درمان نابینایی با قراردادن یک ریزتراشه در کره چشم/ تحقق رویاهای رنگی

 

گروهی از پزشکان بریتانیایی با قراردادن یک ریزتراشه داخل چشم افرادی که براثر بیماری التهاب رنگدانه‌ای شبکیه چشم نابینا بودند، دید آنها را اصلاح کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (retinitis pigmentosa) شرایط غیرقابل درمانی است که به کوری منتهی می شود، این شرایط یک نفر را در هر 3 تا 4 هزار نفر تحت تأثیر قرار می دهد.پس از آزمایشهای انجام شده روی کریس جیمز که 10 سال نابینا بود، وی لحظه ای که پس از 10 سال توانست ببیند را یک لحظه جادویی توصیف کرد. پزشکان از سه هفته قبل این ریزتراشه را داخل چشم وی کار گذاشته بودند و پس از آن این تراشه را به کار انداختند.درحال حاضر جیمز می تواند اشکال و نورها را تشخیص دهد و امیدوار است روشی که مغز تصاویر نشان داده شده توسط ریز تراشه را تفسیر می کند بهبود یافته تا در نهایت به اصلاح دید وی منتهی شود.

این تراشه سه در سه میلیمتری داخل کره چشم بیماران کارگذاشته می‌شود

جیمز 54 ساله یکی از دو مرد بریتانیایی است که با کاشت این شبکیه چشم بینایی خود را تاحدی به دست آورده اند.رابین میلر بیمار دوم است که یکی از موفقترین تولید کنندگان صنعت موسیقی در بریتانیا است وی اظهار می دارد پس از کار گذاشتن این ریزتراشه برای نخستین بار یک رویای رنگی داشته است.هر دو بیمار در اثر شرایطی که از آن به التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم یاد می شود، بینایی خود را از دست داده اند، در این شرایط سلولهای گیرنده نور در پس چشم به تدریج فعالیت خود را متوقف می کنند.این تجربه برای 20 هزار بریتانیایی که به این بیماری مبتلا هستند امیدواری داده است تا آنها بتوانند با این روش بینایی خود را به دست آورند.

براساس گزارش دیلی میل، جراحی جیمز در بیمارستان چشم آکسفورد 10 ساعت به طول انجامید تا این ریرتراشه بسیار ریز در پس چشم وی کار گذاشته شود و پس از سه هفته این تراشه روشن شد.این ریزتراشه دارای 1500 پیکسل حساس نور است که جانشین سلولهای نورگیر شبکیه می شود.تیم جکسون جراح شبکیه در بیمارستان کینگزکالج و رابرت مک لارن استاد چشم پزشکی دانشگاه آکسفورد که این آزمایش را انجام داده اند اظهار داشتند نتایج آن فراتر از انتظارات آنها بوده و بیماران به تدریج دید بهتری پیدا می کنند.

پزشکان امیدوارند که این آزمایش را اواخر امسال برای 10 بیمار دیگر نیز انجام دهند

درحالی که قرار است این ریزتراشه برای 10 بیمار انگلیسی دیگر کاشته شود این آزمایشها در آلمان و چین نیز انجام خواهد شد. این ریزتراشه از سوی یک شرکت آلمانی ساخته شده و به یک دستگاه بی سیم متصل است که انرژی آن را تأمین می کند و در پشت گوش قرار می گیرد و به یک باطری خارجی متصل است که با یک دیسک مغناطیسی فعال می شود.

دستگاه خارجی همراه ریزتراشه برای پردازش تصاویر

 





تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |