برقراري ارتباطاتي از نوع هوشمند
فناوريهايي كه پسوند هوشمندي را با خود به يدك ميكشند، در سالهاي اخير به حدي پيشرفت كردهاند كه حالا با اطمينان ميتوان گفت روياي زندگي هوشمند دارد به نوعي به حقيقت مبدل ميشود. فناوريهاي هوشمند درحقيقت براي مصنوعات اطراف ما قدرت ارتباط با كاربرانشان را فراهم ميكنند. فناوريهاي جديدي در طراحي و ساخت نسل جديد گوشيهاي هوشمند باعث شده تا اين گوشيها نهتنها ويژگيهاي چهره كاربر را تشخيص دهند، بلكه ميتواند حركات چشم او را نيز بدقت تحتكنترل قرار دهند. بنابراين در اينجا منظور از دستورات كاربر طيف وسيعي از تغييرات ايجادشده در حركات دست، ويژگيهاي چهره، جهت نگاهكردن، حركات چشم و... است. با فراگيرشدن اين فناوري در ساخت ابزارهاي هوشمند مانند تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و... به محض نگاهكردن به نمايشگر صفحه روشن ميشود. بنابراين تا زمانيكه مشغول خواندن متني روي نمايشگر هستيد ميتوانيد مطمئن باشيد كه نمايشگر خاموش نميشود. در حقيقت هر چه تعامل بين كاربر و ابزارها بيشتر باشد ، ميزان هوشمندي آنها نيز بمراتب بيشتر است. بعد ديگر هوشمندي ابزارها و فناوريهاي امروزي امكان دسترسي به حجم بسيار زيادي از دادههاي مورد نياز كاربر از طريق بستري است كه اينترنت فراهم كرده است. فناوريهاي هوشمند از طريق فناوري wi-fi به اينترنت دسترسي دارند و به اين ترتيب ميتوانيد به كمك ابزارهاي هوشمند به آساني قابليتها و اطلاعات مورد نظرتان را با ديگران به اشتراك بگذاريد.
وقتي مرزها معنايي ندارد
بيترديد ابزارهاي هوشمند در بسياري از جوامع، قدرت زندگي را در دست گرفتهاند و تعيينكننده مسير زندگي بسياري از افراد شدهاند. براي بسياري از افراد و بخصوص جوانان و نوجوانان زندگي بدون گوشيهاي تلفن همراه و آن هم از نوع هوشمندش يعني هيچ. صحبت با دوستان در حين رفتن به محل كار يا بازگشت به خانه، بررسي صندوق پست الكترونيك شخصي از طريق گوشي تلفن همراه و بهروزرساني اطلاعات در شبكههاي اجتماعي ازجمله امكانات گوشيهاي هوشمند است. نفوذ فناوريهاي هوشمند در زندگي امروزمان موجب ايجاد نگرانيهايي درباره وضعيت سلامت و كاركرد مغز انسان نيز شده است. در حقيقت، فناوريهاي هوشمند زمينهاي را فراهم كرده تا هيچ مرز و محدودهاي براي برقراري ارتباطات و همچنين دسترسي به اطلاعات وجود نداشته باشد.
نكته: درحقيقت تعامل روزمره با فناوريهاي هوشمند فعاليت سلولهاي مغزي و همچنين مسيرهاي عصبي مغز را تحت تاثير خود قرار ميدهد. گويي به جاي اين كه انسان فناوري را تحت كنترل درآورد، دنبالهرو فناوري شده است
در نتيجه در بيشتر زمانهايي كه بيدار هستيم مغز به كمك ابزارهاي هوشمندي كه به آن دسترسي داريم چند فعاليت مختلف را به صورت همزمان انجام ميدهد، غافل از اين كه احاطه بيش از حد فناوري موجب كاهش تمركز ما ميشود و مركز توجه را بيش از اندازه در انتخاب اطلاعات در محيط پيرامونمان درگير ميسازد. در حقيقت تعامل روزمره با فناوريهايي مانند گوشيهاي هوشمند، تلويزيونهاي هوشمند يا حضور در كلاسهاي درس مدارس هوشمند فعاليت سلولهاي مغزي و همچنين مسيرهاي عصبي مغز را تحت تاثير خود قرار ميدهد. گويي به جاي اين كه انسان فناوري را تحت كنترل درآورد، دنبالهرو فناوري شده است، بنابراين بايد توجه داشت كه لازم است موتور سبك زندگي هوشمند را كه بسرعت در حال حركت است، گاهي خاموش كرده يا حداقل سرعت آن را كاهش دهيم تا از سكوت و آرامش زندگي نيز تا حدي بهرهمند شويم. براي جوانان امروزي كه از آنها به عنوان حرفهايهاي دنياي ارتباطات هوشمند نام برده ميشود، تصور دنيايي بدون حضور ابزارهاي هوشمند، اينترنت و عدم امكان دسترسي به منابع خبري غيرممكن است. شايد براي ما و بسياري از افرادي كه در سنين بزرگسالي زندگي هوشمند را تجربه ميكنيم مراجعه به كتاب و كتابخانه بهترين راه براي يافتن پاسخي مناسب براي سؤالات مطرحشده در ذهنمان باشد، اما بدون شك جوان و نوجوان امروزي با اين مقوله آشنايي ندارد.براي او استفاده از موتورهاي جستجوي اينترنتي مطمئنترين و سريعترين راه براي رسيدن به پاسخ صحيح است. به هر حال، قطار فناوري با همه مزايا و معايبي كه ميتواند داشته باشد با سرعت درحال حركت است و اگر ما در اين مسير همگام با فناوري حركت نكنيم، شاهد شكاف عميقي ميان جمعيت جوان و سالمند خواهيم بود.
تحقق روياي زندگي در خانههاي هوشمند
پيشرفت فناوري در مسيري گام برميدارد تا به جايگزين مناسبي براي برقراري ارتباط ميان كاربر و فناوري تبديل شود و با حضور در كانون خانواده امكان استفاده گروهي را فراهم كند. تلويزيونهاي هوشمند قدم بزرگي در مسير به شمار ميروند. يكي از ويژگيهاي منحصر به فرد تلويزيونهاي هوشمند اين است كه با ايجاد فضايي هوشمند در يك محيط گرافيكي استفاده از تلويزيون و امكانات مختلفي را كه از طريق اين جعبه جادويي ارائه ميشود، تسهيل ميكنند. توانايي تشخيص چهره به شما اين امكان را ميدهد تا از طريق نمايشگر تلويزيوني به حسابهاي كاربري خود در سرويس پست الكترونيك يا شبكههاي اجتماعي دسترسي داشته باشيد. حركات دست شما نيز به منزله در اختيارداشتن يك نشانگر اختصاصي براي انتخاب و اجراي برنامههاي مختلف است. تنظيم صدا، روشن و خاموششدن دستگاه، جستجو و اجراي برنامه و همچنين انتخاب شبكه تلويزيوني را نيز ميتوانيد به فناوري كنترل صوتي واگذار كنيد. نسل جديد گوشيهاي تلفن همراه نيز تعامل كاربران با گوشيها را دستخوش تحولاتي اساسي ساخته است. تلفنهاي همراه امروزي كه تحت عنوان گوشيهاي هوشمند به بازار عرضه ميشود حتي توانايي تشخيص چهره و صداي كاربر را دارد. اين پيشرفتها همه و همه حاكي از آن است كه به تعامل ميان كاربران و فناوريهاي روزمره و كاربردي جامه عمل پوشانده شده است. عرضه گوشيهاي هوشمند و برنامههاي كاربردي آنها استفاده از تلفن همراه و كاربردهاي آن را تغيير داده است. تجمع فناوريها و رسانههاي مختلف در قالب گوشيهاي هوشمند كه هيچگونه محدوديت زماني و مكاني براي استفاده از آنها وجود ندارد، امكانات بسيار زيادي را در اختيار كاربران قرار داده است. انجام فعاليتهاي مختلف مانند بازيهاي آنلاين، دسترسي به اطلاعات تبليغي، امكان پرداخت قبوض و پرداختهاي اينترنتي، دسترسي به حسابهاي بانكي و اينترنت ازجمله امكانات و ويژگيهاي مشترك اين گوشيها به شمار ميآيد. ابزارهاي هوشمند ازجمله زيرساختهاي مهم و ضروري براي سكونت در خانههايي از نوع هوشمند است. ابزارهاي هوشمند به يك سيستم جامع اطلاعرساني متصل ميشوند تا بتوانند به عنوان يكي از اجزاي خانههاي هوشمند، زندگي هوشمندانهاي را براي ساكنان خود به تصوير بكشند. احداث خانهها و به تبع آن شهركها و شهرهاي هوشمند، پنجرهاي به سوي يك دنياي جديد با حضور آخرين دستاوردهاي حوزه فناوري است كه ميتواند نويدبخش زندگي آسانتري باشد. درحقيقت در شهرهاي هوشمند همه خدمات موردنياز افراد به روشي هوشمندانه و بااستفاده از آخرين فناوريهاي روز دنيا تامين ميشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.