معمای امواج ستاره کوتوله سرخ حل شد

 

کوتوله سرخ

ستاره شناسان در نهایت رمز و راز سیگنال‌های عجیب و غریب را که از یک ستاره پیدا شده‌اند حل کردند.

 به نقل از دیلی‌میل،  این داستان باعث شد که این هفته به شدت گمانه زنی‌های عمومی ایجاد شود که شاید در نهایت حیات بیگانه پیدا شده است.

هفته گذشته منجمان در رصدخانه "آرسیبو"(Arecibo)در پورتوریکو اعلام کردند که امواج رادیویی عجیبی از یک ستاره کوتوله سرخ در فاصله 11 سال نوری از زمین دریافت کرده‌اند.

این امواج از ستاره Ross 128 ارسال شده‌اند که یک کوتوله سرخ است و هیچ سیاره‌ای در اطراف آن شناسایی نشده است.

حال محققان طی بررسی‌های خود متوجه شدند که این امواج به خاطر تداخلات ماهواره‌ای ایجاد شده‌اند و پای هیچ حیات بیگانه‌ای در میان نیست.

پروفسور "آبل مندز"(Abel Mendez) از منجمان دانشگاه پورتوریکو گفت: بسیاری از افراد علاقه داشتند که این سیگنال‌ها از سوی بیگانگان باشد اما این طور نیست و این امواج به خاطر تداخل بین امواج ماهواره‌های مستقر در مدار زمین هستند.

وی افزود: دلیل اینکه تصور می‌شد این امواج از یک ستاره کوتوله سرخ فرستاده شده‌اند این بود که مدت زیادی است که این ستاره مورد رصد ماست اما در مسیر رصد آن چندین ماهواره نیز وجود دارند.

مندز اعلام کرده است که در بررسی این امواج بیش از 800 متخصص شرکت داشته‌اند و به این قطعیت رسیده‌اند که این سیگنال‌ها از نوع سیگنال‌های ماهواره‌ای هستند.

در نظرسنجی‌های انجام شده در این رابطه بیش از 25 درصد شرکت‌کنندگان اعلام کرده‌ بودند که این سیگنال‌ها از سوی بیگانگان هستند که این موضوع نشان‌دهنده انتظار مردم برای اخباری مبنی بر کشف موجودات فضایی است.

مندز در وبسایت خود از محققان حاضر در این تحقیق تشکر کرده و افزود: این تحقیق نشان داد که ما باید بیش از گذشته با هم همکاری داشته باشیم و فقط به فکر یافتن یک نتیجه قطعی و دقیق نباشیم بلکه از اشتراک تجربیات نیز استفاده کنیم.

ستاره کوتوله سرخ(red dwarf star) ستاره‌ای کوچک و سرد و سرخ رنگ است که غالبا به ستاره‌ای گفته می‌شود که جرمی کمتر از نصف جرم خورشید داشته باشد(کمتر از ۰٫۰۷۵ جرم خورشید را کوتوله قهوه‌ای گویند) و دمای سطحی آن کمتر از ۳٬۵۰۰ درجه کلوین باشد.

اجرام زیست‌پذیر اطراف ستاره‌های کوتوله‌ قرمز بهترین نامزد برای میزبانی زیست فرازمینی و در واقع بهترین جای کیهان برای یافتن حیات فرازمینی هستند. کوتوله‌های قرمز فراوان‌ترین نوع ستاره در جهان هستند و هر یک از آن‌ها احتمالا دارای سیاره‌ای هستند که در ناحیه زیست‌پذیرشان قرار گرفته است. این ناحیه بهترین شانس برای وجود حیات بیگانه را داراست. کوتوله‌های قرمز که ستاره‌های کوتوله‌ M نیز خوانده می‌شوند، بیش از ۵٠ برابر نور کمتری از خورشید دارند و فقط ١٠ تا ٢٠ درصد آن جرم دارند. این اجرام کیهانی ٧٠ درصد ستارگان جهان را تشکیل می‌دهند.

فراوانی کوتوله‌های قرمز دانشمندان را به این فکر واداشت که شاید آنها بهترین مکان‌ برای کشف حیات بیگانه احتمالی باشند.

منجمان به طور فزاینده‌ای در حال کشف سیارات مدارگرد در اطراف این ستاره‌ها هستند و پژوهش‌های جدید فضاپیمای "کپلر"(Kepler) نیز نشان داده دست‌کم نیمی از این ستارگان، سیارات صخره‌ای دارند که اندازه‌شان نصف تا چهار برابر زمین است. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس با استفاده از مدل‌های رایانه‌ای شکل‌گیری سیاره‌ای دریافتند کوتوله‌های قرمز احتمالا جهان‌های زمین‌ مانندی را توسعه دهند و اینکه سیارات موجود در ناحیه زیست‌پذیر آن‌ها به اندازه‌ کافی برای داشتن آب مایع، گرم هستند.

پژوهشگران دریافتند سیاراتی که در نواحی زیست‌پذیر ستارگان کوتوله قرمز قرار دارند، می‌توانند مقادیر قابل‌توجهی از آب را انباشت کنند و در واقع هر یک از آن‌ها احتمالا دارای ٢٥ برابر آب بیشتری نسبت به زمین باشند.





تاريخ : یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |