تا کمتر از یک هفته‌ی دیگر، کنگره‌ی جهانی موبایل بارسلونا ۲۰۱۹ به‌صورت رسمی آغاز می‌شود و ال‌جی بی‌شک یکی از فعال‌ترین شرکت‌ها در این همایش خواهد بود. این شرکت در آستانه‌ی آغاز این مراسم، به معرفی سه گوشی میان‌رده‌ی جدید اقدام کرده است که هر کدام در نوع خود می‌توانند توجه کاربران را جلب کنند. 

گوشی‌های جدید ال‌جی در زمره‌ی دستگاه‌های میان‌رده جای می‌گیرند و بیشتر مخصوص کسانی هستند که متمایلند بدون پرداخت هزینه‌ی گزاف، از دستگاهی باکیفیت استفاده کنند. دوربین تمامی این دستگاه‌ها از قابلیتی به‌نام AI CAM پشتیبانی می‌کند تا از این طریق بتواند نوع آیتمی را که قرار است از آن عکس و فیلم بگیرد (انسان، حیوان خانگی، گیاه و...) تشخیص دهد و تنظیمات را مطابق هریک، دستخوش تغییر کند.

این دستگاه‌ها همچنین از کلید اختصاصی برای دستیار صوتی گوگل بهره می‌گیرند و از صدای همه‌جانبه‌ی DTS:X هم پشتیبانی می‌کنند. گوشی‌های جدید این شرکت، در واقع LG K50 ،LG Q60 و LG K40 نام دارند که در ادامه با هریک از آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.

ال جی کیو 60 / LG Q60

ال‌جی کیو ۶۰

گوشی کیو ۶۰ نخستین دستگاه جدید معرفی‌شده‌ی ال‌جی است و از نمایشگر فول‌ویژن ۶.۲۶ اینچ HD پلاس با نسبت تصویر ۱۹:۹ بهره می‌گیرد. میان‌رده‌ی جدید ال‌جی به‌تبعیت از جدیدترین ترند روز، در بخش بالایی‌اش دارای بردگی قطره‌ای‌شکل است. علاوه‌بر موارد یادشده، ال‌جی Q60 از یک پردازنده‌ی هشت هسته‌ای به‌همراه سه گیگابایت حافظه‌ی رم استفاده می‌کند؛ گفتنی است که فعلا از جزئیات دقیق پردازنده‌ی این دستگاه، اطلاعاتی در دست نداریم.

ال‌جی حافظه‌ی داخلی ۶۴ گیگابایت را برای کیو ۶۰ انتخاب کرده است که کافی به‌نظر می‌رسد. در ضمن علاقه‌مندان می‌توانند حافظه‌ی داخلی این گوشی را تا حداکثر دو ترابایت از طریق کارت میکرو SD افزایش دهند.

این میان‌رده در پنل پشتی‌اش دارای دوربین سه‌گانه است؛ یکی از این دوربین‌ها دارای حسگر ۱۶ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF)، دوربین دیگر دارای حسگری ۵ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض و دوربین سوم دارای حسگری ۲ مگاپیکسلی از نوع تشخیص عمق به‌منظور ثبت افکت بوکه هستند. افزون‌بر‌این‌ها، در پنل جلویی دستگاه یک دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی قرار گرفته است که می‌تواند تصاویر باکیفیتی را به‌ ثبت برساند.

ال‌جی کیو ۶۰ دارای باتری ۳٬۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی و ابعاد ۱۶۱.۳ در ۷۷ در ۸.۷ میلی‌متر است. دارندگان این گوشی تا حد زیادی از نظر استحکام، خیال‌شان راحت خواهد بود؛ چرا که گوشی موردبحث از استاندارد نظامی MIL-STD 810G متعلق به‌ ارتش آمریکا پشتیبانی می‌کند. این دستگاه همچنین دارای حسگر اثر انگشت (در قسمت پشتی) است.

ال جی کی 50 / LG K50

ال‌جی کی ۵۰

گوشی کی ۵۰ دارای نمایشگر مشابه کیو ۶۰ است؛ بر این اساس، میان‌رده‌ی موردبحث از یک نمایشگر فول‌ویژن ۶.۲۶ اینچ با وضوح HD پلاس و نسبت تصویر ۱۹:۹ استفاده می‌کند تا تجربه‌ی بصری لذت‌بخشی را به‌ کاربر ارائه دهد. در ضمن همچون گوشی کیو ۶۰، در بخش بالایی نمایشگر کی ۵۰ نیز شاهد بریدگی به‌فرم قطره هستیم.

ال‌جی K50 دارای پردازنده‌ای نامشخص با هشت هسته و فرکانس پردازشی دو گیگاهرتز است و از سه گیگابایت حافظه‌ی رم استفاده می‌کند. این محصول دارای ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی داخلی است که کاربر می‌تواند با کارت میکرو SD آن‌ را تا دو ترابایت افزایش دهد.

این دستگاه در پنل پشتی دارای دوربین دوگانه است؛ دوربین اصلی از حسگری ۱۳ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌گیرد، در ضمن دوربین دوم به حسگر ۲ مگاپیکسلی از نوع تشخیص عمق مجهز شده است. در پنل جلویی ال‌جی کی ۵۰، شاهد دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی هستیم. این دستگاه نیز همچون کیو ۶۰، از باتری ۳٬۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌گیرد. مورد دیگر اینکه، ال‌جی کی ۵۰ دارای ابعاد ۱۶۱.۳ در ۷۷ در ۸.۷ میلی‌متر است.

ال‌جی کی ۵۰ دقیقا همچون ال‌جی کیو ۶۰ به استاندارد نظامی MIL-STD 810G مجهز شده است و در پنل پشتی‌اش از حسگر اثر انگشت بهره می‌گیرد.

ال جی کی 40 / LG K40

ال‌جی کی ۴۰

کی ۴۰ که ضعیف‌ترین مدل از میان‌رده‌های جدید ال‌جی به‌حساب می‌آید، برای نمایش محتوای بصری از یک نمایشگر فول‌ویژن ۵.۷ اینچ با وضوح HD پلاس و نسبت تصویر ۱۸:۹ بهره می‌گیرد، پردازنده‌ی آن مشابه کی ۵۰ است (هشت هسته‌ای دو گیگاهرتز با نام نامشخص) و به دو گیگابایت حافظه‌ی رم تجهیز شده است. حافظه‌ی داخلی ال‌جی کی ۴۰ معادل ۳۲ گیگابایت است که کاربر می‌تواند با کارت میکرو SD تا سقف دو ترابایت آن را افزایش دهد.

در پنل پشتی ال‌جی کی ۴۰ شاهد یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز هستیم. در ضمن، پنل جلویی دستگاه میزبان دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی است که از فلاش LED پشتیبانی می‌کند.

گوشی ال‌جی K40 دارای باتری با ظرفیت ۳٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعت و ابعاد ۱۵۳ در ۷۱.۹ در ۸.۳ میلی‌متر است. این گوشی نیز از استاندارد نظامی MIL-STD 810G پشتیبانی می‌کند و از حسگر اثر انگشت بهره می‌گیرد. 

تاکنون جزئیاتی از قیمت گوشی‌های جدید ال‌جی و تاریخ عرضه‌ی آن‌ها منتشر نشده است. طبق اعلام رسمی ال‌جی، این دستگاه‌ها در همایش MWC 2019 حضور پیدا خواهند کرد و در آنجا جزئیات کامل آن‌ها منتشر خواهد شد.



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پاناسونیک در تاریخ ۱۸ فوریه برابر با ۲۹ بهمن‌ماه از تلویزیون‌های OLED محصول سال ۲۰۱۹ میلادی خود به‌طور رسما رونمایی کرد. این در حالی است که در نمایشگاه CES 2019 که ژانویه برگزار شد، تنها شاهد رونمایی یکتلویزیون هوشمند از سوی پاناسونیک بودیم. در دی‌ماه پاناسونیک از تلویزیون اولد GZ2000 رونمایی کرد

از آنجایی که پاناسونیک قصد دارد در سال ۲۰۱۹ میلادی چهار مدل تلویزیون هوشمند OLED به بازار عرضه کند، در نتیجه تعداد تلویزیون‌های معرفی‌شده‌ی این شرکت دو برابر سال قبل خواهد بود.

تلویزیون پاناسونیک

پیش‌تر پاناسونیک تلویزیون اولد GZ2000 را با اسپیکرهای دالبی اتموس معرفی کرد. درکنار این تلویزیون هوشمند، سه مدل دیگر Z1500، GZ1000 و GZ950 قرار دارند که هر سه تلویزیون اولد با قاب و پایه‌ی متفاوت و تغییراتی در سیستم صوتی به بازار عرضه خواهند شد.

تمامی تلویزیون‌های جدید اولد پاناسونیک قابلیت‌های مختلفی برخودار هستند که عبارت‌اند از: 

  •  HLG broadcasting
  • HLG Photo یا Hybrid Log Gamma
  • ، dolby Vision یا دالبی ویژن
  • Dolby Atmos  
  • فرمت تصویر HDR10+ 

تلویزیون‌های هوشمند جدید پاناسونیک با بهره‌مندی از پردازنده‌ی هوشمند HCX Pro می‌توانند پردازش تصویر مناسبی را ارائه بدهند. این پردازنده‌، یکی از قوی‌ترین ردازنده‌های پاناسونیک محسوب می‌شود. تمامی تلویزیون‌های هوشمند جدید از آمازون الکسا و دستیار هوشمند گوگل اسیستنت پشتیبانی می‌کنند و کاربران می‌توانند با سیستم فرمان صوتی و بدون نیاز به ریموت دستی، می‌توانند با تلویزیون‌های جدید به‌راحتی کار کنند که با سایر لوازم خانگی شرکت‌های شخص ثالث نیز به‌صورت یکپارچه قابل استفاده است.

در مورد تلویزیون‌های LCD LED، چهار مدل از سوی پاناسونیک معرفی شده است که عبارت‌اند از :

  •  GX920 با تراشه‌ی HCX پرچم‌دار سال گذشته
  •  GX900
  • GX800 
  • GX700

هنوز قیمت و تاریخ عرضه‌ی این دستگاه‌ها مشخص نشده است. اما انتظار می‌رود در اواسط سال جاری میلادی شاهد عرضه‌ی آن‌ها به بازار باشیم. همه‌ی مدل‌ها به‌جز GX900 LCD و GZ1000 OLED در بازار انگلیس در دسترس کاربران قرار خواهند داشت. بی‌شک اخبار بیشتری در آینده در مورد در دسترس بودن تلویزیون‌های جدید پاناسونیک در بازارهای مختلف منتشر خواهد شد.

اواسط آبا‌ن‌‌ماه ۱۳۹۶، پاناسونیک فرمت HDR10 + را با داینامیک رنج بالا معرفی کرد. شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که چرا تلویزیون‌های جدید از استاندارد دالبی ویژن نیز برخوردار هستند. نمایندگان پاناسونیک تاکید می‌کنند که دالبی ویژن را به‌عنوان فرمت تصویری برتری نسبت به HDR10 + انتخاب نکرده‌اند. تلویزیون‌های پاناسونیک FZ950 و FZ800 اولین تلویزیون‌های اولد با فناوری +HDR10 هستند که به بازار معرفی شده‌اند. 



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

حدود ۳۰ سال پیش و در ۱۲ مارس سال ۱۹۸۹، سر تیم برنرز لی طرح خود را پبرامون شبکه‌ای برای ارائه‌ی متون و اسناد متصل به هم ارائه کرد. طرح او، ارائه‌ی اطلاعات به‌صورت متصل به‌هم بود تا به‌راحتی در دسترس قرار بگیرند و به اشتراک گذاشته شوند. تیم اعتقاد داشت شبکه‌ای از اطلاعات لینک‌شده، قطعا کاربردی‌تر از یک ساختار سلسله‌مراتبی خواهد بود. البته، او از همان زمان درباره‌ی رشد سریع و نجومی وب هشدار داده بود.

 

برای یادآوری دوران سپری‌شده از عمر وب و همچنین درک برنامه‌ها و اهداف بنیان‌گذارانش، باید مواردی را مرور کنیم و همچنین اطلاعاتی از بخش‌های مختلف آن به‌دست بیاوریم. در این مطلب زومیت، به بررسی ۸ موردی می‌پردازیم که برای افزایش دانش ما از دنیای وب، مفید خواهند بود. درواقع، این اطلاعات آشنایی ما را از گذشته و اکنون فناوری مذکور افزایش می‌دهند.

۱- وب با اینترنت متفاوت است

شاید برای اکثر ما حقیقتی روشن باشد اما برای اکثر مردم، اینترنت و وب یک فناوری مشترک هستند. حتی برخی اوقات در محافل کارشناسانه نیز این دو مفهوم به‌جای یکدیگر استفاده می‌شوند. اینترنت، شبکه‌ای عظیم از کامپیوترها شامل سرورها و مراکز داده است که در سرتاسر جهان پخش شده‌اند. تقریبا، صدها میلیون کامیپوتر در شکل‌دهی آن تأثیر دارند. وب، (به بیان بهتر، تار جهان‌گستر وب) یکی از راه‌هایی است که مردم ازطریق آن، به اطلاعات موجود در اینترنت دست پیدا می‌کنند.

وقتی ایمیلی ارسال می‌کنیم، پیام ما ازطریق اینترنت (و نه وب) منتقل می‌شود. اگر از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان استفاده کنید، اینترنت ابزار شما است و وب کاربردی نخواهد داشت. دراین‌میان، وب از پروتکلی به‌نام HTTP (و در سطح امن‌تر HTTPS) استفاده می‌کند تا ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را نیز توزیع کند.

internet

۲- همه‌ی اتفاق‌ها از اروپا شروع شد

برنرز لی، مهندس نرم‌افزار بنیاد اروپایی CERN بود که در زمان کار در آن سازمان، به ایده‌ی وب رسید. سرن، در سال ۱۹۵۴ و در نزدیکی مرز فرانسه و سوئیس تأسیس شد. اگرچه، تمرکز ابتدایی فعالیت‌های آن سازمان علمی، تحقیقات فیزیک هسته‌ای بود، امروزه بیشتر با مواردی همچون فیزیک ذرات شناخته می‌شود. بنیاد سرن، امروز محل فعالیت بزرگ‌ترین شتاب‌دهنده‌ی ذرات جهان یعنی Large Hadron نیز هست.

۳- شاید امروز، وب نام دیگری داشت

برنرز لی پس از معرفی شبکه‌ی اطلاعاتی مورد نظرش، نام‌هایی متفاوت از وب پیشنهاد داد. او، طرح خود را یک مِش اطلاعاتی می‌دانست و نام‌های همچون معدن اطلاعات (Information Mine یا Mine of Information) را برای آن پیشنهاد می‌داد.

امنیت اطلاعات information security

به‌هرحال، نام وب برای طرح لی انتخاب شد و دنیای امروز ما در وضعیتی است که نمی‌توان اصطلاح محبوب و معروف WWW را از آن حذف کرد. شاید بدانید که نوشتن آن ۳ حرف معروف در ابتدای آدرس صفحات وب دیگر الزامی نبوده و تنها به عبارتی مصطلح تبدیل شده است. در ابتدای پیداش وب، WWW خلق شد تا نشان دهد کاربر، به یک وب سرور متصل می‌شود.

۴- زمان تولد آن، مشخص نیست

وقتی برنرز لی، ایده‌اش را برای شبکه‌ی اطلاعاتی مطرح کرد، مدیر آن زمان او در CERN یعی مایک سندال، در ابتدا آن را نپذیرفت. او طرح مورد نظر را «جذاب ولی مبهم» خواند. به‌هرحال ایده به‌حدی جذاب بود که سندال، مانع ادامه‌ی تحقیقات لی پیرامون آن نشد. یک سال بعد و تا اکتبر ۱۹۹۰، برنرز لی تقریبا ۳ مورد از مهم‌ترین بخش‌های وب را توسعه داده بود:

  • زبان نشانه‌گذاری متنی یا HTML. این زبان، مجموعه‌ای از کدها و برچسب‌ها است که در وب استفاده می‌شود تا اطلاعات را نمایش داده یا به‌هم متصل کند. به‌علاوه، از آن زبان برای تغییر ظاهر اطلاعات نیز استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، برای آنکه یک کلمه را به‌صورت برجسته (بولد) نشان دهیم، از برچسب <b> و <b/> قبل و بعد از آن استفاده می‌کنیم.
  • پروتکل انتقال متنی یا HTTP. این استاندارد پذیرفته‌شده، نحوه‌ی اتصال به اطلاعات آنلاین ذخیره‌شده، ارتباط آن با دیگر منابع و چگونگی انتقال نهایی ازطریق وب به صفحه‌ی نمایش کاربر را مشخص می‌کند. پروتکل‌های دیگری نیز برای سرویس‌های دیگر موجود در اینترنت توسعه داده شده‌اند. به‌عنوان مثال، MAILTO در دنیای ایمیل، نشان‌دهنده‌ی پروتکل مورد استفاده است.
  • تعیین‌کننده‌ی هویت منابع یکسان یا URI. این بخش که با نام کامل Uniform Resource Identifier شناخته می‌شود، شبیه به یک آدرس یکتا است که برای شناسایی مکان و مشخصات هر منبع اطلاعاتی موجود در اینترنت استفاده می‌شود. شاید اصطلاح URL یا Uniform Resource Locator را بشناسید که همان آدرس صفحات وبسایت‌ها است. درواقع، URL نوعی URI محسوب می‌شود.

internet / اینترنت

۵- نسخه‌ی ابتدایی وب هنوز قابل مشاهده است

اولین وبسایت ایجادشده براساس طرح تیم برنرز لی، در آدرس info.cern.ch ایجاد شد. این وبسایت توسط CERN و روی کامپیوتر دسکتاپ لی میزبانی می‌شد. هنوز می‌توان آن نسخه از آن را در این لینک مشاهده کرد.

وب، یکی از ابزارهای دسترسی به اطلاعات موجود در اینترنت است

برنرز لی در سال ۱۹۹۱ متوجه شد که بهتر است پروژه‌ی وب را به‌صورت پلتفرمی باز ارائه کند. او در آن زمان گفته بود که اگر فناوری‌اش را به‌صورت انحصاری نگه می‌داشت و تنها خودش آن را کنترل می‌کرد، وب هیچ‌گاه به موفقیت نمی‌رسید. او گفته بود: «شما نمی‌توانید طرحی را به‌عنوان فضایی بین‌المللی ارائه کرده و تنها خودتان آن را تحت کنترل داشته باشید.»

بنیاد CERN و تیم برنرز لی در سال ۱۹۹۳ اعلام کردند که کدهای مورد استفاده برای ساختن وب، به‌صورت آزاد در دسترس عموم قرار می‌گیرد. این حرکت، جرقه‌ی ابتدایی برای رشد آن چیزی بود که امروز به‌نام دنیای وب می‌شناسیم.

۶- نظارت جامع

بسیاری از شرکت‌هایی که فعالیت آنلاین داشته‌اند، برای سال‌ها داده‌های کاربران را جمع‌آوری کرده‌اند. اگرچه، اکثر ما مشکلی با ارائه‌ی داده‌های شخصی در ازای خدمات رایگان نداریم، امروز حجم زیادی از آن داده‌ها در دسترس شرکت‌های بزرگ قرار دارد. چنین رویکردی، یک فرهنگ نظارتی جهانی ایجاد کرده است. همان‌طور که خالق وب هشدار می‌دهد، وضعیت کنونی مانعی بر سر راه گفتمان آزاد است و ادامه‌ی فعالیت را برای حکومت‌های استبدادی آسان می‌کند. چنین روندی، زندگی بسیاری از مردم را در خطر قرار می‌دهد. درنتیجه، شاید چنین رخدادهایی موجب کاهش همکاری افراد در فضای وب شده است.

نظارت / Surveillance

۷- فراگیری اخبار دروغین

یک آمار جالب نشان می‌دهد که در توییتر، اخبار دروغین ۶ برابر سریع‌تر از اخبار حقیقی گسترش می‌یابد و به‌نوعی تمایل برای به‌اشتراک‌گذاری آن‌ها نیز بیشتر است. بخشی از آن گسترش اطلاعات، با استفاده از ربات‌ها و اکانت‌های تقلبی انجام می‌شود. بخش مهم دیگر، مربوط‌به ماهیت و شکل جذاب اخبار دروغین می‌شود که مردم را به خود جذب می‌کند. به‌هرحال، چنین وضعیتی باعث از بین رفتن اعتماد می‌شود و اگر وب بخواهد به فعالیت خود به‌عنون یک پلتفرم پایدار ادامه دهد، باید اعتماد را پس بگیرد.

۸- تقسیم شدن اینترنت و وب

شاید مهم‌ترین تهدید برای وب و بدون شک ملموس‌ترین آن‌ها، پدیده‌ای موسوم به Splinternet باشد که به‌معنای امکان تقسیم شدن وب یا حتی کل اینترنت است؛ تقسیم شدنی که به تشکیل قطعاتی کوچک‌تر و محلی‌تر از وب و اینترنت خواهد انجامید.

بخشی از تقسیم شدن اینترنت، پاسخ برخی دولت‌ها به فرمانروایی چند شرکت محدود، در دنیای وب است. مادامی که آن دولت‌ها، انواع محدودیت و مقررات‌سازی را برای دسترسی به وب اعمال می‌کنند، ایده‌ی کلی وب زیر سؤال می‌برد. درنتیجه، پدیده‌ای که روزی به‌عنوان یک دستاورد بدون مرز و زمین فعالیت مشترک جهانی تصور می‌شد، دیگر چنین رویکردی نخواهد داشت.



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کوالکام روز گذشته مودم جدید اسنپدراگون X55 خود را رونمایی کرد. این محصول جدید کوالکام یک مودم 5Gبه‌روزشده با کارایی بهتر است؛ اما تا زمانی‌که اختلافات این شرکت با اپل حل نشود، احتمال نمی‌رود که به این زودی‌ها در گوشی‌های آیفون ظاهر شود.

طبق گفته کوالکام، مودم Snapdragon X55 می‌تواند به سرعت دانلود ۷ گیگابایت بر ثانیه و آپلود ۳ گیگابایت بر ثانیه برسد. البته این سرعت‌ها تحت شرایط آرمانی حاصل می‌شوند اما پایین‌ترین سرعت آن مطمئنا بیشتر از بسیاری از اتصالات اینترنت کابلی خواهد بود.

 

سایر بهبودهای صورت‌گرفته، پشتیبانی از همه باندهای فرکانسی اصلی و همچنین حالات عملکردی بیشتر مانند اشتراک‌گذاری طیف 4G/5G را شامل می‌شوند. این قابلیت‌ها تلفن‌های همراه 5G را کارآمدتر می‌کند و آن‌ها را قادر می‌سازد تا به‌راحتی میان شبکه‌های مختلف تعویض کنند و از مزایای پوشش‌های ارتباطی جدید بهره‌مند شوند. کوالکام قول داده که ازطریق طراحی ۷ نانومتری این مودم و فناوری‌هایی مانند تنظیم تطبیقی آنتن و envelope tracking در مصرف باتری صرفه‌جویی خواهد شد. اولین تلفن همراه دارای مودم X55 احتمالا در اواخر ۲۰۱۹ عرضه خواهد شد.

کوالکام به‌عنوان سازنده انحصاری مودم‌های شرکت اپل، به‌دلیل دعوای حقوقی بر سر پتنت‌ها و حق امتیاز میان این دو شرکت، توسط کوپرتینویی ها کنار گذاشته شد. این درگیری در ژانویه سال ۲۰۱۷ شروع شد؛ زمانی‌که اپل برای بازپرداخت یک میلیارد دلار بلوکه‌شده خودش از کوالکام شکایت کرد.

اما مواردی استثنایی هم در رابطه با عرضه برخی از محصولات اپل در بازار آلمان وجود دارد؛ زیرا این شرکت اخیرا مدل‌های اصلاح‌شده آیفون‌های ۷ و ۸ را با مودم‌های کوالکام در این کشور عرضه کرده است.

اکنون اینتل سازنده اصلی مودم برای کوپرتینویی‌ها است. اینتل در توسعه فناوری 5G کندتر از کوالکام عمل می‌کند و از طرفی پوشش شبکه 5G در ایالات متحده کم است؛ بنابراین احتمال دارد که آیفون تا سال ۲۰۲۰ به فناوری 5G مجهز نشود.



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شیائومی به چندین ماه گمانه‌زنی و انتشار شایعات بی‌وقفه پایان داد و ساعاتی پیش از رونمایی گلکسی اس ۱۰، گوشی پرچم‌دار شیائومی می ۹ را معرفی کرد. Mi 9 نخستین پرچم‌دار سال ۲۰۱۹ به‌حساب می‌آید و نسبت به نسل پیشین خود از حیث طراحی و سخت‌افزار ارتقاء چشمگیری محسوب می‌شود تا بدین ترتیب با برچسب قیمت رقابتی ۵۱۵ دلاری، رقبای گران‌قیمت خود را به‌شدت به چالش بکشد.

می ۹ نخستین گوشی هوشمندی است که با جدیدترین پردازنده‌ی بالارده‌ی کوالکام موسوم به اسنپدراگون ۸۵۵ روانه‌ی بازار می‌شود. این پردازنده ارتقاء چشمگیری را نسبت به اسنپدراگون ۸۴۵ تجربه می‌کند و به‌لطف لیتوگرافی ۷ نانومتری، به‌لحاظ مصرف انرژی نیز عملکرد بهینه‌تری خواهد داشت. اسنپدراگون ۸۵۵ مجموعه‌ی ۲ هسته‌ی Kryo 485 Gold را با فرکانس ۲.۸۴، دو نمونه‌ی دیگر را با فرکانس ۲.۴۲ گیگاهرتز در کنار ۴ هسته‌ی Kryo 485 Silver با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی را به‌عنوان CPU‌ در اختیار خواهد داشت، ضمن اینکه پردازش‌های گرافیکی را نیز ماژول آدرنو ۶۴۰ انجام خواهد داد.

می ۹ درست‌مانند محصولات هواوی و آنر از قابلیت خاصی موسوم به Game Turbo بهره می‌برد که حین اجرای بازی، عملکرد گوشی را در باز‌ه‌های زمانی طولانی‌تری به‌صورت پایدار در سطح بالایی نگه می‌دارد که نتیجه‌ی آن، اجرای بازی‌های سنگین با نرخ‌های فریم بالاتری خواهد بود.

شیائومی در گوشی می ۹ پوشش رنگی گرادیانی خاصی را به‌کار گرفته است که بسته به نوع بازتابش نور، طیف‌های رنگی متفاوتی را به‌خود می‌گیرد، پیش‌تر این طراحی خاص را در گوشی‌های شیائومی و آنر نیز دیده بودیم. چینی‌ها با پرچم‌دار جدید خود به ترند نمایشگر حفره‌دار یا دوربین کشویی نپیوسته‌اند و می ۹ را با بریدگی قطره‌ای کوچکی برای دوربین سلفی روانه‌ی بازار خواهند کرد.

می ۹ از نمایشگر ۶.۳۹ اینچی با پنل AMOLED و رزولوشن +FHD بهره می‌برد، این پنل که توسط سامسونگ تأمین می‌شود، قابلیت‌های اختصاصی چینی‌ها موسوم به Reading Mode 2.0 و Sunlight Mode 2.0 را در اختیار دارد، در نیمه‌ی پایینی خود، از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر میزبانی می‌کند و توسط پوششی از جنس گوریلا گلس ۶ از آن محافظت می‌شود.

پرچم‌دار جدید چینی‌ها برای ثبت عکس‌ها به دوربین سه‌گانه‌ای اتکا دارد که سنسور اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با لنز f/1.75، سنسور ۱۶ مگاپیکسلی با لنز واید و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با لنز تله‌فوتو را دربرمی‌گیرد، ضمن اینکه ثبت عکس‌های سلفی نیز با دوربین ۲۰ مگاپیکسلی مجهز به HDR‌ انجام خواهد شد. با نگاهی به نمونه‌عکس‌های شیائومی از می ۹ و البته امتیاز ۱۰۷ این گوشی از وب‌سایت DxOMark، می‌توان انتظار داشت که دوربین بسیار توانمندی داشته باشد.

این مطلب در حال به‌روزرسانی است...



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوگل به‌طور معمول شرکتی نیست که آن‌چنان در حوزه‌ی بازی‌های ویدیویی فعال باشد و خبرهای بزرگ این صنعت را به‌‌ خود اختصاص دهد؛ اما آن‌طور که گزارشات اخیر می‌گویند، این شرکت قصد دارد امسال چنین رویه‌ای را تغییر دهد. 

گوگل اعلام کرده است که قصد دارد به‌زودی در جریان برگزاری کنفرانس توسعه‌دهندگان بازی‌های ویدیویی (GDC) از یک پروژه‌ی گیمینگ مرموز پرده‌برداری کند. کنفرانس اختصاصی گوگل در رویداد موردبحث، ۱۹ مارس ۲۰۱۹ (مصادف با ۲۸ اسفند ۱۳۹۷) ساعت ۲۱:۳۰ به‌وقت تهران برگزار خواهد شد. 

جالب است بدانید که در دعوت‌نامه‌ی ارسال‌شده توسط Google برای برخی رسانه‌ها، نوری کوچک در انتهای یک راهرو به‌همراه شعار مرموز «جمع شوید» دیده می‌شود. در پی ارسال این دعوت‌نامه، برخی رسانه‌ها سعی کردند با گوگل ارتباط برقرار کنند و سرنخ‌های جدیدی را به‌دست آورند، اما اهالی مانتین‌ ویو فعلا ترجیح داده‌اند در این زمینه سکوت اختیار کنند. این درحالی است که از ماه‌ها پیش، شاهد انتشار شایعه‌هایی مبنی بر معرفی قریب‌الوقوع سرویس استریم بازی اشتراکی گوگل بوده‌ایم. این اتفاق احتمالا به‌کمک پروژه‌ی استریم (Project Stream) رنگ حقیقت به‌ خود خواهد گرفت.

گوگل در نظر دارد با استفاده از پروژه‌ی بحث‌برانگیز جدید خود، یک سرویس استریم طراحی کند تا بتوان با بهره‌گیری از آن، بازی‌های سنگین و رده‌بالا را بین یک‌گروه از دستگاه‌ها تجربه کرد. این دستگاه‌ها شامل دانگل‌های کروم‌کست و حتی به‌گفته‌ی برخی منابع، یک سخت‌افزار جدید و اختصاصی می‌شوند. 

گوگل برای موفق‌شدن پروژه‌ی جدیدش، لازم است توسعه‌دهندگان بازی‌های ویدیویی را به ثبت‌نام در این سرویس ترغیب کند و در مواقع لازم، حتی به بهنیه‌سازی بازی‌های آن‌ها بپردازد. 



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سامسونگ همان‌طور که از مدت‌ها پیش اعلام کرده بود، قصد دارد امشب ساعت ۲۲:۳۰ به‌وقت تهران با برگزاری کنفرانس گلکسی آن‌پکد ۲۰۱۹، به‌صورت رسمی به‌پرده‌برداری از جدیدترین دستاوردهای خود در صنعت گوشی‌های هوشمند بپردازد. یکی از محصولاتی که گمانه‌زنی‌ها در مورد حضور آن در مراسم امشب زیاد به‌گوش می‌خورد، همان گوشی تاشدنی است که ماه‌ها پیش نمونه‌ی اولیه‌ی آن را دیدیم

گرچه کره‌ای‌ها ماه‌ها پیش در دقایق پایانی رویداد اختصاصی خود، این گوشی را تا‌حدی به‌نمایش گذاشتند، اما تاکنون اطلاعات بسیار کمی از این دستگاه داریم و حتی نام نهایی آن را نیز نمی‌دانیم. تاکنون در شایعاتی به نام این گوشی دامن زده شده و مواردی همچون گلکسی فولد، گلکسی اف و حتی گلکسی فلکس برای آن مطرح شده است.

نمایشگر اینفینیتی فلکس سامسونگ / Samsung Infinity Flex Display

 

با این‌حال روز گذشته از سوی منبعی قابل‌اتکا، بالاخره نام نهایی گوشی تاشدنی سامسونگ مشخص شد. ایوان بلس که سابقه‌ی درخشانی در زمینه‌ی افشای اطلاعات داخلی سامسونگ دارد، در صفحه‌ی توییترش تایید کرده است که محصول موردبحث، Samsung Galaxy Fold نام خواهد داشت.

گلکسی فولد سامسونگ دستگاهی رده‌بالا با دو نمایشگر خواهد بود، یکی از این نمایشگرها دارای اندازه‌ی ۴.۵۸ اینچ و دیگری دارا‌ی اندازه‌ی ۷.۳ اینچ است. نمایشگر کوچک‌تر از نسبت تصویر ۲۱:۹ با وضوح ۱۹۶۰x۸۴۰ پیکسل بهره خواهد گرفت. این نمایشگر روی بخش بیرونی دستگاه جای گرفته است. از طرفی، نمایشگر بزرگ‌تر گلکسی Fold در حقیقت یک نمایشگر تاشدنی است و از نسبت تصویر ۴.۲:۳ و وضوح ۲۱۵۲x۱۵۳۶ پیکسل بهره‌مند خواهد بود.

در زمینه‌ی سخت‌افزار داخلی، احتمال می‌رود که گلکسی فولد به تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام به‌همراه ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم تجهیز شود. مورد دیگر این است که دستگاه جدید سامسونگ طبق گزارش‌های اخیر دارای دو باتری مجزا - هر کدام با ظرفیت ۲٬۱۹۰ میلی‌آمپرساعت - خواهد بود.

نمایشگر اینفینیتی فلکس سامسونگ / Samsung Infinity Flex Display

استفاده‌ی سامسونگ گلسی فولد از اندروید ۹ پای با رابط کاربری وان UI امری قطعی به‌نظر می‌رسد و جای بحث در آن وجود ندارد. این دستگاه طبق پیش‌بینی تحلیلگران، حدود ۲٬۵۰۰ دلار قیمت خواهد داشت و این یعنی تهیه‌ی آن برای شمار زیادی از طرفداران سامسونگ، امری سخت به‌حساب می‌آید. 

زومیت طبق سنت هرساله‌ی خود، امسال نیز پوشش جامعی را از مراسم گلکسی آن‌پکد ارائه خواهد داد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر در مورد تازه‌ترین محصولات سامسونگ ازجمله قیمت گوشی‌های جدید و مشخصات فنی آن‌ها، امشب ساعت ۲۲:۳۰ زومیت را دنبال کنید.



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 با دسترسی رسانه‌ها به کارت گرافیک Geforce GTX 1660 Ti، محصول جدید انویدیا، نتایج بنچمارک این کارت میان‌رده فاش شد. انتظار می‌رود این کارت گرافیک از سری محصولات جی‌فورس طی روزهای آینده عرضه شود؛ کارتی که با قیمت ۲۷۹ دلار جریان‌های عمده‌ی بازار سخت‌افزار را هدف گرفته است. نتایج بنچمارک‌ها حاکی از آن است که GTX 1660 Ti جایگزین خوبی برای کارت گرافیک GTX 1060 خواهد بود و برای دارندگان آن کارت گزینه‌ی ارتقای مناسبی به حساب می‌آید. تاکنون نتایج بنچمارک‌های متعددی از این کارت فاش شده و جدیدترین این بنچمارک‌ها، سنجش عملکرد کارت در بازی Final Fantasy XV بوده است. همچنین گروه معروف به TUM APISAK نتایج بنچمارک این کارت را در بازی Ashes of Singularity در توییتر منتشر کرده است. البته پیش از این، نتایج عملکرد GTX 1660 Ti در همین بنچمارک و در رزولوشن منطقی‌تر High تنظیمات بالای گرافیکی منتشر شده بود. نتایج جدید با تنظیمات گرافیکی Crazy در رزولوشن 1080p انتشار یافته و نمره‌ی عملکرد کارت با تمامی جزییات گرافیکی در این رزولوشن برابر با ۴۸۰۰ بود.

نتایج عملکرد این کارت در مقایسه با سایر کارت‌های هم‌رده در این بنچمارک به قرار زیر است:

  • RTX 2060 – 5500
  • GTX 1070 – 4900
  • GTX 1660 Ti – 4800
  • GTX 1060 – 3800

همان‌طور که دیده می‌شود، کارت GTX 1660 Ti در این عنوان حدود ۲۵ درصد بهتر از GTX 1060 عمل می‌کند.  نتایج ثبت‌شده توسط این کارت در سطحی مساوی با GTX 1070 است؛ این در حالی است که RTX 2060 تا ۱۴ درصد سریع‌تر از  کارت مورد بررسی ما در این بنچمارک‌ها ظاهر شده است. کارت GTX 1660 Ti برچسب قیمت ۲۷۹ دلاری خورده که در مقایسه با قیمت ۳۷۹ دلاری آغاز عرضه‌ی کارت GTX 1070، قیمت منصفانه‌ای به نظر می‌رسد. قیمت مدلِ مرجع کارت ۲۴۹ دلار است و سایر مدل‌های این کارت از برندهای دیگر کمی گران‌تر به فروش می‌رسد. پس فقط با حدود ۳۰ دلار هزینه‌ی بیشتر نسبت به GTX 1060 و خرید کارت GTX 1660 Ti عملکرد ۲۰ تا ۲۵ درصد بهتری را در بازی‌های روز شاهد خواهیم بود.

کارت RTX 2060 عملکرد به مراتب بهتری را در رده‌ی قیمتی ۳۴۹ دلار برای مدل مرجع (و کمی بیشتر برای مدل‌های سفارشی) نسبت به GTX 1660 Ti به نمایش می‌گذارد. کارت گرافیک GTX 1660 نیز با برچسب قیمت ۲۳۹ دلاری در میدان رقابت حضور دارد. اگرچه این کارت حدود ۱۰ درصد کندتر از نمونه‌ی مورد بررسی ما است، اما قیمت کمتری نسبت به GTX 1060 دارد. این هم یک پیشنهاد منطقی دیگر است؛ اما فعلا باید منتظر نتایج نهایی عملکرد این کارت‌های مبتنی بر معماری تورینگ، اما فاقد ویژگی‌های RTX ماند.

مشخصه‌های کارت GTX 1660 Ti

یکی از ویژگی‌های بارز کارت GTX 1660 Ti، استفاده از تراشه‌ی پردازنده‌ی TU116-400-A1 با معماری تورینگ است. در هفته های اخیر، تصاویری از تراشه‌ی گرافیکی این کارت منتشر شد و مشاهده شد که جانمایی تراشه‌ی اصلی این کارت تفاوت آشکاری با تراشه‌ی TU106 مورد استفاده در کارت RTX 2060 و ‌RTX 2070 دارد.

turing

در این تراشه، ۱۵۳۶ هسته‌ی CUDA و ۹۶ واحد بافت نگاشت گردآوری شده و سرعت کلاک پایه‌ی کارت ۱۵۰۰ و سرعت کلاک بوست آن ۱۷۷۰ مگاهرتز است. در این کارت از ۶ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی GDDR6 استفاده شده که با پهنای باس ۱۹۲ بیت فعالیت می‌کند. حافظه‌ی این کارت سرعت قابل قبول ۱۲Gbps را در مقایسه با سرعت ۱۴Gbps کارت‌های RTX با همین معماری ارائه می‌دهد. با چنین پارامترهایی پهنای باند حافظه این کارت بالغ بر ۲۸۸ گیگابایت بر ثانیه است که در مقایسه با پهنای باند حافظه‌ی کارت GTX 1070 برابر با ۲۵۶ گیگابایت بر ثانیه رقم چشمگیری محسوب می‌شود. توان طراحی حرارتی این کارت ۱۲۰ وات است که رقمی مشابه کارت GTX 1060 بوده ولی این کارت از سطح عملکردی نظیر GTX 1070 برخوردار است که از نقطه نظر بازدهی بسیار مناسب است.

چنانچه بخواهیم از نقطه نظر عملکرد سایه‌زنی (Shading) که فناوری کلیدی و ویژگی اصلی در معماری کارت‌های Geforce GTX است، به موضوع نگاه کنیم؛ به نظر می‌رسد که سطح عملکرد موتورهای سایه‌زن به ازای هر هسته در معماری جدید تورینگ نسبت به معماری نسل قبل پاسکال تا ۵۰ درصد بهبود یافته است. البته این عدد گویای میزان افزایش سطحِ عملکرد کلی در  این معماری نسبت به معماری پاسکال نیست؛ اما در عوض بازتاب‌دهنده‌ی میزان بهبودِ عملکردِ واحدهای سایه‌زن در معماری جدیدتر است.

turing

برخی آمارهای فاش‌شده در روزهای اخیر حاکی از بهبود ۲۰ تا ۳۰ درصدی سطح عملکرد کارت GTX 1660 Ti نسبت به GTX 1060 است؛ اما به هر حال برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده‌ی نتایج نهایی عملکرد باید تا تاریخ عرضه‌ی آن یعنی ۲۲ فوریه (۳ اسفند) صبر کرد.



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مشهورترین خودروهای کلاس فوق سبک محصولاتی همچون آریل اتک، KTM و رادیکال هستند اما یکی از خودروسازانی که در این بخش فعالیت دارد و چندان شناخته‌شده نیست، شرکتی آمریکایی به‌نام وندال (Vandal Cars) است. این شرکت جدیدترین محصول خود را با نام Vandal oNe معرفی کرده است.

Vandal One

 

این خودروی جدید مخصوص پیست با وزن ۵۵۵ کیلوگرم در دسته‌ی خودروهای فوق سبک قرار می‌گیرد. چنین وزن کمی در این خودرو به کمک استفاده‌ی گسترده از فیبر کربن در ساخت شاسی به دست آمده است. به جز شاسی، کل بدنه‌ی وندال وان نیز از فیبر کربن ساخته شده است. سازنده از پیشرانه‌ی ۴ سیلندر بنزینی توربو متعلق به هونداسیویک Type R استفاده کرده است که با ۲ لیتر حجم توانایی تولید ۳۰۶ اسب بخار قدرت را در حالت استاندارد دارد.

Vandal One

اما وندال به قدرت استاندارد این پیشرانه اکتفا نکرده چون نزدیک‌ترین رقیب این خودرو یعنی آریل اتم دارای ۳۲۰ اسب بخار قدرت است. به همین جهت وندال قدرت پیشرانه را به ۳۴۰ اسب بخار افزایش داده است. اما این پایان کار نیست چون برای کسانی که خودروی سریع‌تری بخواهند، وندال مدل R را نیز عرضه می‌کند که قدرت موتور آن به ۵۶۰ اسب بخار افزایش یافته و پیشرانه‌ی آن می‌تواند به ۹۰۰۰ دوربردقیقه هم دست پیدا کند.

Vandal One

 

برای انتقال نیرو به چرخ‌های محرک، در وندال وان از یک جعبه دنده‌ی ۶ سرعته‌ی سکوئنشال ساخت Sadev استفاده شده است. سیستم تعلیق نیز همانند خودروهای فرمول یک بوده و کمک‌فنرهای آن قابلیت تنظیم دارند. آنتی رول بار و فنرهای این خودرو کاملا سفارشی هستند و برای متوقف کردن آن نیز از سیستم ترمز ویژه‌ای که به کالیپرهای ۴ پیستونه‌ی آلومینیومی و پیسک‌های خنک‌شونده مجهز است تکیه کرده‌اند. ترمزهای وندال وان به‌حدی قوی هستند که در هنگام توقف می‌توانند بیش از ۲ جی نیرو به سرنشین وارد کنند.

Vandal One

 

از آنجایی که وندال وان یک خودروی مخصوص پیست است، به امکانات ویژه‌ای مانند سیستم ثبت رکورد آنلاین و سیستم ضبط اطلاعات پیشرانه و شاسی مجهز شده است. قیمت خودروی وندال وان بدون احتساب مالیات ۱۱۹ هزار و ۷۰۰ دلار تعیین شده است و برای نام نویسی آن نیز باید یک پیش پرداخت ۱۰۰۰ دلاری پرداخت کرد. تحویل خودروهای به مشتریان نیز از اواخر سال میلادی جاری شروع خواهد شد.

Vandal One

 

 

 
 


تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

رن ژنگفی موسس هواوی روز دوشنبه گفت که دستگیری دخترش منگ وانژو، مدیر مالی این شرکت با انگیزه‌های سیاسی صورت گرفته است.

رن در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی اعلام کرد:

ابتدا اعتراض خود را نسبت به آنچه که آمریکا انجام داده است، اعلام می‌کنم. چنین اقدامی که با انگیزه سیاسی انجام شده، قابل قبول نیست. 

دولت کانادا، منگ وانژو را در اولین روز دسامبر به درخواست آمریکا دستگیر کرد. منگ به کلاهبرداری بانکی برای نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران محکوم شده بود. وزارت دادگستری آمریکا سیاسی بودن انگیزه اتهامات را رد کرده است.

نیکول ناواس، سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا در ایمیلی به رویترز گفت:

پرونده کیفری وزارت دادگستری آمریکا علیه منگ وانژو، مدیر مالی هواوی، کاملا براساس قوانین و شواهد است. وزارت دادگستری، این پرونده را بدون هیچ‌گونه مداخله سیاسی پی‌گیری می‌کند و در پیگیری اتهامات کیفری، شواهد و احکام قانون را دنبال می‌کند.

هواوی به همراه دیگر شرکت چینی تجهیزات شبکه یعنی ZTE، توسط ایالات متحده به همکاری با دولت چین محکوم شدند. آمریکا مدعی شده است که تجهیزات این شرکت‌ها می‌توانند برای جاسوسی از آمریکا استفاده شوند. براساس گزارش‌ها، هواوی این ادعا را رد کرده است.

Meng Wanzhou

موسس هواوی تاکید کرد که شرکتش هیچ‌گونه فعالیت جاسوسی را بر عهده نمی‌گیرد.

هواوی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی جهان، با بررسی‌ها و موشکافی‌های سختگیرانه‌ی غربی‌ها نسبت به روابط احتمالی با دولت چین و تسهیل اقدامات جاسوسی مواجه است و آمریکا از متحدانش خواسته تا از تکنولوژی این شرکت استفاده نکنند.

بنیان‌گذار هواوی گفت که برای غلبه بر اقدامات آمریکاشرکتش را کوچک‌تر خواهد کرد. او افزود:

جهان نمی‌تواند ما را ترک کند چون ما پیشرفته‌تر هستیم. حتی اگر آمریکایی‌ها موقتا کشورهای بیشتری را به نخریدن تجهیزات ما متقاعد کنند، می‌توانیم برای کنترل شرایط، شرکتمان را اندکی کوچک‌تر کنیم.

رن در رابطه با احتمال تحریم توسط بریتانیا گفت که سرمایه‌های شرکت از بریتانیا خارج نخواهند شد و افزود که اگر اقدامات آمریکا علیه هواوی ادامه پیدا کند، سرمایه‌های این شرکت از آمریکا به بریتانیا منتقل خواهد شد.

کن هو، از مدیران اجرایی هواوی بیان کرد:

ما حتی مقدار بیشتری در بریتانیا سرمایه‌گذاری خواهیم کرد؛ زیرا اگر آمریکا به ما اعتماد نکند، سرمایه‌هایمان را از آمریکا به بریتانیا انتقال خواهیم داد.



تاريخ : چهار شنبه 1 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 518 519 520 521 522 ... 3356 صفحه بعد