قلبتان را با هندوانه بيمه كنيد

 

عموم مردم سيب را به عنوان ميوه تندرستي مي‌شناسند، اما پژوهش‌هاي جديد نشان مي‌هد، هندوانه هم نقش مهمي در سلامت قلب و عروق ايفا مي‌كند.دانشمندان دانشگاه كنتاكي و پوردو دريافته‌اند موش‌هايي كه در برنامه غذايي‌شان آب هندوانه گنجانده شده بود، در مقايسه با ساير موش‌ها از سلامت بيشتري برخوردار بودند.اين پژوهشگران بر اين باورند كه ماده‌اي به نام سيترولين كه در هندوانه يافت مي‌شود، باعث پايين آمدن كلسترول خون، وزن و نيز كاهش پلاك‌هاي سرخرگي موش شده است. اين پژوهش هم جهت با يافته‌هاي پژوهش‌هاي قبلي است كه نشان مي‌دهد، كاهش تصلب رگ‌ها به دليل مصرف هندوانه است.در اين مطالعه موش‌ها به دو گروه تقسيم شدند و به هر دو گروه، غذاهايي با چربي اشباع و كلسترول بالا داده شد. يكي از اين گروه‌ها از آبي كه در آن 2 درصد آب هندوانه موجود بود، مي‌نوشيدند و گروه ديگر از همان مقدار آب به همراه محلولي كه مشابه هيدروكربني آب هندوانه بود، استفاده مي‌كردند. نتيجه نشان داد، كلسترول LDL يا همان كلسترول بد موش‌هايي كه آب هندوانه مصرف كرده بودند، 50 درصد و پلاك‌هاي موجود در سرخرگ آنها نيز 50 درصد كاهش يافته بود. وزن اين گروه از موش‌ها نيز كاهشي 30 درصدي داشت. در ضمن، ميزان سيترولين موجود در خون آنها بالا رفته بود. با اين كه تاثير مثبت سيترولين موجود در هندوانه بر بدن مشخص است، اما هنوز سازوكار بروز اين تغييرات مشخص نشده است.متاسفانه هر ساله حدود 20 درصد از كل محصول هندوانه جهان دور ريخته مي‌شود و شايد اصلي‌ترين دليل آن استقبال نكردن مشتريان از اين محصول جاليزي ‌باشد. همچنين در فصل تابستان كه قيمت هندوانه در بازار كاهش مي‌يابد، برخي صيفي‌كاران، تمايلي به برداشت همه محصول خود ندارند و به اين ترتيب، بخش عمده‌اي از محصولشان تلف مي‌شود. با روشن‌تر شدن سودمندي هندوانه در آينده با ايجاد صنايع تبديلي، شايد بتوان از مزاياي آن بهره بيشتري برد.





تاريخ : جمعه 5 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |