برای بوت کامپیوتر با "سی دی" یا "یو اس بی" چه کنیم؟

 گاهی برای تعویض سیستم عامل یا حل مشکلاتی خاص در کامپیوترهای شخصی، مجبور به بوت کردن سیستم به وسیله سی دی یا یو اس بی می​ ​شویم. همیشه زمانی که کامپیوتر را روشن می​ ​کنیم، دستگاه سراغ هارد درایو اصلی و محل نصب سیستم عامل (ویندوز، OS X یا لینوکس) می ​ ​رود و سیستم عامل را بوت می​ ​کند. اما گاهی مجبور به بوت سیستم به وسیله چیزی به غیر از سیستم عامل اصلی می ​شویم. به طور مثال شاید نیاز باشد مجددا ویندوز را نصب کنیم و یا مجبور به استفاده از دیسک کمک های ضروری (مانند Hiren's Bootable Disk ) شویم تا مشکل خاصی را برطرف کنیم. در این مطلب می خواهیم به این موضوع بپردازیم که وقتی گفته می ​شود از سی دی یا درایو یو اس بی برای بوت کردن سیستم استفاده کنید، دقیقا منظور چیست و باید چه کرد؟ در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید.

 

کاربران ویندوز و لینوکس

در کامپیوترهای ویندوزی روش های مختلفی برای انجام این کار هست. برای بوت کامپیوتر با سی دی یا یو اس بی، این مراحل را انجام دهید: 

۱- ابتدا سی دی را در داخل درایو قرار داده یا یو اس بی فلش را به کامپیوتر متصل کنید. 

2- کامپیوتر خود را مجددا بارگزاری (Restart) یا روشن کرده و صبر کنید تا صفحه اولیه ظاهر شود. در این صفحه شما باید عبارتی شبیه به "Press F12 to Choose Boot Device" را ببینید. این عبارت به این معنی است که شما با فشردن دکمه F12 وارد منوی انتخاب منبع بوت (سی دی رام، هارد و غیره) می ​شوید. در بعضی مادربردها هم دکمه مربوطه F8 است. اما چنانچه نوشته ای دال بر فشار دادن یکی از این دو دکمه روی صفحه نیامد، در حالی که سیستم در حال بارگزاری است یکی یا هر دو را چند بار پشت سر هم فشار دهید تا منوی مربوطه باز شود. 

۲- بعد از فشردن F12 یا F8 و ظاهر شدن منوی آبی رنگ می توانید از داخل فهرست، بر حسب نیاز خود سی دی یا یو اس بی را انتخاب کنید. 

روش دیگری هم برای این کار هست. منتها این راه مواقعی پیشنهاد می شود که شما نیاز دارید بوت اولیه کامپیوتر خود را به صورت همیشگی به منبع دیگری منتقل کنید. در این حالت شما باید سی دی یا یو اس بی بوت را داخل دستگاه گذاشته باشید. کامپیوتر به صورت خودکار آن را شناسایی می کند و در غیر این صورت، روال عادی را پیش می گیرد و سیستم عامل اجرا می شود. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید: 

۱- بعد از بارگزاری مجدد کامپیوتر شما در صفحه اولیه با عبارتی شبیه به "Press DEL to enter Setup" مواجه خواهید شد. این عبارت به شما می گوید که شما با فشردن دکمه Delete یا یک دکمه خاص​ دیگر، وارد صفحه تنظیمات خواهید شد. 

۲- در مرحله بعد صفحه ای با عنوان تنظیمات بایوس خواهید دید. اینجا قسمتی است که شما تنظیمات کوچکی را می توانید تغییر بدهید. پس به دنبال گزینه ای به نام Boot Device، Boot Order یا چیزی شبیه به اینها باشید. ضمنا سعی کنید ​ندانسته تنظیمات را تغییر ندهید. 

۳- در منوی بعدی شما می توانید ترتیب اولویت منابع بوت اولیه خود را جا به جا یا به کل حذف کنید. در صورتی که قصد دارید یو اس بی را به عنوان بوت اولیه انتخاب کنید گزینه USB-HDD انتخاب شما خواهد بود.  

۴- بعد از ذخیره تنظیمات جدید از صفحه بایوس خارج شوید. 

۵ - در این مرحله کامپیوتر شما مجددا راه اندازی می شود. از وجود سی دی یا یو اس بی داخل پی سی اطمینان حاصل کنید و سپس خواهید دید که کامپیوتر در ابتدا دستگاه انتخابی شما را به عنوان اولویت اول بوت انتخاب می کند. 
 

boot2.gif

حالا می توانید به ادامه تعویض سیستم عامل (ویندوز یا لینوکس) یا حل مسائل دیگر بپردازید. 
 

کاربران مکینتاش  

 

مراحل بوت کردن از یو اس بی و سی دی، در سیستم های مکینتاش بسیار بسیار ساده تر از سیستم های ویندوزی است. تمام کاری که شما باید انجام دهید به این ترتیب است: 

۱- کامپیوتر را روشن کرده و بعد از ظاهر شدن صفحه سفید و پخش شدن صدای راه اندازی اولیه مک دکمه Option در صفحه کلید را فشرده و نگه دارید. 

۲- پس از چند لحظه لیستی از منابع بوت را خواهید دید. در صورتی که یو اس بی متصل یا سی دی داخل دستگاه باشد آنها نیز در لیست وجود خواهند داشت. حال کافی ست منبع دلخواه را انتخاب کنید. 
 

boot3.png

از اینجا به بعد مکینتاش شما از طریق سی دی یا یو اس بی به جای سیستم عامل ​اصلی مک، بوت خواهد شد و شما هر کاری که قصدش را داشتید می توانید انجام دهید. مراحلی که گفته شد بسیار آسان هستند. تنها کافی ست این کار را یاد بگیرید تا خیلی از مسائل رایج در رایانه شخصی تان را با دستان خود حل کنید.





تاريخ : دو شنبه 5 فروردين 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |