از هیدروژن و انرژی خورشیدی تا استفاده از چوب، پروژه های انرژی جایگزین جالب توجه ای در سراسر دنیا اجرایی شده و یا مراحل ساخت خود را دنبال می کنند. پروژه های مرتبط با انرژی های خورشیدی و بادی با توجه به محبوبیت بیشتر ممکن است بیش از سایر موارد مد نظر قرار بگیرند اما این به معنای نادیده گرفتن بسیاری پروژه های انرژی جایگزین دیگر نیست. در ادامه این مطلب نگاهی به برخی از برترین پروژه های انرژی جایگزین خواهیم داشت.
نیروگاه خورشیدی ایوانپاه
نیروگاه خورشیدی ایوانپاه در بیابان موهاوی و در نزدیکی مرز ایالت های کالیفرنیا و نوادا قرار گرفته است. این پروژه با همکاری NRG، برایت سورس، گوگل و بکتل اجرایی شده و بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان است. ایوانپاه از 347 هزار آیینه رو به خورشید برای تولید 392 مگاوات برق سود می برد.
ایستگاه های سوختگیری هیدروژن
شرکت آلمانی لیند که در زمینه تولید گازهای صنعتی فعال است نخستین خط تولید ایستگاه های سوختگیری هیدروژن را افتتاح کرده تا هر چه بیشتر شبکه عرضه خودروهای دوستدار محیط زیست را تقویت کند. خودروهای هیدروژنی که در رقابت با خودروهای الکتریکی و هیبریدی هستند از سلول هایی استفاده می کنند که برای تولید برق، اکسیژن و هیدروژن را در هوا ترکیب می کنند.
کامیون با سوخت پروپان
یونایتد پارسل سرویس، بزرگترین شرکت پیک جهان، در اوایل سال 2014 از خرید یک هزار دستگاه کامیون تحویل بار که سوخت پروپان مصرف می کنند و نصب 50 ایستگاه سوخت گیری در آمریکا خبر داد. بر همین اساس، ناوگان بزرگ خودروهای سوخت جایگزین این شرکت هرچه بیشتر گسترش می یابد.
قایق خورشیدی
تورانور پلنت سولار بزرگترین قایق خورشیدی جهان است. این قایق نخستین سفر دور دنیا خورشیدی را در چهارم ماه می 2012 و پس از طی مسافت 60 هزار کیلومتر در 584 روز به پایان رساند.
مزرعه بادی دریایی
توربین های مزرعه بادی بارد (BARD) در فاصله 100 کیلومتری از شمال غرب جزیره آلمانی بورکوم در دریای شمال قرار گرفته اند. این نیروگاه 400 مگاواتی در آگوست 2013 فعالیت خود را آغاز کرده است.
تامین برق با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر
جزیره اسکاتلندی ایگ دارای نخستین شبکه سراسری برق است که به طور کامل با انرژی باد، آب و خورشید تغذیه می شود. بین 85 درصد تا 95 درصد انرژی مصرف شده در این جزیره از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین می شود.
تبدیل فاضلاب به انرژی پاک
نخستین نیروگاه جهان برای تبدیل فاضلاب به انرژی پاک در شهر Chiclana de la Frontera در نزدیکی کادیز، اسپانیا راه اندازی شده است. این تاسیسات از فاضلاب و نور خورشید برای تولید زیست سوخت بر پایه جلبک استفاده می کند. این پروژه به منظور استفاده هر چه بیشتر از انرژی های جایگزین و کاهش وابستگی به واردات نفت اجرایی شده است.
بزرگترین نیروگاه خورشیدی در آمریکای لاتین
شرکت معدن کاری کاپ (CAP) در شیلی بزرگترین نیروگاه خورشیدی آمریکای لاتین که منطقه ای معادل 200 زمین فوتبال را پوشش می دهد را افتتاح کرده است. این تاسیسات نیروی کافی برای تامین نیازهای الکتریکی یک معدن سنگ آهن را تامین می کند.
هواپیمای خورشیدی
هواپیمای سولار ایمپالس 2 که نیروی خود را از انرژی خورشید تامین می کند در نهم آوریل 2014 رونمایی شد. وزن این هواپیما برابر با 2.4 تن، فاصله دو نوک بال آن برابر با 72 متر و دارای بیش از 17 هزار سلول خورشیدی است. سفر به دور دنیا با استفاده از این هواپیما در سال 2015 برنامه ریزی شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.