دستاوردهای برگزیده پژوهش و فناوری چهاردهمین دوره هفته ملی پژوهش و فناوری امروز با حضور وزیر علوم، مورد رونمایی قرار گرفت.
از جمله این دستاوردها میتوان به رونمایی از خودروی خورشیدی هاوین2 دانشگاه آزاد قزوین اشاره کرد.
طول این خودرو 1500 میلیمتر، عرض نهایی خودرو 1800 میلیمتر، ارتفاع نهایی خودرو 1100 میلیمتر و وزن کلی خودرو 180 کیلوگرم است.
قالب بدنه این خودرو فیبر شیشهیی و بدنه نهایی خودرو نیز فیبر کربن و هانیکمبشاسی است.
همچنین سرعت متوسط این خودرو 90 کیلومتر در ساعت و سرعت بیشینه نیز بیشتر از 150 کیلومتر میباشد.
از جمله ویژگیهای آرایه سلولهای خورشیدی این خودرو میتوان به سلولهای سیلیکونی با بازده بالا، مساحت موثر سلول با 6 متر مربع و ماکزیمم توان آرایه با 1320 وات اشاره کرد. وزن موتور این خودرو 4.15 کیلوگرم میباشد.
به گزارش ایسنا، همچنین کتاب «درآمدی بر اقتصاد جمعیت، نگرشها، روشها و یافتهها» اثر دکتر محمدجواد محمودی و مهدی احراری نیز امروز مورد رونمایی قرار گرفت.
از دیگر طرحهای مورد رونمایی قرار گرفته در این نمایشگاه طرح برگزیده «بررسی توان اکولوژی ایران با استفاده از روش ردپای بومشناختی» است که مجری طرح، دکتر صادق صالحی است.
همچنین «موتور سیکلت پلاگین الکتریک پاراکس» از دیگر دستاوردهایی بود که توسط مرکز تحقیقات مکانیک وخودرو دانشگاه آزاد مورد رونمایی قرار گرفت. از جمله ویژگیهای این موتورسیکلت میتوان به کلاس اسپورت شهری، طراحی و ساخت کامل شاسی، شاسی سبک با استحکام بالا، بدون کلاچ و گیربکس، سیستم انتقال قدرت با راندمان 98 درصد، سرعت بیشینه 180 کیلومتر در ساعت، طی مسافت 200 کیلومتر با شارژ کامل باتری، طراحی منحصر به فرد بدنه، بهبود عملکرد سیستم انتقال قدرت، با هم محور شدن جنس موتور و محور دورانی دو شاخ عقب و سهولت درتعمیرات اشاره کرد.
این موتور سیکلت تمام آزمونهای استاندارد خودرو را گذرانده و توانسته است مقام نخست کشوری در مرحله طراحی اجزاء و مقام نخست کشوری در مرحله ساخت را کسب کند.
همچنین «دستگاه یخ ساز خورشیدی» از پژوهشکده مواد و انرژی از دیگر دستاوردهای برگزیده پژوهشی این نمایشگاه به شمار میرود.
دستگاه یخساز جذب سطحی و خورشیدی از سه قسمت اصلی کلکتور، چگالنده و تبخیرکننده تشکیل میشود.
کلکتور ظرفی در بسته محتوا جاذب است که در معرض نور خورشید قرار دارد. جاذب توانایی جذب مقدار قابل توجهی از مبرد را برای مبنای پدیده جذب سطحی دارد و به هنگام روز تابش خورشید موجب گرم شدن کلکتور و تبخیر مبرد از سطح جاذب میگردد و با افزایش فشار جاذب در درون کلکتور، بخارات مورب از کلکتور خارج و وارد چگالنده میشوند.
چگالنده در دمای محیط قرار داشته و قابلیت تبادل حرارت با محیط را دارد از این جهت بخار داغ بر چگالنده انرژی خود را از دست داده و دمای محیط مایع میشود و بر اثر نیروی جاذبه به درون اپراتور که در انتهای چگالنده قرار گرفته است، جاری میشود و در آنجا ذخیره میگردد.
از جمله مزایای این دستگاه میتوان به قیمت تمام شده پایین، سادگی ساختار و عملکرد، نیاز کامل به سایر اشکال انرژی، عملکرد بیصدا، عدم استفاده از قطعات الکترونیکی و گردنده، نگهداری و استفاده آسان، ذخیرهسازی انرژی وتولید برودت در شب و امکان استفاده در مناطق دوردست و شرایط بحرانی اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، همچنین طرح کلان ملی «مدیریت تحولات فناوری اطلاعات و ارتباطات» از دانشگاه عالی دفاع ملی امروز مورد رونمایی قرار گرفت.
با توجه به این که مدیریت و اداره تحولات حوزه فاوا در دنیای امروز یکی از مهمترین عوامل توسعه و پیشرفت به شمار میرود؛ بنابراین کشور ما نیز باید پایههای توسعهی اقتصادی خود را برمبنای مدیریت و اداره تحولات حوزه فاوا بنا کند که یکی از روشهای دستیابی به چنین اهدافی تعریف طرح کلان ملی در اداره تحولات حوزه فاوا است.
همچنین از سوی دانشگاه دفاع عالی ملی از 80 اثر برتر (کتاب) رونمایی شد که این کتابها در حوزههای مدیریت راهبردی، دفاع ملی و امنیت ملی است.
همچنین طرح ملی وبینار مربوط به پارک فناوری خراسان جنوبی نیز از دیگر دستاوردهایی بود که امروز با حضور وزیر علوم مورد رونمایی قرار گرفت.
وبینار یک سرویس متمرکز در ارتباط، صدا و تصویر و اطلاعات از میان بستر اینترنت با امنیت و کیفیت بسیار بالا با هدف بهبود و ارتقاء سطح کیفیت کنفرانسها و آموزش آنلاین طراحی و راهاندازی شده است.
همچنین طرح کش سرور «جتسی» مربوط به پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز از دیگر دستاوردهای برگزیده این نمایشگاه به شمار میرود.
این کشسرور نرمافزاری است که به منظور بالا بردن سرعت دسترسی به صفحات وب مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین طرح بالابرهای ویلچر همراه با معلول خودروهای ون و اتوبوس از دیگر طرحهای برگزیده این نمایشگاه است که توسط پارک علم و فناوری خراسان جنوبی به نمایش گذاشته شده است.
همچنین پارک علم وفناوری خراسان جنوبی سامانه «امنساز نرم افزارهای تحت وب» را نیز در این نمایشگاه عرضه کرده است که از جمله مشخصات فنی این سامانه میتوان به ایجاد ارتباط امن بین نرم افزارهای تحت وب و کامپیوترها، احراز هویت کامپیوترهای متصل به نرم افزارها و ثبت زمان ورود و خروج کامپیوترها به سامانه اشاره کرد.
همچنین طراحی کاملا نرمافزاری، عدم استفاده از قفل سختافزاری در کامپیوترهای مقصد، امکان مدیریت دسترسی به نرمافزارهای تحت وب برای کامپیوترهای مختلف و امکان ارتباط همزمان با چند سرور ارائه دهنده نرمافزارهای تحت وب از قابلیتهای این سامانه به شمار میرود.
در این نمایشگاه دانشگاه الزهرا نیز طرح مشترکی را با تکفا و بانک توسعه اسلامی ارائه کرده است که عنوان این طرح ایران و اینترنت است که طی آن به آثار به کارگیری اینترنت و جنبههای مختلف زندگی اشاره شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.