آیا میخواهید ضروریترین نرم افزارهای ویندوز در زمینه اینترنت و ارتباطات، موسیقی، ویدئو، عکس و همچنین برترین نرمافزارهای کاربردی و تولیدکننده اطلاعات را بشناسید؟
تردیدی نیست که ویندوز یکی از پرطرفدارترین سیستمهای عامل رایانهای در سراسر جهان است و هر سال مقالههای متعددی در مورد ضروریترین و برترین نرمافزارهای آن در زمینههای مختلف منتشر میشود. در این مطلب قصد داریم ضروریترین اپلیکیشنهای ویندوز در سال ۲۰۱۸ در چهار زمینه اصلی یعنی اینترنت و ارتباطات، نرمافزارهای مرتبط با فیلم،عکس و موسیقی، نرمافزارهای کاربردی و همچنین چندیننرمافزار ویندوز اداری و تولیدکننده اطلاعاتی همچون اسناد،پایگاه داده، آثار دیجیتالی، مقالات رسمی و... را به شما معرفی کنیم.
نرمافزارهای تولیدکننده اطلاعات | اینترنت و ارتباطات | نرمافزارهای مرتبط با فیلم، عکس و موسیقی | نرمافزارهای کاربردی
نرمافزارهای بهرهوری
Wox (رایگان)
همانطور که میدانید، ابزار جستجوی ویندوز ۱۰ یعنی Cortana search ابزار مناسبی برای جستجوی اپلیکیشن، نام فایلها یا سایر موارد در سیستم است و کارایی خوبی نیز دارد. برای استفاده از ابزار جستوجوی کورتانا تنها باید دکمه ویندوز را بزنید و کلمهها یا عبارتهای مورد نظر خود برای جستوجو را تایپ کنید.
اپلیکیشن وکس جایگزین خوبی برای ابزار جستجوی ویندوز ۱۰ است؛ زیرا یک اپ لانچر سریع برای یافتن فایلها و پوشههای پراکنده در سیستم شما محسوب میشود. وکس علاوهبر یافتن فایلهای مورد نظر در سیستم، از توانایی جستوجو در اینترنت نیز برخوردار است و میتوان برای جستجوی موارد مختلف در اینترنت از آن استفاده کرد؛ از جستجویی ساده در گوگل گرفته تا استفاده از پیشوندهای سفارشیسازیشده برای جستجوی موضوع دلخواهی خود در یک موتور جستجوی متفاوت. درضمن این اپلیکیشن جستوجو از افزونهها یا پلاگینهای مستقل نیز پشتیبانی میکند. همچنین میتوانید از Wox برای یافتن IP آدرس کنونی خود، جستوجو در یوتیوب، محتواهای استریمشده در توییچ (Twitch) و فهرست ترانههای اسپاتیفای یا Spotify (سرویس پخش موسیقی) نیز استفاده کنید.
OneNote (رایگان)
قبلا نرمافزار اورنوت (Evernote) در فهرست برترین نرمافزارهای یادداشتبرداری قرار داشت، اما نسخه رایگان این اپلیکیشن محدویتهایی برای کاربر ایجاد میکرد و ارزانترین طرح پولی آن یعنی RIP Evernote Plus نیز ماهانه ۸ دلار هزینه داشت؛ اما واننوت (Onenote) در میان اپلیکیشنهای رایج یاداداشتبرداری، بهترین اپلیکیشن برای کاربران ویندوز محسوب میشود. استفاده از این اپلیکیشن که از قبل روی ویندوز ۱۰ نصب شده، کاملا رایگان است و میتوانید از آن برای همگامسازی یادداشتها در دستگاههای مختلف آی او اس (iOS) و اندروید نیز استفاده کنید. درضمن در تبلتهای ویندوز، امکان نوشتن یادداشت یا ترسیم اشکال مختلف با قلم دیجیتالی یا انگشت نیز در Onenote وجود دارد.
توصیه میشود از افزونهی Onenote Web Clipper برای مرورگرهای گوگلکروم و فایرفاکس جهت ذخیرهی صفحات مورد علاقه استفاده شود. همچنین میتوان در iOS و اندروید نیز از اپلیکیشن آفیس لنز (Office lens) جهت ارسال مستقیم اسناد و تصاویر اسکن شده و سایر موارد مشابه به وان نوت نیز استفاده کرد.
Phrase Express (رایگان)
با استفاده از اپلیکیشن Phrase Express میتوانید سرعت تایپ خود را به میزان چشمگیری افزایش دهید؛ زیرا دیگر نیازی نیست متون خستهکننده مانند آدرسها، جوابهای تکراری ایمیلها، کدهای مختلف یا سایر موارد این چنینی را خودتان تایپ کنید و تنها با تایپ چند حرف، تمام آنها بهصورت خودکار تایپ میشوند. درواقع این اپلیکیشن ادامهی جمله را برای شما پیشبینی میکند.
همچنین اپلیکیشن متنباز Beeftex که نرمافزاری سبک و فاقد ویژگیهای غیرضروری است، جایگزین خوبی برای Phrase Express محسوب خواهد شد. اپلیکیشن Breevy نیز میتواند جایگزین مناسب دیگری برای آن باشد و میتواند ازطریق میانبر متنی نیز اجرا شود؛ اما برای استفاده از آن باید ۳۵ دلار هزینه بپردازیم. البته نخستین توصیهی ما Phrase Express است.
Todoist یا Microsoft To-Do (برخی از قابلیتهای این دو نرمافزار رایگان است)
رقابت بین نرمافزارهای مدیریت وظیفه سابقهی زیادی دارد. اپلیکیشن تودوایست (Todoist) یکی از بهتریننرمافزارهای مدیریت وظیفه محسوب میشود که برای استفاده از قابلیتهای اصلی آن نیاز نیست پولی بپردازید؛ البته قیمت استفاده از برخی از ویژگیها مانند یادآور خودکار، تهیه فایل پشتیبانی از وظایف، برچسبهای سفارشیسازیشده و ویژگی خاصی که امکان مرور تمام وظایف یک پروژه را فراهم میکند، سالانه ۳۶ دلار است. از مزایای بسیار خوب تودوایست، میتوان به امکان استفاده راحت از آن در میان پلتفرمهای مختلف اشاره کرد. کاربران این اپلیکیشن میتوانند وظایفی را که در پلتفرمهای مختلف به تأخیر افتاده، زمانبندی کنند. پلتفرمهای پشتیبانکننده از تودوایست شامل مرورگرهای فایرفاکس و گوگلکروم، سیستمهای عامل مک او اس، آی او اس، اندروید، واچ او اس (watchOS) و اندروید ویر (Android Wear) و همچنین جیمیل و اوتلوک (Outlook) میشود.
مایکروسافت تو دو (Microsoft To-Do) هم یکی از نرمافزارهای خوب مدیریت وظیفه محسوب میشود که تیم توسعهدهندهی نرمافزار واندرلیست (Wunderlist) آن را ساختهاند. از قابلیتهای این نرمافزار میتوان به امکان کنترل و بررسی وظایف، انتقال آنها به یادآوریها و مشخص کردن فهرستهای متنوع وظایف با کدهای رنگی اشاره کرد. همچنین سرویس «My Day» که یک «سرویس یادآور هوشمند» است نیز میتواند تاحدودی مفید باشد. این سرویس با ارائهی پیشنهاداتی برای اولویتبندی امور مختلف، به کاربر در انجام بهموقع وظایف یاری میرساند. درحالحاضر استفاده از تودوایست پیشنهاد میشود؛ زیرا نسبت به مایکروسافت تو دو، تعداد بیشتری از مرورگرها و دستگاهها از آن پشتیبانی میکنند؛ البته ممکن است روزی مایکروسافت تو دو نیز در این زمینه از رقیب خود پیشی بگیرد.
اپلیکیشن Microsoft To Do
در صورتیکه قصد امتحانکردن واندرلیست را دارید، زیاد به آن وابسته نشوید؛ زیرا شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۱۷ با انتشار پستی اعلام کرد زمانیکه اعضای تیم سازندهی مایکروسافت تو دو مطمئن شوند بهترین ویژگیهای واندرلیست در این نرمافزار نیز ایجاد شده است، واندرلیست را کنار خواهند گذاشت. البته برای فراهم کردن امکان انتقال یادآوریها و تنظیمات واندرلیست به نرمافزاری دیگر (مثل مایکروسافت تو دو) در هنگام قطع پشتیبانی از آن، هیچ تضمینی وجود ندارد؛ اما کاربران این نرمافزار تا زمان تکمیل تغییر و تحولات دشوار مایکروسافت، میتوانند از ویژگیهای حرفهای آن بهصورت رایگان استفاده کنند.
Office Online یا LibreOffice (رایگان)
اپلیکیشن آفیس آنلاین (Office Online) اپلیکیشنی رایگان جهت ایجاد فایلهای آفیس مثل ورد، اکسل وپاورپوینت است و جایگزین بسیار مناسبی برای اپ ویندوز آفیس ۳۶۵ (Office 365) محسوب میشود. همچنین در صورتیکه قصد تهیه اسنادی مثل اسناد جامع، صفحه گسترده (Spreedsheet) یا پرزنتیشن را دارید، توصیه میکنیم نرمافزار رایگان Google’s office suite را نیز امتحان کنید.
اپلیکیشن Libre Office
اگر نیازمند نرمافزاری آفلاین و رایگان هستید، نرمافزار متنباز لیبره آفیس (LibreOffice) برای انجام کارهای ابتدایی گزینهی مناسبی است. لیبره آفیس جایگزین مناسبی برای آفیس آنلاین محسوب میشود؛ اما چنانچه در هنگام ایجاد اسنادی مثل صفحه گسترده یا پرزنتیشن از آفیس آنلاین به لیبره آفیس سوییچ کنید، متوجه میشوید که کار با LibreOffice کمی سخت است و شاید ترجیح دهید با همان نرمافزار آفیس آنلاین کار کنید.
Sumatra PDF (رایگان)
یافتن نرمافزار پیدیافخوانی که شبیه نرمافزارهای ازپیشنصبشده نباشد یا رابط کاربری زیبایی داشته باشد، کمی دشوار است. اپلیکیشن ساماترا (Sumatra PDF) درحالحاضر یکی از بهترین نرمافزارهای پیدیاف خوان ویندوز به شمار میرود؛ البته تنها در زمینهی اجرای فایلهای پیدیاف و نه ویرایش آنها. استفاده از Sumatra PDF قطعا بهتر از بازکردن تمامی فایلهای پیدیاف در مرورگر اج مایکروسافت خواهد بود! از مزایای Sumatra PDF میتوان به رابطکاربری ساده، سرعت بالا و برخورداری از نسخهی پرتابل اشاره کرد که نیازی به نصب ندارد و سریع اجرا میشود.
اینترنت و ارتباطات
گوگل کروم یا فایرفاکس کوانتوم (رایگان)
فایرفاکس همیشه با فاصله کمی پشت سر گوگل کروم بوده و هنوز هم اینچنین است. اگر تنها به میزان موفقیت این دو مرورگر در جذب مخاطب و کسب سهم بیشتر از بازار توجه میکنید، باید بدانید که شرکت موزیلا با ارائهی مرورگر فایرفاکس کوانتوم (Firefox Quantum) در نوامبر سال ۲۰۱۷ موفقیت چشمگیری به دست آورد و این امر باعث شد این دو رقیب سرسخت که جزو ضروریترین اپلیکیشنهای ویندوز هستند، از نظر کارایی و عملکرد، بیشازپیش به یکدیگر نزدیک شوند.
فایرقاکس کوانتوم
اظهارنظر درمورد برتری یکی از این دو مرورگر نسبت به دیگری دشوار است؛ و جواب این سؤال که کدام یک از دو مرورگر برتر است، به علاقهی شخصی کاربران بستگی دارد. شما رابطکاربری کدامیک از دو این مرورگر را دوست دارید؟ از افزونههای کدامیک از آنها بیشترین استفاده را دارید (یا با افزونههای کدامیک از آنها بیشتر آشنا هستید؟) زمانیکه ۳۰ سربرگ را همزمان با هم باز میکنید، احساس میکنید کدامیک از آنها عملکرد بهتری دارند؟ جواب این سؤالها و سؤالهای مشابه میتواند مرورگر برتر را به شما معرفی کند.
برخی معتقدند گوگل کروم زمانیکه کاربر تعداد زیادی سربرگ را همزمان در آن باز میکند، کمی کند میشود؛ اما نسبتبه مرورگرهای دیگر فضای کمتری از حافظه رم اشغال میکند و CPU را کمتر درگیر میکند. آیا این موارد میتوانند برتری گوگلکروم را نسبت به سایر مرورگرها ثابت کنند؟ خیر؛ چنانچه جزو کاربران حرفهای ویندوز باشید، بهتر است هر دو مرورگر را روی سیستم خود نصب کنید و هرازچندگاهی بین آنها سوییچ کنید یا حداقل قبل از تصمیم گرفتن برای انتخاب مرورگر نهایی خود، پیشنهاد میکنیم هر دوی آنها را برای چند ماه امتحان کنید.
درکنار این دو، مرورگر اپرا نیز جایگزین مناسبی محسوب میشود (دانلود اپرا)؛ زیرا هم سرعت خوبی دارد و از هم امکاناتی نظیر VPN داخلی و پیامرسانهای واتساپ، فیسبوک و تلگرام در یک سایدبار که بهراحتی اجرا میشود، برخوردار است؛ بنابراین اگر زیاد اهل چت هستید، بد نیست این مرورگر را درنظر داشته باشید.
Caprine یا Franz (رایگان)
زمانی تعداد نرمافزارهای پیامرسان فوری واقعا محدود بود و کاربران تنها از نرمافزارهایی همچون پیدگین (Pidgin) برای صحبت کردن با دوستان و مخاطبان خود استفاده میکردند؛ اما امروزه تعداد بیشماری از این اپلیکیشنها منتشر شدهاند که از میان آنها میتوان به واتساپ، گوگل هنگاوتز (Google Hangouts) و اسلک (Slack) اشاره کرد.
اپلیکیشن Franz
اگر هنوز هم معتاد فیسبوک هستید، میتوانید از اپلیکیشن ساده، زیبا و مستقل کاپرین (Caprine) استفاده کنید و بدون نیاز به باز کردن مرورگر خود، پیامها را بخوانید یا بنویسید. همچنین میتوانید از اپلیکیشن فِرَنز (Franz) استفاده کنید که نسبتبه Caprine برای صحبت کردن با کاربران دیگر کارایی بیشتری دارد و میتوانید از پیامرسان آن استفاده کنید و علاوهبر آن از سایر سرویسهای پیامرسان که تمام آنها در یک پنجره در دسترس جمع شدهاند، بهرهمند شوید. از میان پیامرسانهای این اپلیکیشن میتوان به اسلک، ویچت، اسکایپ، تلگرام و هیپچت (Hipchat) اشاره کرد.
اسکایپ (رایگان)
درحالحاضر نرمافزارهای زیادی برای مکالمه تصویری وجود دارد که از میان آنها میتوان به واتساپ، گوگل هنگاوتز، هاوس پارتی (HouseParty) و حتی خود اپلیکیشن فیسبوک مسنجر (Facebook Messenger) اشاره کرد. بیشتر گوشیهای هوشمند امروزی نیز دارای یک سرویس مکالمهی تصویری اختصاصی هستند.
اسکایپ هم جزو نرمافزارهای بسیار خوب مکالمهی تصویری محسوب میشود که مایکروسافت آن را عرضه کرد و جدیدترین نسخهی آن دارای رابط کاربری راحت و کاربرپسند و تعداد زیادی از ویژگیهای مفید دیگر است. قابلیت به اشتراکگذاری فایل، چت انفرادی و گروهی، پیامرسانی متنی و پیامرسانی فوری، ترجمه و امکان ارسال پیامهای صوتی، از امکانات خوب این پیامرسان مستقل هستند. میتوان گفت تنها عیب بزرگ اسکایپ، نبود امکان همگامسازی این اپلیکیشن با فیسبوک و وارد کردن مخاطبان این شبکهی اجتماعی به اپلیکیشن است.
eM Client یا Mailbird (برخی از امکانات این نرمافزار رایگان است)
اپلیکیشن Mail ویندوز ۱۰ گزینهی مناسبی برای مدیریت ایمیلها در این ویندوز محسوب میشود؛ اما رابطکاربری آن کمی سنگین است (مخصوصا برای افرادی که به اپلیکیشنهایی مثل Thunderbird یا اپلیکیشن پولی اوتلوک (Outlook) عادت کردهاند. اپلیکیشن رایگان ای.ام کلاینت (eM Client) بسیار سادهتر از اپلیکیشن مدیریت ایمیلخود ویندوز است و ویژگیهای خوبی نیز دارد. از امکانات این اپلیکیشن میتوان به قابلیت سفارشیسازی ظاهر (مانند تم تیره)، امکان مشاهده اطلاعات متنی مخاطب ایمیل، سایدباری با دسترسی آسان (که شامل فایلهایی که تبادل کردهاید یا رویدادهای بهاشتراکگذاشتهشده توسط شما میشود)، برنامهریزی برای ارسال ایمیلها در زمان خاص و ترجمهی ایمیلهای نوشتهشده به زبانهای خارجی درون خود اپلیکیشن اشاره کرد.
اپلیکیشن Mailbird
اپلیکیشن مِیلبِرد Mailbird جایگزین بسیار خوبی برای ای. ام.کلاینت محسوب میشود؛ البته نسخه رایگان این اپلیکیشن مدیریت ایمیل نسبت به نسخه پولی خود ویژگیهای کمتری دارد. کاربران میتوانند پیامهای سه حساب ایمیل را با یکدیگر ترکیب کنند و آنها را در قاب یک اپلیکیشن با ظاهری جذاب ببینند. رابط کاربری این اپلیکیشن در ظاهر کمی سادهتر از ای. ام.کلاینت به نظر میرسد؛ اما باز هم از اپلیکیشن مدیریت ایمیل خود ویندوز جذابتر است. در صورت استفاده از نسخه پولی ( ۱۸ دلار سالانه یا ۵۹ دلار برای اشتراک مادامالعمر) میتوان حسابکاربری سایر سرویسها مانند فیسبوک، لینکدین (LinkedIn)، اسلک، گوگل و سایر موارد را در اپلیکیشن ادغام کرد و از سایر ویژگیهای کاربردی آن مانند سریعخوانی نیز بهرهمند شد.
Microsoft News یا Flipboard (رایگان)
چنانچه به آگاهی از اخبار جدید علاقه زیادی دارید، حتما ترجیح میدهید از یک اپلیکیشن خبرخوان حرفهای مثل نکستجن ریدر (Nextgen Reader) با قیمت ۶ دلار استفاده کنید. اما اگر میخواهید رویدادهای روز را در اپلیکیشن شکیلتر دنبال کنید، اپلیکیشن رایگان مایکروسافت نیوز اپ (Microsoft’s News app) خلاصه یا تحلیل مختصری از اخباری را که میخواهید از آنها مطلع شوید، در اختیار شما قرار میدهد. این اپلیکیشن اخبار را براساس حیطهی مورد علاقه کاربر که قبلا مشخص کرده است، در اختیار او قرار میدهد. چنانچه تنها میخواهید اخبار مربوطبه منابع خاصی را دنبال کنید، میتوانید منابع مورد نظر خود را نیز انتخاب کنید.
اپلیکیشن Flipboard
اپلیکیشن کلاسیک فلیپبورد (Flipboard) طرح گرافیکی زیبایی دارد و طراحی آن شبیه مجلهای با تصاویر بزرگ و داستانهایی مختصرتر در هر صفحه است. این نوع طراحی خواندن مطالب را لذتبخشتر میکند؛ مخصوصا زمانیکه در میان موضوعات مختلف بهدنبال موضوع مورد نظر خود هستید. البته اگر تنها در پی مروری سریع برای کسب اطلاعات در مورد تمام اخبار ضروری در سریعترین زمان ممکن هستید، استفاده از Microsoft News توصیه میشود.
Discord (رایگان)
اگر گیمر هستید و اپلیکیشن دیسکورد (Discord) را روی سیستم خود نصب نکردهاید، حتما هرچه زودتر این کار را انجام دهید. از این اپلیکیشن میتوان برای ایجاد جلسات مجازی جهت گفتوگو با دوستان خود یا اعضای گروههای دیگر با علایق مشترک استفاده کرد. امکان گفتگوی صوتی برای هماهنگی بهتر در برخی از مواقع مانند میزبانی آنلاین رویدادها از دیگر قابلیتهای دیسکورد است.
نرمافزارهای مرتبط با فیلم، عکس و موسیقی
مدیا پلیر VLC (رایگان)
بهترین دلیل برای استفاده از پلیر وی.ال.سی (VLC)، قابل مقایسه نبودن ویژگیهای آن با ویندوز مدیا پلیر است. VLC تقریبا تمام فرمتهای ویدیویی را پخش میکند. یکی دیگر از مزایای این مدیا پلیر عملکرد بسیار خوب برای پخش فیلمهای باکیفیت در سیستمهای نهچندان قوی است؛ بهعنوان مثال وقتی میخواهید یک فیلم HD را در سیستمی با سختافزار نهچندان مناسب ببینید، VLC بهترین کیفیت را به شما ارائه میدهد؛ البته از این نرمافزار انتظار معجزه نداشته باشید؛ اما مطمئن باشید توانایی آن در رمزگشایی سختافزاری کاملا مناسب است.
Adobe Bridge CC، digikam و Google Backup and Sync (رایگان)
قطعا میتوان با استفاده از پوشههای مختلف و نامگذاری آنها، تمام تصاویر سیستم را دستهبندی کرد و روی آنها کنترل کامل داشت؛ اما این کار نیازمند صرف وقت زیادی است. اپلیکیشن ادوبی بریج سیسی (Adobe Bridge CC) یک نرمافزار مناسب برای ویرایش عکس نیست؛ اما برای دستهبندی و سازماندهی تصاویر عملکرد بسیار خوبی دارد و کاربر با استفاده از پارامترهای مختلف مثل برچسب، ردهبندیها، کلیدواژهها، ابعاد، تاریخ تصاویر و سایر پارامترهایی که به تصاویر مربوط باشد، میتوانند تصاویر را سازماندهی کنند.
اپلیکیشن Digikam
چنانچه قصد دارید از اپلیکیشنی با ویژگیهای بیشتر استفاده کنید که شبیه نرمافزاری حرفهای مانند لایتروم (Lightroom) ادوبی باشد، توصیه میشود اپلیکیشن متنباز Digikam را نیز امتحان کنید. وارد کردن عکس در کتابخانههای آفلاین مختلف و همچنین انتقال عکسها از آنها به سرویسهای دیجیتالی مثل Smugmug (تنها خروجیگرفتن) و فیسبوک (ورودیدادن و خروجیگرفتن) با استفاده از دیجیکم بسیار راحت است؛ زیرا مجبور نیستید از تمام تصاویر در هارد سیستم خود نگهداری کنید.
اپلیکیشن Google Backup Sync
توصیه میشود اپلیکیشن گوگل بکآپ اَند سینک (Google Backup and Sync) را نیز امتحان کنید. این اپلیکیشن برای سازماندهی تصاویر طراحی نشده است؛ اما برای بارگذاری تصاویر در اپلیکیشن گوگل فوتو (Google Photo) ابزار بسیار خوبی محسوب میشود. گوگل فوتو ابزاری رایگان و مناسب برای بکاپگیری تهیه فایل پشتیبان از تصاویر است. البته اگر میخواهید تصویر گرفتهشده با دوربینهایی با رزولوشن بیشتر از ۱۶ مگاپیکسل یا ویدیوهای 4K را در گوگل فوتو ذخیره کنید، باید برای خرید فضای بیشتر مبلغی را بپردازید و نیز برای نگهداری تصاویر در اندازه اصلی و بدون فشردهسازی حجم (در گوگل فوتو حجم تصاویر فشرده می شود) باید بهدنبال سرویس دیگری باشید؛ البته در صورتیکه ایجاد مجموعههای آنلاین را ترجیح میدهید، میتوانید از گوگل فوتو برای سازماندهی تصاویر کتابخانههای خود استفاده کنید.
Adobe PhotoShop Express، Paint.NET یا Gimp (رایگان)
چنانچه تنها نیازمند یک اپلیکیشن ویرایش عکس ساده هستید و فقط میخواهید برای دستکاری رنگها، چرخاندن یا افقی و عمودی کردن تصاویر و انجام تنظیماتی مثل کنتراست، روشنی و توازن رنگ سفید از آن استفاده کنید، اپلیکیشن ادوب فوتوشاپ اکسپرس (Adobe PhotoShop Express) گزینهی بسیار مناسبی است. با استفاده از این اپلیکیشن بهراحتی میتوانید تصاویر خام (RAW) را ویرایش کنید؛ تصاویر را از جنبههای مختلف تصحیح کنید و برای اینکه آب و رنگی به تصاویر خود بدهید، از فیلترهای مختلف استفاده کنید. اپلیکیشن ادوب فوتوشاپ اکسپرس نسبت به اپلیکیشن ویرایش تصویر خود ویندوز، ویژگیهای بیشتری دارد؛ اما اصلا در حدواندازهی نسخهی کامل فتوشاپ نیست.
اپلیکیشن Paint.NET
کاربرانی که مایل هستند از یک اپلیکیشن حرفهایتر مانند فتوشاپ استفاده کنند و نمیخواهند پولی برای این نرمافزارها پرداخت کنند، میتوانند از اپلیکیشن پینت دات نت (Paint.NET) یا گیمپ (Gimp) استفاده کنند. سطح این دو اپلیکیشن از اپلیکیشنهای ساده ویرایش عکس کاملا بالاتر است و کاربران با استفاده از آنها میتوانند تغییرات بیشتری روی تصاویر و طرحهای گرافیکی اعمال کنند.
اپلیکیشن Gimp
این دو اپلیکیشن مدت زمان زیادی است که جزو اصلیترین اپلیکیشنهای ویرایش تصویر محسوب میشوند و این موضوع نشاندهنده قدرت و کارایی آنها است. همچنین کار با Paint.NET و Gimp باعث میشود بیشتر با محیط فتوشاپ آشنا شوید.
دانلود اپلیکیشن ادوب فوتوشاپ اکسپرس
HandBrake (رایگان)
اگر با اپلیکیشنهای ویرایش ویدئو و تبدیل کردن فرمتهای ویدیویی زیاد سروکار دارید، حتما باید اپلیکیشن هَندبِرِیک (HandBrake) را نیز روی سیستم خود نصب کنید. زمانیکه این اپلیکیشن رایگان تبدیل فرمت ویدئو درکنار اپلیکیشن MKV Make استفاده شود، ساخت فایلهای ویدیویی و ویرایش آنها، کار سادهای خواهد بود. هندبریک ویژگیهای زیادی دارد و بیشتر ابزار مورد نیاز برای تبدیل فایلهای ویدیویی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
هندبریک از قابلیت تبدیل گروهی فایلهای ویدیویی به یکدیگر نیز برخوردار است و میتوانید تعداد زیادی از فایلها را به فهرست تبدیل آن اضافه کنید. همچنین امکان خاموش شدن خودکار سیستم پس از اتمام کار اپلیکیشن نیز وجود دارد.
اسپاتیفای (۱۰ دلار) و Amazon Music Unlimited (هشت تا ۱۰ دلار)
اسپاتیفای سرویس پخش آنلاین موسیقی است که یک اپلیکیشن اختصاصی برای ویندوز عرضه کرده و اپلیکیشن آن در ویندوز استور وجود دارد. کاربرانی که اغلب موسیقی را آنلاین گوش میدهند، با این سرویس آشنا هستند. استفاده از اسپاتیفای نسبت به سرویسهایی مثل اپل موزیک (Apple Music) راحتتر است؛ زیرا اپلیکیشنiTunes هنوز هم برای ویندوز اصلا مناسب نیست. هنوز نسخه رسمی دسکتاپ گوگل پلی موزیک (Google Play Music) عرضه نشده است و کاربران باید در محیط خارج از مرورگر خود، از اپلیکیشنی متنباز برای گوش دادن موسیقی بهصورت آنلاین استفاده کنند. در اپلیکیشن اسپاتیفای فهرست ترانهها و تعاملات اجتماعی به شیوهای جالب سازماندهی شدهاند.
اپلیکیشن Amazon Music Unlimited
سرویس آمازون موزیک آنلیمیتد (Amazon Music Unlimited) نیز از پلتفرمهای برتر در زمینه پخش آنلاین موسیقی محسوب میشود. هزینهی استفاده از این اپلیکیشن برای مشترکان اصلی ۸ دلار و برای سایر مشترکان ۱۰ دلار است. نسخهی دسکتاپ این سرویس بهصورت رسمی عرضه شده و کتابخانهای جامع نیز در آن ایجاد شده است. چنانچه اشتراک اصلی (Prime) داشته باشید، میتوانید از اپلیکیشن دسکتاپ سرویس نیز استفاده کنید. در اپلیکیشن موسیقیهای زیادی در اختیار کاربر قرار داده میشود؛ اما اگر ۱۰ دلار پرداخت کنید، مسلما از محتوای بیشتری میتوانید استفاده کنید.
