اگرچه مایکروسافت عرضهی هدست واقعیت افزودهی خود را برای شماری از علاقمندان که این محصول را خریداری کردهاند، آغاز کرده، اما شماری از قابلیتها و مشخصات سختافزاری هولولنز در هالهای از ابهام باقی مانده بود، تا اینکه در جریان کنفرانس Hot Chips که در کاپرتینوی کالیفرنیا، جزئیات بیشتری از این هدست واقعیت مجازی و ماژولهای مورد استفاده در آن ارائه شد. واحد پردازشی هولوگرافیک یکی از ماژولهایی است که جزئیات کمی در مورد آن وجود دارد. این واحد پردازشی در کنار پردازندهی اصلی و پردازندهی گرافیکی قرار گرفته و کار میکند.
HPU در هولولنز یک پردازندهی کمکی است که مبتنی بر لیتوگرافی ۲۸ نانومتری توسط TSMC تایوان ساخته شده است. این پردازنده از وجود ۲۴ پردازندهی سیگنال دیجیتال (DSP) توسعه یافته توسط Tensilica بهره میبرد. برخلاف اغلب هستههای پردازشی موجود در بازار، پردازندههای سیگنال دیجیتال که نمونهای از آن در هولولنز به کار گرفته شده از فناوری خاصی بهره میبرند که برای انجام سریعتر برخی امور طراحی و بهینه سازی شدهاند. HPU مورد استفاده در هولولنز مایکروسافت از وجود ۶۵ میلیون گیت منطقی، ۸ مگابایت SDRAM و یک گیگابایت حافظهی رم DDR3 بهره میبرد. انرژی مورد استفاده توسط این هدست واقعیت افزوده کمتر از ۱۰ وات است و از وجود رابطهای استاندارد سریال نیز بهره میبرد.
واحد پرداشی هولوگرافیک چه وظایفی را بر عهده دارد؟
HPU برای مدیریت و پردازش اطلاعات استریم شده از مجموعهی دوربینها و سنسورهای تعبیه شده روی هولولنز توسعه یافته است. مجموع اطلاعات اشاره شده برای یک هدست واقعیت مجازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، حال آنکه اهمیت آن در یک هدست واقعیت افزوده بیش از پیش افزایش مییابد، چراکه این هدست تصاویر مجازی را در قالب دنیای واقعی به کاربر نمایش میدهد
براساس اطلاعات ارائه شده، HPU سفارشی شده برای هولولنز از نظر قدرت پردازشی ۲۰۰ برابر سریعتر از پردازندهی ۱۴ نانومتری چری تریل اینتل است. مایکروسافت پردازندهی سیگنال دیجیتال قرار گرفته در قلب HPU را به گونهای بهینهسازی کرده که وظایف مرتبط با پردازشهای هولولنز را بسیار سریعتر انجام میدهند. به گزارش رجیستر، این پردازنده قادر است در هر ثانیه بیش از یک تریلیون محاسبه را انجام داده و دادهها را پس از انجام محاسبات برای تکمیل فرآیند به پردازندهی اصلی انتقال دهد.
وجود HPU در هولولنز باعث شده تا این هدست واقعیت افزوده منابعی نظیر پردازندهی اصلی و پردازندهی گرافیکی را بصورت آزادانه برای اجرای ویندوز ۱۰ اختصاص دهد. تقسیم وظایف پردازشی در هولولنز از این جهت اهمیت دارد که این هدست واقعیت افزوده برخلاف سایر نمونههای موجود در بازار نظیر وایو اچتیسی و ریف آکیولس، بصورت مستقل کار کرده و تمام سختافزار پردازشی آن روی هدست قرار گرفته است.
نظر شما در مورد هولولنز چیست؟
.: Weblog Themes By Pichak :.