اگرچه بسیاری از ما علاقمند به خرید موبایل های هوشمند پرچمدار و رده بالا هستیم اما به ویژه از منظر هزینه انتخاب چنین مدل هایی همواره بهترین گزینه محسوب نمی شود. در مسیر انتخاب موبایل هوشمند باید جنبه های مختلفی از نوع پردازنده تا شبکه های ارتباطی را مد نظر قرار دهید.
خرید یک موبایل هوشمند با توجه به مواردی مانند اجزا تشکیل دهنده، انواع مختلف امکانات ارتباطی، سیستم عامل های گوناگون و کیفیت ساخت که باید مد نظر قرار بگیرند می تواند به فرآیندی چالش برانگیز مبدل شود. با توجه به پیشرفت سریع در بازار موبایل های هوشمند عمر مفید استفاده از آنها نیز رو به کاهش است و یک تصمیم گیری اشتباه می تواند پشیمانی بزرگی را موجب شود.
اگرچه بسیاری از ما علاقمند به خرید موبایل های هوشمند پرچمدار و رده بالا هستیم اما به ویژه از منظر هزینه انتخاب چنین مدل هایی همواره بهترین گزینه محسوب نمی شود. در مسیر انتخاب موبایل هوشمند باید جنبه های مختلفی از نوع پردازنده تا شبکه های ارتباطی را مد نظر قرار دهید. آن چه در ادامه ارائه می شود می تواند کمک حال شما در این مسیر باشد.
اندازه
اگر تا پیش از این دارای موبایل هوشمند بوده اید پیش زمینه لازم برای انتخاب اندازه دستگاه جدید خود را دارید. اما اگر در بازار موبایل های هوشمند یک تازه وارد هستید پیش از خرید نهایی با چند مدل از نزدیک کار کرده و اندازه آنها را با توجه به نیازهای خود بسنجید. اگر همواره کیف به همراه داشته و یا جیب بزرگی دارید از آزادی عمل بیشتری برای انتخاب موبایل های هوشمند بزرگ و حتی فبلت ها برخوردار هستید. موبایل های هوشمند با اندازه بزرگ تجربه دلپذیرتری از وبگردی، تماشای ویدئو و انجام بازی ارائه می کنند.
البته نمایشگرهای بزرگ نقاط ضعفی نیز دارند. به عنوان مثال، میزان مصرف باتری آنها بسیار بیشتر از تلفن های همراه کوچکتر با سخت افزار مشابه است. اگرچه یک موبایل هوشمند با نمایشگر بزرگتر می تواند از باتری بزرگتری نیز برخوردار باشد اما عمر باتری آن و این که آیا پاسخگوی نیازهای شما است را باید بررسی کنید. همچنین، اگر دستان بزرگی ندارید موبایل های هوشمند بزرگ ممکن است انتخاب خوبی برای شما نباشند.
در مقابل، موبایل های هوشمند با نمایشگر کوچک از قابلیت حمل بالا و مصرف باتری کمتر نسبت به همتایان بزرگتر خود سود می برند. البته این اندازه کوچکتر می تواند به قیمت برخورداری از سخت افزار ضعیفتر تمام شود زیرا بکارگیری سخت افزار قدرتمند در تلفن های همراه بزرگ آسانتر است.
پردازنده
پردازنده مغز موبایل هوشمند محسوب می شود. روشی ساده برای آشنایی با پردازنده ها توجه به دو ویژگی آنها است: تعداد هسته ها و سرعت کلاک. یک پردازنده همانند نمونه هایی که در دستگاه های امروز به کار گرفته می شوند می تواند دارای چندین هسته باشد. هرچه تعداد هسته ها بیشتر باشد می توان انتظار عملکرد بهتری را داشت. سرعت کلاک، میزان سرعت هر هسته در پردازش اطلاعات را بیان می کند. بنابر استانداردهای حال حاضر، سرعت پردازنده های موبایل هوشمند با گیگاهرتز سنجیده می شود. در صورتی که سرعت پردازنده را بدانید می توانید آن را در تعداد هسته ها ضرب کنید تا بیشینه سرعت پردازش دستگاه برای شما مشخص شود.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که عوامل دیگری نیز بر قدرت پردازشی یک موبایل هوشمند تاثیرگذار هستند. در برخی موبایل های هوشمند ممکن است اپلیکیشن هایی همواره در پس زمینه فعال باشند که بر قدرت پردازشی دستگاه اثرگذار بوده و توانایی آن برای انجام وظایف دیگر را کاهش می دهند. برای بررسی هرچه بهتر قدرت پردازنده موبایل های هوشمند می توانید به امتیازات بنچمارک های آنها مراجعه کنید.
حافظه
حافظه های رم (RAM) و رام (ROM) از اجزا کلیدی در رایانه ها محسوب می شوند و این مساله درباره موبایل های هوشمند نیز صادق است. حافظه های رم و رام به ذخیره سازی اطلاعات اقدام می کنند. حافظه رام مهمترین اطلاعات را ذخیره می کند و به طور معمول سریعتر از حافظه رم عمل می کند. حافظه رم برای ذخیره اطلاعات بیشتر به کار گرفته می شود و داده های برنامه های در حال اجرا را ذخیره می کند. هرچه این حافظه ها سریعتر عمل کنند موبایل هوشمند از کیفیت عملکرد بالاتری برخوردار خواهد بود. امروزه، حافظه های رم در مقیاس گیگابایت برای دستگاه های قدرتمند اندازه گیری می شوند. میزان حافظه رم برای انجام چند وظیفه همزمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر اپلیکیشنی که در موبایل هوشمند اجرا می شود به مقداری از فضای رم نیاز دارد. برای آن که جابجایی روانی بین چندین اپلیکیشن باز داشته باشید به میزان حافظه رم بالاتر یا سیستم عامل سبک نیاز دارید.
حافظه رام به عنوان حافظه ذخیره سازی داخلی نیز نامیده می شود و صحبت درباره میزان سرعت آن آسان نیست. سیستم عامل موبایل هوشمند روی حافظه رام ذخیره می شود. اگر دستگاه شما از حافظه ذخیره سازی بزرگی سود می برد نگرانی چندانی درباره حافظه رام نخواهید داشت. اما اگر حافظه ذخیره سازی داخلی آن اندک است میزان فضای اشغال شده توسط اپلیکیشن ها و سیستم عامل و میزان فضای آزاد را بررسی کرده و پس از آن انتخاب نهایی خود را انجام دهید.
حافظه ذخیره سازی خارجی
موبایل های هوشمند میزان مشخصی از حافظه داخلی را در اختیار کاربر قرار می دهند اما برخی از آنها برای افزایش میزان حافظه ذخیره سازی از درگاه کارت حافظه نیز پشتیبانی می کنند. این درگاه به کاربر اجازه می دهد با هزینه ای نه چندان زیاد و با توجه به میزان نیاز خود فضای ذخیره سازی موبایل هوشمند را افزایش دهد. امروزه، برخی موبایل های هوشمند از کارت های حافظه 128 گیگابایتی نیز پشتیبانی می کنند.
شبکه ارتباطی
اگر فکر می کنید از نظر سخت افزاری و نرم افزاری دستگاهی مناسب را انتخاب کرده اید درباره شبکه ارتباطی آن که از نظر فنی بیشتر سخت افزاری محسوب می شود، بیشتر تحقیق کنید. اپراتورهای تلفن همراه از فرکانس های مختلفی برای اتصال به دستگاه ها استفاده می کنند و موبایل های هوشمند برای اتصال به شبکه هایی خاص طراحی می شوند. از این رو، موبایل هوشمندی که در یک کشور خریداری می کنید ممکن است در کشور دیگر قابل استفاده نباشد. در زمینه شبکه ارتباطی باید به تفاوت های بین CDMA وGSM، LTE و WiMax توجه داشته باشید.
شبکه CDMA یکی از شیوه های اتصال رایج در آمریکا است و اپراتورهایی مانند ورایزون و اسپرینت از آن استفاده می کنند. CDMA به واسطه کیفیت مکالمه بهتر نسبت به GSMمشهور است اما از مکالمات صوتی و ارتباطات 3G به صورت همزمان پشتیبانی نمی کند. شبکه GSM در سطح جهانی گزینه ای محبوب و فاقد محدودیت ارتباطی همزمان مشابه باCDMA است.
وایمکس و LTE نسخه های رایج شبکه ارتباطی 4G هستند. اگرچه وایمکس در زمان معرفی گزینه خوبی به نظر می رسید اما با ظهور LTE همه چیز تغییر کرد. ارائه خدمات LTEدر کشورهای مختلف جهان به سرعت در حال افزایش است.
سیستم عامل و اپلیکشن ها
در حال حاضر بازار موبایل های هوشمند زیر سلطه سه سیستم عامل اندروید گوگل، iOS اپل و ویندوز فون مایکروسافت قرار دارد.
سیستم عامل iOS عملکردی روان با استفاده کارآمد از سخت افزار دستگاه را ارائه می کند. بازار غنی اپلیکیشن های اپل به نام اپ استور نیز دسترسی به هر آن چه را که نیاز دارید را امکان پذیر می کند.
اندروید گوگل در حال حاضر بیشترین سهم از بازار موبایل هوشمند را به خود اختصاص داده است. اندروید به واسطه ماهیت منبع باز بودن خود مشهور است که انعطاف پذیری و قدرت سفارشی سازی بالا را در اختیار کاربر قرار می دهد. اما اندروید سیستم عاملی به اصطلاح سنگین محسوب می شود و در دستگاه هایی که سخت افزار قوی ندارند عملکردی روان ندارد. بازار اپلیکیشن های اندروید به نام گوگل پلی نیز همانند اپ استور اپل دارای بیش از یک میلیون اپلیکیشن است و هر کاربری را راضی می کند.
ویندوز فون سیستم عاملی با رابط کاربری روان و شیک است که کار با آن نسبت به نسخه های قدیمی ویندوز برای تلفن همراه و نسخه رایانه ای، تجربه متفاوتی را ارائه می کند. بازار اپلیکیشن های این بستر نسبت به اندروید و iOS محدودتر و دارای اپلیکیشن های بسیار کمتری است. ویندوز فون به همراه بلک بری از امنترین سیستم عامل های موبایل هوشمند هستند و از این رو برای افرادی که نسبت به حریم خصوصی و اطلاعات خود نگران هستند گزینه ای مناسب محسوب می شوند.
سیستم عامل های جوان دیگری نیز در بازار موبایل هوشمند حضور دارند که از آن جمله می توان به فایرفاکس OS، اوبونتو و تایزن اشاره کرد.
نمایشگر
یکی از ویژگی های اصلی موبایل های هوشمند فعلی نمایشگرهای لمسی آنها است که کاربر بیشترین تعامل را با آنها دارد. انواع مختلف نمایشگر تلفن همراه مانند LCD و آمولد (AMOLED) در بازار وجود دارند. از نظر رابط کاربری لمسی با گزینه هایی مانند خازنی، مقاومتی و چند لمسی مواجه هستیم. امروزه اکثر نمایشگرهای موبایل هوشمند از نوع خازنی و چند لمسی هستند و انواع مقاومتی به نوعی از رده خارج محسوب می شوند.
یکی از ویژگی های نمایشگر موبایل هوشمند که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید تراکم پیکسل آن است. هرچه تراکم پیکسل نمایشگر که با واحد پیکسل در هر اینچ (ppi) اندازه گیری می شود، بالاتر باشد از کیفیت تصویر بهتری برخوردار خواهید شد. تراکم پیکسل موبایل های هوشمند رده بالای فعلی بیش از 300ppi است.
گزینه های ارتباطی و حسگرهای دیگر
جدا از شبکه های ارتباطی تلفن همراه، موبایل های هوشمند گزینه های ارتباطی دیگری را نیز در اختیار کاربر قرار می دهند که از آن جمله می توان به وای فای، NFC، بلوتوث، فروسرخ و یواسبی اشاره کرد.
شبکه وای فای در مکان هایی که امکان دسترسی به آن وجود دارد بهترین گزینه برای حضور در اینترنت است. همچنین اگر تلفن همراه شما از قابلیت وای فای هات اسپات برخوردار باشد می توانید از آن برای اتصال دستگاه های دیگر مانند لپ تاپ تا تبلت به اینترنت استفاده کنید که در این حالت از دیتای سیم کارت استفاده می شود.
فناوری NFC به شما اجازه می دهد تا به انتقال اطلاعات به صورت بی سیم بین دو دستگاهی که دارای این فناوری هستند اقدام کنید. همچنین از NFC می توانید برای برقراری ارتباط موبایل هوشمند با دستگاه های دیگر مانند اسپیکر، میکروفن و هدفون استفاده کنید. میزان مصرف نیروی این فناوری پایین است.
ارتباط از طریق بلوتوث روشی استاندارد بین موبایل های هوشمند محسوب می شود که امکان انتقال اطلاعات و برقراری ارتباط بی سیم با دستگاه های مختلف مانند اسپیکر، هدفون و میکروفن را فراهم می کند. بلوتوث از برد بیشتری نسبت به NFC برخوردار است.
در صورتی که موبایل هوشمند شما دارای فناوری ارتباط فروسرخ باشد از آن می توانید به جای کنترل از راه دور تلویزیون استفاده کنید. استفاده از فناوری فروسرخ بار دیگر در موبایل های هوشمند رده بالا رواج یافته است.
درگاه یواسبی گزینه استاندارد برای ارتباط با سیم در موبایل های هوشمند مختلف است. بسیاری از دستگاه ها از نسخه یواسبی 2 سود می برند اما نسخه جدیدتر یواسبی 3 دارای سرعت به مراتب بیشتری در انتقال اطلاعات است.
امکانات دیگر
ویژگی های دیگری در موبایل های هوشمند وجود دارند که به طور معمول در مدل های پرچمدار و رده بالا دیده می شوند و مدل های ارزان قیمت فاقد آنها هستند. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
GPS
برای آن که بهترین تجربه مسیریابی و استفاده از نقشه را در موبایل هوشمند تجربه کنید بهGPS نیاز دارید. دقت GPS به ویژه هنگام مسیریابی در خیابان های شهری نسبت به سرویس هایی که بر اساس شبکه های وای فای یا دیتای سیم کارت امکان تعیین موقعیت را فراهم می کنند، بسیار بالاتر است.
حسگرهای شتاب سنج و ژیروسکوپ
حسگرهای شتاب سنج و ژیروسکوپ برای شناسایی حرکات تلفن همراه به کار گرفته می شوند. اگر دستگاهی نیاز دارید که به تکان دادن و لرزش واکنش نشان بدهد باید از وجود این حسگرها اطمینان حاصل کنید.
قطب نما
اگر به شناسایی جهت مسیری که در حال حرکت به سوی آن هستید نیاز دارید استفاده از یک قطب نما می تواند سودمند باشد. میزان مصرف نیروی قطب نمای موبایل هوشمند نسبت به گیرنده GPS کمتر است.
حسگر مجاورت
اگر موبایل هوشمند شما از حسگر مجاورت برخوردار باشد هنگامی که به عنوان مثال دستگاه را برای تماس تلفنی به سمت صورت خود نزدیک می کنید نمایشگر خاموش و از لمس اتفاقی دکمه های مجازی و قطع ارتباط جلوگیری می کند.
برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.
.: Weblog Themes By Pichak :.