نرمافزارهای کاربردی
Dropbox ،Google Drive و Mega (برخی از ویژگیهای این اپلیکیشنها رایگان است)
سرویسهای ابری زیادی برای تهیه فایل پشتیبان و بکاپگیری از فایلهای شما یا فایلهایی که آنها را با دوستانتان به اشتراک گذاشتهاید (و در سطح گستردهتر یعنی در وب)، وجود دارد؛ اما با بررسیهای مختلف مشخص است که سرویس دراپباکس (Dropbox) نسبت به پلتفرمهای مشابه خود عملکرد بهتری دارد و میتواند به بیشتر نیازهای مرتبط کاربران پاسخ دهد؛ البته دراپباکس تنها ۲ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهد؛ اما اگر فردی کاربر حرفهای باشد و بتواند حسابکاربری خود را ارتقاء دهد، فضای بیشتری برای ذخیرهسازی فایلهای خود به دست میآورد.
گوگل درایو ۱۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهد و امکان همگامسازی فایلها در لپتاب یا کامپیوتر رومیزی برای مشاهده آفلاین فایلها نیز وجود دارد.
اگر به فضای بیشتری نیاز دارید، میتوانید از سرویس مِگا (Mega) استفاده کنید که فضای رایگان آن ۵۰ گیگابایت است. کاربران میتوانند برای همگامسازی فایلهای خود با سرویس ابری از اپلیکیشن MEGAsync استفاده کنند. تنها عیب نرمافزار بکاپگیری مگا این است که ظرفیت انتقال آن در هر شبانهروز، تنها ۱ گیگابایت یا میزانی در همین حدود است؛ بنابراین ابزار خوبی برای تهیه فایل پشتیبان از فایلهای هارد نیست؛ اما چنانچه تنها قصد ذخیرهسازی فایلهای خود در فضای ابری را دارید و میخواهید گاهی اوقات هم به آنها دسترسی داشته باشید، حتما استفاده از این سرویس را به شما پیشنهاد میکنیم.
qBittorrent (رایگان)
اپلیکیشن کیوبیتتورنت (qBittorrent)، محصولی از شرکت بیتتورنت (BitTorrent) است که برای افراد علاقهمند به دانلود فیلم، سریال، مستند و... از اینترنت، اپلیکیشنی رویایی یهشمار میآید و کاربرانی که فایلهای خود را از تورنت دانلود میکنند، کاملا با این اپلیکیشن آشنا هستند. بیتتورنت رابط کاربری بسیار راحتی دارد و توسعهدهندهی متنباز آن این اطمینان را به کاربران داده است که هیچ برنامهی غیرضروری دیگری همراهبا آن نصب نمیشود و فاقد تبلیغات خواهد بود.
دانلود منیجر تورنت تمام نیازهای کاربران را بهخوبی پوشش میدهد؛ از پشتیبانی از سرویس VPN و پشتیبانی از دانلود محتوا ازطریق فید RSS (در این حالت محتوایی که در یک سایت برای دانلود بارگذاری میشود، همیشه ازطریق فید RSS به کاربر اطلاع داده میشود) گرفته تا برخورداری از یک رابطکاربری وب مناسب برای کنترل از راه دور برنامه ازطریق یک سیستم دیگر.
یکی دیگر از قابلیتهای خوب دیگر بیت تورنت این است که اسامی فایلهای دانلودشده بهصورت خودکار به فهرست جدیدی مثل بخش Done منتقل و اینگونه از تجمع تمام فایلهای تورنت در یک قسمت جلوگیری میشود. از دیگر قابلیتهای بیت تورنت میتوان به امکان تعیین زمان مشخص برای محدود شدن میزان پهنای باند اشغالشده توسط اپلیکیشن و بسته شدن اپلیکیشن یا خاموش شدن کامپیوتر پس از اتمام دانلود فایلهای موجود در صف اشاره کرد.
Backblaze (ماهانه ۵ دلار)
پس از منسوخ شدن اپلیکیشن کرشپلن یا Crashplan (نرمافزار بکاپگیری و تهیه فایل پشتیبان)، اپلیکیشن بَکبِلِیز (Backblaze) که میتوان آن را یکی از مهمترین اپ های ویندوز تلقی کرد، به یکی از محبوبترین اپلیکیشنها در این زمینه تبدیل شد. درحالحاضر هزینه استفاده از بکبلیز تنها نصف هزینه ارزانترین طرح کرش پلن است. بکبلیز رابطکاربری بسیار سادهای دارد و برای تهیه فایل پشتیبان تنها باید فایلها و پوشههای خود را وارد آن کنید تا زمانیکه هارد سیستم آسیب دید یا تصادفی فایل یا پوشهای را پاک کردید، بتوانید بهراحتی دوباره آنها را بازیابی کنید. قطعا بکبلیز ارزش پرداخت ۶۰ دلار در سال را دارد.
7-Zip یا Peazip (رایگان)
استرکت کردن فایلهای زیپ که جزو عمده فایلهای ویندوز هستند، بهراحتی در ویندوز امکانپذیر است. برای باز کردن فایلهایی با پسوندهای RAR ،TAR ،ISO ،VHD و VDI و فایلهای مشابه میتوانید از اپلیکیشن متن باز و سبک ۷- زیپ (7-Zip) استفاده کنید. ۷- زیپ رابطکاربری چندان زیبایی ندارد؛ اما این موضوع برای بسیاری از کاربران زیاد مهم نیست. در صورتیکه این اپلیکیشن کسلکننده است، میتوانید از اپلیکیشن پیزیپ (Peazip) با رابطکاربری گرافیکی زیباتر استفاده کنید.
Notepad++ (رایگان)
نوتپد++ (Notepad++) یکی از بهترین اپلیکیشنهای ویرایشگر برنامهنویسی به شمار میرود. این اپلیکیشن ویرایش متن بدون درنظر گرفتن زبان برنامهنویسی مورد استفاده توسط کاربر مانند اچ.تی. ام. ال (HTML)، سوئیفت (Swift)، سی++ (C++) و غیره، تنظیمات بصری خوبی دارد که با استفاده از آن متغیرهای متن در حال تایپ را بهصورت خودکار با کدهای رنگی اختصاصی متمایز میکند. این قابلیت که باعث سازماندهی کدهای کاربر میشود، تنها یکی از ویژگیهای مثبت پایهای نوتپد++ است.
برخورداری نوتپد++ از ماکروهایی مختلف (مجموعهای از دستورها که یک بار نوشته میشود و چند بار مورد استفاده قرار میگیرد و برای جستوجو نیز کاملا مناسب هستند)، رابط کاربری جذابی که استفاده همزمان از چندین سند را امکانپذیر میکند و همچنین پشتیبانی از پلاگینها، باعث شده است این اپلیکیشن نسبت به اپلیکیشن ویرایش متن خود ویندوز برتری کامل پیدا کند.
Ditto Clipboard (رایگان)
توصیه میکنیم بهجای استفاده از کلیپبرد کسلکننده خود ویندوز که تنها آخرین مورد کپیشده در آن ثبت میشود، از اپلیکیشن دیتو کلیپبورد (Ditto Clipboard) استفاده کنید که تاریخچهای از هر آنچه در آن کپی شده است، به کاربر ارائه میکند. کاربر میتواند موارد مختلفی مثل متن، تصویر یا کد را بهراحتی در این کلیپبرد کپی کند و سپس آن را در بخش مورد نظر خود پیست کند.
The PC Decrapifier (رایگان)
زمانیکه لپتاپی با اپلیکیشنهای ازپیشنصبشده (Bloatware) میخرید یا حجم زیادی از برنامههای غیرضروری مواجه میشوید که تنها گاهی اوقات ممکن است از آنها استفاده کنید (یا شاید اصلا از آنها استفاده نکنید). وجود این نرمافزارها که حجم زیادی از فضای هارد را اشغال میکند، واقعا آزاردهنده است؛ اما حذف برخی از آنها میتواند سیستم را با مشکل جدی مواجه کند؛ برای جلوگیری از این مشکل و رهایی از نرمافزارهای غیرضروری و بلااستفاده، حتما اپلیکیشن پی سی دیکرپیفایر (The PC Decrapifier) را نصب کنید. این اپلیکیشن فوقالعاده کارآمد براساس تجربهی کاربری کاربر (نحوهی کار کاربر با کامپیوتر)، به او پیشنهاد میکند که چه نرمافزارهایی را باید نگه دارد و کدام یک از آنها را در صورت تمایل میتواند حذف کند. استفاده از The PC Decrapifier باعث میشود کاربر اپلیکیشنهای بسیار مهم را بهصورت تصادفی و بدون اطلاع از اهمیت آنها پاک نکند.
Wiztree (رایگان)
با استفاده از اپلیکیشن ویزتیری (wiztree) که یکی از برترین نرمافزارهای ویندوز در نوع خود است، میتوانید سریع بفهمید که فایلها و پوشههای مختلف چه مقدار از فضای هارد سیستم را اشغال کردهاند. با استفاده از Wiztree بسیار سریعتر از اپلیکیشن WinDirStat، میتوان هارد را سریع اسکن کرد و فایلهای غیرضروری و موقت که گاهی اوقات حجم بسیار زیادی هم اشغال میکنند، کشف و حذف کرد. همچنین میتوان با استفاده از این اپلیکیشن، فایلهای حجیم مثل فیلمهای باکیفیت را که نمیدانید آنها را در کدام پوشه یا درایو کپی کردهاید، پیدا کرد. با شناسایی فایلهای غیرضروری و حجیم و حذف آنها، فضای زیادی از حجم ارزشمند هارد آزاد میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.