هم اکنون بیماریهایی چون فلج اطفال ، کزاز ، سرخک ، هپاتیت و .....که سالانه جان هزاران کودک را می گرفتن مهار شده و یا در حال مهار شدن است و بشر به دنبال راهی برای مهار ایدز و ابولا است.
گرچه ویروس ایدز به دلیل ماهیت پنهان شونده آن بسیار صعب العلاج تر از ابولا به نظر می رسد اما گامهای مهمی برای کشف واکسن ایدز نیز برداشته شده است.
جدول زیر لیست بیماری هایی است که در ایران واکسن آن موجود و به کودکان تزریق می شود
گامهای مهم برای واکسن ایدز
تولید واکسنی برای درمان و پیشگیری از ایدز، بخشی از فعالیتهای یک تیم تحقیقاتی اروپایی است. در پاریس، محققان با نمونه هایی از پوست انسان، واکسینه کردن بدون استفاده از سوزن را بررسی می کنند.
به نوشته یورو نیوز دانشمندان مرکز تحقیقات وابسته به دانشگاه "ماری و پی یر کوری" با استفاده از پوستهایی که از عملهای جراحی زیبایی باقی مانده است، بدنبال روش جدید واکسیناسیون هستند؛ واکسیناسیون بدون درد و بدون استفاده از سوزن.
به آذین کومبادیر، از متخصصان مرکز ایمنی شناسی بیماری های مسری در فرانسه (CIMI) و مسئول هماهنگ کننده طرح اروپایی "واکسیناسیون پوستی و زیر پوستی ایدز" می گوید: «بافت پوست بدن ما سرشار از سلولهای آنتی ژن است که در واقع همان سلولهای اپیدرم و درم هستند. واکسن این سلولها را مورد هدف قرار می دهد و بعد به بافتهای لنفاوی در سیستم ایمنی هدایت می شود.»
روش واکسیناسیون بدون سوزن به اینگونه است که ابتدا موهای بدن فرد با نوار مخصوص چسبناکی برداشته می شود تا منافذ پوست برای ورود محتویات واکسن باز شود.
در لایه بیرونی سیستم دفاعی ما در برابر محیط اطراف، سازوکارهایی وجود دارد که می تواند بازدهی واکسنها را بیشتر کنند. با بررسی نمونه های پوست زیر میکروسکوپ، دانشمندان می توانند دریابند آیا روش آنها همان طوری کار خواهد کرد که انتظار دارند.
خانم کومبادیر می گوید: «واکسن پس از اینکه توسط یاخته های اطراف فولیکولهای مو شناسایی و جذب شد، به گره منتقل می شود و تا بالاخره به سیستم ایمنی بدن برسد. حال باید سیستم ایمنی بدن را واداشت که پاسخ دفاعی لازم را بروز دهد.»
تا کنوندر بیمارستان سنت لویی در لندن 30داوطلب پذیرفته اند تا با این روش واکسینه شوند.
گام امیدوارکننده محققان در راه تولید واکسن ابولا
مؤسسه ملی بهداشت آمریکا اعلام کرده است که پژوهشگران فاز نخست آزمایش واکسن ابولا را با موفقیت پشت سر گذاشته و گامی به تولید این واکسن نزدیکتر شدهاند. قرار است فاز دوم آزمایشها بهزودی و به شکلی گسترده آغاز شود.
بیماری و تب ابولا در اکثر موارد با مرگ بیمار همراه است. خطر مرگ بیمار بستگی به نوع ویروس ابولا و کم و کیف ابتلا به آن دارد و میتواند بین ۲۵ تا ۹۰ درصد متغیر باشد.
پژوهشگران حال یک گام به تولید واکسن ابولا نزدیکتر شده و نخستین فاز آزمایش آن را با موفقیت طی کردهاند. البته هنوز آزمایشهایی گسترده لازم است تا بتوان این واکسن را به شکل انبوه تولید کرد و در مناطق بحرانزده به کار بست.
خبرگزاری آلمان به نقل از مؤسسه ملی بهداشت آمریکا (ان آی اچ) گزارش داد که محققان در فاز نخست ۲۰ فرد داوطلب سالم بین ۱۸ تا ۵۰ سال را مورد آزمایش قرار دادند و دوزهای متفاوتی از واکسن ابولا را به آنان تزریق کردند. بدن همگی آنان در ایجاد پادتن لازم برای مقابله با ابولا موفق بوده است.
نتایج این آزمایش در سایت اینترنتی نشریه تخصصی "New England Journal of Medicine" به انتشار رسیده است.
اجرا و پیشبرد آزمایشها برای تولید واکسن ابولا با همکاری مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و شرکت داروسازی بریتانیایی "LaxoSmithKline" صورت گرفته است.
امید به گامهای بعدی
پژوهشگران در جریان فاز نخست که در ماه سپتامبر آغاز شد، واکسن ابولا را در ده دوز پایین و در ده دوز بالا به داوطلبان تزریق کرده و پی بردهاند که بدن آنان در صورت دریافت دوزهای بالاتر، پادتنهای قویتری نیز ایجاد کردهاند. به گفتهی پژوهشگران، بدن داوطلبان در عرض چهار هفته پس از دریافت واکسن موفق به ایجاد پادتن شده است.
به گفتهی آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، حال قرار است آزمایشهای گستردهای در چندین فاز انجام گیرند. در این راستا نیز تماسها و مذاکراتی با مقامهای لیبریا (یکی از مناطق بحرانزده) و دیگر همپیمانان، برای انجام مراحل بعدی آزمایشها در غرب آفریقا در جریان است.
کشورهای غرب آفریقا که ویروس ابولا در آنجا شیوع یافته است
با توجه به افزایش شمار قربانیان بیماری ابولا آزمایش موفقیتآمیز این واکسن امید تازهای را زنده کرده است. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا کنون حدود ۵۷۰۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس ابولا از دست دادهاند و شمار مبتلایان به این ویروس نیز بر ۱۶ هزار نفر بالغ میشود.
گینه، سیرالئون و لیبریا که در غرب آفریقا قرار دارند، سه کشوری هستند که بیش از همه با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند. در حالی که به نظر میرسد مقامات لیبریا تا اندازهای در مهار این بیماری موفق بودهاند، شمار قربانیان در سیرالئون روز به روز افزایش مییابد.
علیرغم تمامی موفقیتهایی که پژوهشگران در راه تولید واکسن ابولا کسب کردهاند، کارشناسان سازمان ملل بر این باورند که هنوز هم نبردی طولانی با این بیماری خطرناک در پیش است. برای مقابله با ابولا هنوز هم دارو و درمان تأییدشدهای وجود ندارد و شیوههای درمانی و همچنین داروها در مراحل آزمایشی هستند.
.: Weblog Themes By Pichak :.