پژوهشگران کره جنوبی با استفاده از نانوکامپوزیت حاوی فیبرهای پلیمری موفق به ساخت باتری انعطافپذیر قابل شارژ با انرژی خورشیدی شدند.
امروزه مردم به شدت به تلفنهای همراه خود وابسته هستند، به طوریکه حتی یک لحظه هم نمیتوانند از تلفنهای هوشمند خود جدا شوند. ادوات الکترونیکی قابل پوشیدن که با نور خورشید شارژ میشوند، در آینده نزدیک وارد بازار میشوند. اخیرا مقالهای در نشریه Nano Letters به چاپ رسیده که به مقوله ادوات الکترونیکی قابل پوشیدن پرداخته است.
به نوشته سایت نانو، «تک سو کیم» و همکارانش در این مقاله نشان دادند که چگونه میتوان منسوجات الکترونیکی را به تلفنهای هوشمند ارتباط داد. در صورت تجاریسازی چنین فناوری میتوان لباسهای ویژهای برای ورزشکاران تهیه کرد تا علائم حیاتی ورزشکاران را رصد کند. یکی از مشکلات تجاریسازی این فناوریها آن است که باید باتری آنها را بصورت متناوب شارژ کرد.
لباسها و ادوات پوشیدنی فعلی نظیر ساعتهای هوشمند و عینک گوگل باید توسط یک کابل به برق شهر متصل شده و شارژ شوند. چنین مشکلی موجب افزایش هزینه تولید لباس میشود. برای این که این منسوجات از برق شهر و شارژ شدن توسط کابل بینیاز شوند، این گروه تحقیقاتی به فکر استفاده از مادهای افتادند؛ مادهای که برای تولید باتریهای قابل شارژ و انعطافپذیر مناسب بوده و هزینه تولید آن اندک باشد.
این گروه تحقیقاتی سطح فیبرهای پلیاستایرن را با نیکل پوشش داده و سپس کربن را روی آن قرار دادند. در نهایت از پلیاورتان بعنوان متصل کننده این ترکیبات استفاده کردند تا باتری انعطاف پذیر ساخته شود. این باتری در صورتی که چندین بار تا شود و دوباره به حالت اول بازگردد، حالت خود را حفظ میکند.
این گروه موفق شدند پیل خورشیدی را به این ساختار متصل کرده و انرژی مورد نیاز آن را تامین کنند. در نتیجه میتوان بدون کابل و برق شهر این باتریها را شارژ کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.