پاکسازی مواد حساسیت‌زای بادام زمینی با تابش نور ضعیف
425px-Angioedema2010.JPG

حدود دو میلیون نفر از مردم ساکن آمریکا به بادام زمینی حساسیت دارند و مصرف این ماده غذایی واکنش‌های خطرناکی از جمله آنافلکسی را برایشان در پی دارد که گاهی منجر به فوت افراد می‌شود، اما دانشمندان دانشگاه فلوریدا به تازگی دریافتند می‌توان با تاباندن نور ضعیف، پروتئین‌های حساسیت‌زای بادام زمینی را از بین برد و از افراد در مقابل آلرژی به این دانه خوراکی محافظت کرد.

 

 نتایج حاصل از این مطالعه که توسط ود یانگ، استادیار دانشکده علوم تغذیه دانشگاه فلوریدا حاصل شده در مجله Food Science and Technology به چاپ رسیده است.

 

طبق آمار رسیده از سازمان تحقیقات و آموزش حساسیت‌های غذایی آمریکا، آلرژی بادام زمینی در میان کودکان این کشور بین سالهای 1997 تا 2008 بیش از سه برابر افزایش یافته است.

 

آنافلکسی واکنشی بسیار خطرناک است که افراد دچار حساسیت به بادام زمینی به آن مبتلا می‌شوند، به همین دلیل به این افراد پیشنهاد می‌شود واکسن اپی نرفین را همیشه همراه داشته باشند تا هنگام مواجهه با این شرایط از آن استفاده کنند.

 

هدف یانگ نابودی 99.9 درصد مواد حساسیت‌زای موجود در بادام زمینی بوده که با این روش موفق به پاکسازی 80 درصد از این مواد شدند.

 

او و همکارانش طی آزمایشاتی، بادام زمینی را در معرض تابش اشعه ماوراء بنفش قرار داده و از این طریق توانستند پروتئین‌های حساسیت‌زای موجود در بادام زمینی را از بین ببرند. این بادام زمینی‌ها را می‌توانند تف داده و پس از بسته‌بندی به فروش برسانند.

 

سیستم تابش در این مطالعه دارای دو لامپ زنون، دو پنکه خنک کننده، یک محفظه درمان شامل یک نوار نقاله و یک واحد کنترل است.





تاريخ : شنبه 12 مهر 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |