فرهاد وحید متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: طبق مطالعات صورت گرفته استفاده از رژیم غذایی ناصحیح سبب افزایش شاخص های التهابی می شود که این شاخص ها نقش موثری در بروز سرطان ایفا می کنند.
وی با اشاره به اینکه موادی مانند زعفران، زردچوبه، سیر و پیاز خاصیت ضد التهابی دارند؛ افزود: مصرف مداوم این مواد موجب کاهش التهاب در بدن افراد می شود و از بروز سرطان جلوگیری می کند.
این متخصص تغذیه یاد آور شد: مصرف بیش از حد روغن های صنعتی حاوی اسیدهای چرب ترانس و اشباع، گوشت قرمز و لبنیات پرچرب منجر به افزایش التهاب می شود که احتمال ابتلا به سرطان رادر بدن افراد افزایش می دهد.
وحید در خصوص انواع التهاب تصریح کرد: التهاب به دو دسته سیستماتیک و مزمن تقسیم می شود که قرمزی ناحیه ای از پوست نشان دهنده التهاب سیستماتیک است در حالی که التهاب مزمن در درون بدن وجود دارد .
وی عنوان کرد: افراد می توانند با صرف هزینه اندکی با استفاده از شاخص التهابی رژیم غذایی (DII) از میزان سالم یا ناسالم بودن رژیم خود آگاهی پیدا کنند.
وحید ابراز داشت: شاخص التهابی رژیم غذایی به عنوان معیاری برای پیش بینی بیماری هایی مانند سرطان و فشارخون که التهاب مزمن در پیدایش آن ها دخالت دارد، به کارگرفته می شود.
اگرچه قرارگرفتن در معرض بعضی از آلودگی ها، امري اجتناب ناپذير است ونميیتوان آن را به طور کامل از زندگي حذف کرد، اما روشهايی وجود دارد که مي توان با به کارگيري آن، از انباشت سموم در بدن جلوگيری کرد. به عنوان مثال می توان آدامس نخورد، اگر قرار است غذايي از بيرون منزل تهيه کنيم ظرف مناسب تهيه کنيم تا مجبور نباشيم غذا را براي چند ساعت در ظروف يکبار مصرف نگه داري کنيم، می توانيم خودروي خود را برای مسيرهاي کوتاه از پارکينگ خارج نکنيم؛ اگر گوشت تهيه کرده ايم آن را همراه چند شاخه رزماري يا آويشن، تخم گشنيز بپزيم تا اطمينان حاصل کنيم که سموم گوشت تا حدي گرفته شده است و بعد از پختن، سبزی را از ظرف بيرون بياوريم.
علاوه بر رعايت اين موارد، يکي از کارهاي کمک کننده استفاده از دمنوش هاي سم زداست تا سمومی که در طول روز در بدن ما جمع شده است، دفع شود. مصرف دمنوش، اجازه تجمع سموم را در بدن نمی دهد به عنوان مثال اگر شما دارويی مانند پنی سيلين يا آموکسی سيلين مصرف کرده ايد يا ماده غذايی خورده ايد که باعث انباشت سموم در بدن می شود با مصرف دمنوش می توانيد اين سموم را از بدن دفع کنيد.
چای سبز: از بوته ای به نام «کامیلیا سینسیس» به دست می آید و همان بوته ای است که چای سیاه، سبز و سفید از آن به دست می آید. رنگ، طعم و مزه آن به میزان رشدبرگ ها، زمان برداشت و طرز عمل آوری آن ارتباط دارد. چای سبز با سرطان سینه، معده و پوست مقابله می کند.
سیر: این گیاه با بروز سرطان گوارشی مقابله می کند.مصرف سیر در حفظ سلامت قلب و عروق نیز نقش دارد.
عصاره دانه انگور: نتایج آزمایش های بالینی نشان می دهد عصاره دانه انگور با سرطان سینه، معده، روده بزرگ، پروستات و ریه مقابله می کند. عصاره دانه انگور بی ضرر است.
ادویه ها: بیشتر ادویه هایی که برای پخت غذاها به کار می رود برای حفظ سلامت مفید است.
این ادویه ها دارای خاصیت ضد سرطانی نیز است از جمله زردچوبه، زنجبیل و رزماری.تقریباً همه میوه و سبزی های تازه خاصیت ضد سرطانی دارد.به دلیل دارا بودن فیبر میوه و سبزیجات از جمله سیب، کلم بروکلی، کلم برگ و غیره با سرطان لوله گوارشی مقابله می کند. جوانه ها و آب سبزیجات از جمله علف گندم نیز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، آنزیم ها، ویتامین ها و مواد معدنی با سرطان مقابله می کند و مانع از بروز آن می شود.
وی گفت: افراد باید از مصرف غذاهای پرچرب و حاوی مقادیر زیادی نمک پرهیز کنند و با پیروی از الگوی تغذیه ای صحیح و استفاده از میوه و سبزیجات را جز برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند.
.: Weblog Themes By Pichak :.