Turbo Boost اینتل چیست؟

 

اگر مراسم شب گذشته کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل را دنبال کرده باشید، حتما متوجه شده اید که این شرکت درباره سرعت پردازنده مک بوک هایش به عبارت جدیدی اشاره کرد که تا کنون کمتر کسی در ایوی بریج ها به ان اشاره کرده بود. اما واقعا Turbo Boost مورد اشاره اپل به چه معنی است؟ چرا پردازنده های ایوی بریج اینتل می توانند دو سرعت مختلف داشته باشند؟ داستان کاملا ساده و سر راست است.

 

Turbo Boost در هنگام نیاز به سرعت بیشتر‫، کامپیوتر شما را سریعتر می کند...‬

همانطور که از نام آن بر می آید، Turbo Boost یک توربو یا تقویت کننده است. بگذارید اینگونه بگوییم که برای مثال سرعت پردازنده مک بوک پرو جدید شما 2‪.‬7 گیگاهرتز است. پس با همین سرعت به انجام کارها و محاسبات خواهد پرداخت، تا اینکه شما سعی کنید چیزی را اجرا کنید که به قدرت بیشتری نیاز داشته باشد.

 

... که این کار از طریق اورکلاک کردن سی پی یو انجام می شود‪...‬

حالا که شما به نیروی پردازشی بیشتری نیاز دارید، پردازنده Ivy Bridge با تقویت کردن و تشدید توان خود، این میزان نیرو را در اختیارتان می گذارد. چیزی شبیه یک موتور جت که با روشن کردن سیستم afterburner قدرت پرتابی خود را چند برابر می کند؛ ایوی بریج هم می تواند در یک لحظه با پرتاب خود به سطح بالاتر، سرعت را به 3‪.‬7 گیگاهرتز برساند.

 

‫...‬ بدون اینکه شما حتی نیاز به فکر کردن درباره چگونگی آن داشته باشید

مهم ترین موضوع درباره پردازنده های جدید اینتل هم همین جمله بالا است. دیگر اورکلاک کردن در اینجا یک کار عجیب و غریب و تنها در اختیار تعداد معدودی کاربر حرفه ای نیست. پردازنده لپ تاپ شما خودش محاسبه می کند که به چه تعداد سیکل اضافی نیاز دارد و سپس خودش را از بر طبق آن تنظیم و پیکربندی می کند. هیچ نیازی هم به ریستارت کردن سیستم و یا سعی و خطای فراوان برای دستیابی به نتیجه نیست. زیرا همه این کارها توسط یک الگوریتم خاص دست پخت اینتل انجام می شوند. و شما حتی متوجه نمی شوید که چنین اتفاقی افتاده است.

 

‫...‬ و در نهایت صرفه جویی در مصرف انرژی را در پی دارد.

با پردازنده ای که خودش را بر اساس نیاز سریع تر و کندتر می کند، شارژ باتری لپ تاپ تان مدت زمان بیشتری شما را همراهی می کند. اورکلاک کردن دستی پردازنده معمولا یک امر ثابت و دائمی است. شما سی پی یو را برای دست یابی به سرعت بیشتر تقویت می کنید و در نتیجه سی پی یو در همان حالت جدید باقی می ماند، گرمتر می شود، و تبدیل به یک غول الکتریسیته خور می گردد که تا اتمام شارژ باتری لپ تاپ تان از پای نمی نشیند. اما Turbo Boost به شکل بسیار هوشمندانه ای تنها تا زمانی که نیاز است سرعت سی پی یو را بالا برده و مصرف انرژی و تولید گرمای بیشتر خواهد داشت. و بلافاصله پس از رفع نیاز به پردازش سنگین، آن را به حالت عادی بر می گرداند.





تاريخ : چهار شنبه 24 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |