محققان مرکز تحقیقات ایمز ناسا در کالیفرنیا موفق به بازسازی فرآیندهایی شدهاند که در جو یک ستاره غولپیکر قرمز رخ داده و منجر به شکلگیری غبار میانستارهای سیارهساز میشوند.
دانشمندان با استفاده از تاسیسات ویژه محفظه شبیهساز کیهانی (COSmIC) در ایمز اکنون توانستهاند ذرات غبار را که مشابه ذرات شکلگرفته در لایههای خارجی ستارگان در حال مرگ هستند، در آزمایشگاه بازسازی و بررسی کنند.
ذرات غبار که در اطراف ستارگان در حال مرگ شکل گرفته و به درون واسط فضای میانستارهای پرتاب میشوند، پس از یک دوره حیات چند میلیون ساله به شکلگیری سیارات منجر شده و عنصر کلیدی تکامل جهان محسوب میشوند.
دانشمندان دریافتهاند که مواد تشکیلدهنده اجزای بنیادی جهان بسیار پیچیدهتر از تصورات قبلی هستند.
به گفته محققان، بازسازی شرایط خشن فضا در آزمایشگاه بسیار مشکل است و مدتها مانع تلاشها در جهت تعبیر و بررسی مشاهدات فضا بوده است.
آنها اکنون با استفاده از شبیهساز COSmIC توانستهاند سرنخهایی برای پرسشهای خود در مورد ترکیببندی و تکامل جهان کشف کنند که هر دو از اهداف اصلی برنامه تحقیقات فضایی ناسا محسوب میشوند.
این محققان با مولکولهای کوچک هیدروکربن کار خود را آغاز کردند که با افشانه جت سرد در شبیهساز COSmIC گسترش یافته و در یک تخلیه الکتریکی در معرض انرژی بالا قرار گرفتند.
آنها با استفاده از آشکارسازهای بسیار حساس، مولکولهای بزرگی را که در مرحله گاز از این مولکولهای پیشساز شکل گرفته بودند، شناسایی و توصیف کرده، سپس ذرات جامد ساخته شده با این مولکولهای پیچیده را جمعآوری و با استفاده از میکروسکوپ اسکن الکترونی ایمز به تصویر کشیدند.
.: Weblog Themes By Pichak :.