رییس انجمن پروتئومیکس ژاپن، بررسی کروموزومهای جنسی x و y را که به محققان ژاپنی و ایرانی محول شده از جذابترین و مهمترین بخشهای پروژه جهانی پروتئومیکس انسانی عنوان کرد که میتواند تحولی در تشخیص و درمان بیماریهای وابسته به جنس ایجاد کند.
دکتر تاداشی یاماموتو رییس انجمن پروتئومیکس ژاپن و مدیر پروژه پروتئوم کروموزوم x در پروژه جهانی پروتئومیکس انسانی که برای شرکت در سمپوزیوم پروتئوم کروموزومy انسانی یادواره دکتر سعید کاظمی آشتیانی به تهران آمده در حاشیه این سمپوزیوم اظهار کرد: در بین کروموزومهای انسان که در پروژه جهانی پروتئومیکس انسانی بررسی آنها به محققان کشورهای مختلف واگذار شده کروموزومهای X و Y جذابیت و اهمیت ویژهای دارند چرا که برخلاف سایر کروموزومها که غیر جنسی و جفت هستند این دو کروموزوم تک و مختص یکی از دو جنس هستند لذا بررسی این که چگونه هر یک از این کروموزومها در یکی از دو جنس فعال و در دیگری خاموش میشوند و همچنین نقش این کروموزومها در بیماریهای وابسته به جنس از مهمترین سوالاتی است که محققان ایرانی و ژاپنی عهدهدار تحقیقات این دو کروموزوم در پروژه جهانی پروتئومیکس میتوانند به آنها پاسخ دهند.
رییس موسسه نفرولوژی دانشگاه نیگاتا (Niigata) ژاپن در ادامه درباره اهداف پروژه پروتئوم x گفت: این پروژه بخشی از پروژه پروتئومیکس انسانی است که همان اهداف پروژه اصلی را در زمینه کروموزوم x دنبال میکند . میدانیم که 75 درصد ژنها باعث بیان پروتئین میشوند که هدف ما بررسی این است که چه پروتئینهایی توسط هر ژن بیان شده و هر یک چه نقشی در بروز بیماریها دارند. در این راستا تفاوت پروتئینهای مختلف در افراد سالم و بیمار بررسی میشود.
یاماموتو تصریح کرد: هدف اصلی پروژه تولید پروتئینهای انسانی به صورت نوترکیب (ریکامبیننت) و بررسی آنها بر پایه آنتیبادی است که موفقیتهای قابل توجهی در این زمینه حاصل شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.