دانشمندان دانشگاه زوریخ و موسسه ETH در زوریخ با انتشار مقالهای، فرآیندی که فعالیت بخشی از مغز موسوم به قشر somatosensory، در واکنش به استفاده از گوشی هوشمند تغییر میکند را تشریح کردند.
غشای مزبور به طور عمده مسؤول تفسیر حس لامسه در مغز است.
محققان 37 فرد راستدست را برای این پژوهش انتخاب کردند که 26 تن از آنها کاربران گوشی صفحه لمسی بودند. آنها سپس حرکات انگشت وسط، انگشت سبابه و انگشت شست را با استفاده از نوار مغزی الکتروانسفالوگرافی ثبت کردند.
نتایج حاصله نشان داد فعالیت این قشر از مغز کاربران گوشی هوشمند و غیرکاربران یکی نبود و دانشمندان میزان تفاوت واکنش این بخش از مغز به میزان استفاده از گوشی هوشمند را تعیین کردند.
تیم علمی دریافت افرادی که در هر زمانی ظرف 10 روز پیش از آزمایش، از گوشی هوشمند استفاده کرده بودند، دارای فعالیت نورونی شدیدتری بودند. همچنین، حساسیت انگشتان، به ویژه انگشت شست، بسته به میزان استفاده از گوشی متغیر بود.
گرچه دانشمندان بین استفاده از گوشی هوشمند و فعالیت قشر somatosensory مغز آنها رابطه خطی یافتند، میزان مدت داشتن تلفن همراه در نتایج حاصله اهمیتی نداشت.
محققان نتیجه گرفتند گجتهای دارای صفحه لمسی و نه فقط ابزارهای موسیقیایی و کنترلرهای گیمها، پتانسیل اثرگذاری بر درک فیزیکی افراد را دارند. همچنین استفاده دست از سطحی مسطح، میتواند فرآیند حسگری این بخش را دوباره شکل دهد.
مضامین این مطالعه هنوز به طور کامل مشخص نیست اما میتواند میزان استفاده کاربران از تبلت و گوشی هوشمند را تغییر دهد.
جزئیات این پژوهش در نشریه Current Biology قابلمشاهده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.