تولید چسب‌های بیمارستانی ضد قارچ و باکتری در کشور

 

چسب جدید

محققانی از دانشگاه رازی کرمانشاه با بهره‌گیری از نانوذرات عنصر مس موفق به تولید پوشش‌های پلیمری ضد باکتری، قارچ و کپک شده‌اند که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان پانسمان و چسب‌های بیمارستانی مورد استفاده قرار داد.

 امروزه بشر به دلیل ارتقای آگاهی‌اش از بهداشت و سلامت فردی، نیازهای متفاوت و جدیدی را می‌طلبد و انتظار دارد تا محیط اطراف، وسایل، لباس‌ها و هر آنچه او با آن‌ها سروکار دارد، عاری از هرگونه آلودگی و بوی بد باشد. ازاین‌بین منسوجات و پوشش‌ها محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها هستند و در صورت وجود رطوبت، حرارت و تغذیه‌ کافی، باکتری در آن‌ها رشد کرده و موجبات بیماری، بوی بد و عفونت را فراهم می‌آورند. پوشش تخت‌های بیمارستانی، ماسک‌های پزشکی و چسب‌های زخم بهترین شرایط رشد باکتری و میکروارگانیسم‌ها را ایجاد می‌کنند. به‌کارگیری فناوری نانو در تولید این نوع پوشش‌ها، افزایش کارایی و دوام این پوشش‌ها را موجب شده است.

دکتر امیررضا عباسی، عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه و از محققان طرح ضمن تأکید بر لزوم اجرای این طرح در رابطه با اهداف دنبال شده گفت: هدف از انجام این طرح به‌کارگیری مواد ارزان‌قیمت حاوی ترکیبات مس به‌منظور تولید نانوکامپوزیت‌های زمینه ابریشمی ضدمیکروب بوده است.

وی افزود: استفاده از نتایج این طرح تحقیقاتی در صنعت پلیمر و نساجی، صرفه‌ اقتصادی را در پی دارد. همچنین مواد گران‌قیمت وارداتی جای خود را به مواد ارزان‌قیمت بومی خواهند داد.

محقق طرح تصریح کرد: تکنیک فراصوت یا سونوشیمی به‌عنوان یکی از تکنیک‌های مؤثر در سنتز مواد نانوساختار در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در این روش به کمک امواج فراصوت حباب‌هایی تولید شده و انرژی زیاد حاصل از ترکیدن این حباب‌ها صرف شکستن پیوندها می‌شود. در این طرح از این روش جهت پراکنده کردن همگن و یکنواخت نانوذرات در زمینه‌ پلیمری از روش سونوشیمی استفاده شده است. وجود این نانوذرات علاوه بر اعطای خاصیت ضد میکروبی به پلیمر، موجب بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی نانوکامپوزیت حاصل می‌شود.

به گفته‌ محقق این طرح، در این پژوهش نانوذرات اکسید مس بر روی الیاف ابریشم با استفاده از روش تابش امواج فراصوت (سونوشیمی) رشد داده شده است. تأثیر دما، زمان واکنش، تابش امواج فراصوت و حلال بر روی رشد نانوذرات درون الیاف مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین مورفولوژی نانوذرات رشد داده نیز به کمک میکروسکوپ الکترونی بررسی شده است.

دکتر عباسی خاطرنشان کرد: بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی، اکسید مس به صورت کریستالی بر روی الیاف ابریشم رشد کرده است.

نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر امیررضا عباسی، عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه و گروه تحقیقاتی وی در دانشکده شیمی این دانشگاه است، در مجله‌  The Iranian Chemical Society به چاپ رسیده است.





تاريخ : شنبه 24 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |