راهنمای کامل خرید یک تبلت

 آیا شما نیز در خرید تبلت دچار سردرگمی شده اید و نمی دانید که کدام یک از همه لحاظ، از دیگر برندها برتری دارد؟ پس با ما باشید تا با همدیگر، نقاط قوت و ضعف دستگاه های موجود را بررسی کرده و به یک تصمیم نهایی برسیم.اولین انتخاب شما می بایست که iPad نسل چهارم باشد. چرا که این دستگاه بهترین و بیشترین کارایی، قوی ترین بازدهی و دسترسی نرم افزارها و بازی های بسیار زیاد، باعث می شود که از دیگر رقبا به شکل فوق العاده ای جلو بزند. اگر شما به دنبال یک تبلت عالی و با بازدهی ای در حد iPad هستید، اما نمی خواهید که پولتان را صرف یک iPad کنید، Asus Transformer Pad Infinity TF700 می تواند انتخاب جایگزین برای شما باشد. با صفحه نمایش بسیار زیبایش، و پردازنده اورکلالک شده ۱٫۷ گیگاهرتزی Tegra 3، درگاه حافظه و پورت Micro-HDMI نگاه خیلی ها را به سمت خودش جلب کرده و کیفیتی در حد iPad را در اختیارتان قرار خواهد داد. اگر برای شما پول اهمیت دارد، و یا اینکه تبلت کوچک تری را می خواهید، تلبت ۲۰۰$ نکسوس ۷ یک دستگاه قدرتمند و راحتی می باشد. همچنین یادتان باشد که این دستگاه از سیستم عامل آندروید نسخه Jelly Bean پشتیبانی می کند.

سه قانون در انتخاب و خرید یک تبلت

  • نیازهای خود را پشناسید:
همیشه یادتان باشد که قبل از انجام هر کاری، نیازهای خود را بطور صحیح بشناسید. سوالات مهمی وجود دارند که می بایست پیش از هر چیزی از خودتان بپرسید و آن ها را با یک دید باز پاسخ دهید؛ شاید مهم ترین سوال این باشد که “شما قصد دارید آن را در چه زمینه ای استفاده کنید؟!
از جمله دیگر سوالات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  1. آیا من بدنبال آن هستم که خودم را از کامپیوتر بی نیاز کنم و تمام کارهایم را با تبلت انجام دهم؟ یا اینکه آن را فقط برای تماشای فیلم و سریال در هنگام سفر خریده ام؟!
  2. آیا به یک کانفیگ و سخت افزارهای قدرتمندی نیاز دارم؟
  3. آیا می خوام که بطور داثم به اینترنت متصل باشم؟
  4. آیا نیاز به فضای اضافه ای دارم؟ فکر می کنم که ارتقا دادن میزان حافظه برایم مهم است یا خیر؟
  5. پورت HDMI چطور؟ به آن نیاز دارم؟

و از این قبیل سوالات که می توانید با سوال کردن از خود، نیاز خود را بشناسید…

  • به قیمت ها توجه نکنید؛ قیمت ها تعیین کننده نیستند!
خرید یک تبلت گران قیمت، بدین معنی نخواهد بود که شما یک تبلتی را صاحب می شوید که از همه لحاظ کامل است و پر کیفیت ترین ها در میان بقیه خواهد بود! بدیهی است که برعکس آن هم صدق می کند! تبلت های ارزان قیمت نیز دلیل بر بی کیفیت بودن آن ها نخواهد بود.
همیشه نگاهتان بر روی قیمت ها نباشد و دیدتان را وسعی تر کنید و سعی نمایید که فراتر از قیمت را ببینید. تبلت Kindle Fire HD آمازون، با قدرت خود قیمتی مقرون به صرفه دارد. از طرف دیگر، iPad با قیمت نجومی خود، حتی از حافظه های SD و یا پورت HDMI (بدون تهیه کابل واسط!) پشتیبانی نمی کند، اما قیمتی در حدود ۵۰۰$ و بالا دارد!
 
  • سازنده تبلتتان برایتان مهم باشد!
سازنده تبلتی که قصد خرید آن را دارید باید برایتان مهم باشد. کامپیوترها هیچ موقع بی نقص نبوده اند؛ تبلت ها هم اگر بی نقص تر از آن ها نباشد، کامل تر نیستند! هنگام انتخاب سازنده، شما این را مد نظر خود داشته باشید که اگر با مشکلی مواجه شدید، مطمئن باشید که سازنده در حال تلاش است تا مشکل را رفع کند و واقعاً با انتشار وصله ها و آپدیت ها، در صدد رفع مشکل است. اگر هم که به دنبال دردسر نیستید و می خواهید از وقوع چنین مشکلاتی پیشگیری کنید، بهتر است که به دنبال دستگاهی باشید که به کمترین وصله ها نیاز داشته باشد.
اگر شما می خواهید که یک تبلت تحت سیستم عامل Android انتخاب کنید، شرکتی را انتخاب کنید که سریعاً پس از ارائه ی آپدیت های مربوط به Android از طرف گوگل، خود نیز دستگاه هایش را به آخرین نسخه آپدیت کند. Asus و Motorola سابقه خوبی در این زمنیه دارند؛ اما Samsung نه چندان خوب…!
 
سایز تبلت ها
  • ۷ اینچی (کوچک)
تبلت های مختلفی با سایزی از ۷ تا ۸ اینچی در بازار وجود دارند که با نسبت های مختلف، گروه تبلت های کوچک را می سازند. معمولاً این تبلت ها دارای قیمت پایین تر و سخت افزاری ضعیف تر نسبت به دیگر تبلت ها با سایز بزرگ تر دارند. اما از دید دیگر، آن ها قابلیت حمل بالایی دارند، سبک تر هستند و راحت تر در دست جا می گیرند. همچنین قرار دادن آن ها در یک کیف، دردسری به اندازه تبلت های بزرگ سایز ندارند.
از آنجایی که تبلت های گروه ۷ اینچی خیلی راحت تر در یک دست جا می گیرند، امکان خواندن الکترونیکی با آن ها بسیار جذاب تر و راحت تر خواهد بود. مخصوصاً هنگامی که شما در اتاق خوابتان هستید و بر روی تختان دراز کشیده باشید.
برای آنهایی که دست های کوچکی دارند، یا مکان محدودی دارند و یا اینکه نمی خواهند وسیله ای بزرگ و سنگین همیشه همراهشان باشد، تبلت های گروه ۷ اینچی گزینه بسیار مناسبی برایشان خواهد بود.
  • ۸٫۹ تا ۱۰٫۱ اینچ (متوسط)

این گروه از تبلت ها، پرمخاطب ترین ها در بین دیگر تبلت ها می باشد. سایز های متوسط در تبلت ها، علاوه بر ارائه صفحه نمایش بزرگ تر، Resolution نسبتاً بالایی را در برابر تبلت های کوچک در اختیارتان قرار میدهد. اندازه های بزرگ تر، برای تماشای فیلم بهترین گزینه هستند زیرا لذت بخصوصی دارند. بازی کردن نیز فراموش نشود!

تبلت های سایز متوسط، برای شما تجربه ی یک پردازنده ی بسیار سریع را در اختیارتان قرار می دهد، و بخاطر صفحه نمایش بزرگ آن ها، برای شما کیفیتی بی نظیر در هنگام تماشای فیلم و یا کار کردن با خود دستگاه فراهم می کند که تا کنون با تبلت های سایز کوچک نمی توانستید تجربه کنید.اگرچه به شخصه خود من، برای خواندن کتاب های الکترونیکی تبلت های ۷ اینچی را ترجیح می دهم، اما برای تماشای فیلم و بازی کردن، نمی توان از تبلت های سایز متوسط گذشت!

  • بالاتر از ۱۰٫۱ اینچ (بزرگ)
در حال حاضر، تبلت های بسیار کمی با این سایز وجود دارند، اما با ورود Windows 8 به عرصه سیستم عامل های تبلت، شاهد ورود تبلت های جدید با سایز های بزرگ تر از ۱۰٫۱ اینچی خوهیم بود. با توجه به سایز بزرگ آن ها و صفحه کلید سخت افزاری، سازنده های این تبلت ها برای آن ها، نام “هایبریدی” را انتخاب کرده اند. چرا که آن ها هم تبلت هستند (قابل حمل، صفحه لمسی) و هم کامپیوتر (پشتیبانی کامل از Windows 8، پردازنده های بسیار قدرتمند). برای بسیاری از افراد خیلی جذاب خواهد بود که بدانند قیمت این نوع تبلت ها در چه رنجی قرار خواهند گرفت. اگر بخواهیم که تبلت ۱۳ اینچی Toshiba Excite را به نوعی در نظر بگیریم، آن ها چندان ارزان بنظر نمی رسند.
 
 
نکات و ملاحظات کلیدی
 
  • پردازنده ها
۱٫ Apple A6X: قوی ترین پردازنده موجود در حال حاضر برای هر تبلت، Apple A6X می باشد که فعلاً تنها بر روی iPad نسل چهارم قرار دارد. پردازنده A6X باعث می شود که سرعت اجرایی نرم افزارها را بسیار بیشتر از رقیب آندرویدی خود ببرد. همچنین به لطف چیپ ۴ هسته ای GPU با مدل PowerVR SGX 554MP4، بازی ها بصورت بسیار عالی و خیلی روان اجرا می شوند. شما می توانید هر تبلت دیگری با پردازنده ی متفاوت دیگری را با پردازنده A6X مقایسه کنید و خواهید دانست که A6X، یک ابر قدرتی در میان هم نوعان خودشان به حساب می آید.
 
۲٫ Nvidia Tegra 3: این پردازنده، جزو پردازنده های قوی و ۴ هسته ای می باشد که به شما این امکان را می دهد که هنگام کار با دستگاه، یک نرمی و روانی خاصی را احساس کنید و بتوانید با کیفیت عالی بازی کنید. بعضی از بازی ها نیز مخصوص این پردازنده تهیه شده و برای آن بصورت خاص بهینه سازی شده اند که باعث می شود گرافیکی را در اختیار شما قرار دهد که تا کنون بر روی هیچ پردازنده دیگری مشاهده نکرده باشید! اما مشکل اینجاست که تعداد بسیار کمی از بازی ها خود را برای این پردازنده قدرتمند بهینه سازی کرده اند و از آن جا که هر روز پردازنده های جدیدتری معرفی می شوند، به نوعی این پردازنده کمتر شناخته شده است. این پردازنده در ۱٫۷ گیگاهرتز کلاک شده که به دستگاه Asus Transformer Pad Infinity TF700 این اجازه را می دهد که یک رزلیوشن بسیار بالا در حد ۱۹۲۰×۱۲۰۰ در اختیارتان قرار می دهد. اما توجه داشته باشید که این پردازنده همیشه سریع ترین نیست. مثلاً در بازی های با کیفیتی مثل N.O.V.A 3، در بعضی از جا ها ضعف هایی را نشان می دهد.
۳٫ Samsung Exynos: این پردازنده نیز جزو پردازنده های سریع به حساب می آید و در بعضی مواقع با Tegra 3 در عملکرد برابری می کند. آخرین پردازنده Samsung Exynos یعنی Exynos 5250 یک پردازنده چهار هسته ای می باشد که می توان گفت که در عملکرد و بازی پردازنده ی Tegra 3 را زمین می کوبد و یک نرمی و کارکرد روان را در اختیار کابران Nexus 10 قرار می دهد.
 
۴٫ Texas Instruments OMAP 4470: این پردازنده فعلاً بر روی تبلت Archos 101XS قرار دارد و در آینده بر روی تبلت های Kindle Fire HD 8.9 و Nook HD قرار میگیرد. این پردازنده عملکردی بسیار عالی دارد و Tegra 3 را پشت سر خود می گذارد.
 
  • سیستم عامل و پلتفرم:

۱٫ iOS:
از همان اولین آیفونی که شرکت اپل از آن در سال ۲۰۰۷ رونمایی کرد، این سیستم عامل اختصاصی اپل برای خود بود. این سیستم عامل بسیار روان و جذاب بوده و هر کاربری را شیفته خود می کند. هنگام کارکردن با آن، هیچ وقت سردرگم نخواهید شد و همه چیز در نزدیکی دستان شما قرار خواهد گرفت.
 
۲٫ Android: اگرچه که سیستم عامل Android به اندازه iOS در مارکت خود نرم افزار و بازی ندارد، اما در هر حال جزو یکی از سیستم عامل های قدرتمند و البته متن باز (برخلاف iOS) می باشد. همچنین یکی از نقاط قوت این سیستم عامل، قابلیت شخصی سازی بیشتر نسبت به بقیه می باشد. یعنی می توانید این سیستم عامل را طوری که آن را دوست دارید تغییر دهید و کاملاً شخصی سازی کنید. جدیدترین نسخه از Android که ۴٫۲ با نام Jelly Bean معروف هست بصورت رسمی تنها بر روی تبلت Nexus ارائه می شود.
۳٫ Windows 8 / RT: ظاهر و طراحی جدید آخرین نسخه از سیستم عامل محبوب Microsoft ، یعنی Windows 8، با طراحی جدید و کاملاً متفاوت خود، قطعاً خیلی ها را کمی سردرگم می کند و شاید برای بعضی ها یادگیری آن راحت و سریع نباشد. اما به هرحال، اگر یکبار سعی کنید که وقتتان را صرف یادگیری کنید، بلاشک شما خودتان را در برابر یک سیستم عامل قدرتمند و جذاب خواهید دید. سرویس ستریم موزیک که بصورت پیشفرض در Windows 8 تعبیه شده است، یکی از سرویس های فوق العاده موجود می باشد و تقریباً تعداد بسیار زیادی از فیلم ها، موزیک ها و سریال ها را پشتیبانی می کند. اما هنوز تعداد اپلیکیشن ها برای آن در برابر سیستم عامل های فوق، ناچیز است.
۴٫ Amazon: سیستم عامل تقریباً جدید Amazon که فعلاً تنها بر روی تبلت های شرکت آمازون یعنی Kindle Fire نصب و قابل استفاده می باشد. سیستم عامل Amazon همه موارد را برای شما بصورت طبقه بندی شما نمایش می دهد و از لحاظ کتب موجود برای تبلت ها، Amazon را می توان قوی ترین تبلتی دانست که بیشترین پشتیبانی را برای کتب مختلف دارد؛ تعداد کتب موجود جهت دانلود و خواندن بسیار بسیار زیاد است!
 
منبع: وب سایت CNet.com




تاريخ : پنج شنبه 25 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |