هند بعنوان نخستین کشور آسیایی، مدارگرد اکتشافی مریخ را با هدف بررسی جو و یافتن نشانههای احتمالی حیات در سیاره سرخ به فضا پرتاب کرد.
مدارگرد اکتشافی مریخ سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) ساعت 09:08 به وقت گرینویچ (12:38 به وقت تهران) روز سه شنبه پنجم نوامبر (14 آبان) توسط موشک قدرتمند PSLV-XL از مرکز فضایی سری هاریکوتا در جنوب این کشور به فضا پرتاب شد.
نیمی از پروژههای اکتشافی مریخ در آسیا شامل مأموریت ژاپن در سال 2003 و مأموریت چین در سال 2011 با شکست مواجه شدهاند و در صورت موفقیت هند در اجرای مأموریت مدارگرد مریخ (MOM)، این کشور بعنوان نخستین کشور آسیایی در کنار ناسا، آژانس فضایی اروپا (ESA) و روسیه قرار خواهد گرفت که موفق به ارسال کاوشگر مریخ شده اند.
کل بودجه پروژه مأموریت مدارگرد مریخ (MOM) بالغ بر 73 میلیون دلار است که در مقایسه با طرح های مشابه بسیار کمتر است.
اصلی ترین مشکل در اجرای این مأموریت، مشکل ناوبری از مدار زمین تا مدار مریخ است، چراکه انتقال سیگنال ارتباطی بین دو سیاره 12 دقیقه بطول میانجامد.
مدارگرد مریخ هند پس از یک سفر 299 روزه، سپتامبر 2014 میلادی (شهریور 93) به سیاره سرخ خواهد رسید.
مأموریت نخستین مدارگرد مریخ آسیا، جستوجو برای یافتن نشانههای احتمالی حیات و بررسی امکان زندگی بر سطح سیاره سرخ عنوان شده است.
برنامه فضایی هند طی چند دهه اخیر با رشد قابل توجهی مواجه بوده است و فضاپیمای چاندرایان-1 که موفق به کشف نخستین نشانههای وجود آب بر سطح ماه شد، یکی از دستاوردهای محققان حوزه فضایی این کشور محسوب میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.