امروز مطلع شدید که قرار است مدیرعامل شرکت مایکروسافت در یک فرآیند دوازده ماهه کُرسی ریاست خود را به فرد دیگری واگذار کند . مرد بلند قامت دنیای فناوری از ردموند می رود و همان طور که پیشتر گفته بود نه سِمتی پایین تر را عهده دار می شود و نه سراغ شرکت های دیگر می رود؛ هرچه باشد او نماد عشق به مایکروسافت هست، حتی بیشتر از خود بیل گیتس.
همیشه آنقدر درگیر مسائل فناوری و معرفی محصولات بوده ایم که هیچگاه مجال پرداختن به شخصیت و زندگی این مرد بزرگ و تاثیر گذار دنیای گیک ها را نداشته ایم. اما حالا به بهانه کناره گیری اش کمی به زندگی گذشته و حال و احوال او می پردازیم. در ادامه همراه نارنجی باشید.
استیون آنتونی بالمر (استیو بالمر) در تاریخ ۲۴ مارس ۱۹۵۶ (۴ فروردین ۱۳۳۵) در شهر دیترویتِ ایالت میشیگان متولد شد. او حاصل ازدواج پدری سوییسی و مادری آمریکایی است. پدرش به عنوان مدیر در شرکت فورد موتورز کار می کرد. استیو لیسانس خود را از دانشگاه هاروارد و در دو رشته ریاضیات و اقتصاد گرفت، در سال ۱۹۹۰میلادی ازدواج کرد و ثمره آن سه پسر شد.
او در سال ۱۹۸۰ (سی و سه سال پیش) به استخدام مایکروسافت درآمد و تا همین لحظه با اقتدار به کار خود مشغول است. در سِمت های ارشد، کمتر مدیری پیدا می شود که چنین مدت طولانی در یک شرکت بماند و تغییر مکان ندهد.
اما ظاهراً قِدمت همه ماجرا نیست چراکه یقیناً هنوز هم هرجا نام مایکروسافت را ببرید نخستین اسمی که به ذهن ها خطور می کند کماکان نام «بیل گیتس» است، درحالی که در حقیقت سال هاست سکان ابر ناوِ مایکروسافت در ید قاهره استیو بالمر می چرخد؛ او در سال ۲۰۰۰ و پس از کناره گیری بیل گیتس از سمت خود، به مدیریت ارشد مایکروسافت رسید و با احتساب امسال ۱۳ سال است که تصمیم گیر اصلی مایکروسافت است، یعنی درست همان زمانی که خیلی از ما تازه با دنیای فناوری آشنا شدیم.
درواقع او بود که مایکروسافت را به سَمت خدمات جدید پیش برد، Xbox، Outlook.com، Windows phone و همین ویندوز ۸ که به نوبه خود انقلابی در صنعت پی سی ها به وجود آورد همه و همه زیر نظر استیو بالمر شکل گرفتند و به نتیجه رسیدند.
در این سال ها روش مدیریت بالمر کم تنش و کم جهش بوده. مایکروسافتِ زیر نظر او هیچ وقت نزول بزرگی را تجربه نکرد همان طور که صعود شگرفی را هم شاهد نبوده است. معلوم نیست استادان دانشگاه هاروارد این روش را به او یاد داده بودند یا این خصیصه ذاتی اش بود ولی هرچه که بود روند مدیریت کم فراز و نشیبی داشت.
اگر از نزدیکانش دو خصلت بارز استیو بالمر را جویا شوید حتماً از پشتکار بالا و انرژی پایان نپذیر او وصف ها خواهید شنید. او مردی است که انرژی و عشقش را وقف فرزند بزرگترش یعنی مایکروسافت کرده، حضور پر شور و علاقه اش در رویدادهای مایکروسافت شاهد این مدعاست. خودتان در انتهای این نوشتار ویدیویی از چند حضور مشهور استیو بالمر خواهید دید و تصدیق خواهید کرد که هنگام صحبت درباره شرکت متبوعش چقدر شور و انگیزه در چهره این مرد موج می زند، تو گویی تعصب ناموسی بر رابطه شان حاکم است.
البته برخی بی انصافی می کنند و ثروت او را بهانه این رفتار می دانند. آخر استیوِ مایکروسافت، نه بنیان گذار شرکتی بوده نه ابداع کننده چیزی، هرچه دارد را از حقوق کارمندی (!) به دست آورده. بالمر در سال ۲۰۱۳ با ۱۵.۲ میلیارد دلار در ردیف پنجاه و یکم فهرست ثروتمندان دنیا قرار گرفت. اما ما و شما خوب می دانیم جنس بعضی چیزها با پول و مایه فرق می کنید؛ نباید زود به هر حرکت انگی نامربوط زد؛ بالمر عاشق مایکروسافت بود. قبول ندارید؟ این دفتر کار همین آقای میلیاردر است، قیاس کنید با دفتر مدیران خیلی از شرکت های چند میلیون تومانی. تصمیم با شما.
اما بالمر هرچقدر به مایکروسافت علاقه داشت همان قدر هم از رقبایش متنفر بود. او از اظهار به این تنفر اِبایی نداشت و بی پرده حرفش را می زد؛ به همین خاطر رک و بی رو در بایستی لینوکس را به «سرطان مالکیت معنوی» تشبیه کرد. گوگل هم از دایره تنفر بلند قامت دنیای فناوری بیرون نبود. بالمر درباره تلفن های اندرویدی در جایی گفت: «شما برای استفاده از تلفن ویندوز فونی لازم نیست متخصص رایانه باشید اما برای کار با اندروید ضروری است»
به هر حال هرچند این نوع صحبت ها به مذاق خیلی ها خوش نمی آید و ممکن است دلایلی در رد آن بتراشند، اما هدف ما پرداختن به صحت آنها نیست بلکه می خواهیم از لا به لای این گفته ها بیشتر با شخصیت مدیرعاملِ در حال گذارِ مایکروسافت آشنا شویم، پس شما هم خیلی خودتان را درگیر چند و چون آنها نکنید چراکه از قدیم گفته اند که «چشم عاشق کور است» و عیوب معشوق را نمی بیند.
گول هیکلش را نخورید، ورزش از علاقه های شدید اوست و هر شب شلوار ورزشی به تن می کند. فکر نمی کنم حدس زدن ورزش مورد علاقه یک آمریکایی با هیکل و اندام استیو بالمر چندان سخت باشد: فوتبال آمریکایی یا بسکتبال؛ و او دومی را ترجیح می دهد؛ ولی خودمانیم، زد و خورد بیشتر به قیافه اش می آید. بالمر در شرط بندی ها و سرمایه گذاری های لیگ بسکتبال NBA حضور پر رنگی دارد و هر از گاهی سر و صدایی به پا می کند که رسانه ای می شود.
به هر حال خوب یا بد، این مرد به گردن همه اهالی فناوری حق دارد؛ نگویید او نه، یکی دیگر؛ درست است جو دور او با استیوِ اپل قابل قیاس نبود اما نباید اسیر جوسازی ها و حواشی شد، بالمر بی شک از کسانی بود که در تحولات فناوری نقش به سزایی داشت، هرچند فکر نمی کنم بعدها صفحات زیادی از دفتر تاریخ را به خود اختصاص دهد.
.: Weblog Themes By Pichak :.