سونی مدتی است که جایگزین کنسول بازی دستی و قابل حمل خود را به عنوان پلی استیشن ویتا عرضه کرده است که یکی از رقبای اصلی کنسول دستی نینتندو DS محسوب میشود. ویتا از لحاظ طراحی شباهت زیادی به PSP دارد و گزینه اتصال به اینترنت 3g و پردازنده قوی تر نیز توسط سونی برای آن در نظر گرفته شده است. صفحه نمایش آن نیز شاهد بهبودهایی بوده است.
نتیجه کار این است که ویتا از لحاظ مشخصات سخت افزاری بسیار به پلی استیشن 2 نزدیک است و تجربه بازی مشابه پلی استیشن 3 را در اختیار کاربر قرار میدهد. شاید سونی از لحاظ امکانات جانبی تصمیمات عجیبی برای ویتا گرفته باشد اما از لحاظ تجربه بازی یکی از بهترین گرینهای موجود در بازار برای علاقه مندان به بازیهای ویدئویی است.
طراحی
هنگامی که پلی استیشن ویتا را از جعبه در میآورید ظاهر آن شما را به یاد کنسولهای دستی قبلی سونی میاندازد. اما کیفیت ساخت و توجه به جزئیات در ویتا بسیار بهتر از پی اس پی قدیمی است. با حذف شدن شیار و یا درگاه UMD بازیها بدنه ویتا قوییتر و محکم تر به نظر می رسد. با وجود اندازه کوچک، محل قرارگیری کلیدهای کنترلی آنالوگ طوری طراحی شده که در هنگام در دست گرفتن کنترل توسط کاربر بسیار راحت باشد. تمام درگاههای موجود بر روی بدنه ویتا پوشیده شدهاند. در قسمت بالا درگاه کارت حافظه و اتصال تجهیزات قرار گرفته و در قیمت پایین نیز جک هدفون و پورت یو اس بی قرار دارد.
بر روی صفحه کلیدهای جهتی، 4 کلید استانداردو همیشگی پلی استیشن، دو کلید شانه ای و 2 دسته آنالوگ قرار دارد. در قسمت بالا کلید پاور و کلید تنظیم صدا قرار دارد. صفحه لمسی پشت دستگاه نیز طوری طراحی شده که استفاده و کنترل کاربر بر روی آن بیش از پیش باشد. دو پوشش لاستیکی نیز به عنوان محل استراحت انگشتان در پشت تعبیه شده.
سخت افزار
صفحه نمایش 5 اینچی OLED ویتا بسیار درخشان و شفاف است. رزولوشن 960x544 صفحه نمایش رنگ را تا جای ممکن طبیعی جلوه میدهد و تصاویر HD را بدون هیچ مشکلی پخش میکند. کیفیت صفحه نمایش ویتا در حدی است که بتواند بازیهای موجود را با بهترین کیفیت پخش کند و کاربر را راضی نگه دارد.
علاوه بر این صفحه نمایش ویتا از قابلیت چند لمسی نیز برای کنترل بهتر اپلیکیشن ها بهره میبرد. دوربین جلو و عقب ویتا یکسان بوده و کیفیت متوسطی دارد. نباید انتظار کیفیت بالای تصاویر گرفته شده با ویتا را داشت. ویتا مانند پلی استیشن 3 قابلیت اتصال به دستگاههای مجهز به بلوتوث را نیز دارد.
رابط کاربری
سونی در طراحی رابط کاربری برای ویتا کاملاً از سیستم XMB و پلی استیشن 3 و حتی تلویزیونهای براویا سونی فاصله گرفته و رابط کاربری جدیدی را از نو بنا کرده. این رابط کاربری جدید بیشتر شبیه رابط کاربری گوشیهای همراه است که تمام کنترلها به وسیله لمس صفحه نمایش انجام میشود.
در منوی اصلی اپلیکیشن ها و بازیهای نصبشده بر روی دستگاه در داخل حبابهایی قرار گرفتهاند. هنگامی که حبابی را کلیک کنید وارد منوی Live اپلیکیشن و بازی مورد نظر میشوید و مس توانید مشخصات بازی و آدرسهای اینترنتی مربوطه را در کنار مروری اجمالی بر بازی و برنامه ببینید. کاربر میتواند چندین اپلیکیشن و بازی را با هم باز کرده و بین آنها سوئیچ کند. کاربر میتواند اپلیکیشن ها و بازیها را طبق سلیقه خود دسته بندی کند.
اپلیکیشن ها و مرورگر وب
در کنار بازیهای از پیش نصب شده؛ پلی استیشن ویتا یک مرورگر وب، برنامه پخش صوت و تصویر و گالری تصاویر گرفته شده با دوربین دستگاه را در خود جای داده است. ویتا به کمک اطلاعات وای فای امکان مکان یابی دستگاه را بر روی نقشه نیز فراهم کرده. سیستم انتقال محتوا نیز کار جابجایی فایلها بین ویتا و پلی استیشن 3 و کامپیوتر شخصی را بر عهده دارد. با وجود قرارگیری یک دوربین در جلو تنها از آن میتوان برای تماس تصویری با دیگر کاربران شبکه پلیس استیشن سونی استفاده کرد.
کار کردن با مرورگر وب ویتا به لطف صفحه نمایش بزرگ و درخشان و صفحه کلید استاندارد مجازی بسیار راحت است. برای ساپورت آر صفحات اینترنتی پیشرفته تر HTML 5 نیز برای مرورگر ویتا در نظر گرفته شده.
تجربه بازی
پلی استیشن ویتا با دو کلید آنالوگ و صفحه لمسی در پشت یکی از بهترین تجربههای بازی را در میان کنسولهای دستی موجود در بازار در اختیار کاربر قرار میدهد. با وجود اینکه کلیدهای آنالوگ در قسمتی وسط و پایین قرار گرفتهاند کنترل راحتی دارند و کلیدهای دیگر نیز در محلهایی قرارگرفتهاند که دسترسی به آنها بسیار راحت و روان باشد.
به لطف پردازنده ARM Cortex 9 4 هسته ای کیفیت و قدرت اجرای بازیها را میتوان با پلی استیشن 3 در صفحه نمایش کوچکتر مقایسه کرد. اخیراً تولید تعداد بازیهای زیبا و چشمگیر برای کنسول ویتا رو به افزایش است و در کنار آنها بازیهای قدیمی و نمونههایی که برای PSP طراحی شده بودن نیز بر روی ویتا قابلاجرا است.
پخش رسانههای تصویری
هرچقدر ویتای سونی در قسمت بازی و تجربه بازی قوی عمل کرده در مورد پخش فایلهای چند رسانه ای بسیار ضعیف ظاهر شده. با و جود اینکه صفحه نمایش 5 اینچی و شفاف ویتا بسیار برای تماشای فیلم مناسب است، کاربر برای انتقال محتوا به دستگاه باید یک پروسه وقت گیر را طی کند. کاربر ابتدا باید ویتا را به کامپیوتر متصل کند و نرم افزار مخصوص سونی را اجرا کند. سپس 4 پوشه ثابت را برای ویتا در سیستم خود ایجاد کرده و با کمک خود ویتا وکنترل های لمسی فایلها را به دستگاه منتقل کند.
عمر باتری
عمر باتری ویتا را میتوان متوسط توصیف کرد اما نکته منفی در مورد آن این است که باتری ویتا جدا شدنی نیست و قابلیت تعویض توسط کاربر را ندارد. به صورت عادی پلی استیشن ویتای با قابلیت 3g میتواند 4-6 ساعت کار کند. بنا بر این اگر از کاربران پر استفاده باشید باید روزی 2 یار دستگاه را شارژ کنید. در صورتی که از نسخه وای فای استفاده کنید و تمام قابلیتهای اتصالی ویتا را ببندید و روشنایی صفحه نمایش را هم کم کنید، میتوانید طول عمر باتری را به 8 تا 9 ساعت افزایش دهید.
در حال حاضر در بازار ایران پلیاستیشن ویتا WIFI قیمتی معادل 700 هزار تومان داشته و مدل دیگر آن کهقابلیت اتصال به شبکه 3G را نیز دارد قیمتی در حدود 950 هزار تومان دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.