تلفن همراه، نسخه ديجيتاليما
اما چرا گفتيم تمام اطلاعات؟ تلفنهاي همراه امروزي به گونهاي طراحي شدهاند كه ميتوانند شناسه كاربري و رمز عبور حسابهاي كاربري فرد در سرويسهاي پست الكترونيكي، سرويسدهندههاي مختلف، شبكههاي اجتماعي و از همه بدتر حسابهاي بانكي را يكجا درون خود داشته باشند. از اين رو با يك گوشي هوشمند نهتنها ميتوانيد عكس و فيلمهاي خصوصي خود را همراه داشته باشيد بلكه ميتوانيد اطلاعات حسابهاي كاربري خود در سرويسهاي مختلف اينترنتي را نيز هميشه در جيب حمل كنيد. علاوه بر اين با استفاده از سرويسهايي كه بانكها و موسسات مالي در اختيار مشتريان خود قرار ميدهند، كم نيستند كساني كه اطلاعات حسابهاي مالي خود را نيز روي گوشي همراهشان تنظيم كردهاند.به اين ترتيب آشكار است كه گوشيهاي هوشمند به همان ميزاني كه سودمند هستند، ميتوانند باعث وابستگي بيش از حد ما به خود شوند كه در صورت گم شدن يا سرقت آنها، جريان زندگي ما مختل و دچار مشكل ميشود. آن طرف سكه براق پيشرفت تكنولوژي تلفنهاي همراه و به طور عامتر تبلتها، سرقت يا گم شدنشان است، اما براي كاهش شدت ضرر و زيان ناشي از گم كردن يا سرقت گوشي همراه، راههايي وجود دارد كه قصد داريم برخي را برايتان تشريح كنيم.
اگر گوشي به سرقت رفت!
شمارههاي تماس (مخاطبان) اولين موردي است كه به ذهن ميرسد. حسابهاي كاربري از قبيل نام كاربر و رمز عبور صندوقهاي پستي و شبكههاي اجتماعي موارد ديگري است كه معمولا افراد ترجيح ميدهند آنها را روي گوشي خود ذخيره داشته باشند، اما براي امنيت بيشتر توصيه ميشود حتيالمقدور رمزهاي عبور حسابهاي مختلف خود را روي گوشي ذخيره نكنيد؛ اين كار سخت به نظر ميرسد ولي ارزشش را دارد كه براي هر بار دسترسي به حساب خود، رمز را از نو وارد كنيد، اما هميشه مطمئن باشيد كه اطلاعاتتان محفوظ خواهد ماند.غير از حسابهاي كاربري مورد ديگري كه اهميت بالايي براي كاربران گوشي همراه دارد دفترچه تلفن (شمارههاي مخاطبان) است كه گاهي حياتي به حساب ميآيد؛ زيرا با توجه به زندگي شلوغ و سريع امروزي اكثر ما كمتر قلم به دست ميگيريم و ترجيح ميدهيم به جاي نوشتن يا به خاطر سپردن شمارهها آنها را درون گوشي خود ذخيره كنيم.
نكته: وجود چند امكان مختلف در قلب يك گوشي باعث شده تا نياز به چند دستگاه از بين برود اما همين موضوع باعث ميشود با سرقت گوشيهمراه تقريبا تمام اطلاعات كاربر در اختيار سارق قرار گيرد
بسيار پيش ميآيد كه شماره تماس بسياري از افراد را فقط روي تلفن خود داريم. قضيه زماني بدتر ميشود كه برخي افراد كه شماره تماسشان را در اختيار داريم، ديگر هيچگاه ملاقات نخواهيم كرد! به همين دليل توصيه ميشود هرازگاهي يك بكآپ (پشتيبان) از شماره تلفنهاي موجود درون گوشي همراه خود تهيه كنيد. البته لازم نيست تك تك شمارهها را در جايي بنويسيد، بلكه در گوشيهاي نسبتا قديمي امكان ذخيرهسازي يك فايل با عنوان شمارههاي تماس در كارت حافظه يا حافظه خود گوشي ممكن بود. البته اگر صاحب يك گوشي هوشمند با يكي از سيستمهاي عامل رايج مانند اندرويد يا iOS باشيد ميتوانيد فهرست تمام مخاطبانتان را به آساني و در عرض چند ثانيه با حساب خود در يكي از سرويسهاي اينترنتي گوگل، اپل و... همگامسازي يا به اصطلاح سينك كنيد.اما راههايي كه تا به حال ذكر كرديم بيشتر جنبه پيشگيري و مراقبت از اطلاعاتمان را داشتند. در ادامه قصد داريم روشهايي را بررسي كنيم كه پس از سرقت يا از دست رفتن اطلاعات به كارمان ميآيند.
گوشيم را پيدا کن
اگر مالك يكي از محصولات شركت اپل باشيد كافي است چند دقيقه وقت بگذاريد تا پس از سرقت گوشيتان اميدي به يافتن آن داشته باشيد. با اين حال اين راه يا راههاي ديگر هيچ كدام پيدا شدن صددرصد گوشي را تضمين نميكند. براي اين كار كافي است در سايت اپل يك حساب كاربري موسوم به اپل آيدي براي خود بسازيد. سپس به سايت آيكلاود (iCloud) مراجعه كنيد و در فهرستي كه ظاهر ميشود روي برنامه Find My iPhone (آيفون من را پيدا كن) كليك كنيد. پس از كمي انتظار برنامه به صورت آنلاين و لحظهاي روي نقشه، مكان دقيق گوشي را نشان ميدهد. همچنين غير از مكانيابي دستگاه، امكان ارسال پيغام كوتاه همراه با زنگ هشداردهنده، قفل كردن از راه دور و پاك كردن تمام اطلاعات روي گوشي نيز ميسر است.جالب است بدانيد مكان يابي از طريق اطلاعاتي كه جيپياس گوشي براي آيكلاود ارسال ميكند صورت ميپذيرد.براي مثال يك مرد آمريكايي توانسته است با استفاده از سرويس مذكور شركت اپل تبلت مفقود شدهاش را پيدا كند. اين مرد در پروازي به سمت لسآنجلس داخل هواپيما متوجه مفقود شدن آيپد خودش ميشود. او چند روز قبل از سرقت تبلتاش، تنظيمات مربوط به رديابي و مكانيابي را براي آن انجام داده بوده و پس از مراجعه به وبسايت «آيپد من را پيدا كن»، تبلتش را در خانه يكي از مهمانداران همان پرواز در ايالت اورگان يافت.
محدوديتها
گرچه راهي كه ذكر كرديم بسيار جالب و رويايي به نظر ميرسد، ولي محدوديتي هم دارد، آن هم باتري است. اين ويژگي مادامي كه باتري گوشي شارژ داشته باشد عمل ميكند و با خالي شدن آن امكان رديابي وجود ندارد. غير از اين روش كه شركت اپل به صورت پيشفرض براي محصولاتش در نظر گرفته است، برنامههاي كاربردي ديگري هم وجود دارند كه ميتوان در صورت نياز از آنها نيز بهره جست.اگر يك گوشي اندرويدي داريد نيز نگران نباشيد زيرا برنامههايي با عملكرد مشابه آنچه در مورد آيفون ذكر كرديم براي اين سيستم عامل هم وجود دارد كه از ميان آنها ميتوان به Anti-theft Alarm اشاره كرد. به اين ترتيب اگر گوشي هوشمند داريد هرچه زودتر يكي از اين برنامهها را نصب كنيد تا پس از به سرقت رفتن يا گم كردن گوشيتان حداقل اميدي به يافتن آن داشته باشيد.
.: Weblog Themes By Pichak :.