قرار داد انتقال دانش فنی طرح ملی «طراحی و اجرای طرح میکروالگ: تولید بیودیزل و مواد دیگر» برای اجرا در وسعت هزار هکتار امضا شد.
مراسم امضای این قرارداد با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، رئیس سازمان نظام پزشکی و فعالان بخش خصوصی امضا شد.
سابقه طرح ملی میکروالگ در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به سال 1379 بر میگردد که با طرح شناسایی میکروالگهای صنعتی خلیج فارس و طرح احداث و تولید افزودنیهای غذایی میکروالک در پایلوت ایجاد شده در سال 1381 در مرکز پژوهشهای بیوتکنولوژی خلیج فارس در جزیره قشم شروع شد.
تولید بیودیزل و سایر فراوردههای میکروالگ از سال 1387 با بودجه تخصیص یافته از سوی وزارت تجارت، صنایع و معادن در مقیاس پایلوت با ظرفیت هر راکتور 25 هزار لیتردر پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تا سال 1390 ادامه یافت که این طرح در هفته پژوهش در سال 1389 طرح برتر سال شناخته شد و برای طراحی و اجرا به صورت یک مدل صنعتی در مقیاس 10 هکتار در سال 1390 در مجموعه طر حهای کلان ملی به تصویب شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری رسید.
قرارداد امضا شده مابین سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و بخش خصوصی شامل فناوری و دانش فنی چگونگی کشت میکروالگها در مقیاس صنعتی برای تولید بیودیزل و بیوجت و فراوردههای جانبی و فناوری تولید صنعتی محصولات پیشگیری کننده از بیماریهای مزمن به صورت افزودنی مواد غذایی، محصولات دارویی و بهداشتی که در مقیاس بیست هکتار تدوین شده است.
از دستاوردهای مهم دیگر اجرای صنعتی طرح، همگام شدن آن با اجرای پروتکل کیوتو و مشارکت در برنامه جهانی کاهش گازهای گلخانهیی است.
میکروالگها، میکروارگانیسمهای فتوسنتتیکاند و قادرند مانند یک پالایشگاه بیولوژیک با استفاده از نور خورشید و دی اکسیدکربن فراوردههای متعددی شامل بیوانرژی، مواد دارویی و بهداشتی، مکملهای غذایی انسان، افزودنی خوراک دام. کودهای بیولوژیک و بیوپلاستیک را تولید کنند. هرتن بیوماس میکروالگ با تثبیت 1.83 تن دیاکسیدکربن تولید میشود.
میکروالگها با تولید انواع ترکیبات پیشگیری کننده از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلب و عروق، بیماریهای سیستم مغز و اعصاب، سرطان، دیابت و آسیبهای ژنتیکی سهم بسیار مهمی از بازار جهانی محصولات "Anti Aging" را نیزدر اختیاردارند.
بر اساس این گزارش، انرژیهای تجدیدپذیر قابل تولید با کشت و پرورش میکروالگها عبارتند از بیودیزل، بیوجت، بنزین، بیواتانل، بیوگاز و بیوهیدروژن و استفاده به عنوان سوخت هواپیما از جمله کاربردهای آن است.
.: Weblog Themes By Pichak :.