رکورد دانلود داده در مدار ماه شکست
3-1660.jpg

ناسا در پی اتمام آزمایشات موفق خود در زمینه ارتباطات لیزری در فضا، از شکست رکورد دانلود داده در مدار ماه خبر داد.

 

 ناسا، اخیرا نتایج آزمایش 30 روزه این آژانس به نام «نمایش ارتباطات لیزری ماه» (LLCD) را منتشر کرد.

 

این نمایش توسط «کاوشگر محیط غباری و جوی ماه» (LADEE) که هم‌اکنون در اطراف این قمر مدارگردی می‌کند، انجام شد.

 

بنا بر اعلام ناسا، ماموریت مزبور نشان داد: ارتباطات لیزری در فاصله 402 هزار کیلومتری عملی است و این که چنین سیستمی می‌تواند به خوبی هر سامانه رادیویی دیگری عمل کند.

 

آزمایش‌های انجام‌شده، قابلیت عملی استفاده از لیزرهای باند وسیع را برای ارتباطات فضای عمیق با سرعت‌های دانلود بالاتر از ارتباطات رادیویی معمولی به نمایش گذاشتند.

 

با توانایی دانلود داده‌ها به زمین با سرعت 622 مگابیت در ثانیه (Mbps) و همچنین آپلود آنها با سرعت 20 مگابیت در ثانیه، ماموریت LLCD، دانلود رکوردشکنی را از مدار ماه مخابره کرد.

 

این عمل با استفاده از یک پرتو لیزری انجام شد که توسط ایستگاه اصلی زمینی LLCD در نیومکزیکو دریافت شد.

 

لیزر از مزیت‌های فراوانی نسبت به رادیو برخوردار بوده و قابلیت پهنای باند بزرگ‌تر و همچنین توانایی تولید یک ابزار پرتو منسجم و باریک را داراست.

 

علاوه بر این، لیزر از نیروی کمتری در مسافت‌های طولانی‌تر استفاده کند که این موضوع یکی از دغدغه‌های اصلی سامانه‌های فضایی است.

 

ناسا مدعی است ماموریت انجام‌شده در طول آزمایش‌های 30 روزه بهتر از آنچه انتظار می‌رفت، عمل کرده و در این عملیات، لیزر قادر به برقراری ارتباط با ایستگاه‌های زمینی با وجود نور شدید روز بود.

 

این ماموریت زمانی که ماه غروب کرده بود، بدون اشتباه عمل کرده و لیزر را وادار به عبور از خلال لایه ضخیم‌تر جو کرد. در اینجا آشفتگی‌های جوی دارای اثر ناچیزی بودند و ابرهای سبک نیز مانعی ایجاد نکردند.

 

این ماموریت توانست بدون استفاده از یک سیگنال رادیویی به ایستگاه‌های زمینی متصل شود.

 

ناسا اعلام کرد آزمایش‌های LLCD نه تنها موفقیت‌آمیز بودند، بلکه توانستند داده‌های کامل فضاپیمای LADEE را با سرعت بی‌سابقه‌ای دانلود کرده و یک گیگابایت اطلاعات را در کمتر از پنج دقیقه ارسال کند. در حالت معمول، چنین دانلودی چندین روز به طول می‌انجامد.

 

ناسا با تکمیل ماموریت مزبور، در فاز بعدی، چنین آزمایش‌هایی را با ماهواره LRCD اجرا می‌کند. این سامانه در سال 2017 با سیستم لیزر پیشرفته‌تری پرتاب می‌شود.





تاريخ : دو شنبه 9 دی 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |