![](http://jamejamonline.ir/Media/images/1391/04/03/100815433979.jpg)
سير تكامل
فناوري واي ـ فاي در حال تكامل و رسيدن به نقطهاي است كه از مسيرياب بینیاز شود. جداي از آن متخصصان واي ـ فاي مشغول كار روي برنامهاي نرمافزاري به نام ميراكست (Miracast) هستند كه ميتواند با اتصالاتي كه جهت استريم محتواي رسانهاي (media) بين دستگاههايي كه نياز به شبكههاي بيسيم (Wi-Fi network) از پيش پيادهسازي شده و مسير يابهاي بيسيم (wireless) موجود ندارند، به آساني كنار بيايند. ميراكست در آغاز براي باندهاي 4/2 گيگاهرتز و 5 گيگاهرتز طراحي شده بود اما در آينده تاخت و تاز آنها روي باند 60 گيگاهرتز نيز امكانپذير خواهد شد.با اين كه قرار نيست به رسميت شناخته شدن 802.11ad به اين زوديها محقق شود، اما شركت توليدكننده تراشه وايلوسيتي (Wilocity) مشغول نمونه سازي فناوري 60GHz براي توليدكنندههاي سيستمهاي رايانهاي است و از قراين چنين برمي آيد كه قرار است نوتبوكهايي كه از انتقال 60 گيگاهرتزي پشتيباني ميكند، تا آخر نيمه دوم امسال يعني حتي پيش از رسميت يافتن استاندارد 802.11ad توسط منابع موثق راهي بازار شوند. به نظر نميرسد سري اول اين نوتبوكها شامل مسيرياب باشد و به جاي آن ما بايد نوتبوك داراي قابليت فعالشده 802.11ad را همراه يك پايانه توسعه ريموت كنترل به نام DockingZone كه دربردارنده رابطهاي كاربري مانند اينترنت گيگابايتي Gigabit Ethernet) ،eSata) و USB 3.0 است، دريافت كنيم. به سبب كوتاه بودن برد دسترسي باند 60GHz، محصولات داراي استاندارد 802.11ad جهت انتقال داده و استريم در فضاي تنها يك اتاق و نه براي كل يك ساختمان طراحي شده است. امروزه لپتاپها باريكتر ميشود؛ اين گرايشي است كه از هر نظر رضايت كاربران را در پی دارد، اما به همان نسبت تعداد درگاههاي اتصال (port) آنها نيز كمتر ميشود. اميد وايلوسيتي اين است كه يك كارت مخصوص بيسيم به عنوان واسطهاي بين نوتبوك و پايانه توسعه ريموت كنترل (remote docking station) بتواند اين مشكل را حل كند.
سرعت بالا و مقرون به صرفه بودن در برابر مصرف برق
شركت ياد شده تنها سازنده فناوري 60 گيگاهرتزي نيست. دانشمندان دانشگاه فناوري نانيانگ (Nanyang) و انستيتوي A STAR تحقيقات اينفوكام (Infocomm) در سنگاپور نيز از دسامبر 2009 نيز مشغول كار روي همين پروژه هستند. آنها موفق به توسعه ريزتراشهاي (microchip) شدهاند كه داده را تا سرعت 2Gbps به صورت بيسيم ارسال ميكند كه از نصف سرعت برنامهريزي شده وايلوسيتي براي اين كار نيز كمتر است. با اين حال محققان ادعا ميكنند فناوري آنها به صورت غيرعادي از نظر انرژي كارآمد و كم مصرف است. چيپست طراحي شده توسط آنها اساسا برای دستگاههاي قابل حملي چون تلفنهاي همراه هوشمند (smartphone)، جايي كه كممصرف بودن وسيله واقعا حياتي است، كاربرد دارد. راهحلهاي ديگری هم وجود دارد با صرف مقادير عظيمي از انرژي، دادههای بیشتري را انتقال میدهد، به طوری كه براي يك تلفنهمراه اصلا قابل تصور نيست. اين تراشه در مرحله بازاريابي بوده و تيم تحقيق به دنبال توليدكنندگان تلفنهمراه و رايانه است تا آن را در محصولات توليدي خود نصب و آزمايش كنند. همگامسازي بيسيم (Wirless syncing)، ارسال فايل و صفحه نمايشهايي در اندازههاي بزرگ از جمله سناريوهاي گوناگون برای جايگزينی كابلها با فناوري واي ـ فاي است كه هدف اين گروه از محققان به شمار ميرود. همان طور كه در ابتدا ذكر شد در اينجا كشمكشي بين مصرف برق و سرعت در جريان است. برخي شيوههاي اين تمهيدات سريع تراست، اما كمي بيشتر برق مصرف ميكند. يكي از راههاي ساخت يك محصول كم مصرف اين است كه به سرعتهاي انتقال داده پيشين قناعت كنيد. فعلا توليد كنندگان در مورد 802.11ac و 802.11ad درحال بازارسازي هستند و اميدوارند استانداردهاي جديد انتقال داده بتواند نظر مصرفكنندگان را جلب كند.
همه چيز آماده رهاسازي غول سيليكوني
هر دو استاندارد 802.11ac و 802.11ad منتظر دريافت تصديق از IEEE است. در واقع 11ad تنها چند قدم از 11ac جلوتر است. با آن كه 802.11ad پهناي باندي (bandwidth) بالاي 7Gbps را پشتيباني ميكند، تاكنون تراشههاي وايلوسيتي تنها توانسته است به بيش از 6/4 گيگابايت بر ثانيه برسد. سرعت آنها آنقدر بالاست كه قادر باشد تقريبا با سرعت USB 3.0 مطابقت داشته باشد. رسيدن به سرعتي بالاي اين حد مستلزم كشمكشي ميان متغيرهايي مانند قيمت تمام شده و مصرف برق است. در اين خصوص شركت وايلوسيتي اتحادي را با شركت كوالكام (Qualcomm) برقرار كرده تا بتواند 802.11n ، 802.11ad و بلوتوث 4 (Bluetooth 4.0) را به صورت مجتمع با هم در يك چيپ ست واحد تركيب كند. هنگامي كه دستگاههاي مناسب راهي بازار شود، استفاده از اكسس پوينتهاي مناسب نيز به دنبال آن آغاز خواهد شد. انتظار ميرود بازار صدور چيپ ستهاي مخصوص مسيريابهاي سه كاناله (triـband) سال 2013 حسابي داغ شود و در 2014 و فراتر از آن به صورت بخش مهمي از صادرات بازار چيپ ستها به آن اختصاص يابد.
منابع:
http://www.fiercewireless.com
http://www.extremetech.com
.: Weblog Themes By Pichak :.