مطالعهی جدیدی که روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده، نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض مشتقات مخدر گیاه کانابیس (شاهدانه) و استرس در دوران نوجوانی ممکن است منجر به اختلالات اضطرابی بلندمدتی شود که علامت آن وجود ترس بیمارگونه یا هراس است.
مشتقات کانابیس (نظیر حشیش و ماریجوانا)، رایجترین مواد مخدر غیرقانونی هستند که در سرتاسر جهان مصرف میشوند. مصرف مداوم آنها که اغلب در دوران نوجوانی آغاز میشود، مشکلات زیادی را به همراه دارد، زیرا این دوره برای سازماندهی مجدد سیناپسهای عصبی و بلوغ مغز بیاندازه حیاتی است.
دادههای پیشبالینی و اپیدمیولوژیک نشان میدهند که قرار گرفتن در معرض کانابینوئیدها در نوجوانان ممکن است خطر بروز اختلالات روانپزشکی را در دوران بزرگسالی افزایش دهد. نتایج پژوهشها حاکی از افزایش در میزان مصرف کانابیس بوده و در یک مطالعهی مروری که اخیرا انجام شده، روی این مطلب تاکید شده که در سالهای اخیر درک خطر مرتبط با مصرف این مواد در میان جمعیت جوان ۱۷-۱۲ سال کاهش پیدا کرده است. روسیو ساراویا ومارک تن بلانکو نویسندگان نخست مقاله میگویند:
مقالههای مرتبط:
در این مطالعه ما تاثیرات مواجههی همزمان با THC (دلتا ۹-تتراهیدروکانابینول) که مسئول اصلی ویژگیهای روانگردان کانابیس است و استرس در دوران نوجوانی را مورد بررسی قرار دادهایم.
این پژوهشگران بررسی کردهاند که چگونه این مواجهه در دوران نوجوانی روی از بین رفتن خاطرات ترس در موشهای بالغ تاثیر میگذارد. گاهی اوقات محرکی که باید خنثی باشد، برای مثال دیدن دندانپزشک در لباس سفید، با تهدیدی همراه است که میتواند دردی باشد که ما در ملاقاتهای گذشته با دندانپزشک تجربه کردهایم و موجب بروز یک پاسخ درد میشود. بهطور معمول واکنشهای ترس در طول زمان با تضعیف ارتباط بین محرکهای شرطی با تجارب منفی کم میشود، اما زمانی که این فرایند بهطور مناسب اتفاق نیفتد، اختلالات اضطرابی نظیر سندرم استرس پس از حادثه، هراس و حملات وحشتزدگی اتفاق میافتد. فرناندو برندرو توضیح میدهد:
ما مشاهده کردیم فرایند از بین رفتن ترس در هنگام بزرگسالی در موشهای نوجوانی که در معرض THC و استرس قرار داشتند، دچار اختلال میشود. با اینحال این تاثیرات در حیواناتی که بهطور جداگانه در معرض این دو عامل قرار میگرفتند، مشاهده نشد.
علاوهبر این، مقاومت در برابر از بین رفتن ترس با کاهش فعالیت عصبی هستههای قاعدهایجانبی آمیگدال و قشر پیشپیشانی اینفرالیمبیک همراه بود که نشاندهندهی تنظیم کاهشی مداری است که ترس را تنظیم میکند. رافائل مالداندو میگوید:
یافتههای ما تاثیر عوامل محیطی نظیر استرس را روی اثرات مضر مواجهه با کانابیس در سنین کم برجسته میکند و نشان میدهد که پیامدهای مصرف کانابیس در دوران نوجوانی بستگی به محیط نیز دارد. حضور شرایط استرسزا که در میان مصرفکنندگان این ترکیبات شایع است، موجب تشدید اثرات مضر کانابیس میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.