بر اساس پژوهش جدید محمد حسین فروزانفر و همکارانش، فیبریلاسیون دهلیزی که مهمترین عامل ضربان قلبی نامنظم است، در حال تبدیلشدن به یک مشکل جدی در جهان است.
این نخستین تحقیقی است که با هدف تخمین شیوع جهانی این معضل، نرخ مرگ و میر و هزینههای اجتماعی ناشی از آن انجام شده است.
تحلیل دادههای سازمان بهداشت جهانی به رهبری «سامیت چاگ» از موسسه قلب سدارز-سینای، نشان میدهد 33.5 میلیون انسان یا پنج درصد جمعیت کل دنیا، از این شرایط رنج میبرند.
این تحلیل با همکاری «موسسه سنجش و ارزیابی سلامت» دانشگاه واشنگتن انجام شده و به دنبال شناسایی مشکلات بهداشتی عمده جهانی است تا جوامع بتوانند به بهترین نحو، تخصیص منابع و بودجهبندی پزشکی را برای رفع آنها انجام دهند.
فیبریلاسیون دهلیزی زمانی رخ میدهد که تکانههای الکتریکی در بخشهای فوقانی قلب به نام دهلیز، نابهنجار شده و منجر به ضربان نامنظم این عضو حیاتی میشوند.
ضربان نامنظم میتواند منجر به تپش بالای قلب و طیفی از علائم مانند خستگی شود.
زمانی که قلب به صورت کارآمد خون را پمپاژ نمیکند، خون لخته شده و چنانچه لختهها از هم جدا شوند و به سمت مغز حرکت کنند، منجر به سکته مغزی میشوند.
این نخستین مطالعهای است که تعداد افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را در سراسر جهان تخمین زده است.
در این تحلیل، فروزانفر و همکارانش، دادههای گزینششده از 1784 مطالعه پزشکی را با موضوع فیبریلاسیون دهلیزی تحلیل کردند تا شیوع جهانی و منطقهای این اختلال و میزان مرگ و میر مرتبط با آن را تعیین کنند.
جزئیات این مطالعه تحلیلی، در مجله Circulation منتشر خواهد شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.