موفقیت‌ محققان ایرانی در ثبت و صادرات گیاهان دارویی در پنج کشور
77637.jpg

محققان کشور با تولید داروهای گیاهی توانستند 189 محصول داروی گیاهی را در سال 94 تولید کنند، ضمن آن که به کشورهای عراق و تاجیکستان صادرات صورت گرفته و محصولات در کشورهای تاجیکستان، کانادا و ترکیه نیز به ثبت رسیده است.

 

 لاله حجازی، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش‌بنیان فعال در حوزه گیاهان دارویی با تاکید بر این که فعالیتهای این شرکت زنجیره‌ای از ایده تا محصول و از کشت گیاهان دارویی تا فرآورده‌های آنها است، گفت: این شرکت جزو اولین شرکتهای دارای مجوز پخش داروهای گیاهی است؛ ضمن آن که اقداماتی در جهت صادرات محصولات خود داشته است.

 

وی با بیان این که برای توسعه فعالیتهای این شرکت در حال حاضر 14 شرکت زیر مجموعه شرکت اصلی ایجاد شده است، افزود: عدم وابستگی به خارج و بومی‌سازی و توسعه صنعت دارویی از جمله انگیزه‌های ما برای فعالیت در این عرصه بوده است.

 

وی احیای طب سنتی و استفاده از طب قدیم در کنار طب جدید را از دیگر انگیزه‌های فعالیت در این حوزه نام برد و ادامه داد: ایران در زمینه استفاده از گیاهان دارویی نسبت به سایر کشورها عقب مانده است. به گونه‌ای که 70 درصد جمعیت کشور چین، 65 درصد از جمعیت کشور هند، 48 درصد از جمعیت استرالیا، 70 درصد جمعیت کانادا و 49 درصد جمعیت فرانسه از داروهای گیاهی برای درمان اولیه‌ بیماری‌های خود استفاده می‌کنند.

 

به گفته وی، در ایران سه درصد از کل داروهای عرضه شده جزو داروهای گیاهی است.

 

حجازی، ایران را یکی از 8 مرکز اصلی تولید گیاهان دارویی در جهان توصیف کرد و یادآور شد: علاوه بر آن ایران دارای 7 هزار و 500 گونه گیاهی است که هزار و 800 گونه آن دارویی به شمار می‌رود. این در حالیست که این میزان در کل اروپا به 800 گونه می‌رسد.

 

این محقق یادآور شد: ایران از 13 نوع اقلیم آب و هوایی دارای 11 نوع اقلیم آب و هوایی است.

 

حجازی با اشاره به محصولات تولید شده در این شرکت ادامه داد: داروهای تولید شده در این شرکت در فرم‌های شربت، قطره، افشره، روغن، قرص، کپسول سخت، کرم، پماد، ژل، مخمر و کپسول نرم است.

 

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تنوع محصولات این شرکت را در سال 76، 23 محصول دانست و ادامه داد: در سال 92، 81 محصول و در سال 93، 95 محصول و در سال 94، 108 محصول تولید شده و برنامه داریم سالانه 8 تا 12 محصول جدید را عرضه کنیم.

 

حجازی به فعالیتهای این شرکت در زمینه صادرات محصولات دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این اقدامات با راه‌اندازی شعبه باریج در تاجیکستان آغاز شد و متعاقب آن اقدام به تهیه اقلام تبلیغاتی علمی به زبان‌های انگلیسی و روسی و همچنین صادرات محصولات به کشورهای عراق و گرجستان و همچنین ثبت محصولات درکشورهای تاجیکستان، کانادا و ترکیه کردیم.

 

به گفته وی، این شرکت دانش‌بنیان موفق به انعقاد قراردادهایی برای صادرات محصول به کشورهای سوریه، لبنان، اوکراین، روسیه،‌ افغانستان و چین شده است.





تاريخ : چهار شنبه 5 خرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |