ساخت کیت تشخیص نوعی انگل بیماری‌زا در کشور
1437465247105_dog_Eglifecycle_tapeworm_echino.jpg

پژوهشگران مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه محقق اردبیلی با استفاده از آنتی ژن‌های اختصاصی موفق به ساخت کیت‌های تشخیص نوعی انگل بیماری زا شدند که از طریق سگ و دام به انسان منتقل می‌شود.

 

دکتر عزیز افسر، مجری طرح با اشاره به افزایش نگهداری سگ در منازل، گفت: انگل «اکینوکوکوس گرانولوس» (Echinococcus Granulosus) در سگ‌ها موجب بروز کیست در بدن انسان می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه این انگل علاوه بر سگ از طریق بز، گاو و گوسفند به انسان منتقل می‌شود، اظهار داشت: زمانی که تخم این انگل از طریق این حیوانات دفع می‌شود، از طریق علوفه از حیوانی به حیوان دیگر منتقل خواهد شد.

 

افسر، ادامه داد: این انگل از طریق گوشت و سبزیجات آلوده به انسان منتقل خواهد شد و درمان بیماری‌های ایجاد شده از سوی این انگل دشوار است.

 

مجری طرح با اشاره به عملکرد این انگل در بدن انسان، خاطر نشان کرد: این انگل به اعضای مختلف بدن از جمله ریه و کبد وارد شده و پس از گذشت زمانی موجب کیست خواهد شد.

 

وی، روش درمان این کیست‌ها را عمل جراحی دانست و گفت:‌ علی رغم هشدار نهادهای بهداشتی افراد زیادی به این انگل آلوده هستند.

 

افسر از اجرای تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و اضافه کرد: در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت کیت‌های تشحیصی برای این انگل شدیم.

 

این محقق با تاکید بر اینکه با استفاده از آنتی ژن‌های اختصاصی می‌توان از این کیت برای انسان و حیوان استفاده کرد، توضیح داد: در این مطالعات با استفاده از آنتی ژن B‌ کیت تشخیصی انگل اکینوکوکوس گرانولوس برای انسان عرضه کردیم.





تاريخ : سه شنبه 30 تير 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |