مقايسه سخت‌افزار و ويژگي‌هاي كيندل فاير HD آمازون (7 اينچي) با گوگل نكسوس 7 جنگ داخلي بين دشمنان آيپد

 

حتي آن موقع كه اخبار نكسوس 7 اينچي گوگل (Google Nexus 7) چيزي بيش از شايعه نبود، بسياري عقيده داشتند طراحي آن شباهت بسياري به رايانه لوحه‌اي (tablet) پرفروش و موفق كيندل فاير آمازون (Amazon Kindle Fire) دارد و حتي مي‌تواند بهتر از آن باشد. چند ماه كه گذشت، همه به يقين رسيدند نكسوس 7 اينچي طراحي شده تا از هر نظر كه شده از عهده رقابت با تبلت معروف آمازون برآيد.ما نيز معتقديم نكسوس 7 گوگل آمده تا در رده بهترين رايانه‌هاي لوحه‌اي ارزان‌قيمت 7 اينچي؛ يعني تبلت صاحب نام كيندل فاير قرار بگيرد. در زمان ارائه نكسوس 7 به بازار مصرف، هشت ماه از عمر توليد كيندل فاير اولي مي‌گذشت. پا به ميدان گذاشتن نكسوس 7 به قصد از ميدان به در‌كردن كيندل فاير آمازون و رقابت با آن، شركت آمازون را مجبور كرد براي حفظ بازار تبلت‌هاي خود راه چاره‌اي بينديشد و دست به اقدامي بزند. در اين شرايط دست دست‌كردن آمازون مي‌توانست به قيمت شكست و برچيده شدن خط توليد رايانه‌هاي لوحه‌اي‌اش تمام شود؛ زيرا نكسوس 7 با هدف تصاحب بازار فروش كيندل فاير وارد عرصه رقابت شده بود. چند ماهي زمان برد تا آمازون محصولي را براي رقابت با نكسوس 7 ابداع و آماده راهي شدن به بازار مصرف كند. اين محصول نسل دوم تبلت‌هاي 7 اينچي كيندل فاير بود كه كيندل فاير7 اينچي HD شماره 2 ناميده شد. اما اين كه تا چه حد كيندل فاير 7 اينچي HD موفق شد در برابر نكسوس 7 موفق ظاهر شود و نحوه رويارويي آن دو، موضوع بحث امروز ماست كه شرح آن را براي شما مي‌آوريم.

طراحي و صفحه نمايش

 

حقيقت اين است كه طراحي رايانه‌هاي لوحه‌اي نكسوس 7 و كيندل فاير HD آمازون هر دو به منظور به اجرا درآوردن محتواي چندرسانه‌اي (multimedia content) صورت گرفته است. يكي از استانداردهاي جديد كه نكسوس 7 گوگل در بازار تبلت‌هاي ارزان پايه‌گذاري كرد، صفحه نمايش عالي و كيفيت دار آن بود. تبلت نكسوس با يك صفحه نمايش 7 اينچي LCD برخوردار از تفكيك‌پذيري (resolution) به مقدار 1280 در 800 پيكسل كه زواياي ديد و سطوح كنتراست خوبي ارائه مي‌كرد، راهي بازار شد. نمايشگرش از آن دسته صفحه‌نمايش‌هايي است كه نه‌تنها شما را از خود نااميد نمي‌سازد، بلكه مي‌توان مشابه آن را بين رده تبلت‌هاي ارزان‌قيمت يافت.

شركت آمازون نيز اين استاندارد كيفيت جديد صفحه‌نمايش‌ها را دركيندل فاير جديد HD رعايت كرده و از رزولوشن 720p مشابه نكسوس 7 بهره مي‌برد؛ اما شايد به دليل IPS بودن كيفيتش كمي بهتر باشد. صفحه نمايش‌هاي 7 اينچي هر دوي اين تبلت‌ها كه از تفكيك پذيري مشابه 1280 در 800 پيكسلي بهره مي‌برند، تراكم PPI نمايشگرهايشان و پيرو آن نسبت قاب تصويرشان (aspect ratio) نيز با تبعيت از نرخ 16:10 با هم برابر است. آمازون مدعي شده به منظور كاهش تشعشع و تابش خيره‌كننده صفحه‌نمايش كيندل فيلتر پلاريزه‌اي را در آن به كار برده است. اما حالا براي اثبات اين امر و قضاوت در باره آن زود است و بايد منتظر نتيجه آزمايش صفحه‌نمايش كيندل فاير HD در زير نور مستقيم آفتاب توسط كارشناسان باشيم. در مقوله طراحي، تنها چند مورد اختلاف از نظر شكل ظاهر بين اين دو تبلت وجود دارد. هيچ‌كدام از طراحي لوكسي برخوردار نبوده و از نظر ماده اوليه سازنده بدنه نيز با هم تفاوت ندارند. اندازه ابعاد كيندل فاير7 اينچي HD به عبارت 193 در 137 در 3‌/‌10 ميلي‌متر و كمي لاغرتر از نكسوس 7 بوده، اما اندازه‌هاي ابعاد 5‌/‌198 در 120 در 5‌/‌10 ميلي‌متري نكسوس موجب شده از ساختار كوچك‌تري بهره‌مند باشد.

سخت‌افزار دروني

 

پردازنده نكسوس 7 با قيمت 199 دلاري از نوع چهارهسته‌اي Tegra 3 SoC با سرعت سيكل ساعت 2‌/‌1 گيگاهرتزي و تقريبا در حد CPU تلفن همراه HTC One X است. در آن سوي ديگر، كيندل فاير HD از تراشه دوهسته‌اي 2‌/‌1 گيگاهرتزي TI OMAP 4460 از سري پردازنده‌هاي A9 و يك GPU اوركلاك شده در 384 مگاهرتز از نوعPowerVR SGX540 بهره مي‌برد. مقدار حافظه رم كيندل HD بايد مشابه نكسوس 7 و در حد يك گيگابايت باشد. كيندل فاير HD از خروجي كيفيت بالاي HDMI و بلندگوهاي استريو با صداي دالبي و حالت‌هاي مختلف از پيش تنظيم شده صدا برخوردار بوده و عمر باتري يازده ساعته آن از نكسوس 7 بهتر است. هر دوي اين تبلت‌ها از درگاه كارت SD خور و اكان توسعه مقدار حافظه بي‌بهره‌اند.

اتصال‌پذيري

 

هنگامي كه قابليت‌هاي اتصال‌پذيري 3G و 4G از صحنه غايب است، مي‌توان به اهميت كيفيت واي ـ فاي پي برد. كيندل فاير HD با بهره بردن از دو عدد آنتن دو بانده و فناوري MIMO يا IN‌/‌Multiple Out Multiple كه هر دو آنتن آن همزمان با هم امكان ارسال و دريافت داده را با سرعتي 40 درصد بيشتر از واي – فاي آيپد جديد اپل فراهم ساخته و فركانس پنج گيگاهرتز را مورد پشتيباني قرار مي‌دهند. اين رايانه لوحه‌اي براي بهينه‌سازي برقراري تماس در فواصل طولاني يا محيط‌هايي كه در آنها اختلال فركانس وجود دارد، توسط سوئيچ‌كردن خودكار بين فركانس‌هاي 4‌/‌2 و 5 با بهره‌گيري از فركانس بالاتر تماس بي‌سيم پايداري را برقرار مي‌سازد. در مقابل نكسوس 7 از قابليت‌هاي اتصال پذيري بلوتوث و NFC برخوردار است.

دوربين

 

آيپد اپل با بهره بردن از دو دوربين رو به چهره و پشتي از هر دو تبلت نكسوس 7 و كيندل فاير HD پيشي مي‌گيرد، چرا كه هر دو تبلت نكسوس و كيندل از دوربين پشتي بي‌بهره‌اند. از سوي ديگر دوربين جلويي رو به چهره كيندل فاير 2 از نوع دوربين‌هاي HD بوده و قادر است كيفيت تصوير بهتري را در چت تصويري ارائه كند.

 

 

ويژگي‌هاي ديگر

 

نكسوس 7 از قابليت‌هاي جي پي اس (GPS) و مغناطيس‌سنج برخوردار است.بهره‌مندي از اين دو ويژگي امكان استفاده از خدمات ارائه اطلاعات بر اساس موقعيت محلي از طريق استفاده از Google Now و همچنين مسيريابي turn-by-turn را فراهم مي‌سازد.

 

سيستم‌عامل و نرم‌افزار

 

سيستم‌عامل نكسوس 7 اندرويد 1‌/‌4 با طعم Jelly Bean OS (و قاعدتا پيش از ديگر تبلت‌ها روزآمد سازي‌هاي آينده سيستم‌عامل گوگل را دريافت خواهد كرد) به فروشگاه Google Play با 600 هزار برنامه Apps را در دسترس دارد، در حالي كه كيندل‌فاير HD بر بستر نگارش محدودي از اندرويد 4 ICS مي‌تازد و تنها به محتوايي كه آمازون از طريق فروشگاه Amazon Appstore فراهم و در اختيار كاربران قرار داده، امكان دسترسي دارد.

 

قيمت

كيندل فاير HD با مقدار 16 گيگابايت يعني دو برابر حافظه ذخيره داده هشت گيگابايتي نكسوس 7 گوگل 199 دلار قيمت دارد.

جمع‌بندي

وزن نكسوس 7 از كيندل فايرHD كمتر است كه خود مزيتي محسوب مي‌شود و با اتصال‌پذيري خوب خود چه براي مصرف در منزل و چه در محيط خارج ساخته شده است. اما در مقابل كيندل فاير HD حافظه ذخيره داده بيشتري را با قيمتي كمتر از نكسوس 7 ارائه مي‌كند.

اين تبلت براي مصارف محتواي رسانه‌اي در منزل مناسب است.

منابع:

http://www.slashgear.com

http://www.gizmodo.co.uk

http://pocketnow.com

 




تاريخ : چهار شنبه 5 مهر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |