برترین تصاویر فضایی هفته: از رنگین‌کمان کهکشانی تا فانوس سبز خورشید

ابر ماه





























ابر ماه
هفته قبل نزدیک‌ترین همنشین زمین در اوج زیبایی خود قرار داشت. به واسطه کمترین فاصله ماه از زمین طی سال 2013 / 1392، ما شاهد بزرگ‌ترین و روشن‌ترین ماه بدر سال بودیم. این عکس، نمایی زیبا از این پدیده را بر فراز بنای یادبود جرج واشنگتن در آمریکا به تصویر می‌کشد. ماه بدر حضیضی یا «ابرماه» زمانی رخ می‌دهد که رسیدن ماه به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین (حضیض) با کامل شدن قرص ماه هم‌زمان می‌شود. از آنجایی‌که انداز مدار ماه به آهستگی تغییر می‌کند، حضیض ماهیانه نیز همواره فاصله ثابتی از زمین ندارد. در حضیض هفته قبل، ماه اندکی بیشتر از 356991 کیلومتر از زمین فاصله داشت و به همین دلیل، ماه بدر نیمه شعبان 8 درصد بزرگ‌تر و 17 درصد درخشان‌تر از معمول به نظر می‌رسید.



فانوس سبز






























فانوس سبز
در این عکس فرابنفش از ستاره داغ منظومه شمسی، حبابی عظیم از ذرات باردار در حال ترک خورشید و پرتاب به بیکران فضا دیده می‌شوند. لحظه پرتاب این انفجار موسوم به فوران تاج خورشیدی (CME) توسط یکی از ماهواره‌های دوقلوی STEREO ناسا ثبت شده است. این ماهواره‌ها که در سال 2006 / 1385 به فضا پرتاب شدند، چشمان همیشه ثابت دانشمندان بر فعالیت‌های خورشیدی مانند لکه‌های خورشیدی، زبانه‌ها، CME و شراره‌های خورشیدی هستند؛ که می‌تواند اطلاعاتی از اتفاقات زیر صورت داغ این ستاره در اختیار ما قرار دهند.



رنگین‌کمان کهکشانی





























رنگین‌کمان کهکشانی
همچون رنگین‌کمانی آسمانی، کهکشان راه شیری بر فراز پارک ملی کپیتول ریف ایالت یوتا آمریکا چشم‌اندازی بی‌نظیر خلق کرده است. به دلیل آلودگی نوری، ساکنان شهرهای زمین به ندرت می‌توانند شاهد چنین آسمان پر ستاره‌ای باشند.



دهانه‌فشان






























دهانه‌فشان
این عکس از فاصله 1540 کیلومتری سطح عطارد، سطح سرشار از دهانه‌های برخوردی سیاره سوخته منظومه شمسی را به تصویر می‌کشد. خط سایه‌ای موسوم به پایان‌بخش (Terminator) که در عکس دیده می‌شود، جایی است که روز و شب را در این سیاره از هم مجزا می‌کند. یک روز خورشیدی در عطارد، زمانی‌که طول می‌کشد تا خورشید به نقطه قبلی خود در آسمان این سیاره باز گردد، معادل 176 روز زمینی طول می‌کشد.



دنباله دود





























دنباله دود
فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی با توجه به موقعیت ممتاز خود در فضا توانسته‌اند دود ناشی از آتش‌سوزی عظیم جنگل‌های کلرادو آمریکا را در نمایی کلی به تصویر بکشند. بر اساس اندازه‌گیری‌های ماهواره‌های پایش زمینی، ارتفاع ستون دود طی این آتش‌سوزی به 13.5 کیلومتر رسید. به لطف بادهای موافق، دود غلیظ با عبور از بخش‌های شرقی آمریکای شمالی و اقیانوس اطلس توانست تنها پس از 5 روز به فضای هوایی اروپا برسد.



سه‌گانه ماه




























سه‌گانه ماه
در این عکس ترکیبی که صبحگاه 23 ژوئن / 4 تیر و تنها طی چند دقیقه گرفته شده است، ماه بدر در حرکتی شبح‌وار مشغول بالا آمدن از افق نزدیک دریاچه بالاتون مجارستان دیده می‌شود. رنگ قرمز-نارنجی ماه تنها هنگام طلوع و غروب آن شکل می‌گیرد، و ناشی از شکست مهتاب توسط ذرات غبار و آلودگی موجود در جو زمین است.




تاريخ : یک شنبه 9 تير 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |