌هایی باشد که فضانوردان به تن می‌کنند.

 

دانشمندان نوعی لباس به نام «کت زندگی فضایی» (SpaceLife Jacket) تولید کرده‌اند که به لباس‌های فضایی سنتی شباهت دارد.

 

بخش بیرونی این کت از «فیبر پیراهنی و تری‌لوبال نایلونی 210D» تولید شده که منعکس‌کننده نور و ضدآب است، در حالی که بخش‌های درونی آن از نوعی نئوپرن (نوعی پارچه لاستیکی مصنوعی) تولید شده‌ که دوام و ارتجاع‌پذیری بالایی را صرف‌نظر از شرایط ارائه می‌دهد.

 

با این حال، یکی از نکات جالب‌توجه کت جدید جنبه‌ای است که در لباس‌های استاندارد فضانوردان به کار نرفته است. در این کت، بلندگوهایی تعبیه شده‌اند که از طریق بلوتوث گوشی هوشمند کنترل می‌شوند و کاربر با استفاده از آن‌ها می‌تواند موسیقی گوش دهد. همچنین میکروفونی در این لباس جاسازی شده که کاربر را قادر به برقراری تماس با محیط بیرونش می‌کند.

 

طراحی قابل‌توجه، مواد گران‌قیمت و سیستم شنیداری یکپارچه‌شده در این لباس بدین معناست که چنین محصولی ارزان نیست. «کت زندگی فضایی» قرار است امسال ارائه شود و بهای آن 1840 دلار خواهد بود.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421668251775_3.jpg

آژانس فضایی اروپا (ESA) سرانجام موافقت خود را برای پرتاب هواپیمای فضایی بدون سرنشین IXV در زمان پیش‌بینی شده اعلام کرد.

 

 پیش از این قرار شده بود که هواپیمای فضایی IXV در ماه نوامبر 2014 به مدار زمین پرتاب شود، اما بدلیل نگرانی‌هایی درخصوص مسیر پروازی، آژانس فضایی اروپا با انجام این آزمایش موافقت نکرد و پرتاب به تاریخ 11 فوریه (22 بهمن) موکول شد.

 

آژانس فضایی اروپا (ESA) پس از بررسی دقیق مسیر پروازی، سرانجام تأییدیه نهایی برای پرتاب این فضاپیما در تاریخ 11 فوریه را صادر کرد.

 

موشک وگا حامل هواپیمای فضایی IXV از مرکز فضایی گویان فرانسه در نزدیکی شهر کورو در آمریکای جنوبی به فضا پرتاب خواهد شد.

 

این فضاپیما در ابعاد یک خودور و به وزن دو هزار کیلوگرم، در مدت 100 دقیقه پرواز به ارتفاع 420 کیلومتری بالای زمین خواهد رسید و مسیر پرواز آن در ایستگاه‌های زمینی در آفریقا و جزیره کریباتی در اقیانوس آرام کنترل خواهد شد؛ فضاپیما در نهایت با سرعت 7.5 کیلومتر بر ثانیه وارد جو زمین شده و با چتر نجات در اقیانوس آرام فرود خواهد آمد.

 

پروژه هواپیمای فضایی IXV آژانس فضایی اروپا (ESA) با بودجه 190 میلیون دلاری و در مدت زمان پنج سال تکمیل شد؛ هدف از اجرای این طرح، ساخت فضاپیمایی با قابلیت استفاده مجدد برای انتقال و بازگرداندن فضانوردان از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)‌ عنوان شده است.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421736655065_4.jpg

موسس میلیاردر شرکتهای تسلا موتورز و اسپیس‌ایکس اخیرا پروژه جدیدی را با هدف ساخت یک سیستم ماهواره‌ای برای ارائه اینترنت پر سرعت در سراسر سیاره زمین ارائه کرده و هدف نهایی آن را، ارسال اینترنت به فضا عنوان کرده است.

 

 این خبر که در زمان افتتاح دفتر جدید شرکت اسپیس‌ایکس در سیاتل منتشر شد، برنامه‌های جدید این شرکت را برای ارسال صدها ماهواره به ارتفاع 1207 کیلومتری مدار زمین آشکار کرد که بسیار نزدیکتر از مدار کنونی ماهواره‌های ارتباطی در ارتفاع 35 هزار و 405 کیلومتری خواهند بود.

 

هدف از این طرح، تسریع جریان داده و انتقال اینترنت پر سرعت به بیش از سه میلیارد انسان روی زمین است که دسترسی نامطلوبی به اینترنت دارند.

 

شرکت گوگل نیز از برنامه‌های خود برای سرمایه‌گذاری در این طرح جاه‌طلبانه خبر داده است. گوگل هم‌اکنون در حال تولید بالن‌های ارتفاع بالا برای ارائه دسترسی آسان به اینترنت به مناطق دورافتاده است.

 

این قرارداد می‌تواند به اسپیس‌ایکس در تولید ماهواره‌هایی کمک کند که می‌توانند اینترنت ارزان را به سراسر جهان و به افرادی که به آن دسترسی ندارند، ارائه کنند.

 

اگرچه قیمت و شرایط قرارداد بین گوگل و اسپیس‌ایکس اعلام نشده، برخی از موافقت گوگل با قیمت 10 میلیارد دلار خبر داده‌اند.

 

باورها بر این است که شرکت گوگل در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب ناوگانی از 180 ماهواره برای ارائه اینترنت به 4.8 میلیارد نفری است که به آن دسترسی ندارند.

 

هزینه برآوردشده این شرکت برای فناوری مذکور حدود یک میلیارد دلار است که همچنین در حال کار برای استفاده از بالن‌ها و پهپاد‌ها به منظور ارائه این خدمت است.

 

پروژه Loon شرکت گوگل قصد دارد بالن‌های ارتفاع بالا را برای ارائه خدمات باند پهن به مناطق دورافتاده‌ای که از آن‌ها عبور می‌کنند، به فضا پرتاب کند.

 

این بالن‌های هلیومی تا قطر 15 متری باد شده و با خود فرستنده‌هایی را حمل می‌کنند که می‌توانند اینترنت نسل سوم (3G) را به مناطق دورافتاده ارائه کنند.

 

گوگل همچنین در ماه آوریل شرکت Titan Aerospace را که در کار ساخت پهپادهای خورشیدی برای ارائه ارتباط مشابه است، خریداری کرده بود.

 

اخبار جدید پس از ادعای الون ماسک در مورد قابلیت ارسال اینترنت به فضا منتشر شد. وی قصد دارد شبکه اینترنت دومی را در فضا بسازد که در آینده به ساکنان مریخ اجازه اتصال به اینترنت را خواهد داد.

 

در حال حاضر هنوز نامی برای این سرمایه‌گذاری بلندپروازانه فضایی انتخاب نشده، اما در صورت راه‌اندازی می‌تواند خدمات اینترنتی در زمین را نیز سرعت بخشد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421743581758_269.jpg

محققان هندی موفق به تولید جایگزین بالقوه‌ای برای مورفین شده‌اند که در عین تسکین درد، با عوارض جانبی مانند اعتیاد‌آوری همراه نیست.

 

 مورفین محصول فرعی تریاک است که از گیاه خشخاش استخراج می‌شود؛ مورفین بعنوان یک مسکن بسیار قوی با اتصال به بخش مخدر گیرنده‌های مغزی، به تسکین دردهای مزمن بویژه دردهای مرتبط با سرطان کمک می‌کند.

 

مورفین به اشکال مختلف تزریقی با قرص عرضه می‌شود، اما سوء مصرف آن با خطرات جدی همراه بوده و می‌تواند مشکلات تنفسی ایجاد کند.

 

محققان موسسه زیست‌شناسی شیمی CSIR هند موفق به تولید جایگزین جدیدی برای مورفین شده‌اند.

 

این ترکیب استخراج شده از گیاه، ibogaine نام دارد که در آفریقا بعنوان داروی مسکن مصرف شده و از خواص ضد اعتیاد‌آوری برخوردار است، اما در برخی موارد با واکنش‌های توهم‌زا (روانگردان) همراه است.

 

محققان مسکن جدید را بصورت دوز 40mg/kg بر روی موش‌ها مورد آزمایش قرار دادند که حالت مسکن بیش از 50 دقیقه در بدن دوام داشت؛ زمانیکه موش‌ها با دوز مورفین 10mg/kg درمان شدند، دوره تسکین به 45 دقیقه کاهش پیدا کرد.

 

محققان قصد دارند در فاز بعدی آزمایش بالینی مسکن ibogaine، اثربخشی این دارو را بر روی حیوانات بزرگتر مورد بررسی قرار دهند.

 

نتایج این تحقیق در مجله Bio-organic and Medicinal Chemistry منتشر شد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421592227908_4.jpg

یک طرح مفهومی به نام «کنکورد تونلی جهان» در انگلیس رونمایی شده که در صورت به واقعیت پیوستن، می‌تواند سفر سریع‌السیر بین قاره‌ای با قطار را به واقعیت تبدیل کند.

 

 ایده سیستم حمل‌ونقل آینده در رقابتی مطرح شد که در تلاش برای ارتقای تجارت بین منچستر و نیویورک برپا شده بود.

 

این طرح که به سمع موسسه تحقیقات سیاستگذاری عمومی شمال (IPPR North)، اتاق فکر شمال انگلستان رسیده، مدعی است که قابلیت‌های فناورانه می‌تواند رویای سفر بین قاره‌ای با قطار را به واقعیت تبدیل کرده و اقتصاد را در شمال انگلستان دگرگون کند.

 

قطار مذکور در درون یک لوله زیرزمینی در اقیانوس اطلس قرار خواهد گرفت که در خلأ کامل حرکت خواهد کرد.

 

به گفته سیمون هورتون، محقق جوانی که این ایده را با همکارانش ارائه کرده، این قطار بوسیله آهن‌رباهای الکتریکی در میان هوا معلق خواهد بود. این امر باعث کاهش علل اصطکاک شده و سفر آرام با سرعتهای زیاد را ارائه می‌دهد.

 

بر اساس محاسبات الون ماسک که ایده اولیه سفر قطار از میان لوله خلاء را برای اولین بار طرح کرده بود، سفر از منچستر تا نیویورک با حداقل سرعت 1287 کیلومتر در ساعت و طی مدت چهار ساعت قابل دستیابی است.

 

پل باتی، یکی دیگر از ورودی‌های زیر 25 سال این رقابت یک «هایپرلوپ شمالی» را ارائه کرده که شباهت زیادی به طرحهای الون ماسک برای قطار خلاء هایپرلوپ دارد اما نسخه شمال انگلستان بجای اتصال لس‌آنجلس به سان‌فرانسیسکو، فرودگاهها را به مراکز شهر متصل می‌کند.

 

طرح انگلیسی همچنین به مفهوم تونل خلأ ماسک افزوده و پروانه‌ای را به جلوی قطار برای فرستادن هرگونه مقاومت هوایی باقیمانده به سمت عقب اضافه کرده است.

 

طبق این طرحها، شهرهایی مانند منچستر می‌توانند تغییرات آینده‌نگرانه‌ای را در سیستم‌های حمل‌ونقل خود شاهد باشند.

 

بخشهایی از جاده با پنلهای خورشیدی برای تولید نیروی راه‌آهن ملی جایگزین خواهند شد. همچنین می‌توان برق را توسط فناوری شکار انرژی برای تبدیل انرژی صدا به برق به منظور تامین نیروی خودروهای الکتریکی تولید کرد.

 

در یک نسخه آینده‌نگرانه دیگر، جاده‌های منطقه به فناوری جمع‌آوری باد مجهز خواهد شد که می‌تواند انرژی باد را برق تبدیل کرده و آن را توسط ایستگاههای شارژ در اختیار خودروهای الکتریکی قرار دهد.

 

بر اساس اعلام اتاق فکر IPPR North، سیستم حمل‌ونقل می‌تواند فوایدی مانند کاهش تکیه بر سوخت‌های فسیلی و در دسترس قرار گرفتن انرژی تجدیدپذیر داشته باشد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421658483001_4.png

فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در حال ورود به اولین مرحله نزدیک‌شدن به پلوتو به منظور مواجهه تاریخی با این سیاره است.

 

 این فضاپیما در حال ورود به نخستین مرحله از مراحل چندگانه‌ای است که در تاریخ 14 جولای (23 تیر) سال جاری میلادی با نخستین عبورش از نزدیک سیاره کوتوله پلوتو به اوج خود می‌رسد. این جرم کیهانی در فاصله 7.5 میلیارد کیلومتری از زمین واقع شده است.

 

به گفته «جیم گرین»، مدیر «بخش علوم سیاره‌ای» ناسا در واشنگتن، نخستین ماموریت ناسا به پلوتوی دوردست، همزمان اولین تماشای نزدیک انسان از این جهان ناشناخته در منظومه شمسی خواهد بود. تیم علمی نیوهورایزنز برای آماده‌شدن جهت انجام مرحله نخست نزدیک‌شدن به پلوتو به سختی تلاش کرده تا این مرحله را بدون خطا انجام دهد.

 

نیوهورایزنز هنگام پرتاب در ژانویه سال 2006، سریع‌ترین فضاپیما به شمار می‌آمد. این سامانه به زودی به سیاره پلوتو نزدیک خواهد شد و این سیاره در مدارهای پنج قمر شناخته‌شده‌اش به دام افتاده است.

 

تیم‌های علمی، مهندسی و عملیاتی، این فضاپیمای هم‌اندازه پیانو را برای انجام مشاهده از راه دور سیستم پلوتو که روز شنبه 25 ژانویه (پنجم بهمن‌ماه) انجام می‌شود، آماده کرده‌اند.

 

تصاویر شکارشده توسط «تصویرگر شناسایی برد طولانی» (LORRI) تلسکوپ نیوهورایزنز از پلوتو، دیدگاه دانشمندان را درباره پویایی قمرهای آن ارتقا خواهند بخشید. سامانه (LORRI) طی چند ماه آینده صدها تصویر از این جرم کیهانی دریافت خواهد کرد که تخمین‌های کنونی از فاصله بین فضاپیما و سیاره کوتوله را تصحیح خواهند کرد.

 

در طول مرحله نخست نزدیک‌شدن به پلوتو، نیوهورایزنز داده‌های مداومی را از محیط بین سیاره‌ای و محل مدارگردی این سیستم سیاره‌ای جمع‌آوری می‌کند. از جمله این داده‌ها می‌توان به اندازه‌گیری‌ ذرات پرانرژی گسیل‌شده از خورشید و تراکمات ذره-غبار در نزدیکی «کمربند کویپر» (کمربند حاوی پلوتو و بسیاری از اجرام کیهانی دیگر) اشاره کرد.

 

مطالعات فشرده‌تر بر روی پلوتو فصل بهار آغاز می‌شود و در آن زمان، دوربین‌ها و طیف‌سنج‌های موجود بر بورد نیوهورایزنز قادر به ارائه تصاویر با تفکیک‌پذیری بالاتر از قدرتمندترین تلسکوپ‌های زمینی خواهند بود. در نهایت، این فضاپیما تصاویر خوبی را برای نقشه‌برداری از پلوتو و قمرهایش ارائه خواهد داد و این نقشه‌برداری دقیق‌تر از نقشه‌های بدست‌آمده توسط ماموریت‌های شناسایی سیاره‌ای پیشین خواهد بود.

 

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این ماجراجویی فضایی به سایت‌های www.nasa.gov/newhorizons و http://pluto.jhuapl.edu مراجعه کنند.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421743000564_jet_engin2.jpg

برای نخستین بار در کشور نمونه اولیه و عملیاتی موتورهای هوایی G90 با کاربرد گسترده در صنعت بالگرد و هواپیما تا پایان سال ۹۴ توسط «داما» در قالب طرح کلان فناوری تولید می‌شود.

 

 دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در جریان بازدید از شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی (داما)، با ابراز رضایت از پیشرفت های صنایع پیشرفته موتورهای هوایی و هوافضا در کشور، از دستاورد صنعتگران و متخصصان این حوزه بازدید کرد.

 

شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی (داما)، شرکتی فناور است که با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و نخبگان کشور در زمینه طراحی، ساخت و تعمیرات اساسی سامانه‌های پیشران صنعت هوایی فعالیت می‌کند.

 

برهمین اساس، قرار است برای نخستین بار در کشور نمونه اولیه و عملیاتی موتورهای هوایی G90 با کاربرد گسترده در صنعت بالگرد و هواپیما تا پایان سال ۹۴ توسط «داما» و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب طرح کلان فناوری تولید شود.

 

ساخت این موتور، در جهت خودکفایی کشور و نیز تبدیل دانش بومی به محصول انجام شده است و طبق توافقات انجام شده در بازدید معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از این شرکت مقرر شد با توجه به اینکه طراحی مفهومی و ساخت زیرسامانه های این موتور به اتمام رسیده و دانش فنی آن نیز تدوین شده است، حداکثر تا پایان سال 94 یک نمونه عملیاتی این موتور تولید شود.

 

پیش از این فناوری تولید این موتور تنها در اختیار برخی از شرکت‌های آمریکایی و روسیه ای بوده است. این محصول بعد از تولید در داخل کشور، برای دریافت گواهینامه پروازی و انجام آزمایش استانداردسازی به دستگاه های مربوطه ارایه خواهد شد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
64-22.JPG

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوعی دستگاه اندازه‌گیری سطوح میکرونی ارزان‌قیمت را ابداع کردند.

 

 وحیده کرباسی، پژوهشگر طرح، اندازه‌گیری‌هایی در حد میکرون را یکی از ابزارهای مورد نیاز در آزمایشگاه‌های مهندسی پزشکی برشمرد و گفت: در برخی امور پژوهشی از جمله استفاده از بسترهای کشت سلولی یا سامانه‌های میکروسیالاتی نیاز به مطالعه و بررسی ابعاد، اندازه و شکل سطوح وجود دارد که هم اکنون این کار با دستگاه‌های گران‌قیمت انجام می‌شود.

 

وی افزود:‌ تهیه دستگاه‌های اندازه‌گیری تجاری علاوه بر هزینه زیاد نیاز به کاربر ماهر و ابزار جانبی گران‌قیمت هم دارد، از این رو پژوهشگران تلاش دارند تا با استفاده از ابزارهای در دسترس بتوانند جایگزین‌های ارزانی برای رفع نیازهای خود پیدا کنند.

 

کرباسی گفت: در این طرح با استفاده از اتصال لیزر موجود در دستگاه‌های دی‌وی‌دی خوان رایانه به یک سی‌سی‌دی یا تراشه مورد استفاده در دوربین‌های فیلم‌برداری ابتدا تصاویری از نور لیزر بازتاب شده از سطح نمونه مورد نظر تهیه و سپس به نرم‌افزار پردازش تصویر ارسال شد.

 

وی تصریح کرد: نوآوری این تحقیق، علاوه بر ارزانی در دسترس بودن قطعات و آسانی استفاده، نوع چینش قطعات و بهره‌گیری از حسگر تصویر است که با استفاده از آن علاوه بر اندازه‌گیری ابعاد و شکل سطوح صیقلی قادر به اندازه‌گیری ابعاد و شکل سطوحی با قدرت بازتابش نور کمتر نیز هستیم.

 

پژوهشگر طرح گفت: برای ارزیابی دقت و توانایی این دستگاه ما ساختاری با ابعاد 20 میکرومتر را تهیه کردیم و توانستیم دقت و کارآیی دستگاه را نشان دهیم؛ البته به علت در دسترس نبودن نمونه‌هایی در ابعاد کوچکتر ما هنوز نتوانسته‌ایم حداکثر توانایی این ابزار اندازه‌گیری را مشخص کنیم.

 

وی افزود: بدیهی است ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این دستگاه در آینده، می‌تواند دقت بیشتری را نیز ایجاد کند.

 

کرباسی گفت: از دیگر برجستگی‌های این روش، اندازه‌گیری غیرتماسی بودن آن است که موجب می‌شود آسیبی به شیء مورد بررسی وارد نکند و همچنین خروجی می‌تواند تصویر سه بعدی باشد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1412598963823_15.jpg

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی از پرواز آزمایشی بالگرد هشت نفره ساخت متخصصان ایرانی در سال آینده خبر داد.

 

 منطقی، در جلسه 146 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که به ریاست دکتر منصور کبگانیان، قائم مقام این ستاد در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و به ارائه گزارش پیشرفت اجرای " سند جامع توسعه هوافضای کشور و بخش هوایی و هوانوردی " اختصاص داشت، افزود: اهداف کلان مندرج در سند جامع توسعه هوافضای کشور و بخش هوایی و هوانوردی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، مبنای همه برنامه های هوافضای کشور است.

 

وی افزود: یکی از اهداف کلان در سند جامع توسعه هوافضای کشور و بخش هوایی و هوانوردی ، توسعه طراحی و تولید هواپیماهای 100 و 150 نفره است که سال گذشته و با اختصاص بودجه‌ای معادل 100 میلیارد تومان و طی یک برنامه پنج ساله برای اجرای این طرح ملی برنامه ریزی شد ولی با توجه به محدودیت های منابع مالی در کشور متاسفانه تا کنون فقط 10 میلیارد تومان از این مبلغ اختصاص یافته است.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی ادامه داد: در این طرح تقسیم کار دانشگاهی بر اساس قابلیت ‌ها و مزیت های نسبی هر دانشگاه طراحی شده و شبکه سازی در راستای بهینه سازی زمان و هزینه اجرا، استفاده شده و روسای دانشگاه های مرتبط، عضو کمیته راهبری این پروژه هستند.

 

منطقی گفت: برای توسعه هوانوردی عمومی هم با هدف ارتقای دانش و فرهنگ هوانوردی و مشارکت بخش خصوصی، در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاد هوایی تشکیل و براساس تفاهم نامه‌ منعقده 15 مرکز هوانوردی عمومی به صورت خصوصی راه اندازی شده و 15 مرکز خصوصی دیگر در حال آماده سازی برای راه اندازی است.

 

وی افزود: بودجه پژوهش تخصیص یافته در سال جاری برای هوانوردی عمومی نسبت به حجم کار تقریبا صفر است؛ هرچند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تأمین بودجه طرح‌های کلان در سطح دولت اقدام کرده ولی این حوزه مهم نیاز به پشتیبانی نهادهای بالادستی دارد.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی ادامه داد: برای ساخت هواپیمای دو نفره، سه مجموعه خصوصی در حال کار هستند و برای ساخت هواپیمای شش و هشت نفره، نیز یک مجموعه دولتی متولی کار است و تلاش داریم تا 51 درصد سهام این مجموعه خصوصی‌سازی شود تا مشارکت بخش خصوصی در این موضوع افزایش پیدا کند.

 

وی گفت: در بخش ساخت هواپیماهای کوچک با ظرفیت تا 10 نفر، بازار صادرات خوبی وجود دارد و باید کشور در این بازار وارد شود.

 

منطقی گفت: مرکز هوانوردی یک فرودگاه است که افراد در آن آموزش می‌بینند و می‌توانند هواپیما داشته باشند و در حال رایزنی با شرکت فرودگاه‌ های کشور هستیم تا فرودگاه‌هایی که حجم پرواز در آن ها کم است را در اختیار بگیریم و شرکت ‌های خصوصی که دارای مجوز سازمان هواپیمایی کشوری هستند بتوانند در این فرودگاه ها آموزش خلبانی و سرویس های فرودگاهی ارائه کنند.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی ادامه داد: طراحی و تولید بالگردهای متوسط و نیمه سنگین یکی دیگر از اهداف کلان در بخش هوایی و هوانوردی سند جامع توسعه هوافضای کشور است که پس از مطالعات انجام شده، مشخص شد بازار خوبی در سطح ملی و بین المللی برای این بالگردها وجود دارد و به همین منظور دو پروژه طراحی و ساخت بالگرد هشت و 14 نفره در معاونت علمی ریاست جمهوری به تصویب رسیده است.

 

منطقی گفت: بالگرد هشت نفره در مرحله طراحی جزئیات فنی است و قرار است بهمن ماه سال جاری تست‌های پرواز آن انجام شود و سال آینده نیز آماده آزمون‌های پروازی خواهد شد.

 

وی افزود: بالگرد 14 نفره هم در مرحله آزمون‌های پروازی اولیه است و در عین حال سه بالگرد دو نفره هم ساخته شده است که در نمایشگاه کیش از آن رونمایی شد و بالگرد صبا 248 هم بهمن ماه سال جاری شکل واقعی خود را پیدا می‌کند و آماده آزمایشات بعدی می‌شود.

 

ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی در پایان گفت: برای ساخت بالگرد، سیاست تمرکز بر دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان کشور است و به عنوان مثال در طرح بالگرد هشت نفره، سه دانشگاه صنعتی اصفهان، خواجه نصیر و صنعتی شریف و 20 شرکت دانش بنیان در حال همکاری هستند و برای ساخت بالگرد شش نفره نیز از 278 برند داخلی استفاده شده است.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
تصاویر منتشرشده در ویبو و فوروم روسی را بازتولید کرده و نوشته است این تصاویر مطمئناً جعلی هستند.

ویندوز 10 بر اساس یک پلتفرم واحد ، طراحی‌شده و روی همه ابزارها ازجمله دسکتاپ، لپ‌تاپ، تبلت و گوشی هوشمند کار خواهد کرد.

گفتنی است فقط 3 درصد از گوشی‌های هوشمند جهان تحت ویندوز هستند و اگر ویندوز 10 موفقیت‌آمیز شود، قطعاً این رقم با استقبال سازندگان گوشی (مانند اچ تی سی و ...)همراه خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

ویندوز 10 یکپارچه

 
 


تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1419168469900_6.jpg

سیستم واقعیت افزوده سه‌بعدی دانشگاه بریگهام یانگ می‌تواند نگاه مهندسان به چالشهای مهندسی محیط را تغییر دهد.

 

 این سیستم شامل 12 تلویزیون سه بعدی 55 اینچ وضوح بالاست که همگی به یک رایانه متصل هستند.

 

بر روی این نمایشگر عظیم، تصاویر توسط یک کنترل از راه دور Wii که با دستگاه بلوتوث SmartTrack تعامل داشته، کنترل می‌شوند و همچنین دوربین‌های سه‌بعدی روی چشم کاربران به تولید ابعاد اضافی سرگیجه‌آور می‌پردازد.

 

این فناوری موسوم به VuePod که توسط دانشجویان و تحت نظارت دان ایمز، استاد مهندسی عمران دانشگاه بریگهام یانگ ساخته شده و به اجرا درآمده است، به کاربران اجازه می‌دهد تا بطور مجازی در محیط‌های سه‌بعدی پرواز کرده، گردش کنند یا شناور بمانند.

 

به گفته محققان، این فناوری می‌تواند حوزه عمران و محیط و همچنین مهندسی زلزله را متحول کند.

 

تصاویر با استفاده از داده نقطه‌ای بدست آمده از هواپیمای مجهز به فناوری لیدار ایجاد می‌شوند.

 

فناوری لیدار به اسکن مناطق و ثبت میلیونها داده نقطه‌ای پرداخته که سپس به شکل یک تصویر در سیستم VuePod دیده می‌شوند.

 

داده‌های نقطه‌ای همچنین با چسباندن تصاویر ثبت شده توسط پهپادهای ارزان به یکدیگر نیز قابل تولید هستند.

 

کاربر با عینک سه‌بعدی و کنترلگر Wii می‌تواند بطور مجازی از بالای دره به پاdین پریده و از جایی به جای دیگر پرواز کند.

 

با نمایشگر 10 متر مربع VuePod، همه داده‌های سازنده تصویر می‌توانند برای مشاهده ارائه شوند.

 

این سیستم علاوه بر تشخیص تغییرات طبیعی از قابلیت کمک به نظارت بر زیرساخت‌ها مانند پیگیری چگونگی مقاوم ماندن یا پوسته‌ریزی و ایجاد شکاف در بزرگراهها در طول زمان و مشاهده تاثیرات آب‌وهوای بد یا زمین‌لرزه بر ساختمان‌ها برخوردار است.

 

نتایج این پژوهش در مجله Computing in Civil Engineering منتشر شده است.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421492694829_245.JPG

 

«اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهان‌نورد روس خود را برای اقامت یکساله در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) آماده می‌کنند.

 

 فضانوردان در طول مأموریت‌های فضایی و اقامت در ایستگاه فضایی که معمولا شش ماه بطول می‌انجامد، دچار تغییرات پزشکی، فیزیولوژی و زیست‌پزشکی می‌شوند.

 

در طولانی‌ترین مأموریت اقامت در فضا در یک دهه اخیر، محققان قصد دارند تأثیرات شرایط میکروگرانشی بر روی بدن فضانوردان را مورد بررسی قرار دهند.

 

«اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهان‌نورد روس در این مأموریت، 27 مارس (هفتم فروردین 94) توسط کپسول فضایی سایوز راهی ایستگاه فضایی شده و مارس 2016 میلادی (فروردین 95) به زمین باز می‌گردند.

 

قبل و پس از سفر فضایی، محققان اقدام به بررسی وضعیت فضانوردان می‌کنند تا درک بهتری از تأثیرات میکروگرانشی بر سلامت جسمی، رفتاری، دید و متابولیسم آنها داشته باشند.

 

بخش دیگری از برنامه ناسا، استفاده از دو برادر دوقلوی فضانورد است؛ «مارک و اسکات کلی» دو برادر دو قلوی فضانوردی هستند که در پروژه سه ساله‌ ناسا با هدف بررسی تغییرات بدن در طول حضور طولانی مدت در فضا مشارکت دارند.

 

«اسکات کلی» ماه مارس راهی ایستگاه فضایی خواهد شد و «مارک کلی» فضانورد بازنشسته ناسا بر روی زمین به عنوان نمونه کنترل، در آزمایشات حضور پیدا خواهد کرد.

 

پیش از آغاز مأموریت فضایی، در حین حضور در فضا و پس از بازگشت به زمین، بصورت منظم نمونه بزاق، خون، ادرار ، مدفوع و آزمایشات فیزیولوژیک و روانی از هر دو برادر گرفته می‌شود.

 

برای این مطالعه با بودجه تحقیقاتی 1.5 میلیون دلار، 10 آزمایش مختلف در نظر گرفته شده است و نتایج آن برای توسعه سفر به عمق فضا بویژه سفر به سیاره سرخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

 

 

 

 

«مارک و اسکات کلی» دو برادر دو قلوی فضانورد ناسا

 



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421569498517_5.jpg

صابون هوشمند شرکت دلفی با تولید امواج فراصوت می‌تواند آلودگی‌ها را بدون استفاده از ماشین لباسشویی از البسه پاک کند.

 

 این صابون هوشمند بدون نیاز به شست‌وشوی البسه با ماشین لباسشویی و یا با دست، تنها با تولید امواج صوتی قوی آلودگی‌ها را ظرف 30 دقیقه از لباس‌ها پاک می‌کند.

 

طبق اظهار کارشناسان شرکت دلفی در آزمایش‌های انجام شده مشخص شد کیفیت شستشو با این روش مطابق با کیفیت شستشوی بهترین ماشین‌های لباسشویی بازار است.

 

برای استفاده از این محصول که قیمت آن 80 دلار عنوان شده، تنها کافی است لباس‌های آلوده به همراه مقداری شوینده را درون ظرف آب قرار داد سپس صابون فراصوت را به ظرف اضافه کرد.

 

هنگام تماس صابون با آب فعالیت تولید امواج صوتی آغاز شده و با عبور امواج از آب حباب‌های کوچک پرفشار هوا در آب تولید می‌شود. این فعالیت در نهایت با حضور شوینده باعث شست‌وشوی کامل البسه می‌شود.

 

قابلیت بسیار مهم استفاده از این روش کاهش 80 درصدی مصرف انرژی است. چرا که در این روش به هیچ نوع الکتریسیته و یا موتور الکتریکی جهت چرخش مکانیکی نیاز نیست.

 

محققان شرکت دلفی ضمن اشاره به بی‌خطر بودن استفاده از این روش برای محیط زیست افزودند: به کمک این روش می‌توان همه نوع پارچه شامل کتان، ابریشم، تور و حتی ترمه را شست‌وشو داد.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421579003587_10.JPG

دانشمندان برای نخستین بار موفق به مشاهده زنده چگونگی ریشه دوانیدن سلول‌های بنیادی خون در بدن به منظور تولید خون در یک گورخرماهی شده‌اند.

 

 محققان «برنامه تحقیقاتی سلول بنیادی» بیمارستان کودکان بوستون بر این باورند این موفقیت می‌تواند سرنخ‌های متعددی برای ارتقای پیوند مغز استخوان در بیماران مبتلا به سرطان، نقص ایمنی شدید و اختلالات خون ارائه دهد. این دستاورد همچنین امکان ارائه داروهایی را فراهم می‌کند که می‌توانند بر هر یک از مراحل این فرآیند اثر بگذارند.

 

دانشمندان پیش‌تر می‌دانستند سلول‌های بنیادی خون از سلول‌های آئورت ریشه می‌دوانند، سپس در سراسر بدن می‌چرخند تا آشیانه‌ای را بیابند که در آنجا برای حرفه آتی‌شان یعنی تولید خون بدن جایگیری کنند.

 

محققان حاضر در این پروژه برای نخستین بار چگونگی شکل‌گیری این آشیانه را دریافته‌اند و برای انجام این کار از تصویربرداری ویژه از جنین‌های گورخرماهی شفاف و همچنین شیوه‌ای ژنتیکی استفاده کردند که سلول‌های بنیادی را به رنگ سبز درآورد.

 

سلول‌های بنیادی خون نوزاد هنگام رسیدن به آشیانه (در این حالت دم گورخرماهی) خود را به دیواره رگ خونی متصل کردند و در آنجا سیگنال‌های شیمیایی آن‌ها را وادار کرد در میان این دیواره فشرده شده و به فضای بیرون از رگ خونی وارد شوند. در این فضا، سلول‌های زیادی شروع به تعامل‌داشتن با سلول‌های بنیادی کردند و سلول‌های رگ خون (اندوتلیال) مجاور، خود را حول سلول‌های بنیادی پیچاندند.

 

با احاطه‌شدن سلول‌های بنیادی، این مولفه‌ها در تماس با سلول‌های استرومای مجاور یا سلول "پرستار" قرار می‌گیرند و سلول‌های بنیادی محکم به سلول پرستار قلاب شدند؛ چنین فرایندی به اتصال نوزاد به مادرش شباهت دارد. در نهایت، سلول بنیادی احاطه‌شده شروع به تقسیم کرد و یک سلول، آشیانه را ترک کرد، در حالی که دیگران ماندند. در نهایت تمامی سلول‌های بنیادی آشیانه را ترک و مکان آتی خونسازی (که در گورخرماهی نخست در کلیه روی می‌دهد) را تصاحب کردند.

 

تصاویر بیشتر در موش‌ها نیز نشان دادند سلول‌های بنیادی خون همین فرآیند را در پستانداران طی می‌کنند و این امر در انسان‌ها نیز احتمالا روی می‌دهد. در انسان‌ها، سلول‌های بنیادی خون سکونت دائم را در مغز استخوان اختیار می‌کنند.

 

تاکنون هیچ تیم علمی چگونگی تعامل سلول بنیادی با آشیانه‌اش را به صورت زنده تجسم‌بخشی نکرده بود و این نخستین بار است که دانشمندان به چنین نمایی با تفکیک‌پذیری بسیار بالا از این فرایند دست می‌یابند.

 

گفته می‌شود مشاهدات دقیق تیم تحقیقاتی از چگونگی ریشه‌دوانیدن سلول‌های بنیادی در بدن، فرآیند پیوند مغز استخوان را ارتقا می‌دهد.

 

جزئیات این موفقیت علمی در نشریه Cell قابل‌مشاهده است.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421571072140_8.JPG

 

«الون ماسک»، مالک شرکت اسپیس‌ایکس، فیلمی قابل‌توجه را از لحظه برخورد موشک فالکون 9 با سامانه رباتیکی منتشر کرده که قرار بود موشک بر روی آن فرود آید.

 

 این تصاویر فرود موشک پس از پرتاب هفته گذشته را به نمایش می‌گذارند که در آن، موشک قادر به کندکردن سرعت نبوده و در زاویه‌ای نامناسب به کشتی برخورد کرده و منفجر می‌شود.

 

اسپیس ایکس در این آزمایش به دنبال فرودآوردن بزرگ‌ترین استیج موشک فالکون 9 بر روی زمین پس از تجهیزکردن ایستگاه بین‌المللی فضایی بود. ماموریت هفته گذشته، نخستین تلاش این شرکت برای قراردادن استیج نخست موشک بر روی سکوی فرود خودکاری بود که با استفاده از دکل‌های نفتی عمق دریا در مکان خود جایگیری کرده بود.

 

در حالی که پرتاب فالکون 9 با موفقیت انجام شد، ناکامی باله‌های کنترل هیدرولیک این سامانه موجب فرود موشک در زاویه نامناسب شد. سیستم شناور بدون‌سرنشین مزبور به اندازه زمین فوتبال بود و برخلاف برخورد موشک با آن، آسیب جدی ندید اما تعدادی از تجهیزاتش باید جایگزین شوند.

 

در هفته‌های پیش از این فرود، الون ماسک شانس فرود موفقیت‌آمیز در این آزمایش را 50 درصد اعلام کرده بود و این که در بهترین حالت، استیج اول موشک به طور قائم بر این سکو فرود خواهد آمد.

 

سامانه‌ای که قرار بود فالکون روی آن فرود بیاید، «کشتی پهپاد پورت فضایی خودکار» نامیده می‌شود و در واقع، نوعی سکوی سفارشی بود که اندازه آن 91 در 30 متر اعلام شده و دارای بال‌هایی بود که 52 متر باز می‌شدند.

 

این آزمایش علی‌رغم ناکامی‌اش، آغاز آزمایشات مشابهی را نوید می‌دهد که در نهایت استیج نخست فالکون قابل‌استفاده‌ای را پس از پرتاب‌های فضایی ارائه خواهند داد.

 

مقامات اسپیس‌ایکس بر این باورند چنین تلاشی صنایع موشکی را دستخوش انقلاب می‌کند زیرا موشک‌های فضایی که با صرف میلیون‌ها دلار ساخته می‌شوند، معمولا پس از پرتاب در اقیانوس سقوط می‌کنند.

 

فالکون 9 v1.1 حامل کشتی باری و بدون‌سرنشین دراگون CRS-5 بود که تجهیزاتی را برای شش فضاپیمای حاضر در ایستگاه بین‌المللی فضایی حمل می‌کرد. پس از پرتاب، طبق معمول، موشک و کشتی باری از هم جدا شدند و استیج دوم موشک بردن فضاپیما به مدار زمین را ادامه داد.

 

 

 

 

برخورد فالکون 9 با کشتی رباتیک خودکار

 

 

 

برخورد فالکون 9 با کشتی رباتیک خودکار

 

 

 

برخورد فالکون 9 با کشتی رباتیک خودکار

 

 

 

پرتاب موفقیت‌آمیز فالکون 9

 

 

 

مسیر پرتاب موشک فالکون 9

 



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421502928751_11.jpg

تیمی از دانشمندان طی گزارشی علمی اعلام کردند تغییرات آب‌و‌هوا و حجم بالای انقراض حیوانات و گیاهان، زمین را وارد «مرحله خطر» برای بشر کرده است.

 

 تیمی متشکل از 18 کارشناس که گزارشی در سال 2009 با محوریت مرزهای سیاره‌ای را بسط داده‌، همچنین درباره از بین‌رفتن جنگل‌ها و وقوع آلودگی در اثر نیتروژن و فسفر کودها هشدار داد.

 

این گزارش، «شتاب بزرگ» در فعالیت انسانی از آغاز تکامل صنعتی از سال 1750 تا 2010 و همچنین تغییرات پس از آن در سیستم زمین را ذکر می‌کند. از میان این تغییرات می‌توان به افزایش سطوح گازهای گلخانه‌ای، اسیدی‌شدن اقیانوس‌ها، جنگل‌زدایی و زوال تنوع زیستی اشاره کرد.

 

به گفته پروفسور «ویل استفن»، رهبر پروژه مشترک «برنامه بین‌المللی بیوسفر-ژئوسفر» و «مرکز انعطاف استکلهم»، بشر به یک نیروی جغرافیایی در مقیاس سیاره‌ای تبدیل شده است.

 

وی و همکارانش در این گزارش اعلام کرده‌اند تجاوزکردن از چهار مرز آب‌وهوا، از بین‌رفتن گونه‌ها، تغییر بهره‌وری زمین و آلودگی کود، انسان را وارد مرحله بحران کرده است.

 

از میان 9 مرز ارزیابی‌شده توسط تیم کارشناسی، استفاده از آب شرب، اسیدی‌شدن اقیانوس‌ها و تخلیه ازن در داخل مرزهای ایمنی هستند. همچنین سطوح آلودگی هوازی هنوز باید به طور مناسب ارزیابی شود. این گزارش، تغییر آب‌و‌هوایی و از دست‌رفتن گونه‌ها را به عنوان دو حوزه اساسی نگران‌کننده ارزیابی می‌کند.

 

بر اساس گزارش منتشره، نرخ انقراض حیوانات و گیاهان ناشی از عوامل متعدد از آلودگی گرفته تا جنگل‌زدایی، 10 تا 100 برابر بالاتر از سطوح ایمن است.

 

تخطی از مرزهای اعلام‌شده این خطر را گوشزد می‌کند که فعالیت‌های انسانی می‌توانند سیستم زمین را به سمت وضعیت کمتر زیست‌پذیر ببرد.

 

به گفته پروفسور استفن، محقق دانشگاه ملی استرالیا و مرکز انعطاف استکهلم، سال 1950 آغاز «شتاب‌ بزرگ» بود. پس از سال 1950، جهان شاهد تغییرات سیستم زمین بود که مستقیما با تغییرات اکوسیستم مرتبط بودند. چنین پدیده‌ای نشان می‌دهد بشر مسئولیت جدیدی در سطح جهانی در قبال سیاره زمین دارد.

 

اواخر سال 2015، حدود 200 کشور جهان در تلاش برای رسیدن به توافقی جهت محدودکردن گرمایش جهانی به منظور اجتناب از وقوع سیلاب‌ها، قحطی‌ها، موج گرما و افزایش سطوح دریا، در پاریس گرد هم می‌آیند. این پدیده‌ها به دلیل افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای رخ می‌دهند.

 

جزئیات این گزارش در نشریه Science قابل‌مشاهده است.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

رادارهای دریایی به عنوان وسائل ناوبری، تعیین موقعیت شناورها نسبت به خطوط ساحلی و نیز رؤیت کشتی های دیگر به کار گرفته می شوند. در این رادارها امواج با استفاده از خاصیت های فیزیکی خاصی به جای طی مسیر مستقیم، روی سطح منتشر شده و در واقع مسیر انحنای سطح را می پیمایند. به همین دلیل امکان استفاده از آنها در مسافت های خارج از خط دید وجود دارد.

رادارهای پیشرفته امروزی می توانند سرعت اهداف کشف شده را نسبت به محیط پس زمینه محاسبه کرده و با استفاده از روش های پیشرفته پردازش، عملکرد تشخیصی خود را از جریان پیوسته اطلاعات دریافتی از محیط پیرامون ارتقاء دهند. واحد پردازش آنها با تحلیل سیگنال ها اقدام به کشف، ردیابی و نمایش اهداف تحت کنترل کاربر نموده و اطلاعات قابل استفاده برای کاربری های مختلف را به صورت بی‌درنگ (Real Time) تولید می نماید.


بسیاری از رادارهای مطرح دریایی در باندهای فرکانسی S و X کار می کنند. بیشتر رادارهایی که با فرکانس های پائین تر از S کار می کنند در زمینه مراقبت هوایی مورد استفاده قرار می گیرند اما فرکانس های بالاتر برای جمع آوری اطلاعات از هدف مانند موقعیت یابی و ردگیری دقیق به کار می روند. باند S دارای مشخصاتی همچون تفکیک زاویه خوب توسط یک آنتن با ابعاد مناسب بوده و برای کشف هدف های موجود در فاصله متوسط و ردگیری هدف یعنی زمانی که رادار باید هر دو کار را باهم انجام دهد مناسب است.

باند فرکانس X، باند شناخته شده ای برای رادارهای کنترل آتش سلاح ها نظامی و برخی کاربردهای غیرنظامی از جمله هواشناسی و ناوبری است. در این باند فرکانسی رادارها دارای آنتن هایی با اندازه کوچک بوده و برای کاربردهایی که در آنها وزن سبک و جابجایی مورد نظر است نیز مناسب هستند.

استفاده از این 2 باند فرکانسی در کاربردهای دریایی به طور همزمان در یک شناور سبب کاهش احتمال بروز خطای تشخیصی در اثر افزایش ها و کاهش های ناخواسته برد می شود که در برخی شرایط خصوصاً بارش باران، آب و هوای نامساعد، تغییرات چگالی هوا و میزان شوری آب برای آنها پدید می آید. بنا بر این عملاً این دو باند فرکانسی با همپوشانی عملکردی، قابلیت اطمینان بالایی از کسب اطلاعات از محیط اطراف را در تمام شرایط فراهم می آورند.

تاکنون چند گونه رادار دریایی در ایران و توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به تولید رسیده است که مجموعه رادارهای دریایی افق را تشکیل می دهند. این رادارها که با مشخصه MVR-88 نیز شناخته می شوند به منظور پایش محیط دریا به عنوان رادارهای کشتی پایه و ساحلی توسعه یافته اند. این رادارها توانایی شبکه شدن با سایر سامانه‌های راداری و پدافندی و اتصال به سامانه‌های کمک ناوبری از جمله Speed Log و GPS را داشته و توانایی ردگیری100  هدف دریایی از جمله ویژگی‌های مهم آنها است.

 
رادار افق
یک گونه از رادار افق و سامانه های نمایش و کنترل آن


این رادارها با رویکردهای جدید طراحی برای افزایش قابلیت های عملکردی و سهولت کاربری توسط انسان ساخته شده اند و از روش های دیجیتالی نرم افزار-پایه برای پردازش سیگنال ها استفاده نموده و در عین حال قابلیت شبکه شدن با سایر سامانه ها را نیز به خوبی دارند.

یکی از نمونه‌های رادار افق در باند X کار می‌کند که برخی از مشخصات عملکردی آن شامل توان ارسالی 25 کیلووات، سرعت چرخش آنتن 24 یا 42 دور در دقیقه به صورت 360 درجه و برد اسمی 96 مایل دریایی معادل 177.6 کیلومتر است. نمونه باند S رادار افق نیز با همین مشخصات دارای توان خروجی 30 کیلووات و سرعت چرخش 26 یا 45 دور بر دقیقه است. دقت تشخیص این رادارها در برد، معادل 1% اعلام گردیده که در بیشینه برد اسمی آنها در حدود 1.7 کیلومتر خواهد شد.

 
رادار افق
گونه ای از رادار MVR-88 ساخت ایران


این رادارها به الگوریتم های جدید پردازش سیگنال به منظور بهبود نسبت سیگنال به نویز و کاهش نرخ هشدار غلط مجهز بوده و با استفاده از روش های پیشرفته با کنترل این نرخ هشدار، از اشباع سامانه جلوگیری می کنند. 

رادارهای مراقبت ساحلی باند X و S ایرانی توانایی ردگیری اهداف در تمام برد آشکارسازی خود را داشته و می توانند اهداف را بر اساس هویت داده شده از سوی کاربر به آنها شامل اهداف خودی، دشمن و ناشناس، شماره گذاری خودکار، دسته بندی و فیلتر نموده و Guard Zone منطقه ویژه اختصاصی برای هر هدف دلخواه با محدودیت در ورود و خروج آنها تعریف نمایند.

رادار افق 
یک نمونه رادار مراقبت ساحلی باند X ساخت ایران به همراه سامانه نمایشگر و کنترل آن


این رادارها همچنین می توانند اهداف را بر روی نقشه جغرافیایی منطقه نمایش داده، پارامترهای کشف شده از اهداف را به سامانه های دیگر به صورت خودکار و انتخابی ارسال نموده، موقعیت آتی هر هدف برای هر زمان دلخواه را پیش بینی کرده و سابقه موجود از هر هدف منتخب را ذخیره کرده و بعداً نمایش دهند.

به گزارش مشرق، برای خانواده رادارهای دریایی ایران 5 گونه آنتن طراحی شده است که 3 مورد آن مربوط به باند X و دو گونه متعلق به باند S است. این آنتن ها از نظر طول فیزیکی و برخی مشخصات پرتو ارسالی متفاوت بوده و در نهایت عملکردهای مختلفی را بسته به کاربرد و هدف طراحی حاصل می نمایند. مشخصات این آنتن ها در جدول زیر ارائه شده است.

نوع این آنتن ها، موجبر شکاف دار آرایه ای (Slotted Waveguide Array) اعلام شده است. این نوع آنتن مزیت های آشکاری در زمینه خصوصیات مکانیکی از جمله استحکام طرح، وزن و حجم نسبتاً پائین، قابلیت خوب در مدیریت توان مصرفی، بهره (Gain) بالا و بازدهی مناسب دارند.

 
رادار افق
برخی مشخصات انواع رادارهای دریایی ایران


همچنین گونه هایی از رادارهای ناوبری در باند X و S نیز توسط جهاد خودکفائی نیروی دریایی ارتش (نداجا) توسعه یافته که دارای قابلیت های جدید و پیشرفته ای است. از جمله توانمندی های این رادارها توانایی ردگیری دائمی بیش از 100 هدف است.

قابلیت استفاده از این رادارها در شبکه و دیتافیوژن، امکان کالیبراسیون سامانه با استفاده از اهدافی با موقعیت شناخته شده و کشف و درک مانور اهداف نسبت به محور هدف دیگر توانمندی های اعلام شده برای این رادارها است. به گفته جانشین فرمانده کل ارتش رادارهای باند S و X ساخته شده که در ایام گرامیداشت سالروز نیروی دریایی ارتش معرفی شدند توانمندی بالایی برای کار در محیط آلوده به جنگ الکترونیک دشمن دارد.

همچنین ثبت و ذخیره سازی اطلاعات، قابلیت شبکه پذیری، گزارش گیری از عملکرد کاربران، امکان ضبط و پخش بازتاب های راداری، گزارش گیری آماری از اهداف ردگیری شده و تعداد اهداف ورودی و خروجی در یک محدوده با ذکر تاریخ و زمان ردگیری و نیز اعلام موقعیت جغرافیایی، فاصله، زاویه و محل آشکار شدن اهداف نیز از دیگر قابلیت های رادار ناوبری باند X است.

 
رادار افق

رادار ناوبری باند X ساخت جهاد خودکفایی نداجا و سامانه کنترل آن


رادار فوق همچنین توانایی ضبط حوادث، ردگیری اهداف توسط کاربر یا ردگیری به صورت تمام خودکار، ایجاد اهداف ثابت مجازی، امکان نمایش اطلاعات مراقبت و حتی ارائه سناریوهای عملیاتی مختلف را برای کمک به کاربر در محیط رزمی دارد.

از دیگر قابلیت های این رادار پیشرفته دفاعی نمایش MAP منطقه تحت مراقبت، به تصویر کشیدن شرایط مناطق عملیاتی، نمایش میزان دامنه سیگنال اهداف ردیابی شده و تعریف و ایجاد سطوح و اولویت های مختلف عملیاتی اعلام شده است. 

همه این توانمندی های متعدد با استفاده از اصول طراحی جدید برای رسیدن به سامانه ای با کاربری آسان برای انسان (User-Friendly) در رادار ناوبری باند X نیروی دریایی ارتش گنجانده شده است.

این رادارهای دریایی قابلیت نصب روی انواع شناورها را دارند و به گفته فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش «رادارهای باند X و S روی همه شناورهای این نیرو نصب خواهند شد». این سامانه ها با توانایی بالای خود در کشف تعداد بالایی هدف، قابلیت‌های شناورهای رزمی کشورمان را در اطلاع از موقعیت اطراف بسیار افزایش داده‌اند. در واقع علاوه بر نصب رادارهای دریایی بر روی تولیدات جدید دفاعی کشورمان، این رادارها بر روی انواع شناورهای بازسازی و بهسازی شده نیز نصب می شوند.

یکی از سامانه های استفاده کننده از این رادارها، سکوی های پرتاب ساحلی موشک های ضد کشتی است. انواع سامانه های موشکی کوتاه برد نصر، میان برد نور و دوربرد قادر و قدیر از رادارهایی مشابه و یا دوربردتر (بسته به برد موشک) از انواع نامبرده در این گزارش برای کشف اهداف و انتخاب هدف مناسب، استخراج مختصات هدف منتخب و انتقال آن به موشک استفاده می کنند.

 
رادار افق
پرتابگر ساحلی موشک نصر (تصویر بالا) و قادر (تصویر پائین)


در بین کاربران دریایی این رادارها، ناوشکن جماران و نسخه دوم آن یعنی ناوشکن دماوند، هر دو مجهز به نمونه هایی از این نوع رادارها هستند که البته تفاوت هایی در نمونه مورد استفاده و چینش آنها روی این 2 شناور دیده می شود. همچنین ناوچه های رده سینا نیز که همچون ناوشکن های جماران توسط مجموعه صنعت دفاعی کشورمان تولید می شوند به رادارهای مراقبتی دریایی تجهیز شده اند.

 
رادار افق
بهره گیری از رادارهای دریایی در ناوشکن دماوند (سمت راست) و جماران (سمت چپ)

 

 
رادار افق
ناوچه پیکان از رده سینا متعلق به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش


به گزارش مشرق، انواع شناور های تندور نیروی دریایی سپاه مانند ذوالفقار که حامل انواعی از موشک های کروز کوتاه برد مانند کوثر، ظفر یا نصر هستند نیز از رادارهای دریایی برای کشف اهداف استفاده می نمایند.

 
رادار افق
گونه ای از شناورهای تندور ذوالفقار مجهز به موشک کروز


انواع شناورهای لجستیکی تجهیز شده به موشک های ضد کشتی و نیز هواناوهای نیروی دریایی ارتش و همچنین ناوها و ناوشکن های بهسازی شده نظیر نقدی، بایندر و سبلان نیز به واسطه بهره برداری از این رادارها قابلیت کشف اهداف را در بردهای قابل توجه با تمام ویژگی های ذکر شده در زمینه توانمندی های رادارهای دریایی پیدا نموده اند.

 
رادار افق
تجهیز هواناوها به رادار و شناورهای لجستیکی به رادار و موشک نصر

 

 
رادار افق
تجهیز ناوشکن سبلان به چند گونه از رادارهای ناوبری و هدفیابی (تصویر راست) و ناو بایندر (تصویر چپ)


توانمندی بالای متخصصان صنایع مخابرات و الکترونیک کشورمان که توسعه چندین گونه رادار پیشرفته و بسیار توانمند دریایی تنها جلوه کوچکی از آن است با کمک دادن به نیروهای مسلح کشورمان در زمینه روزآمدسازی سامانه های کشف و مراقبت و ناوبری گامی مهم در جهت توسعه توان دریایی راهبردی کشورمان برداشته اند. 

همانطور که سرریز این فناوری ها به بخش های غیرنظامی نیز سبب بهبود وضعیت فناورانه آنها گردیده در آینده نیز شاهد انتشار اخبار خوش از دستاوردهای جدید مخابراتی، راداری و الکترونیکی در حوزه دریایی خواهیم بود زیرا جریان تولید فناوری از مبدأ نیازمندی های دفاعی به خوبی در کشورمان شکل گرفته است.



تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
با اینکه مدت زمان بسیاری از زمان رونمایی GT350 نگذشته است، شرکت فورد تصمیم گرفته است تا مدل بهبود یافته ای از این خودرو را تولید کند.مدل GT350 اولین نسخه مخصوص موستانگ است که با قدرت بسیار بالایی تولید می شود. اکنون شرکت فورد مدل قوی تر و بهتری را از این دستگاه تولید کرده است و آن را با نام GT350R وارد بازار خواهد کرد.

با اینکه تفاوت نام این وسیله تنها یک حرف است اما در خودرو تغییرات بسیاری ایجاد شده است. GT350R اولین خودرو تولید انبوه است که از چرخ های 19 اینچی فیبر کربنی به جای آلومینیوم استفاده می کند. این موضوع باعث شده است تا وزن نهایی این محصول به مقدار 23 کیلوگرم کاهش یابد، رقمی که می تواند به شدت در نحوه عملکرد خودرو اثر گذار باشد.

تفاوت وزن نهایی این مدل با GT350 معمولی نزدیک به 60 کیلوگرم است، موضوعی که باعث شده تا این وسیله بتواند به شدت عملکرد بهتری داشته باشد.

از نظر طراحی داخلی این محصول حرف چندانی برای گفتن ندارد، شرکت فورد اعلام کرده است که در هنگام تولید این مدل هر قطعه ای که به افزایش توان و سرعت خودرو کمک نمی کرده حذف شده است. بنابر این شما در آن امکاناتی همانند سیستم تهویه، صندلی های عقب و رادیو مشاهده نمی کنید.

با این حال به دلیل این که افراد بسیاری به داشتن این امکانات در خودروی خود اهمیت می دهند شرکت فورد قابلیت خرید محصول با امکانات کامل را نیز میسر کرده است.

موستانگ GT350R از نظر آیروداینامیکی بسیار پیشرفت کرده است و شرکت فور با ایجاد تغییراتی در قسمت جلویی محصول و همچنین کاهش سطح ارتفاع توانسته به میزان قابل توجهی به افزایش توان آن کمک کند.

مهم ترین ویژگی این خودرو موتور قدرتمند 500 اسب بخاری 8 سیلندری آن است که به عنوان قوی ترین موتور خودرویی شرکت فورد تا به امروز شناخته می شود.

شرکت فورد هنوز قیمتی برای قدرتمند ترین خودروی خود اعلام نکرده است اما با توجه به این که این وسیله به زودی وارد مرحله تولید خواهد شد می توان انتظار قیمتی متعادل را داشت.














 
 


تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
به نقل از سايت بيزنس اينسايدر امروزه ميليونها برنامه تلفن های هوشمند در بازار وجود دارد و هر روزه برنامه هاي جدیدی به آنها اضافه می شوند. ما برآنيم تا بهترين برنامه هاي ماه دسامبر را به شما معرفي کنيم.

-"بلاکس" يک بازي ساده و اعتياد آور کوچک است. شما در این بازی باید 4 بخش همرنگ را به وسيله کشيدن بخشهاي جدا از هم در يک ستون به هم وصل کنيد.


-"کلو"برنامه اي است که ترکيبي از "سيري"، "اتان"‌ و "چاچا" است و مانند يک انسان واقعي به سوالات شما پاسخ مي دهد.
برای این کار شما باید کلمه "cloe" را بنویسید واین برنامه مانند يک دوست به شما کمک مي کند تا جواب درخواست هاي خود را بيابيد.


-"ورک فلو" با حفظ زمان، کمک مي کند تا به گوشي خود سفارش دهيد. براي اين کار کافي است تنها به گوشيتان بگوئيد چه کاري انجام دهد و خودش بخش هاي مختلف را پيدا مي کند.به عنوان مثال تنها کافیست بگوئید تقویم را بازکن، فلان بازی را بیاور و غیره.


-"اورنوتس" درحالیکه از همه جزئيات متون مراقبت مي کند کاغذها‌،کارت ويزيت و برنامه هاي شما را ديجيتالي مي کند.


-برنامه "دوئت" به شما اين فرصت را مي دهد که"آي پد" را با کابل شارژ به مک بوک وصل کنيد و از تاخير در وصل شدن وای فای بکاهید.


-"گراويتي اسکرين"‌يک برنامه اندرويدي است که وقتي گوشيتان را پائين مي گذاريد يا در جيبتان مي گذاريد به حالت sleep‌تغيير پيدا مي کند و وقتي گوشيتان را از جيب بيرون مي آوريد از حالت sleep‌خارج مي شود.


-با "رف مي " مي توانيد از بارکد کتابها عکس بگيريد  و کل کتاب را اسکن کنيد تا بتوانيد عنوان مورد نظر خود را در آن کتاب پيدا کنيد.


-"اتان" برنامه اي است که در آن کاربران درباره فيلمها،‌زندگي،‌عشق، لباس، موسيقي و هر موضوع ديگري نظر مي دهند.

 
 


تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محققان شرکت DesignLabWorkshop مدل پیشرفته‌ای از سازه‌های خورشیدی را با ساختار چاپ سه‌بعدی طراحی کردند.

 

 این سازه آزمایشی دارای ساختار 94 قسمتی منحصر به فرد با چاپ سه‌بعدی پلاستیکی است.

 

ال‌دی‌های یکپارچه این سازه، با نیروی خورشیدی در طول روز شارژ و در شب هنگام، همه دارای شکل یکپارچه می‌شوند.

 

این شرکت برای طراحی این نمونه، از شش ردیف بازوی رباتی ساخته شده در آزمایشگاه ساخت ربات دانشگاه ایالتی کنت استفاده کرده است.

 

تمام بندهای بهم پیوسته این سازه آن را به صورت یکپارچه در آورده و دارای موقعیت شرقی، غربی و ساختاری قوس مانند برای قرار گرفتن در برابر نور خورشید و دریافت بیشترین انرژی است.

 

بعلاوه برای جمع‌آوری و ذخیره انرژی خورشیدی هر قسمت با حسگرهای نور و ثبت انرژی خورشیدی در طول روز تجهیز شده است. ثبت انرژی میزان نور ال‌ای‌دی‌ها را مشخص و در برابر نور خورشید به عنوان بازتاباننده عمل می‌کند.

 

اگر هنگام صبح هوا ابری و در بعدازظهر هوا آفتابی باشد قسمت شرقی این سازه با جرقه الکتریکی، قرار گرفتن کمتر قسمت شرقی در معرض نور خورشید نسبت به قسمت غربی را اعلام می‌کند.

 

 

 

 

طراحی سازه خورشیدی با ساختار چاپ سه‌بعدی

 

 

 

 



تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421563616458_4.jpg

ستاره‌شناسان بر این باورند که حداقل دو سیاره شناخته نشده در ورای سیاره پلوتو وجود دارند که منتظر کشف شدن هستند.

 

 آنها مدعی هستند که این سیارات به تغییر موقعیت اجسام از اطراف سیاره نپتون پرداخته و باعث رفتار عجیب آن‌ها می‌شوند.

 

اگر این نظریه اثبات شود، می‌تواند مدلهای منظومه شمسی را متحول کند.

 

ستاره‌شناسان چندین دهه را به بررسی این امر پرداخته‌اند که آیا سیارات شبیه پلوتو در منظومه شمسی وجود دارند یا خیر.

 

دانشمندان دانشگاه کامپولتنسی مادرید و دانشگاه کمبریج مدعی هستند که حداقل دو سیاره باید وجود داشته باشند که رفتار مداری اجسام فرانپتونی را تعریف کنند.

 

این اجسام موسوم به ETNOs به توصیف جهان‌های کوچکی مانند پلوتو می‌پردازند که با فاصله بسیار بیشتری از نپتون در اطراف خورشید گردش می‌کنند.

 

قابل قبول‌ترین نظریه بر این اساس است که مدارهای این اجسام که ورای نپتون هستند، باید بطور تصادفی توزیع شده باشند.

 

آن‌ها همچنین باید از مجموعه‌ای از ویژگی‌ها مانند شیب تقریبا صفر درجه و یا زاویه حضیض خورشیدی –نزدیکترین نقطه از مدار آن‌ها به خورشید- نزدیک به صفر یا 180 درجه برخوردار باشند.

 

اما آنچه در برخی از این اجسام دیده شده، کاملا متفاوت بوده است. میانگین شیب مدار آن‌ها حدود دو درجه و زاویه حضیض خورشیدی آن‌ها منفی 31 درجه است.

 

نظریه جدید نشان‌دهنده آن است که سیارات ناشناخته دیگری در ورای نپتون و پلوتو باید وجود داشته باشند که این تغییرات را ایجاد کرده‌اند.

 

این نظریه خلاف پیش‌بینی‌های مدلهای کنونی شکل‌گیری منظومه شمسی است که بر اساس آنها، هیچ سیاره دیگری در مدارهای گرد ورای نپتون وجود ندارد.

 

اما کشف اخیر تلسکوپ رادیویی آلما از یک دیسک شکل‌دهنده سیاره در فاصله بیش از 100 واحد نجومی از ستاره HL Tauri نشان می‌دهد که سیارات می‌توانند در فاصله چند 100 واحد نحومی از مرکز سیستمشان بوجود بیایند.

 

سال گذشته دو ستاره‌شناس آمریکایی توانستند سیاره کوتوله‌ای موسوم به 2012 VP113 را در ابر اورت که ورای منظومه شمسی است، کشف کنند. آن‌ها بر این باورند که مدار آن تحت تاثیر حضور یک ابرزمین تاریک و یخزده با اندازه تا 10 برابر زمین قرار دارد.



تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421307145061_2.jpg

تیمی از محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دانشگاه هاوایی با استفاده از ابزاری ویژه برای ایجاد شکاف‌هایی در حفره‌های حفاری‌شده بستر اقیانوس، گونه‌ جدید میکروارگانیسم سولفات‌خوار را در لبه صفحه تکتونیکی Juan de Fuca واقع در 321.9 کیلومتری آن سوی سواحل واشنگتن کشف کرده‌اند.

 

 به گفته «آلبرتو روبادار»، نویسنده ارشد این مقاله، کشف جدید در نوع خود بی‌نظیر است زیرا این میکروارگانیسم در جایی زندگی می‌کند که ظاهرا زیست‌پذیر نیست.

 

این میکروب‌ از سولفات (ترکیبی از سولفور و اکسیژن) برای اکسیدکردن نوعی ماده زیستی در حال فرسایش در بستر دریا جهت تامین انرژی‌اش استفاده می‌کند؛ این ماده با استفاده از نیروهای فیزیکی و شیمیایی مختلف از عمق دریا به داخل آبخوان‌های (سفره‌آب‌) زیردریایی جریان می‌یابد.

 

در این بررسی از ابزار موسوم به «کیت رفع مقاوم‌سازی چرخه‌ای» یا CORK استفاده شد که به دانشمندان امکان استفاده از ابزار نمونه‌گیری و شلنگ‌هایی در حفره‌های حفاری‌شده واقع در 45.72 تا 106.7 متری پوسته اقیانوس آرام را بدون آلوده‌کردن نمونه‌ها داد.

 

در این جا، آب آبخوان به داخل شلنگ‌ها و از آنجا به درون کیسه‌های نمونه‌گیری 50 لیتری پمپاژ شد و این کیسه‌ها از الیاف پلی‌وینیل فلوراید ساخته شده‌ بودند. کیسه‌ها با استفاده از ابزار کنترل از راه دور به سطح برده شدند و از آنجا به عرشه یک کشتی تحقیقاتی هدایت شدند.

 

میکروب عجیب کشف‌شده یکی از اشکال حیات میکروسکوپی به شمار می‌آید که تورفتگی‌های زیستی را در آبخوان‌های زیردریایی ایجاد کرده‌ است.

 

کشف این میکروب نه تنها دیدگاه‌هایی را درباره چرخه طبیعی کربن در محیط زیست ارائه می‌دهد بلکه نشان می‌دهد چه انواع حیاتی را در جاهای دیگر منظومه شمسی و همچنین راه‌های جمع‌آوری آن‌ها باید جستجو کرد.

 

جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Frontiers in Microbiology قابل‌مشاهده است و بنیاد ملی علوم امریکا و موسسه اخترزیست‌شناسی ناسا حامیان مالی آن بودند.



تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1419337770056_7.JPG

نتایج پژوهش جدید محققان دانشگاه مک‌گیل حاکی از آن است که هوای زمین برای حدود دو میلیارد سال و در آغاز تکامل حیات در سیاره، ترکیبی سمی از مواد شیمیایی بوده است.

 

 دانشمندان موفق به شناسایی قدیمی‌ترین شواهد در مورد چگونگی جو زمین در چهار میلیارد سال پیش و تنها 600 میلیون سال پس از شکل‌گیری این سیاره شده‌اند.

 

آن‌ها با بررسی سطوح مختلف ایزوتوپ‌های به دام افتاده در داخل برخی از قدیمی‌ترین سنگهای جهان، توانستند تصویری از ویژگی‌های هوا در آن زمان ارائه کنند.

 

محققان دریافتند جو اولیه زمین حاوی سطوح اکسیژن بسیار کمتر از امروز و حتی بسیار کمتر از تصورات پیشین دانشمندان بوده است.

 

پژوهش آن‌ها همچنین نشان داد که جو آن زمان احتمالا دارای دی‌اکسید سولفور، گاز متان و دی‌اکسید کربن بسیار بیشتری از میزان امروزی بوده است.

 

این ترکیب تقریبا مشابه اثر شیمیایی موجود در سنگهایی است که حدود دو الی سه میلیارد سال قبل شکل گرفته‌اند.

 

این نتایج نشان می‌دهد جو سیاره زمین از زمان ظهور اولین باکتری تقریبا بدون تغییر باقی مانده و آن‌ها احتمالا جو را کنترل کرده‌اند.

 

این امر می‌تواند سرنخ‌های جدیدی در مورد شکل حیات در زمین و چگونگی تکامل یافتن آن ارائه کند.

 

محققان به بررسی‌ سنگهای موجود در منطقه کمربند گرین استون نیوواگیتوک در شمال کبک، کانادا پرداختند. آن‌ها با استفاده از طیف سنجی جرمی توانستند سطوح ایزوتوپ سولفور درون سنگها که در زمان شکل‌گیری آنها درونشان به دام افتاده بودند را اندازه‌گیری کنند.

 

بنظر می‌رسد این ناحیه بین 3.7 میلیارد الی 4.2 میلیارد سال قدمت داشته باشد. زمین احتمالا حدود 4.6 میلیارد سال پیش شکل گرفته و اولین علائم حیات حدود چهار میلیارد سال پیش روی آن ظاهر شده است.

 

نتایج تحقیقات نشان داد که سطح اکسیژن تنها 20 درصد میزان کنونی بوده و تنها 0.0002 درصد جو را تشکیل می‌داده است. این میزان بسیار کمتر از تصورات قبلی 0.01 درصدی بوده است. اکسیژن در حال حاضر 20 درصد گاز جو را تشکیل داده است.

 

نتایج این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1420902214304_4.jpg

شرکت‌هایی از سراسر جهان در نمایشگاه بزرگ الکترونیک مصرفی CES 2015 در لاس‌وگاس به معرفی فناوری‌هایی پرداختند که قصد دارند بغرنج‌ترین مشکلات زیست‌محیطی را اصلاح کنند.

 

 برخی از بزرگترین نامهای فناوری اعلام کرده‌اند که از طراحی‌های سازگارتر با محیط زیست برای محصولات خود استفاده کرده‌اند.

 

برای مثال سامسونگ یک مانیتور رایانه را معرفی کرده که از 30 درصد پلاستیک بازیافتی ساخته شده و در زمانی که مورد استفاده نیست، انرژی کمتری نسبت به مانیتورهای دیگر مصرف می‌کند. شرکت ال‌جی نیز از خط جدیدی از دستگاههای الکترونیک خانگی خبر داد که انرژی و آب کمتری نسبت به مدلهای پیشین این شرکت مصرف کرده و شرکت مرسدس نیز از خودرو لوکس جدیدش رونمایی کرد که نیروی خود را از سلولهای سوخت هیدروژن تامین می‌کند.

 

شرکت‌های کوچک بسیاری این رویکرد را پیش گرفته و به معرفی محصولاتی از ایستگاههای شارژ خورشیدی تا حسگرهای آلودگی هوا پرداخته‌اند که محیط زیست را در در جایگاه اول قرار داده‌اند.

 

در این گزارش به معرفی برخی از جالب‌ترین محصولات فناوری زیست‌سازگار پرداخته شده که در CES معرفی شدند.

 

ecoATM

 

دستگاه ecoATM یک دستگاه مستقل است که به کاربران اجازه می‌دهد دستگاههای الکترونیک قدیمی خود را با پول تعویض کنند. اگرچه این دستگاه جدیدی نبوده و نسخه اول آن در سال 2009 رونمایی شد، در نمایشگاه CES امسال توجه زیادی را به خود جلب کرد.

 

دستگاههای الکترونیکی که این دستگاه دریافت می‌کند، برای فلزات ارزشمند و نادر آنها مورد بررسی قرار می‌گیرند. با بازیافت کردن دستگاههای قدیمی،؛ می‌توان از ریخته شدن ضایعات سمی معدن در محیط زیست جلوگیری کرد. همچنین با دور نگهداشتن این دستگاهها از سطل زباله می‌توان از نشست مواد سمی درون آن‌ها مانند جیوه و کادمیوم به درون زمین جلوگیری کرد.

 

به گفته شرکت سازنده، همه دستگاههای ریخته شده در ecoATM از هم باز نخواهد شد بلکه تعدادی از آن‌ها مجددا به خریداران جدید فروخته خواهد شد.

 

Automatic

 

دستگاه Automatic به کاربر اجازه می‌دهد تا نیروی محاسباتی خودرویش را برای بهره‌وری سوخت جمع‌آوری کند. این دستگاه کوچک به پورت عیب‌یابی (تشخیص) خودرو متصل شده که معمولا بین داشبورد و پدال ترمز قرار گرفته است. به محض اتصال، Automatic سیستم رایانه خودرو را به گوشی هوشمند کاربر مرتبط کرده و اطلاعات در مورد زیرسیستم‌های خودرو از باک بنزین تا موتور را به آن می‌فرستد.

 

دستگاه با این اطلاعات می‌تواند در مورد خرابی خودرو پیش از جدی‌تر شدن آن هشدار دهد. به گفته سازندگان، این فناوری نوعی پیشگیری برای خودرو به شمار می‌رود که به کاربر اجازه می‌دهد مشکل را پیش از آنکه بهره‌وری سوخت را از بین برده یا انتشارات گلخانه‌ای را افزایش دهد، رفع کند.

 

این دستگاه علاوه بر هشدار دادن در مورد مشکلات خوردو همچنین کاربر را در مورد مشکلات رانندگی وی آگاه می‌کند. برای مثال اگر فرد خیلی سریع گاز بدهد، Automatic هشدار می‌دهد که این عادت بد باعث هدر رفتن بنزین می‌شود. در حقیقت سازندگان مدعی هستند که این دستگاه می‌تواند تنها با جلوگیری از برخی عادات هدر دادن بنزین، به مصرف تا 33 درصد سوخت کمتر در سال کمک کند.

 

Tzoa

 

این حسگر محیط زیست قابل حمل، همه چیز از کیفیت هوا و تابش فرابنفش گرفته تا رطوبت و دما را پیگیری می‌کند. می‌توان Tzoa را بر روی یک میز گذاشت تا بر هوای خانه نظارت کند یا اینکه آن را بر روی کوله‌پشتی نصب کرد تا میزان پرتو فرابنفش تابیده شده بر فرد را در زمان قدم زدن در خیابان‌های شهر اندازه‌گیری کند.

 

به گفته سازندگان، هدف از ساخت این دستگاه، کمک به تماس بیشتر مردم با محیط زیست است. افراد به بیرون رفتن و نقشه‌برداری از آلودگی هوا تشویق می‌شوند. این داده‌ها در نهایت می‌توانند روی سایت‌های اجتماعی با دیگر کاربران Tzoa به اشتراک گذاشته شوند.

 

Misfit Shine

 

شرکت تناسب اندام و سبک زندگی Misfit در نمایشگاه به معرفی محصول جدید Swarovski Shine پرداخت. این محصول پیگیری تناسب اندام و خواب با همکاری شرکت جواهرسازی Swarovski ساخته شده و شامل یک بلور بزرگ آبی رنگ با حسگرهای داخلی است. مشتریان می‌توانند یک گردن‌بند یا دستبند برای استفاده زینتی از این دستگاه نیز تهیه کنند.

 

ویژگی زیست‌محیطی جالب این دستگاه این است که از انرژی خورشیدی برای تامین نیرویش بهره می‌برد. اگرچه همه نسخه‌های Shine با نیروی خورشیدی کار نمی‌کنند و تنها فناوری پوشیدنی آبی‌رنگ آن که سازندگان آن را «بلور جمع‌آوری کننده انرژی» خوانده، از این امتیاز بهره می‌برد.

 

Solpro

 

اگرچه Shine تنها محصول رونمایی شده در نمایشگاه CES 2015 نبود که با انرژی خورشیدی کار می‌کرد و شرکت فناوری خورشیدی Solpro نیز به معرفی دستگاه شارژر تلفن همراه خورشیدی خود موسوم به Helios Smart پرداخت.

 

این دستگاه یک محصول مستطیل جیبی است که باز شده و سه پنل خورشیدی در خود دارد. این پنل‌ها می توانند در 90 دقیقه نور کافی برای شارژ یک تلفن همراه هوشمند استاندارد را جذب کنند. Helios برای آن دسته از افرادی که در حال سفر هستند و به شارژ تلفن همراه نیاز دارند یا آن‌هایی که در مناطق بدون دسترسی به برق مانند اردوهای خارج شهر قرار دارند، ایده‌آل است.



تاريخ : یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
جنگنده برهان که با نام B92 شناخته می‌شود و یک محصول کاملا ایرانی است، در تونل باد ملی با موفقیت تست شد.

"برهان" جدیدترین جنگنده ایرانی به شمار می‌رود و هم‌اکنون در حال طی مراحل طراحی نهایی است. پیشتر، منوچهر منطقی، رئیس سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح گفته بود: جنگنده برهان فعلاً طراحی مفهومی شده است.

هم‌اکنون 70درصد از مراحل طرحی جزئیات (Detail Design) جنگنده برهان که نمونه به روزشده و بهینه‌سازی شده جنگنده شفق است، طی شده و ماک آپ یک‌به‌یک این جنگنده (نمونه آزمایشگاهی یا همان مدل قطعه به قطعه) نیز توسط متخصصان کشورمان ساخته شده است.


جنگنده شفق (راست) جنگنده برهان (چپ)

در طراحی جنگنده برهان، تغییراتی در دُم عمومی برای ارتفاع‌گیری جنگنده و آیرودینامیک بال جنگنده نسبت به نمونه قبلی یعنی همان جنگنده شفق ایجاد شده است تا جنگنده برهان قابلیت‌های بیشتری نسبت به شفق داشته باشد.

این جنگنده توسط پژوهشکده سازمان صنایع هوایی و در تونل باد ملی نیز با موفقیت تست شده و عملکرد آن مورد تایید قرار گرفته و حتی مسئولان توانسته‌اند با تغییرات به وجود آورده شده در بدنه جنگنده، پایداری جنگنده برهان را نسبت به شفق افزایش دهند.


نمایی دیگر از جنگنده برهان

در حال حاضر، این جنگنده در انتظار یک سرمایه‌گذار داخلی یا خارجی است تا در داخل کشور به تولید انبوه برسد.

ویژگی‌های جنگنده برهان

قدرت پیشران موتور حداکثر سرعت وزن بدون سوخت و تجهیزات حداکثر وزن برخاست سوخت قابل حمل بار محمول برد
15 کیلو نیوتن (KN) تک موتور 0/65 ماخ 2.800 کیلوگرم 5.200 کیلوگرم 1.200 کیلوگرم 1200 کیلوگرم

1800 کیلومتر

 

 
 


تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نمایشگاه بین المللی خودرو آمریکای شمالی که به نام نمایشگاه خودرو دیترویت نیز شناخته می شود از دوازدهم ژانویه 2015 فعالیت خود را آغاز کرده و از هفدهم ژانویه درهای آن برای بازدید عموم باز می شوند. این نمایشگاه تا بیست و پنجم ژانویه دایر خواهد بود. نمایشگاه خودرو دیترویت یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت خودروسازی جهان محسوب می شود.

طی نمایشگاه خودرو دیترویت 2015 تقریبا 45 مدل جدید معرفی شدند که به گفته کارشناسان نشان دهنده عمق و وسعت صنعت خودروسازی و احیای مجدد آن پس از بحران های اقتصادی چند سال اخیر بوده است.

طی نمایشگاه خودرو دیترویت 2015 دو جریان توجه کارشناسان را به سوی خود جلب کرده است. از یک سو شاهد معرفی خودروهایی با استانداردهای جدید مصرف سوخت و دوستدار محیط زیست بودن برای تحقق هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و عرضه خودروهایی با انتشار کربن صفر بوده و از سوی دیگر به لطف روند بهبود شرایط اقتصاد جهانی برخی از شرکت های خودروسازی مدل هایی با پیشرانه هایی قدرتمند را روانه میدان کرده اند. البته این خودروهای توانمند نیز از استانداردهای زیست محیطی بالا سود می برند.

در ادامه نگاهی کوتاه به برخی از برترین خودروهایی معرفی شده در نمایشگاه خودرو دیترویت 2015 خواهیم داشت.

فورد GT 2017

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

فورد بار دیگر مدل نمادین GT را احیا کرده است. ابرخودرو پرچمدار جدید این شرکت از ظاهری با طراحی تهاجمی سود می برد که در ساخت آن حجم انبوهی از فیبر کربن به کار رفته شده است. فورد GT جدید به پیشرانه دو توربوشارژ اکوبوست که توانایی تولید بیش از 600 اسب بخار نیرو را دارد مجهز شده است.

شورلت بولت کانسپت

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

شورلت بولت پاسخ جنرال موتورز به تسلا مدل 3 محسوب می شود. این خودرو تمام الکتریکی دامنه حرکت بیش از 321 کیلومتر با یک بار شارژ باتری و برچسب قیمت حدود 30 هزار دلاری برای خودرو را ارائه می کند. بنابر ادعای جنرال موتورز، شورلت بولت با تمرکز بر دو ویژگی مقرون به صرفه و کاربردی بودن می تواند به عنوان یک برگ برنده عمل کند.

آکورا NSX 2016

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

آکورا پس از انتظاری طولانی سرانجام از نسل جدید خودرو NSX رونمایی کرد که شباهت زیادی به مدل مفهومی آن دارد. این خودرو بازتاب دهنده جدیدترین و بهترین فناوری های شرکت هوندا است. گفته می شود پیشرانه این خودرو چهار چرخ متحرک توانایی تولید بیش از 600 اسب بخار نیرو را دارد.

نیسان تیتان 2016

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

نیسان با معرفی وانت پیکاپ جدید تیتان خود را برای رقابت سخت در این بخش آماده کرده است. نیسان تیتان با حدود نیم تن وزن از زبان طراحی جدید نیسان و پیشرانه هشت سیلندر خورجینی دیزلی سود می برد. طراحی داخلی این وانت پیکاپ با تمرکز بر راحتی هرچه بیشتر سرنشینان ارتقا یافته است.

اینفینیتی Q60 کانسپت

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

بنابر وعده های اینفینیتی مدل Q60 کانسپت پیش نمایشی دقیق از نسل آینده مدل تولیدی این شرکت محسوب می شود. طراحی اسپرت با خطوطی عضلانی و چراغ های جلو تیز از جمله ویژگی های این خودرو هستند. اینفینیتی Q60 می تواند نخستین مدلی باشد که با پیشرانه جدید 3 لیتری دو توربوشارژر شش سیلندر این شرکت روانه بازار می شود.

آلفارومئو 4C اسپایدر

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

همان گونه که انتظار می رفت آلفارومئو 4C اسپایدر تقریبا مشابه با 4C اسپایدر کانسپت است که سال گذشته در نمایشگاه خودرو ژنو معرفی شد. این خودرو به پیشرانه 1.7 لیتری چهار سیلندر مجهز شده که توانایی تولید 237 اسب بخار نیرو و 258 پوندفوت گشتاور را دارد. نیروی پیشرانه توسط یک جعبه دنده شش سرعته دو کلاچه به چرخ های عقب منتقل می شود.

آئودی Q7 2016

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

ابعاد نسل جدید آئودی Q7 نسبت به نسل پیشین اندکی کوچکتر شده است. این خودرو در اروپا با دو پیشرانه شش سیلندر خورجینی روانه بازار خواهد شد. پیشرانه 3 لیتری TDI توربو دیزل توانایی تولید 272 اسب بخار نیرو و 442 پوند فوت گشتاور را دارد. پیشرانه 3 لیتری بنزینی TFSI نیز توانایی تولید 333 اسب بخار نیرو و 324 پوندفوت گشتاور را دارد.

ب‌ام‌و سری 6

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

ب‌ام‌و انواع مختلف کوپه، کانورتیبل و گرن کوپه سری 6 را در نمایشگاه دیترویت عرضه کرد که بروزرسانی های جزئی را شاهد بوده اند. این شرکت تغییرات مکانیکی در سری 6 ایجاد نکرده و بر همین اساس خریداران می توانند بین مدل 640i مجهز به پیشرانه 3 لیتری شش سیلندر خطی توربوشارژ با توانایی تولید 315 اسب بخار نیرو و مدل 650i مجهز به پیشرانه 4.4 لیتری دو توربوشارژ هشت سیلندر خورجینی با توانایی تولید 445 اسب بخار نیرو یکی را گزینش کنند.

بیوک اونیر

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

بیوک در نمایشگاه خودرو دیترویت 2015 از خودرو مفهومی جدیدی به نام اونیر رونمایی کرد که می تواند پیش نمایشی از طراحی نسل آینده مدل لاکراس باشد. این خودرو قابلیت حمل چهار سرنشین را دارد. داخل اونیر از یک طراحی شناور سود می برد که به گفته بیوک با الهام از طبیعت و دریا شکل گرفته است. تقریبا تمامی عملکردهای این خودرو توسط یک نمایشگر لمسی 12 اینچی که در مرکز کنسول قرار گرفته کنترل می شوند. جزئیات فنی چندانی درباره این خودرو منتشر نشده اما به گفته بیوک از یک پیشرانه شش سیلندر با تزریق مستقیم سوخت به همراه سامانه حرکت/توقف و فناوری غیر فعال کردن سیلندر سود می برد.

کادیلاک CTS-V

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

سدان اسپرت جدید کادیلاک به پیشرانه 6.2 لیتری هشت سیلندر خورجینی سوپرشارژ که توانایی تولید 640 اسب بخار نیرو و 630 پوندفوت گشتاور را دارد، مجهز شده است. کادیلاک CTS-V قدرتمندترین مدل تولیدی در تاریخ 112 ساله این برند محسوب می شود. این خودرو طی 3.7 ثانیه سرعت خود را از صفر به 96 کیلومتر در ساعت می رساند.

شورلت ولت 2016

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

شورلت ولت 2016 یک خودرو پلاگین هیبرید است که به پیشرانه 1.5 لیتری بنزینی چهار سیلندر با توانایی تولید 101 اسب بخار نیرو و یک پیشرانه الکتریکی جمع و جور که نیروی خود را از بسته باتری 18.4 کیلووات ساعتی دریافت می کند، مجهز شده است. بسته باتری این خودرو در صورت اتصال به خروجی 240 ولت طی 4 ساعت و 30 دقیقه شارژ می شود.

لکسس GS F

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

لکسس GS F به پیشرانه 5 لیتری هشت سیلندر خورجینی مجهز شده و به صورت استاندارد با جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک روانه بازار خواهد شد. در طراحی ظاهری لکسس GS F ویژگی های سری F مانند جلو پنجره سیاه رنگ، رینگ های خاکستری و چهار خروجی اگزوز خودنمایی می کنند.

لینکلن MKX 2016

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

جدیدترین کراس اوور لینکلن به صورت استاندارد با پیشرانه 3.7 لیتری شش سیلندر خورجینی که توانایی تولید 300 اسب بخار نیرو و 280 پوندفوت گشتاور را دارد، روانه بازار می شود. یک جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک نیروی پیشرانه را به چرخ های جلو منتقل می کند و با پرداخت هزینه بیشتر امکان سفارش سامانه چهار چرخ متحرک هوشمند لینکلن نیز وجود دارد.

مرسدس بنز C450 AMG 4MATIC

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

مرسدس بنز با معرفی مدل C450 AMG 4MATIC در نمایشگاه خودرو دیترویت 2015 عضو دیگری به خط تولیدAMG افزوده است. این خودرو به پیشرانه 3 لیتری شش سیلندر خورجینی دو توربوشارژ مجهز شده که توانایی تولید 362 اسب بخار نیرو و 384 پوندفوت گشتاور را دارد. مرسدس بنز C450 AMG 4MATIC همان گونه که از نام آن مشخص است به سامانه چهارچرخ متحرک مجهز شده و با توجه به جعبه دنده هفت سرعته اتوماتیک طی 4.9 ثانیه سرعت خود را از صفر به 96 کیلومتر در ساعت می رساند.

پورشه 911 تارگا 4 GTS

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

پورشه با معرفی مدل جدید GTS پنجاهمین سالگرد معرفی 911 تارگا را جشن گرفت. پورشه 911 تارگا 4 GTSبه پیشرانه شش سیلندر تخت که توانایی تولید 430 اسب بخار نیرو را دارد، رینگ های 20 اینچی با تک قفل مرکزی و سامانه اگزوز اسپرت مجهز شده است. در کنار جعبه دنده دو کلاچه PDK، تارگا GTS طی 4.1 ثانیه سرعت خود را از صفر به 96 کیلومتر در ساعت می رساند و در نهایت بیشینه سرعت 300 کیلومتر در ساعت را کسب می کند.

پورشه کاین توربو S 2015

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

کاین توربو S 2015 سریع‌ترین و گران‌ترین خودرو شاسی بلند تولیدی پورشه تاکنون است. این خودرو به پیشرانه دو توربوشارژ 4.8 لیتری هشت سیلندر خورجینی مجهز شده که توانایی تولید 570 اسب بخار نیرو و گشتاور چشمگیر 590 پوندفوت را دارد. کاین توربو S طی 3.8 ثانیه سرعت خود را از صفر به 96 کیلومتر در ساعت می رساند و در نهایت بیشینه سرعت 283 کیلومتر در ساعت را کسب می کند. این خودرو با قیمت پایه 166,696 یورو روانه بازار خواهد شد.

رم 1500 ربل 2016

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

وانت پیکاپ رم 1500 ربل از طراحی ظاهری جذابی سود می برد. این وانت به رینگ های 17 اینچی آلیاژی مجهز شده که با تایرهای 33 اینچی همه جا رو ساخت تویو احاطه شده اند و به همراه سیستم تعلیق بادی امکان حرکت ربل در ناهموارترین زمین ها را نیز فراهم می کنند. رم 1500 ربل به صورت استاندارد با پیشرانه 3.6 لیتری شش سیلندر خورجینی که توانایی تولید 305 اسب بخار نیرو و 269 پوندفوت گشتاور را دارد، روانه بازار می شود. جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک نیز به صورت استاندارد ارائه می شود.

تویوتا تاکوما 2016

 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

همان گونه که انتظار می رفت طراحی ظاهری تویوتا تاکوما 2016 با الهام از مدل توندرا شکل گرفته است. برای این وانت پیکاپ دو پیشرانه 2.7 لیتری چهار سیلندر و یا 3.5 لیتری شش سیلندر خورجینی قابل سفارش است که هر دو با جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک همراهی می شوند.

فولکس واگن کراس کوپه GTE کانسپت

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

کراس کوپه GTE خودرو مفهومی جدید فولکس واگن در نمایشگاه خودرو دیترویت 2015 بوده است. این خودرو پیش نمایشی از زبان طراحی جدید کراس اوورهای آینده فولکس واگن محسوب می شود. چهار چراغ LED جلو که با جلو پنجره دو پره یکپارچه شده، درپوش پیشرانه بلند، طراحی اسپرت ستون C و چراغ های ذوزنقه ای عقب از ویژگی های طراحی ظاهری این خودرو هستند. فولکس واگن کراس کوپه GTE کانسپت یک خودرو پلاگین هیبرید است و به پیشرانه 3.6 لیتری VR6 که توانایی تولید 276 اسب بخار نیرو و 258 پوندفوت گشتاور را دارد مجهز شده که با دو پیشرانه الکتریکی که توانایی تولید 54 اسب بخار و 114 اسب بخار نیرو را دارند، همراهی می شود.

ولوو S60 کراس کانتری 

نگاهی کوتاه به نمایشگاه خودرو دیترویت 2015

ولوو S60 کراس کانتری با پیشرانه 2.5 لیتری خطی پنج سیلندر که توانایی تولید 250 اسب بخار نیرو و 258 پوند فوت گشتاور را دارد، عرضه می شود. نیروی پیشرانه توسط جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل می شود. ارتفاع این خودرو سدان نسبت به مدل استاندارد S60 حدود بیشتر بوده و با الهام از استیشن واگن کراس کانتری طراحی شده است. 



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1418640910857_204.JPG

یک محقق اتریشی پس از چهار سال تحقیق، موفق به رمزگشایی از اسرار شکل‌گیری پرزهای درون ناف شد.

 

 درون ناف پرزهایی وجود دارند که تاکنون علت شکل‌گیری و منشأ ‌آنها و اینکه چرا در ناف برخی از افراد این پرزها وجود ندارند، مشخص نشده بود.

 

«گئورگ اشتاین‌هاوزر» از محققان دانشگاه وین در تحقیقات چهار ساله خود موفق به رمزگشایی از اسرار شکل‌گیری این پرزها شده است.

 

«اشتاین‌هاوزر» در این تحقیقات 503 نمونه پرز گرفته شده از ناف خود را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و به پاسخ بسیار ساده‌ای دست یافت که نشان می‌دهد، موهای روی شکم و اطراف ناف مسئول تولید پرزهای درون ناف هستند.

 

ساختار پوسته پوسته موهای روی شکم که در زیر میکروسکوپ به حالت خاردار دیده می‌شوند، باعث افزایش سایش الیاف لباس و درنتیجه هدایت این الیاف بسمت ناف می‌شوند.

 

بر این اساس، افرادی که دارای موهای زیادی روی شکم و اطراف ناف هستند، پرزهای زیادی درون ناف دارند؛ با زدن این موها به هیچ عنوان پرزی درون ناف شکل نمی‌گیرد.

 

پرزهای درون ناف ناشی از الیاف لباس هستند، چراکه رنگ پرزها کاملا با رنگ لباس هماهنگ هستند و تجزیه و تحلیل شیمیایی پرزها نیز نشان می‌دهد که آنها از جنس سلولز (موجود در نخ لباس) شکل گرفته‌اند.

 

نتایج این تحقیق در مجله Medical Hypotheses منتشر شد.



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421489076854_4.jpg

رییس سازمان فضایی اروپا فرود فضاپیمای این سازمان بر روی یک دنباله‌دار را لایق دریافت جایزه نوبل خواند.

 

 ژان ژاک دوردیان با اشاره به آزمایشگاه رباتیک فیلائه که توسط فضاپیمای روزتا بر سطح دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko فرود آمده بود، اظهار کرد: امیدوارم یک جایزه نوبل در کنار قدردانی از فیلائه و رزتا در انتظار این ماموریت باشد.

 

وی در گفتگو با روزنامه‌نگاران در پاریس بیان کرد: این ماموریت یک داستان عاشقانه است. ما داده‌هایی را جمع‌آوری خواهیم کرد که به نظرم تا چندین دهه دانشمندان را مشغول نگه خواهد داشت.

 

هدف ماموریت روزتا که در سال 1993 تائید شده بود، تماما در مورد بررسی ترکیب دنباله‌دارهاست. فیزیکدانان نجومی بر این باورند، دنباله‌دارها که تصور می‌شود خوشه‌های اولیه‌ای از یخ و گرد و غبار باقیمانده از ساخت منظومه شمسی در 4.6 میلیارد سال پیش باشند، حاوی اطلاعاتی در مورد چگونگی شکل‌گیری سیارات هستند.

 

این ماموریت به عنوان دستاوردی بزرگ در اکتشافات فضایی شمرده شده و شاهکارهای بی‌سابقه‌ای از ناوبری و مهندسی را در کنار هم قرار داده است.

 

مجله معتبر ساینس نیز فرود یک کاوشگر بر روی دنباله‌دار را برترین دستاورد علمی سال 2014 دانست.

 

بررسی‌های ابتدایی بر روی داده‌های ارسال روزتا نشان می‌دهد که سیارک‌ها و نه دنباله‌دارها به تامین آب در زمین پرداخته‌اند که در نهایت منجر به ایجاد حیات شده است.

 

شواهد این امر از نسبت‌های ثبت‌شده در مولکولهای آب بین دوتریوم (ایزوتوپ هیدروژن) و هیدروژن بدست آمده که در ترکیب با اکسیژن باعث شکل‌گیری آب می‌شود.

 

فرودگر 100 کیلوگرمی فیلائه در روز 12 نوامبر (21 آبان) پس از یک سفر 10 ساله بر روی فضاپیمای روزتا بر سطح 67P/Churyumov-Gerasimenko فرود آمد. اگرچه فرود این کاوشگر بر روی سطح یخی و ناهموار با نرمی همراه نبود و نیزه‌های طراحی شده برای محکم کردن فرودگر بر روی دنباله‌دار بکار نیفتادند، از این رو فیلائه پس از برخورد با سطح مجددا پرتاب شده و در فاصله‌ای دورتر از محاسبات پیشین و در سایه فرود آمد. این موقعیت باعث ناتوانی آن در جذب نور خورشید به منظور شارژ مجدد باتری‌هایش شد و کاوشگر پس از 60 ساعت کار و پس از ارسال بموقع داده‌های حیاتی وارد حالت معلق شد.

 

تلاش‌ها برای شناسایی موقعیت این فرودگر توسط دوربین قدرتمند فضاپیمای روزتا تاکنون ناکام مانده اما امیدهایی برای فعالیت مجدد فیلائه در ما مارس وجود دارد زیرا در آن زمان دنباله‌دار به خورشید نزدیکتر شده و فرودگر می‌تواند پنل‌های خورشیدی‌اش را نیرودهی کند.

 

این دنباله‌دار در روز 13 اوت (22 مرداد 94) به نزدیکترین نقطه از مدارش در اطراف خورشید موسوم به حضیض خورشید می‌رسد. تا پایان سال جاری میلادی، دنباله‌دار 67P بار دیگر به سمت اعماق منظومه شمسی حرکت کرده که در این سفر فیلائه و روزتا آن را همراهی خواهند کرد.



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421475815233_88946.jpg

‌شرکت هلندی Harnesses Electricity با استفاده از گیاهان زنده نیروی لازم برای شارژ تلفن همراه، وای‌فای و حتی نیروی ال‌ای‌دی‌ در خیابان‌ها را تامین می‌کند.

 

 آغاز به کار پروژه آسمان پر ستاره «Starry Sky » نوامبر 2014 و در بخش قدیمی مهمات HAMbrug نزدیک آمستردام انجام شده است.

 

محققان بسیاری در جستجوی یافتن روشی برای تولید الکتریسیته از هوای فشرده و این قبیل ایده‌ها هستند. بنیانگذاران Plant-e به دنبال جهان طبیعی و مکان‌های اتلاف انرژی توسط بشر هستند و دریافتند فتوسنتز گیاهی در این مورد کمک کننده است.

 

استفاده از انرژی گیاهان در حال رشد در طولانی مدت در مدارس متوسطه مورد توجه قرار گرفته و پروژه‌های بسیاری در این مورد ارائه شده است. هم اکنون این شرکت پروژه خود را با روشی متمایز بدون آسیب رساندن به گیاهان به مرحله اجرا گذاشته و انرژی پاک را ایجاد کرده است.

 

در پروژه روشنایی خیابان در هلند از گیاهان قرار داده شده در محفظه‌ای در اطراف خیابان استفاده شده که گیاهان با عمل فتوسنتز انرژی خورشیدی را به قند تبدیل می‌کنند. این قند تولیدی بیش از اندازه مورد نیاز آنهاست و قند اضافه از ریشه خارج و درون خاک شده و دارای پروتون و الکترون است. این سیستم با استفاده از الکترودهای قرار گرفته در خاک این انرژی اتلافی را به الکتریسیته تبدیل می‌کند.

 

این شرکت امیدواراست فناوری آنها روزی برای تامین انرژی در مناطق محروم جهان، شالیزارها و زمین‌های مرطوب مورد استفاده قرار گیرد.



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421489012566_244.JPG

با بهره برداری از بزرگترین شبکه ماهواره‌ای جهان موسوم به OneWeb، امکان دسترسی جهانی به اینترنت پر سرعت فراهم می‌شود.

 

در حالی که بر اساس اعلام اتحادیه بین‌المللی ارتباطات (ITU) نیمی از مردم جهان به اینترنت دسترسی ندارند، محققان قصد دارند در قالب طرح OneWeb محدودیت دسترسی به اینترنت را از بین ببرند.

 

شرکت گوگل در پروژه لون (Project Loon) قصد دارد از بالن‌های شناور در هوا برای تأمین اینترنت استفاده کند و دو شرکت فیس‌بوک و Quarkson نیز قصد استفاده از پهپاد را دارند.

 

پروژه OneWeb شامل شبکه عظیمی متشکل از 648 میکروماهواره است که به مدار زمین پرتاب شده و با ایجاد بزرگترین شبکه ماهواره‌ای جهان، دسترسی به اینترنت پرسرعت را فراهم می‌کند.

 

ماهواره‌ها به ترمینال‌هایی بر روی زمین مرتبط شده و دسترسی به وای‌فای، LTE، نسل دوم و سوم اینترنت را در محیط اطراف فراهم می‌کنند؛ این شبکه ماهواره‌ای حتی برای بلایایی طبیعی نیز کاربرد دارد.

 

تاکنون دو شرکت ویرجین و کوالکوم (Qualcomm) در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421483434695_5.jpg

بر اساس اعلام دانشمندان ناسا و «اداره ملی اقیانوسی و جوی» (Noaa) امریکا، سال گذشته میلادی دمای جهان به بالاترین سطح خود از سال 1880 رسید.

 

 دمای سراسر زمین در سال 2014 به طور میانگین 0.8 درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین جهانی در قرن بیستم بود و این موضوع 2014 را به گرم‌ترین سال طی 134 سال گذشته تبدیل کرد.

 

ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده در تحلیل‌هایی جداگانه از داده‌های موجود، سال گذشته میلادی را گرم‌ترین سال طی 134 سال گذشته اعلام کردند. دانشمندان مدعی‌اند تحلیل‌شان از اندازه‌گیری دمای سطحی زمین، گرم‌شدن طولانی‌مدت سیاره خاکی را نشان می‌دهد.

 

«جان گرانسفیلد» از «هیئت مدیره ماموریت علمی» ناسا اعلام کرد چنین موضوعی اهمیت مطالعه زمین به عنوان سیستمی کامل و به ویژه درک نقش و اثر فعالیت‌های انسانی در این زمینه را نشان می‌دهد.

 

افزایش بی‌سابقه میانگین دمای زمین از سال 1880 عمدتا توسط افزایش دی‌اکسیدکربن و انتشارات انسانی دیگر به داخل جو زمین رخ داده است. گفته می‌شود بخش اعظم این گرمایش طی سه دهه اخیر روی داده است.

 

دمای میانگین سراسر بریتانیا در سال 2014 نیز برابر 9.9 درجه سانتیگراد گزارش شده که این رقم 1.1 درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین طولانی‌مدت 8.8 درجه سانتی‌گراد است و چنین موضوعی سال گذشته میلادی را در این کشور گرم‌تر از سال رکوردزننده 2006 کرده است.



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421486480353_243.JPG

محققان آمریکایی بدنبال توسعه روش جایگزین کاشت حلزون برای افراد کم‌شنوا و ناشنوا هستند که امکان شنیدن از طریق زبان را فراهم می‌کند.

 

 بسیاری از افراد کم‌شنوا و ناشنوا برای بازیابی حس شنوایی از روش کاشت حلزون گوش استفاده می‌کنند، اما این روش پرهزینه، نیازمند عمل جراحی است و در عین حال برای انواع مختلف ناشنوایی نیز کاربرد ندارد.

 

محققان دانشگاه کلورادو (CSU) در این روش ابزاری به شکل گیره الکتریکی طراحی کرده‌اند که کلمات را به ارتعاشاتی بر روی زبان تبدیل می‌کند.

 

این گیره متشکل از یک خروجی صدا مجهز به میکروفن برای گرفتن اصوات است که آنها را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند.

 

سیگنال‌ها از طریق بلوتوث به گیره الکتریکی ارسال می‌شوند؛ با اتصال زبان به گیره، الکترودها درون دستگاه از طریق تحریک انتخابی اعصاب در نقاط مختلف زبان به سیگنال‌های دریافتی پاسخ می‌دهند.

 

به گفته محققان، کاربر پس از چند دوره تمرین می‌تواند الگوهای خاص کلمات را بر روی زبان تشخیص دهد.

 

این محصول برای عرضه بصورت تجاری آماده نیست و محققان در حال تهیه نقشه از اعصاب زبان هستند تا حساس‌ترین بخش را برای تحریک توسط گیره الکتریکی شناسایی کنند.



تاريخ : شنبه 27 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
نمایشگاه کالاهای الکترونیکی مصرفی با عنوان CES که امسال نیز مانند سال‌های دیگر در لس انجلس برگزار می‌شود میزبان شرکت‌های متعدد از گوشه و کنار جهان است که جدیدترین محصولات الکترونیکی و گجت های خود را برای نمایش عرضه می‌کنند. در ادامه نگاهی خواهیم به گران‌ترین گجت های معرفی شده در نمایشگاه امسال.


KUBE، یک محفظه نگه‌دارنده مواد غذایی باقابلیت اتصال به گوشی هوشمند برای پخش موسیقی 
قیمت 1100 دلار


Soundwall، یک صفحه نمایش باقابلیت اتصال به شبکه بی‌سیم وای فای و پخش رسانه‌های مختلف

قیمت 6000 دلار


تورینو لامبورگینی 88، یک گوشی هوشمند از شرکت لامبورگینی با طراحی خاص متناسب با خودروهای این شرکت
قیمت 6000 دلار


دستگاه گریل لینکس، با طراحی استیل ضد خش و قابلیت اتصال به گوشی همراه هوشمند برای کنترل دستگاه گریل با اپلیکیشن اختصاصی
قیمت 9000 دلار


اجاق گاز میله 48 اینچی، با بدنه استیل ضد خش و قابلیت اتصال به گوشی همراه هوشمند جهت کنترل اجاق گاز به صورت دیجیتال
قیمت 14000 دلار


پرینتر سه‌بعدی Dwslab XF AB، که به‌جای استفاده از ترکیبات معمول پلاستیک به عنوان مواد اولیه از لایه‌های رزین استفاده می‌کند
قیمت 5000 دلار


پرینتر سه‌بعدی Mcor IRIS true Color، امکان پرینت سه‌بعدی رنگی با کاغذ خام قابلیت منحصربه‌فرد این پرینتر است
قیمت 54000 دلار


تلویزیون آل جی 77EG9900، که یک صفحه نمایش OLED داشته و می تاون د با فشردن یک کلید از حالت تخت به حالت خمیده و بالعکس تبدیل شود. 
قیمت 25000 دلار


تلویزیون سامسونگ 105 اینچی خم شونده، سامسونگ هنوز نامی برای این تلویزیون 105 اینچی خود که قابلیت خم شدن صفحه نمایش با فشردن یک کلید را دارد انتخاب نکرده
قیمت 260000 دلار



 
 


تاريخ : پنج شنبه 25 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
زبان طراحی جدید مرسدس بنز با ویژگی هایی مانند درپوش پیشرانه موج دار، چراغ های جلو کشیده با چراغ های LED یکپارچه مخصوص رانندگی در روز و ستاره بزرگ مرسدس در قسمت جلو خودنمایی می کند.

مرسدس بنز طی نمایشگاه خودرو دیترویت از محصول جدید خود یعنی GLE کوپه 2016 رونمایی کرد. این کراس‌اوور کوپه رقابت مستقیم با ب‌ام‌و X6 را هدف قرار داده است. همچنین، با معرفی مرسدس بنز GLE کوپه شاهد سیستم جدید نامگذاری این شرکت نیز هستیم. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، پیش‌تر طی نمایشگاه خودرو پکن مرسدس بنز خودرو مفهومی "کانسپت کوپه SUV" را معرفی کرده بود که پیش نمایشی از مدل GLE کوپه فعلی محسوب می شد. زبان طراحی جدید مرسدس بنز با ویژگی هایی مانند درپوش پیشرانه موج دار، چراغ های جلو کشیده با چراغ هایLED یکپارچه مخصوص رانندگی در روز و ستاره بزرگ مرسدس در قسمت جلو خودنمایی می کند. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

سقف خودرو در بالای سر راننده اوج گرفته و با شیبی ملایم به سمت پایین تا قسمت عقب ادامه می یابد. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

در قسمت عقب چراغ های باریک که با نوار کرومی به یکدیگر متصل شده اند، باله کوچک، و سپر اریب که لوله اگزوزها را در بر گرفته است، جلب توجه می کنند. طراحی قسمت عقب GLE کوپه به صورت مستقیم با الهام ازS کلاس کوپه انجام شده است. فضای بار خودرو جدید مرسدس بنز در صورت خواباندن صندلی های ردیف عقب برابر با 58 فوت مربع می شود که به گفته این شرکت جادارترین فضای حمل بار بین خودروهای کوپه در جهان را دارد. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

مرسدس بنز GLE 450 AMG به پیشرانه دو توربوشارژ شش سیلندر خورجینی مجهز خواهد شد که توانایی تولید 367 اسب بخار نیرو و 383 پوندفوت گشتاور را دارد. نیروی پیشرانه توسط یک جعبه دنده 9 سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل می شود. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

دو مدل دیگر نیز در زمان عرضه این خودرو در دسترس خواهند بود. مرسدس بنز GLE 400 از پیشرانه دو توربوشارژ شش سیلندر خورجینی که توانایی تولید 333 اسب بخار نیرو و 354 پوندفوت گشتاور را دارد، سود می برد در شرایطی که پیشرانه توربو دیزل مرسدس بنز GLE 350 d - تنها در اروپا عرضه می شود - توانایی تولید 258 اسب بخار نیرو و 457 پوندفوت گشتاور را دارد. انتظار می رود مدل رده بالای مرسدس بنز GLE 63 AMG کوپه طی نمایشگاه خودرو ژنو سال آینده معرفی شود. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

مدل GLE 450 AMG به صورت استاندارد از سیستم تعلیق بادی که به نام "ایرمتیک" شناخته می شود سود می برد و مدل های GLE 350 d و GLE 400 به سیستم تعلیق فلزی مجهز خواهند شد. 

 

مرسدس بنز GLE کوپه 2016

 

 
 


تاريخ : پنج شنبه 25 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421150697410_5.jpg

پژوهش جدید دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا نشان داده که یادگیری هرگونه ابزار موسیقایی حتی طبل می‌تواند در مبارزه با از دست دادن شنوایی کمک کند.

 

 این کار بویژه می‌تواند شنوایی را در محیط‌های پرسروصدا مانند رستوران‌ها یا مهمانی‌ها بهبود بخشد.

 

افراد مبتلا به فقدان شنوایی معمولا از مکان‌های شلوغ می‌گریزند که این امر باعث افسردگی و انزوای آن‌ها می‌شود.

 

در سال 2013 محققان پژوهشی را بر روی 18 موسیقی‌دان و 19 فرد عادی بین 45 تا 65 سال انجام دادند که همگی آن‌ها از فقدان شنوایی رنج می‌بردند. محققان شنوایی این افراد در محیطهای شلوغ را با قرار دادن الکترودهایی بر روی جمجمه آن‌ها و نظارت بر فعالیت الکتریکی عصب‌های مغز در واکنش به صوت بررسی کردند.

 

این پژوهش نشان داد، افرادی که آلات موسیقی می‌نواختند، در تشخیص صدا در محیطهای شلوغ، پردازش صدا و به یاد سپاری آنچه شنیده بودند، عملکرد بهتری داشتند.

 

به گفته محققان، فرد با یادگیری نواختن آلات موسیقی می‌تواند مهارت‌های شنوایی بدست بیاورد که قابلیت شنیدن صوت و کلام را ارتقا می‌بخشد.

 

در حالیکه این پژوهش بر افرادی تمرکز داشت که از کودکی به نواختن آلات موسیقی پرداخته بودند. محققان معتقدند یادگیری موسیقی در بزرگسالی نیز می‌تواند به ارتقای شنوایی کمک کند.

 

کودکانی که ناشنوا بوده یا مشکل شنوایی دارند، ممکن است یادگیری نواختن موسیقی برای آن‌ها سودمند باشد. به گفته محققان، یادگیری موسیقی برای برقراری ارتباط، یادگیری زبان از طریق یادگیری متن شعر، رشد عاطفی و تعامل مفید است.

 

مهم‌ترین اصل در این رویکرد، انتخاب ابزاری است که گام آن برای کودک قابل شنود باشد. متیو انگلیش 9 ساله شاهدی بر این مدعا است. وی با ناهنجاری مادرزادی انسداد یکجانبه میکروتیا (کوچک بودن غیرعادی لاله گوش) متولد شده بود که طی آن، گوش چپش رشد نکرده بود و از چهار سالگی از سمعک استفاده می‌کرد.

 

ناشنوایی از یک گوش باعث سخت شدن تمرکز، مشکلات تعادل و اعتمادبنفس برای این کودک شده بود. انگلیش از ابتدای سال 2013 شروع به یادگیری ویلون کرد و شرایط وی بسیار تغییر کرد.

 

این پژوهش در مجله Hearing Research منتشر شده است.



تاريخ : پنج شنبه 25 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
11-1035.jpg

اولین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین بتن و هشتمین دوره مسابقات ملی بتن در اردیبهشت 94 در دانشگاه علم و فرهنگ رشت و به میزبانی جهاد دانشگاهی گیلان برگزار می‌شود.

 

 علاقه مندان برای شرکت در هشتمین دوره مسابقات ملی بتن که مرحله اول آن در اسفند 93 و مرحله دوم آن در اردیبهشت 94 برگزار می شود تا تاریخ 1 اسفند 93 می توانند جهت ثبت نام از طریق سایت این همایش با مراجعه به آدرس http://concrete2015.ir اقدام کنند.

 

با توجه به برگزاری اولین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین بتن در استان گیلان علاقه مندان جهت شرکت در این کنفرانس می توانند تا 15 فروردین ماه 94 نسبت به ثبت نام اقدام کرده و مقالات خود را حداکثر تا 15 بهمن ماه 93 به دبیرخانه ارسال کنند که پس از بررسی داوران نتایج در 25 اسفند 93 اعلام خواهد شد.



تاريخ : پنج شنبه 25 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421153668358_235.JPG

مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO) موفق به تهیه تصویری از دهانه برخوردی جدید بر سطح مریخ شده است.

 

 این دهانه برخوردی در منطقه آتشفشانی Elysium Planitia قرار داشته و به ‌گفته محققان، در فاصله زمانی فوریه 2012 تا ژوئن 2014 ایجاد شده است.

 

این دهانه برخوردی تیره‌تر از مناطق اطراف است و باتوجه به بقایای آن به نظر می‌رسد که برخورد از سمت چپ صورت گرفته باشد.

 

محققان ناسا در حال اندازه‌گیری دقیق قطر دهانه برخوردی ایجاد شده هستند.

 

برای تهیه تصویر این دهانه برخوردی از دوربین های‌رایز (HiRise) بر روی مدارگرد اکتشافی مریخ استفاده شده است.

 

دوربین های‌رایز به وزن 65 کیلوگرم با بودجه 40 میلیون دلاری توسط آزمایشگاه سیارات و ماه دانشگاه آریزونا ساخته شده و با کمک تلسکوپ 0.5 متری، امکان تهیه تصویر از سطح مریخ با وضوح بسیار بالا را فراهم می‌کند.



تاريخ : پنج شنبه 25 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |