محققان دانشگاه امیرکبیر موفق شدند برای اولین بار در کشور نانو داربستهای دو بعدی و سه بعدی زیستی جهت استفاده در سوختگیهای عمقی و زخمهای دیابتیک تولید کنند.
دکتر شیوا اسبدی، مجری طرح نانو داربستهای دو بعدی و سه بعدی زیستی با بیان این که در سوختگیهای درجه دو عمقی و درجه سه و همچنین زخمهای دیابتیک علاوه بر لایه اپیدرم، لایه درم و هیپودرم نیز از بین میرود، تصریح کرد: معمولا افرادی که دچار این آسیبها میشوند، به دلیل از دست دادن قسمت عمیقی از بافت پوست، عدم اکسیژنرسانی مناسب، عفونت و ... دچار مرگ میشوند؛ چرا که هزینه درمانهای پیشرفته برای این نوع از آسیبها بسیار بالا است.
وی به توضیح جزییات طرح خود و همکارانش پرداخت و گفت: در این طرح با استفاده از فناوریهای موجود در ایران و همچنین با استفاده از مفاهیم و فناوریهای مهندسی بافت پیشرفته، نانو داربست دو بعدی و سه بعدی طراحی و ساخته شد که برای این نوع از آسیبها بسیار موثر و مقرون به صرفه است.
اسبدی افزود: با توجه به بررسیها و آنالیزهای درون شیشهای و درون تنی حیوانی، این نوع از فناوری برای آسیبهای عمیق و اسکارهای شدید بسیار سودمند است و بدون تشکیل بافت فیبروزی، باعث ایجاد بافت جدید و سه بعدی پوست میشود.
رییس دپارتمان کوآنتوم دانشگاه امیرکبیر درخصوص دیگر مزیتهای این طرح با بیان این که طرح نانو داربستهای دو بعدی و سه بعدی زیستی با استفاده از مواد کاملا طبیعی تهیه شده که کاملا در دسترس است، گفت: این موارد با پوست انسان سازگاری کامل دارد و علائم پاتوفیزیولوژیک ایجاد نمیکند.
وی افزود: روند بهبودی در این محصول نسبت به روشهای درمان عادی بسیار سریع و نسبت به نمونههای مشابه خارجی مقرون به صرفه است.
پژوهشگر دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: این سازه نانو داربستی در آسیبهای بافتی نظیر آسیبهای عمیق پوستی از جمله سوختگیهای عمیق و زخمهای دیابتیک استفاده فراوانی دارد.
به گفته اسبدی، نانو داربستهای دو بعدی و سه بعدی زیستی جهت استفاده در سوختگیهای عمقی و زخمهای دیابتیک در دست تجاریسازی است.
.: Weblog Themes By Pichak :.