بقایای انسانی افرادی که 13 هزار سال پیش در آنچه که دانشمندان قدیمیترین جنگ نژادی شناختهشده تاریخ میدانند، در موزه بریتانیا در لندن به نمایش در میآیند.
در این موزه دو اسکلت متعلق به این کشتار که در بیابان «صحرا» و 12 هزار سال پیش از میلاد مسیح به وقوع پیوست، به نمایش در میآیند. این اسکلتها در گالری جدید «مصر باستان» به همراه سلاحهایی که با آن کشته شدند، نمایش داده میشوند.
دانشمندان فرانسوی هماکنون در حال همکاری با موزه بریتانیا جهت مطالعه دهها اسکلتی هستند که در دهه 1960 به طور گروهی در گورستان Jebel Sahaba کشف شدند. این گورستان یکی از قدیمیترین مکانهای دفن سازماندهیشده است که در ساحل شرقی رود نیل در شمال سودان واقع شده است.
محققان معتقدند بقایای 60 نفر نمایانگر نخستین خشونت جمعی بین گروههاست و حدود نیمی از این افراد دارای نشانههای بریدگی روی استخوانهایشان هستند. این جنگ احتمالا به دلیل بلایای محیطی عصر یخبندان شروع شده که موجب شد مهاجمان و قربانیان در ناحیه کوچکتری با یکدیگر زندگی کنند.
به گفته «رنه فریدمان» موزهدار موزه مصر اولیه، مهاجمان و قربانیان، شکارچیان یا جمعآوریکنندگان مواد غذایی بودند که معمولا هنگام پرجمعیتشدن ناحیهای خاص با مهاجرتکردن از خشونت اجتناب میکردند، اما شرایط خشک و سرد دره نیل در آن زمان موجب ظهور یک بحران جمعیتی شد زیرا بیشتر مردم به همان مکان احاطهشده توسط بیابان سفر کرده بودند. این امر موجب گلاویزشدن آنها با یکدیگر شد.
این بقایا توسط «فرد وندورف» باستانشناس امریکایی که در دهه 1960 آنها را حفاری کرده بود، در سال 2002 به موزه برتیانیا ارائه شد.
طی دو سال گذشته انسانشناسان دانشگاه بوردو دهها نشانه نزاع را روی استخوانهای قربانیان کشف کردند. دانشمندان موزه بریتانیا نیز هماکنون در حال برنامهریزی برای تحقیق بیشتر درباره خود قربانیان و جنسیت، سن و رژیم غذایی آنها هستند.
.: Weblog Themes By Pichak :.