گوگل درصد توزیع نسخه‌های مختلف اندروید را منتشر شد؛ اندروید پای ۱۰ درصد

از آخرین‌باری که گوگل آمار رسمی درباره‌ی درصد استفاده از نسخه‌های مختلف اندروید را ارائه داده، ۶ ماه می‌گذرد و حالا این شرکت آمار و اطلاعات جدیدی در‌این‌باره منتشر کرده است. براساس آمار جدید گوگل، هم‌اکنون جدید‌ترین نسخه‌ی عمومی سیستم‌عامل موبایلی این شرکت، یعنی اندروید ۹ پای، روی بیش از ۱۰ درصد از محصولات اندرویدی نصب شده است.

در وب‌سایت توسعه‌دهندگان اندروید، بخشی با عنوان داشبورد توزیع‌ها وجود دارد که در آن، جزئیات میزان استفاده از نسخه‌های مختلف سیستم‌عامل یادشده دردسترس افراد قرار دارد. هم‌اکنون، بیش از ۲.۵ میلیارد دستگاه مجهز به سیستم‌عامل اندروید در دنیا وجود دارد و در این بخش، اطلاعات مفیدی از نسخه‌های مختلف اندروید به‌صورت ماهانه منتشر می‌شود. دانستن اینکه درصد استفاده از نسخه‌های مختلف اندروید در دنیا چقدر است، می‌تواند برای تمامی افرادی بسیار ارزشمند باشد که با این سیستم‌عامل سروکار دارند.

اطلاعات ارائه‌شده در داشبورد توزیع‌های اندروید، آخرین‌بار در اکتبر۲۰۱۸ به‌روزرسانی شده بود. گوگل در اوایل دسامبر، نکته‌ی کوچکی در زیر چارت درصد استفاده از نسخه‌های مختلف اندروید اضافه کرد: 

به‌زودی، به‌روزرسانی ارائه خواهد شد: منبع داده‌ها در دست تعمیر است.

حال ماه‌ها از این موضوع می‌گذرد و ردموندی‌ها توضیحی در‌این‌زمینه ارائه نداده بودند تا اینکه امروز، سرانجام آمار و ارقام مربوط‌به این بخش را به‌روزرسانی کردند. گوگل دلیل ارائه‌نکردن به‌روزرسانی در ۶ ماه گذشته را مشکل فنی می‌داند و اعلام کرده حالا مشکل کاملا رفع شده است. این شرکت وعده داده داشبورد توزیع‌های اندروید را همیشه به‌روزرسانی کند. البته گوگل در گفت‌وگو با وب‌سایت ونچربیت گفته است به‌روزرسانی‌های این بخش از‌این‌پس به‌صورت ماهانه نخواهد بود.

اندروید پای؛ پنجمین نسخه‌ی پراستفاده‌ی سیستم‌عامل اندروید

درصد توزیع اندروید

درادامه، آمار جدید منتشرشده‌ی گوگل را با آمار اکتبر‌۲۰۱۸ مقایسه می‌کنیم:

اندروید ۹.۰ پای (اوت‌۲۰۱۸): ۱۰.۴ درصد

اندروید ۸.۰ و ۸.۱ اوریو (اوت‌۲۰۱۷ و دسامبر‌۲۰۱۷): با ۶.۸ درصد افزایش ۲۸.۳ درصد

اندروید ۷.۰ و ۷.۱ نوقا (اوت‌۲۰۱۶ و اکتبر‌۲۰۱۶): با ۹.۹ درصد کاهش ۱۹.۲ درصد

اندروید ۶.۰ مارشمالو (اکتبر‌۲۰۱۵): با ۴.۴ درصد کاهش ۱۶.۹ درصد

اندروید ۵.۰ و ۵.۱ آب‌نبات‌چوبی (نوامبر‌۲۰۱۴ و مارس‌۲۰۱۵): با ۳.۴ درصد کاهش ۱۴.۵ درصد

اندروید ۴.۴ کیت‌کت (اکتبر‌۲۰۱۳): با ۰.۷ کاهش ۶.۹ درصد

اندروید ۴.۱ و ۴.۲ و ۴.۳ جلی‌بین (ژوئیه‌ی۲۰۱۲ و نوامبر‌۲۰۱۲ و ژوئیه ۲۰۱۳): با ۱.۸ درصد کاهش ۳.۰ درصد

اندروید ۴.۰ (دسامبر۲۰۱۱): بدون تغییر ۰.۳ درصد

اندروید ۲.۳ نان‌زنجفیلی (دسامبر۲۰۱۰): با ۰.۱ درصد افزایش ۰.۳ درصد

نرخ توزیع اندروید حالا بدین‌ترتیب است: اوریو در جایگاه نخست فهرست قرار دارد و پس‌ازآن، اندروید نوقا جایگاه دوم را ازآنِ خود کرده است. اندروید مارشمالو و آب‌نبات‌چوبی به‌ترتیب در جایگاه‌های سوم و چهارم قرار دارند. اندروید پای در این فهرست در جایگاه پنجم قرار دارد و اندروید کیت‌کت و جلی‌بین به‌ترتیب در جایگاه‌های ششم و هفتم قرار گرفته‌ دارند. اندروید بستنی‌خامه‌ای در جایگاه هشتم و اندروید نان‌‌زنجفیلی نیز در جایگاه نهم فهرست قرار گرفته‌اند. به‌نظر می‌رسد تا چند ماه دیگر، اندروید ۹ پای در فهرست مذکور در بین سه نسخه‌ی پراستفاده‌ی اندروید قرار بگیرد.

 

درصد توزیع اندروید

پیش‌ازاین، اندروید نوقا و اندروید اوریو برای دستیابی به سهم ۱۰ درصدی در این فهرست به ۱۰ ماه زمان نیاز داشتند؛ اما حالا این رکورد شکسته شده و اندروید پای حدود ۸ ماه زمان نیاز داشت تا به سهم ۱۰ درصدی دست یابد.

پروژه‌ی تربل

گوگل همیشه نسخه‌های اصلی اندروید را به‌صورت سالانه منتشر می‌کند. کاربران این سیستم‌عامل امیدوارند با انتشار نسخه‌های جدید، دستگاه آن‌ها زودتر از قبل به‌روزرسانی‌ شود؛ اما معمولا برای استفاده از نسخه‌های جدید اندروید باید زمان زیادی صبر کنند. گوگل تلاش کرده اهمیت و سرعت ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های سالانه‌ی اندروید را افزایش دهد. این شرکت پس از انتشار اندروید ۴.۰ بستنی‌خامه‌ای بخش خدمات گوگل‌پلی را نیز منتشر کرد تا بتواند ازطریق این بخش، بهبودها و قابلیت‌های جدیدی بدون نیاز به نصب کامل به‌روزرسانی‌های جدید اندروید، دراختیار کاربران این سیستم‌عامل قرار دهد. همچنین، گوگل پس از انتشار اندروید نوقا، ماهانه‌ به‌روزرسانی‌های امنیتی را منتشر کرد. با ارائه‌ی اندروید اوریو نیز، گوگل پروژه‌ی تربل (Treble) را معرفی کرد. این پروژه با ماژولارکردن سیستم‌عامل اندروید، امکان ارائه‌ی آسان‌تر به‌روزرسانی‌های جدید را فراهم کرده است. ازآنجاکه پس از اندروید اوریو، اندروید پای نسخه‌ای اصلی محسوب می‌شود می‌توان این نسخه را آزمونی واقعی برای گوگل در نظر گرفت که با استفاده از قابلیت‌های آن بتواند سرعت ارائه‌ی به‌روزرسانی‌ها را افزایش دهد. هر دستگاهی که پروژه‌ی تربل در آن فعال باشد، به‌احتمال زیاد امکان دریافت اندروید پای را هم دارد. تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند و اپراتورهای ارائه‌دهنده‌ی خدمات موبایلی نیز نقش مهمی در عرضه‌ی سریع‌تر به‌روزرسانی‌های اندروید دارند؛ اما ازنظر فنی، این نسخه درواقع آسان‌ترین به‌روزرسانی اندروید تا‌به‌امروز بوده است.

گوگل اعلام کرده اندروید پای ازنظر میزان استفاده‌ی کاربران، سریع‌تر از نسخه‌های قبلی این سیستم‌عامل به رقم ۱۰ درصد رسیده و این نشان می‌دهد پروژه‌ی تربل روی افزایش سرعت ارائه‌ی نسخه‌های جدید اندروید تأثیر داشته است. شاید این موضوع واقعیت داشته باشد؛ اما احتمالا دلایل دیگری نیز در‌این‌زمینه تأثیرگذار بوده است. به‌عنوان مثال، احتمالا درمقایسه‌با سال‌های گذشته، تعداد بیشتری از کاربران دستگاه‌های مجهز به سیستم‌عامل اندروید پای را خریده باشند. همچنین، شاید تعداد بیشتری از دارندگان دستگاه‌های قدیمی‌تر، گوشی‌های خود را به اندروید پای به‌روزرسانی کرده‌ باشند. باید گفت دقیقا نمی‌دانیم چه عاملی باعث شده کاربران از اندروید ۹ پای درمقایسه‌با نسخه‌های قبلی این سیستم‌عامل با سرعت بیشتری استفاده می‌کنند و شاید در آینده، گوگل جزئیات بیشتری در‌این‌زمینه مطرح کند. ردموندی‌ها همچنین وعده داده‌اند جزئیات و اطلاعات بیشتری در بخش داشبورد توزیع‌های اندروید ارائه کنند.





تاريخ : پنج شنبه 19 ارديبهشت 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |