از کنفرانس توسعه دهندگان گوگل در سال 2013 چه انتظاراتی می رود؟

 

 

کنفرانس توسعه دهندگان گوگل 25 تا 27 اردیبهشت برگزار خواهد شد و قاعدتا نطق اصلی آن در روز اول برگزاری، از اهمیت خاصی برخوردار خواهد بود. اگر وقتی محصولات و نوآوری هایی را که احتمال می رود در این رویداد شاهد باشیم، گرد هم بیاوریم به این موارد خواهیم رسید: 

  1. Babble. در چند وقت اخیر توضیحات مختلفی درباره ویژگی های مهم این سرویس چت و گفتگوی فراگیر منتشر شده. اگر چنین محصولی در دست توسعه بوده باشد، قطعاً در Google IO شاهد معرفی رسمی اش خواهیم بود و به احتمال زیاد خیلی زود بر روی اندروید، iOS و برای مرورگر کروم یا شاید حتی ویندوز عرضه می شود تا به این شکل گوگل برای چت و گفتگوی صوتی یا حتی تصویری، یک بستر نرم افزاری مشترک و فراگیر ارائه کرده باشد. 

  2. نکسوس 7 نسل دوم. به زودی، نکسوس 7 شاهکار مشترک گوگل و ایسوس یک ساله خواهد شد. پس Google IO می تواند مناسب ترین محل برای معرفی نسل دوم آن باشد. حالا که رقیب محبوبی مثل آیپد مینی هم از جبهه دشمن وارد بازار شده، ارائه نکسوس 7 نسل دوم می تواند روش بسیار خوبی برای حمله متقابل باشد. شنیده ها حاکی از همکاری مجدد با ایسوس در ساخت این محصول است و دیجی تایمز گزارش می دهد که نکسوس 7 جدید با قیمت هایی از 149 تا 199 دلار عرضه می شود و البته همراه با مدل 3G. هر چه نباشد، پارسال هم در همین رویداد نکسوس 7 دیده به جهان گشود. 

  3. خبرهای خوب برای گوگل گلس. از امروز نسخه های مخصوص توسعه دهندگان به دستشان رسیده و مشخصات فنی محصول نیز اعلام شده. تاکنون اپلیکیشن های محدودی برای گلس ساخته شده و انتظار می رود تا آخر سال، به طرز چشمگیری تعداد آنها افزایش یابد. اما کنفرانس گوگل می تواند مناسب ترین محل برای معرفی برنامه های جدید باشد. همچنین باید دید آیا گوگل نسخه های مخصوص گلس برای افراد عینکی را هم عرضه خواهد کرد یا خیر. 

  4. کاهش قیمت نکسوس 7 اول. اگر شاهد معرفی نسل دوم این محصول باشیم، بهترین حرکت برای آتش زدن رقبا چه خواهد بود؟ کاهش همزمان قیمت نسل اول نکسوس 7 و ادامه فروش آن. منطق حکم می کند که قیمت قطعات و هزینه تولید این محصول کاهش یافته باشد و در نتیجه گوگل بتواند آن را با قیمت هایی نظیر 149، یا 129 یا حتی 99 دلار (چه خوش خیال!) عرضه کند. گوگل به پیروی از آمازون، دنبال کسب سود از فروش سخت افزار نیست بلکه آن را دریچه ای برای ورود افراد جدید به گوگل پلی و افزایش درآمد این فروشگاه می داند. بنابراین اگر هزینه تولید کاهش یافته باشد و البته به شرط آنکه گوگل همچنان بخواهد نسل اول نکسوس 7 را عرضه کند، قطعاً کاهش قیمت رخ خواهد داد. 

  5. نکسوس 10 با قابلیت سیم کارت. مثل نکسوس 7، نکسوس 10 هم یک تبلت قوی و خوش قیمت است که با هدف گرفتن دارندگان آیپد اصلی می تواند مشتریانی را که به فورم فکتور 10 اینچی عادت کرده اند به سوی خود جلب کند. دو مورد مهم در باره این تبلت وجود دارد. یکی خبری که پیش تر شنیدیم مبنی بر ارائه نسل دوم نکسوس 10 با چیپ اگزینوس 5 اکتا و دیگری ارائه مدل سیم کارت خور آن که اتصال به اینترنت در آن محدود به وای-فای نباشد. به نظر می رسد چنین محصولی چندان از ما دور نباشد. شاید در رویداد ماه آینده، چشم مان به جمالش روشن شود. 

  6. بهبود Google now ... همین حالا! چند وقتی است که از این سرویس جذاب و کارای گوگل خبری نیست و احتمالا رویداد ماه آینده مکان خوبی برای ارائه یک سری آپدیت و ویژگی جدید خواهد بود تا فاصله گوگل از رقبا بیشتر شود. ارائه آن برای iOS هم می تواند خبری خوب برای دارندگان آیپد و آیفون باشد. البته شاید اپل چنین اجازه ای به گوگل ندهد ولی از آن طرف گوگل هم تاکنون این اپلیکیشن را برای عرضه در اپ استور ارائه نکرده. ویژگی های جدید در کنار یک ویجت نو نوار، حداقل انتظار ما خواهد بود و اگر Google now برای مرورگر کروم هم از راه برسد که دیگر عالی می شود. 

  7. اندروید در خانه. این خانه با خانه فیسبوک فرق دارد. منظور، ارائه اندروید برای محیط های خانگی و سیستم های اتوماسیون منازل است. هر چند فکر نمی کنیم که قلب گوگل برای چنین فضایی بتپد و در اصل دنیا به سمت ابزارهای موبایل در حرکت است، ولی دلیلی هم وجود ندارد که این سیستم عامل محبوب را به عنوان مغز متفکر ربات های خانگی آینده نبینیم. با توجه به اینکه اندروید 5 در رویداد ماه آینده معرفی خواهد شد، احتمال اینکه ویژگی های لازم برای این نوع استفاده هم در آن گنجانده شده باشد وجود دارد. ماشین های لباس شویی و ظرف شویی، کولرها، ترموستات ها و تعداد زیادی دستگاه خانگی دیگر، می توانند در آینده نزدیک اندرویدی شوند. اما جالب ترین تصویر آینده، می تواند ربات های اندرویدی باشد. قبول ندارید؟ 

  8. نکسوس 5، یا نکسوس 4 با قابلیت LTE. از عمر نکسوس 4، این قوی زیبا تنها چند ماه می گذرد، ولی شایعات پیرامون نسل بعدی آن از هم اکنون به راه افتاده اند و چپ و راست جلوی ما رژه می روند. شاید یک علتش این باشد که با وجود برخورداری از آپدیت های سریع اندروید، مشخصات فنی آن پشت سر پرچمداران بازار جای دارد. به خصوص که قابلیت LTE هم ندارد. بنابراین از دو حال خارج نیست، یا گوگل و ال جی به ارائه مدلی با LTE روی خواهند آورد یا نسل بعدی محصول را ارائه می کنند. البته هر دوی اینها خریداران نکسوس 4 را عصبانی خواهد کرد، چون تازه آن را خریده اند. در کل، احتمال جدی تر، رونمایی از نکسوس 4 با LTE است و شاید نکسوس 5 را چند ماه دیگر ببینیم. اما این هم از یک نظر ما را در تحلیل دچار مشکل می کند چون قاعدتاً گوگل سعی می کند از همزمان شدن معرفی نکسوس 5 و ایکس فون جلوگیری کند. حدس زدن این مورد، از همه سخت تر است. 

  9. نکسوس Q چه شد؟ هِی گوگل، ما هنوز این توپ گرد چند رسانه ای را فراموش نکرده ایم. کیو قرار بود راهکاری نو باشد برای سرگرمی های خانگی ولی اصلا به فروش هم گذاشته نشد. شاید امسال این رویه تغییر کند و با رفع ایرادات دستگاه قبلی، مدلی جدیدی از آن را ببینیم. شاید هم گوگل برای همیشه سنگ ترحیمی روی این پروژه گذاشته باشد. 

  10. اندروید 5 (پای لیمو ترش). مدت ها می شود که گوگل یک نسخه کاملا جدید اندروید که عدد 5 در ابتدای شناسه آن باشد را در پس پرده نگه داشته، بنابراین تغییرات باید اساسی باشند. البته بعید است در رویداد ماه آینده نسخه نهایی اندروید 5برای شرکت ها عرضه شود و نهایی سازی سیستم عامل قاعدتا کمی زمان می برد، ولی نفس معرفی آن با ویژگی های جدید باعث یک فشار شدید بر اپل می شود تا تمام توان خود را بر iOS 7 متمرکز کند. به این شکل رقابت در زمینه سیستم عامل ها جذاب تر خواهد شد. 

شما چه پیش بینی هایی برای کنفرانس ماه آینده گوگل دارید؟ 





تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |